Zoek
Sluit dit zoekvak.
Lilith geboren

de 5 beste dingen uit 2018

‘De psycholoog vroeg me hoe ik komend jaar zie. Voor het eerst sinds heel lang ben ik ervan overtuigd dat 2018 van mij wordt. No worries, ik deel gerust met jullie.’ Dit schreef ik op 28 december 2017 — hier, op freelennse.nl. Omdat ik toen voelde dat ik groeide. En jemig, wat heb ik gelijk gekregen. 2018 is zo’n bijzonder jaar! Ik durf wel te zeggen dat dit mijn beste jaar tot nu toe was. Onder andere de vijf dingen in deze blogpost maakten dat mogelijk. ✨

Babynichtje geboren

Mijn zus is sinds 9 november mama van een prachtig meisje. En dat maakt mij tante van een prachtig meisje. Voor mij enorm bijzonder, omdat het voelt alsof ik eindelijk familie aan het krijgen ben — wat natuurlijk ook hartstikke zo is. Een meisje om vreselijk lief te hebben en een warme band mee te hebben. Welkom, lieve, bijzondere, mooie Lilith. Dat je maar groot mag worden zonder al te veel pijn — maar blijf alsjeblieft voorlopig klein —, dat je jezelf mag zijn, dat je je eigen krachten kent en aan alle liefde om je heen went. ✨Ik houd van jou, liefje.

Verhuisd naar het Verre Oosten

Ik was op zoek naar een huis waar ik ruimte heb, omring door natuur en minder prikkels dan bij mijn vorige huis. Slingerde Funda aan, zocht binnen een straal van een uur rondom New Joke City (beter bekend als Nieuwegein) en vond een enorme rits aan huizen. Ik werkte de ene na de andere catfish af en kwam uiteindelijk terecht in Lowbitch (a.k.a Lobith). Met wilde paarden en Schotse hooglanders voor de deur, prachtig uitzicht, de Duitse autobahn om de hoek en een bijzonder goed gevoel, bedacht ik me dat het fantastisch zou zijn om hier te wonen. Ik bracht een bod uit, schrok me een hoedje (dat stond me goed) toen het geaccepteerd werd, onderging de hypotheekhorror en begin november liep ik met een sleutelbos en een dikke schuld de deur van het notariskantoor uit. Daarna ging er nog van alles mis tijdens het verhuizen. Maar ik woon er nu en het is nog beter dan ik durfde dromen.

Huis gekocht Lobith

Zelfstandig ondernemen — fulltime freelennsen

Die ruimte in mijn nieuwe huis had ik niet nodig voor mijn ego. Ik wilde graag lekker veel thuis gaan werken. En niet door mijn baas lief aan te kijken, maar door eigen baas te worden. Ik werk al langer als freelance tekstschrijver, maar was ook altijd nog deels in loondienst. Tja, als je dan toch je leven rigoureus omgooit om opnieuw te beginnen, dan kan je het maar beter meteen goed doen. Ik diende mijn ontslag in en sta na vijf jaar ineens middenin de wereld van de ondernemers. Mooi, man. Te gek voor woorden. (Pun intended.)

Freelance tekstschrijver Lobith

Traject #bijdepsycholoog afgerond

Als ik één ding moet kiezen waar ik echt heel trots op ben: het afronden van mijn traject #bijdepsycholoog. Op 16 juni 2017 stapte ik voor het eerst binnen en er volgden nog Heel Veel keren. Er volgden ook liters tranen, pijnlijke momenten, struikelingen, dutjes, een hoop gelach en nog veel meer. In januari heb ik nog één afspraak om afscheid te nemen en dan is deze meid klaar om zonder zijwieltjes de wijde wereld weer in te fietsen. Er komt nog een blogpost online over mijn ervaring met EMDR en waarschijnlijk ook wel over mijn hele traject. Mocht je vragen hebben, holla at me.

EMDR afgerond

#baemw gekocht

In de eerste maand van 2018 nam ik afscheid van mijn Audi. De remmen waren versleten en nu ben ik best wel van #yolo, maar om nou te zeggen ‘joh, maakt niet uit, ik rem toch weinig’ en zo kosten te besparen… nah. Leek me niet mijn allerveiligste idee ooit. De A4 moest plaats maken voor mijn nieuwe vriend: de BMW 118i. (Kwam niet alleen door de mankementen aan de Audi, hoor. Ik moest ook per se van BMW-gekkie en lievelingsmens Madelaine overstappen.)

Ja — 2018 was mooi. Prachtig, zelfs. En nu ben ik helemaal klaar voor 2019. Ik ben benieuwd wat ik mij breng. In ieder geval gaan jullie veel van me horen. Of lezen vooral, eigenlijk.

Hoe gaat het met jou? Wat waren dé vijf hoogtepunten uit jouw 2018? Wat hoop je in 2019 te bereiken? Laat het me weten, vinnik leuk. Voor nu wens ik je een fijne jaarwisseling en een heel liefdevol, warm, leerzaam, mooi en gelukkig nieuwjaar. X

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

14 reacties

 1. 2018 was een goed jaar voor jou. In 2019 wil ik veel bereiken in mijn huis. Ben heel veel dingen helemaal zat alleen is het budget technisch vrij lastig. Dat gaat een hele uitdaging worden. Alleen heb ik besloten dat het moet gaan lukken.

