Zoek
Sluit dit zoekvak.

de patiënt

Eerder las ik al boeken van Fitzek: Passagier 23, Het Joshuaprofiel, Stoel 7A en nu dus De patiënt. Ik vond alle boeken van Sebastian Fitzek die ik las geweldig, dus de verwachtingen voor De patiënt waren hooggespannen. Toen ik dit boek van de uitgeverij kreeg (bedankt!), was ik dan ook wéér heel blij. Ik had heel veel zin om aan dit boek te beginnen, dus toen het van de week eindelijk zover was, heb ik er ook echt tijd voor vrijgehouden. Zin in!

De patiënt

Hij bekende twee kindermoorden, maar nu zwijgt Guido T. als het graf. De politie weet het zeker: hij is ook de ontvoerder van de zesjarige Max, die spoorloos verdween toen hij naar zijn buurmeisje ging. De onderzoekers hebben alleen nog geen bewijs. Zonder de verklaring van T. loopt het onderzoek vast. Drie maanden na de verdwijning van het jongetje plaatst het onderzoeksteam de wanhopige vader undercover als patiënt in het psychiatrisch gevangenisziekenhuis waar Guido T. zit. Zo kan hij toenadering zoeken tot de kindermoordenaar en een bekentenis afdwingen. Tenminste, als hij zelf zijn verstand niet verliest…

Sebastian Fitzek - De patiënt

Dit vind ik van het boek

Als je een boek uit hebt waar je serieus even van moet bijkomen voordat je aan een volgend boek kan beginnen, dan weet je: dit was goed. En geloof me, ik was echt even van het padje toen ik De patiënt uit had. Wát een boek. Wat een verhaal. Wat een schrijver.

Zoals ik al schreef: ik heb altijd heel hoge verwachtingen van de boeken van Fitzek. Tot nu toe heeft hij het elke keer waargemaakt en daar ben ik maar wat blij om. Fitzek manipuleert je brein en weet verhalen te schrijven die een grotere Mindfuck zijn dan de beste illusies. Elk plot dat Sebastian bedenkt is origineel, totaal onverwacht en zit uitstekend in elkaar.

De patiënt is lekker anders dan anders. Het is een donker boek — mysterieus, het houdt je in de houdgreep en ik lees niet vaak met zó’n hoge hartslag. Toen ik bij het laatste stuk aankwam, had ik énorme honger, maar las ik toch door om te ontdekken hoe het nu zat. Ik was al dertig keer op het verkeerde been gezet, dus ik had geen idee wat ik kon verwachten. Ik heb al zo veel boeken gelezen, dat je verwacht dat je alles al wel een keer gelezen hebt. Dit? Nee. Dit verwacht je niet.

Niet alleen het verhaal is ijzersterk, de schrijfstijl van Fitzek is ook erg goed. Hij kruipt in je brein, hij neemt je mee, hij houdt je vast. Het is rauw, lekker direct en Fitzek weet situaties zo te beschrijven dat je het idee hebt dat je ook in die kliniek bent. Oh, en als je dit boek koopt: sla de dankbetuiging niet over. Wil je lezen, geloof me.

♥ Waardering: 10.

Sebastian Fitzek — De patiënt
The House of Books / 2020 / 9789044360318
De patiënt is bij Bol.com te koop voor €21,99.

Ik heb De patiënt gekregen.
Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier. Eerder weten welke boeken ik op dit moment lees? Volg me dan op Instagram.

 

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

  1. Dit boek móet ik echt lezen! Echt, ik ben zo’n fan van deze schrijver en jouw recensie maakt me zo enthousiast. Dit wordt zeker mijn volgende aankoop. :)

    1. Leuuuk! Maak er wel effe tijd voor vrij, want je wil dit boek echt niet meer wegleggen als je er eenmaal aan begonnen bent.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.