Zoek
Sluit dit zoekvak.
Harry Potter Expo

expositie van harry potter

Hoor je die sirene? Er is namelijk een nerdalert aan het afgaan. Waarom? Omdat ik naar mijn jeugdheld ben geweest. Als jij teksten als ‘Wingardium Leviosa‘ en ‘Expelliarmus’ herkent, dan zijn we bij dezen beste matties en raad ik je vooral aan verder te lezen. Tenzij je geen spoilers wil en nog niet wil weten hoe Harry Potter – The Exhibition is. (Ook wel gewoon #harrypotterexpo genoemd, voor de simpele (gru)ziel(em)en(t) onder ons.)

Harry Potter – The Exhibition dus. Hoe is dat?

Van tevoren had ik niet de beste recensies gelezen over de expo. Het zou te duur, te druk en niet bijzonder genoeg zijn. Toen ik ging (8 mei, een maandag net na de vakantie) was er anderhalve man en een centaurkop. Winning! Ik kon overal duizend jaar kijken (ook zonder Tijdverdrijver), bordjes lezen en heb honderdeneen foto’s gemaakt. De audiotour heb ik niet gedaan, want dat vond ik onzin en leek me eigenlijk heel irritant. Ook de foto bij de wachtrij (die bij mij een onzichtbaarheidsmantel droeg), heb ik niet laten maken, want: ongemakkelijk. Mocht je dit wel doen, dan kan je na de expo de foto kopen voor een euro of vijftien.

Het was leuk
Serieus: ik vond het echt heel erg leuk. Veel mensen lijken het te duur te vinden en vinden dat ze te snel door de expositie heen waren. Volgens mij was ik een uur binnen. Voordat je echt naar binnen gaat, mag je de Sorteerhoed op. Zelf heb ik dat niet gedaan, want: ongemakkelijk. Daarna gaan er deuren open en zie je de Zweinsteinexpres. Je wordt opgehaald en je mag Zweinstein in! Ik wil niet te veel verklappen, want dat zou een beetje jammer zijn als je er zelf nog heen wil. Je ziet allerlei attributen uit de films, kleding, bedsteeën, Dobby, de feniks en zelfs de echte Steen der Wijzen. Door die kleding viel het me pas op hoe klein en jong ze waren in de eerste film. Ook Scheurbek is er en je kan in de stoel van Hagrid zitten. Oh, en in de bioscoop staat ook de Ford Anglia (je weet wel, die vliegende auto) uit de films!

Het was donker
Wat je ook veel hoort, is dat het er erg donker is. Klopt. Het is naar mijn mening niet storend als je daar loopt. Het maken van foto’s maken ze je daarmee wel erg moeilijk en daar zal het wel om te doen zijn. Ik had er echt geen last van. Vond het wel passen bij de hele sfeer. Ze hebben zelfs het Verboden Bos nagemaakt en hoe suf zou het zijn als het daar licht was?

Het was wel een beetje onvindbaar
Ik kom dus uit Utrecht (ok, Vreeswijk) en ik kon heel Cinemec nergens vinden. Ik wist wel dat het een vrij groot pand moest zijn en ik weet ook wel dat ik niet echt een topografisch wonder ben, maar ik heb zonder grappen een half uur rondjes gereden in mijn veel te onzuinige auto. En met een grote auto is het oprijden van het parkeerterrein bij de slagboom ook niet per se een makkie. (Grappen over vrouwen en autorijden zijn saai, dus die maak ik niet.)

Het shoppen erna laat je failliet gaan
Na de expo kom je, natuurlijk, in een winkel terecht. #commercie #gelduitjezaktrochelen #gatinmijnhand Eigenlijk moet je hier gewoon met een rotvaart doorheen, als je net zo’n (ontbrekende) ruggengraat hebt als ik. Ik was daar te dom voor en bleef per ongeluk plakken. Eerder ben ik bij de pop-upstore op Utrecht Centraal geweest en daar overwoog ik al een toverstok te kopen. Toen vond ik veertig piek te veel en heb ik alleen een beker gekocht. #teamgriffoendor In de shop bij de expo ben ik wel gezwicht. Ze hebben daar écht heel toffe dingen. Ik kocht een set met de toverstokken van De Strijders van Perkamentus en een notitieboekje. Eigenlijk wilde ik ook nog een trui, de Sluipwegwijzer en smekkies in alle smaken kopen, maar ik moest hier al een betalingsregeling voor treffen.

Recensie expositie Harry Potter

Om het effe lekker officieel te maken: het eindcijfer voor de expo van Harry Potter. Van mij krijgt de expo echt een negen op een schaal van tien. Ik vond het heel leuk, het was niet druk, er was genoeg te zien, ik heb schandalig veel geld uitgegeven en ik heb mijn jeugd herbeleefd. “Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?”

PS: mijn Patronus is een zak patat. En hier volgen duizend foto’s van wat ik heb gekocht. Joe.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

12 reacties

 1. Ik hou van Harry Potter! 3 juni ga ik de expositie bezoeken, heb er veel zin in. Ik hoorde al over de prijzen, maar ik herken het, ik moet minstens één ding kopen!

  1. Yay, nog een fan! Zo leuk! Ben heel benieuwd wat jij van de expositie vindt. Laat je het weten? :-)

 2. “(gru)ziel(em)en(t)” *neemt tovenaarshoed af en buigt diep voor deze wordwizardry*

  Ik wilde aan heel graag gaan, en nu nog meer. Dus ik zal mijn Knoeten poetsen en nog wat uit mijn kluis bij Goudgrijp halen, dan ga ik er tegenaan!

  1. Hahaha, ik was zelf ook wel trots op deze prachtige woordgrap. Jaaa, je moet gaan, hoor! Ben heel benieuwd wat jij ervan vindt. Ik voelde me echt weer helemaal drie. :’)

 3. Aaaaah WAT LEUK dat je dat hebt gekocht!!! Hier een mede-Harry Potter fan, en ik ben er ook een aantal weken geleden geweest! Behalve dat het er inderdaad wel erg donker was, vond ik het zó leuk. Ik was weer even kind!

  1. Ik voel me echt zo’n ontzettende nerd en ben al door heel veel mensen uitgelachen, hahaha. Maar de toverstokken hangen prachtig op mijn werkplek en ben er heel blij mee. Het is inderdaad heel leuk, hè? Heb jij de Sorteerhoed nog opgehad? En was het bij jou wel druk, of ook niet zo? Zo leuk om nu ook eens andere fans te horen. :-) Dus: bedankt voor je reactie!

   1. Haha nee, ik heb de hoed ook niet opgehad, want ik durfde niet. En nét toen ik de moed had verzameld om ‘ja’ te zeggen, mochten we door naar de volgende ruimte (ik moest ook gewoon niet zo’n pussy zijn).

    Ik vond het niet te druk, het was meer gezellig druk! Ik vond het echt heel mooi opgezet allemaal, het was echt tot in de details uitgewerkt met alles, zo mooi!

    1. Jammer dat je de hoed uiteindelijk niet op hebt gehad! Misschien een goede reden om nog een keer te gaan? ;-) Oh, fijn dat het bij jou ook niet veel te druk was. Dat lijkt me echt balen, als je tussen die hordes mensen op zoek moet naar een Snaai…

 4. Aaaaaah dit is zo leuk! Echt gaaf dat je die set hebt gekocht, ik wil stiekem nog wel een keertje naar de expositie!

  1. Heb wel echt even getwijfeld, hoor… Zeker vanwege de prijs. Maar hij hangt nu naast mijn iMac op mijn werkplek en ik kan er dus de hele dag naar kijken. Topaankoop!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.