  1. 2018 was geweldig voor me. Ben zo dankbaar! Wat wil je allemaal doen in je huis? Aan je vastberadenheid kan het in ieder geval niet liggen. Ik wens je een heel fijn 2019, Yvonne. Dank je wel dat je afgelopen jaar mijn blog las en reageerde. Liefs!

 2. Gefeliciteerd nog met de geboorte van je nichtje. Dat lijkt me inderdaad heel erg bijzonder. Je hebt allemaal hoogtepunten waar je heel erg trots op mag zijn. Geweldig dat 2018 echt helemaal jouw jaar is geworden!
  Mijn hoogtepunten staan op mijn blog. Mijn vakantie is daar denk wel het grootste hoogtepunt van.

  1. Dank je wel! Nieuw leven is sowieso bijzonder en zéker als het zo’n fantastisch meisje is als Lilith. Ben heel dankbaar voor afgelopen jaar. Jouw jaar ziet er ook fijn uit, zoals je het beschrijft op je blog. Dat 2019 maar minstens zo fijn mag zijn. X

 3. Wij kregen deze maand ook een nieuw nichtje en ik vind het echt zo bijzonder! Verder heb je echt zotte dingen gedaan vind ik! Verhuizen, ontslag nemen. Een heel nieuwe start! Ik wens je veel plezier, warmte en licht in 2019! En hoe zeggen ze dat? Dat het mooiste van 2018 het slechtste van 2019 mag zijn. Zoiets.

  1. Ahhh, zo leuk! Gefeliciteerd! Wanneer is ze geboren? En hoe heet ze? En ja, best wel toffe dingen gedaan en gebeurd afgelopen jaar. Dank je wel voor al je lieve wensen. Ik gun je een heel mooi, warm en liefdevol 2019! X

 4. Wat een fijne momenten en wat een stappen heb jij gezet! Ik zit gewoon very big te smilen hier omdat ik echt een soort trots ben, terwijl we elkaar helemaal niet kennen. Is dat een beetje creepy? Ik bedoel het in ieder geval goed, hihi. Ik hoop ZO dat 2019 net zo’n geweldig jaar voor jou wordt als 2018 is geweest; dat verdien je! Dikke knuffel aan Vince (poor thing met dat stomme vuurwerk, laat het maar snel weer voorbij zijn!) en ik kijk uit naar al je schrijfsels in het komende jaar. Liefs!

  1. Nee, da’s niet creepy, dat is juist superlief! Dank je wel. Dit soort reacties maken echt mijn dag. Ik ben ook echt zó blij met dit jaar (pls laat het me nu niet jinxen — het jaar is nog niet voorbij). Ik wens jou een fantastisch 2019 en ik hoop je vaak terug te zien hier op freelennse.nl. Dank je wel voor het lezen en je reacties afgelopen jaar! X

 5. Jinxes be damned: alvast een uitmuntend 2019 toegewenst, Lenneke! Ik heb enorm veel ontzag voor de best drastische keuzes die je hebt gemaakt, en ben blij dat ze je brengen waar je naar op zoek was.

  Hoogtepunten: een lang weekend met de motor weg geweest en een lang weekend alleen maar bordspellen gespeeld, en daardoor heel veel nieuwe mensen leren kennen. Mijn werk is deze maand verhuisd naar jouw oude woonplaats en ook dat levert weer een berg nieuwe kennismakingen en ervaringen op, en daar was ik behoorlijk aan toe.

  Last but not least: mijn neefje (nu bijna 2) blijkt gek van auto’s. Dat vindt deze oom uiteraard heel erg goed nieuws – al had ik hem natuurlijk nog steeds een kanjer gevonden als het hem geen moer had geïnteresseerd.

  Zet hem op in 2019, Lenneke. Ik lees je graag!

  1. Jaaa, jij ook alvast een hartstikke uitmuntend 2019 gewenst! Dank je wel voor je lieve reacties. Niet alleen nu, maar de afgelopen jaren. Ik ben blij dat je er bent! Waar ben je geweest met de motor? Help me herinneren dat ik ook eindelijk eens mijn motorrijbewijs ga halen. #goals

   Ohhh, in New Joke City! Toch niet op het troosteloze CP, hè? Wel heel fijn dat het je weer nieuwe impulsen geeft. Word ik ook altijd erg blij van. En ik word ook blij van je autoliefhebbende neefje! ?Heeft ‘ie al een lievelings? ?

 6. Ja, Cityplaza is overal opgeknapt, alleen op en rond het busstation is het inderdaad nog 1984… wat een ouwe gribus.

  Neefje heeft nog geen voorkeur voor een merk, anders dan het speelgoedmerk dat zijn favoriete zingende auto’s maakt ;)

  De eerste motorreminder: volgende maand is er weer Motorbeurs in Utereg! Meestal kun je er ook een rondje op een lesmotor. Dat was voor mij ooit ook het zetje dat ik nodig had…

  1. Hahaha, je bent nog positief met 1984. Thanks voor de reminder! Ik ga eens kijken wanneer precies en of ik een gaatje kan vinden.

 7. Mooi om te lezen en dat 2019 net zo prachtig mag worden!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.