Zoek
Sluit dit zoekvak.
Reeks stories over extra's voor klanten en offertes

5 dingen aan mezelf die ik wil verbeteren

Ik weet heus wel dat je die perfecte versie van jezelf niet hoeft te worden (of gewoon al bent — het is maar net hoe je het bekijkt), maar ik weet ook dat ik énorm van lekker leven houd. En lekker leven betekent voor mij een soepel leven waarin ik het mezelf lekker makkelijk maak. En onder ‘lekker makkelijk’ vallen ook dingen die best moeilijk zijn soms, zoals wél even koken in plaats van voor de vierde keer in die week naar de snackbar, toch nog even wandelen, omdat ik weet dat ik beter slaap als ik veel beweeg, stoppen met werken als ik het heel druk heb, omdat ik hoofdpijn heb en daardoor morgen nog meer te doen heb. Ik vind het leuk te leren, te ontdekken wat nou mijn ideale leven is en hoe ik dat precies inricht. Dus besloot ik ook even te kijken naar wat ik aan mezelf wil verbeteren. Best leuk!

Mijn discipline

Soms neem ik me dingen voor. Zoals deze maand 10.000 unieke bezoekers verwelkomen op freelennse.nl én elke dag een blogpost online zetten. Dat elke dag een kersvers stukkie publiceren is tot nu toe gelukt, maar het aantal bezoekers ligt op dit moment op ruim 5.000. Voor de snelle rekenaar: die 10.000 ga ik dan waarschijnlijk niet meer redden, met nog maar 9 dagen te gaan. Dat soort dingen kan ik soms een beetje demotiverend vinden en denken ‘nou, ja, laat maar dan’. Zou ik een dag een blogpost overgeslagen hebben? Dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat ik de rest van de maand ook maar laat hangen, want, ja, nou is het toch al mislukt.

Ik mag hierin best zachter zijn voor mezelf. In heel maart (dat was vorige maand, ja) had ik 4.039 unieke bezoekers. Dáár zit ik al ruim overheen. Een paar jaar geleden deed ik al een dansje bij duizend bezoekers überhaupt — laat staan of ze uniek waren en in welk tijdsbestek. Heb ik een dag een blogpost later dan 06:00 uur online of sla ik een dag over, dan is er ook geen man overboord. Met die discipline zit het dus op zich goed, totdat het een keer niet lukt. Omdat ik tijd tekort kom, omdat ik ziek ben, omdat leven. En dat vind ik moeilijk aan mezelf toe te geven, want stel je niet aan, dan sta je maar een uur eerder op/slaap je maar helemaal niet/ga je vandaag niet sporten/verzin je maar een andere list. Dan ben ik in tweestrijd, want moet ik dan mezelf half de vernieling in helpen om wél een blogpost online te hebben staan? ? Nou, ja, puntje bij paaltje: met mijn discipline moet ik er gewoon voor zorgen dat ik vooruitwerk en altijd content klaar heb staan. En als het een keertje niet lukt, pak ik het de dag erna gewoon weer op. (‘Gewoon’. ?)

(Of had ik dit kan beter onder doorzettingsvermogen kunnen scharen? Nou, ja, maakt ook niet uit — je snapt wat ik bedoel.)

Mijn looks

Voorheen had ik er best wel een handje van om de hele dag in mijn joggingbroek rond te slenteren, geen bh te dragen en erbij te lopen alsof ik zo mijn nest weer in kon. Daar ben ik klaar mee, dus ik maak me nu ‘al’ twee dagen weer helemaal op, kleed me al langer weer fatsoenlijk aan en kan als het moet zo naar een feessie. (Haha, alsof ik dat doe en alsof dat überhaupt mág nu.) Het slaat ook nergens op, want ik heb een kast vol mooie kleding van Sissy Boy en dat droeg ik dan amper, omdat toch niemand me zag. En omdat ik dan moet strijken, waar ik nooit zin in heb.

Moet wel zeggen dat ik dit ook een lastig punt vind, waar ik nu, volgens mij, wel mijn weg in aan het vinden ben. Ik vind het soms lastig dat deze wereld zo op uiterlijk gericht is. Ik heb altijd problemen gehad met mijn lichaam (“altijd nét even iets te dik”) en heb tegelijkertijd ook niet per se zin om op aarde te zijn voor het genot van catcallers en ander gespuis. Mede daarom heb ik me heel lang niet opgemaakt — om me hier een soort van tegen af te zetten. Maar… ik kan wel heel erg genieten van mooie nagels (mis mijn acrylnagels nog steeds), mijn haar dat goed zit, een likkie verf op mijn gezicht en een goede kont in die ene broek.

Zodra het weer kan, ga ik weer een keer lekker naar de kapper. Ik wil mijn wenkbrauwen laten tatoeëren, wil over een tijdje mijn nagels weer laten doen (zó blij dat ik die nepnagels nu niet heb, die uitgroei! ?) en ik heb zin in die glow na een echt goede massage.

Lief zijn voor mijn lijf

Ik schreef al eerder over lief zijn voor mijn lijf en ik denk dat dit jaar ook wel in het teken staat van goed voor mezelf en mijn lichaam zorgen. Ja, mijn woord voor 2020 is ‘stralen’ en daar wil ik ook best wel wat voor doen. Ik heb mijn slaapritme aangepast, ben aan het ontdekken waar ik mijn energie aan wil besteden en waar ik energie van krijg, verzorg mijn gezicht weer twee keer per dag, beweeg elke dag meer, let erop dat ik niet met mijn kaken klem. Ik wil vaker even ontspannen met een masker, mijn hele lichaam insmeren. Fruit en groenten eten, geen frisdrank meer drinken.

Beter naar mezelf luisteren

Soms lees ik iets en neem ik dat helemaal voor waar aan. Er zal ook heus een kern van waarheid in zitten, maar ik heb inmiddels wel ontdekt dat ik gewoon moet uitproberen of het voor mij ook zo werkt. Misschien moet ik het juist wel doen, voel ik me daar beter bij. Of moet ik gewoon even naar bed gaan als ik bijna omval van de slaap, ook al ‘slaap je alleen overdag als je ziek bent en is overdag slapen voor watjes’. Moet ik me ‘s avonds gewoon even afvragen waar ik écht zin in heb en dat ook gewoon gaan doen. Ik wil graag vaker bij mezelf inchecken en voelen waar ik behoefte aan heb. Het fantastische aan volwassen zijn, is dat je het jezelf ook gewoon kan geven. Ik laat me soms nog tegenhouden door het idee dat het ‘niet hoort’ of soms doe ik onbewust dingen ‘omdat ze wel zo horen’. (Daar had ik in 2015 al een hekel aan.)

Meer geduld hebben

Ohhh, als ik iets wil, dan wil ik het ook eigenlijk gewoon nu. Geduld is gewoon niet mijn allersterkste kant. Ik kan me doodergeren aan een slak in het verkeer, aan mensen die iets met een énorme omweg vertellen of vragen en aan dingen die gewoon niet efficiënt zijn. Nu wil ik niet per se inefficiënter worden, maar ik mag daar wel wat zachter mee omgaan. Leuker voor mij en leuker voor de ander. (Maar schiét gewoon een beetje op, wil je?)

— Wil jij dingen aan jezelf of je leven verbeteren?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

11 reacties

 1. Eigenlijk zijn ze allemaal wel herkenbaar! Wat betreft looks, ik werk nu 100% thuis en dus vind ik het niet zo nodig om make-up op te doen en mijn haar te doen. Veel beter ook voor mijn haar en huid, dus lekker even laten rusten. Maar ik trek wel nog gewoon dezelfde kleding aan als wanneer ik naar kantoor zou gaan. Dat vind ik toch wel fijner en zorgt ervoor dat ik een beetje in de werkmodus blijf :)

  1. Haha, zo mooi hoe we eigenlijk allemaal met hetzelfde ‘worstelen’. Ja, ik werk nu al ruim een jaar helemaal in mijn up, maar het begint nu ook pas echt te kriebelen om er dus gewoon wel goed uit te zien, haha. Speelt ook wel mee dat ik steeds regelmatiger stories maak op Instagram en dan vind ik het toch fijn om ‘de mense’ te laten zien dat ik daar wat moeite in steek. Gaat het thuiswerken goed?

 2. Altijd zo leuk om jouw blogs te lezen! Veel herkenning en ook veel inspiratie. Ik ben namelijk ook bezig mijn leven makkelijker te maken en zoveel mogelijk in te richten zoals het voor mij prettig is. Een kledingtip: ik heb alleen nog maar kleding die ik niet hoef te strijken. Dat scheelt zoveel!

  1. Dank je wel! Haha, ja, ik vind het dan met name belangrijk dat ik het mooi vind én dat het lekker zit. Dan maar wel strijken, als dat de uitkomst is. Ik heb ook gewoon een enorme hekel aan shoppen, kleding passen en ugh, dus dit is wat het is. Als ik later groot ben, huur ik gewoon een poets in. ?

 3. Veel herkenbare puntjes! Ik kan ook wel wat meer discipline gebruiken eigenlijk. Ik denk ook snel: ‘laat maar,’ als het er op lijkt dat het niet goed gaat en bij veel dingen geef ik snel op omdat het me dan niet meer zo interesseert (al is dat dan niet per se heel slecht vind ik).
  Qua uiterlijk doe ik wel nog gewoon mijn normale routine en ik doe ook altijd gewone kleren aan. Ik voel me super onfris in pyjama outfits :p

  1. Oh, nee, ik vind ergens mee stoppen zeker niet per se slecht. Vind dat we vaker met dingen mogen stoppen, zonder dat mensen dat als stom bestempelen. Grappig hoe de één leeft op pyjama-outfits en de ander daar kriebelig van wordt, haha!

 4. Oeh, zo herkenbaar dit! Discipline en iets liever voor mijn lijf zijn kan bij mij ook geen kwaad.
  Sinds een week heb ik mezelf weer in ‘normale’ kleding gehesen. Voelde toch iets beter dan mijn joggingbroek en slobbertrui.. ;)

 5. Heel erg herkenbaar dit! Wel ben ik de laatste tijd steeds beter naar mijn lichaam gaan luisteren en dat scheelt zoveel!

 6. Ik geniet altijd zo ontzettend van jouw (persoonlijke) blogs. Ik waardeer je openheid, wijsheid (!) en de inzichten die je deelt. Ondanks dat we even oud zijn, vind ik je elke keer weer een inspirerende Boeddha met 100’en jaren wijsheid tot haar beschikking.

  Wat mij betreft daar dus helemaal niets aan veranderen :-)

  Heb een fijne & gezonde donderdag!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.