laten we liefgeven • freelennse
persoonlijk

laten we liefgeven

Afgelopen jaar ontdekte ik dat we leven in een maatschappij die is geobsedeerd door succes. Dat gemiddeld niet goed genoeg is. Dat we systematisch getraind worden om niet van onszelf te houden, tenzij we voldoen aan bijna onhaalbare eisen. Laten we in godsnaam wat liever voor elkaar zijn. Elkaar helpen dit gevoel om te zetten in ‘ik mag er zijn’. Want je mág er zijn. Je bent goed genoeg zoals je bent. Zeg gewoon eens tegen iemand dat hij of zij mooi is. Ook als je degene niet kent. Of misschien juist als je degene niet kent. Het zijn de kleine dingen die een heel groot resultaat kunnen hebben… Laten we niet alleen liefhebben, maar ook liefgeven.

Ik wens je altijd het allerbeste, maar omdat het nu wel een mooi moment is om dat ook eens duidelijk te zeggen: ik hoop dat je doet wat jou blij maakt. Maak van 2019 een liefdevol, warm en leerzaam jaar.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply Stella 01/01/2019 at 15:47

  Yes girl, yes! Enneh, right back at ya <3

 • Reply Zo simpel is dan geluk 01/01/2019 at 18:33

  Liefgeven, dat lijkt me een geweldig goed idee. Mooi geschreven. Ik wens jou hetzelfde!

 • Reply Rob 03/01/2019 at 15:20

  Like!

 • Reply Meinke 06/01/2019 at 14:11

  En dat iedereen mag schijnen op haar of zijn manier, lfs

 • Reply Ronald 25/10/2019 at 12:06

  inderdaad liefhebben klinkt nog een beetje egocentrisch, het is beter om te geven dan te ontvangen of hebben. Tijdens een beetje gefilosofeer kwam ik ook op de gedachte van het woord “liefgeven” en dacht laat ik er even op googelen of dit woord eerder door iemand is gebruikt. Ik ben er voor om het woord “liefgeven”vaker te gebruiken en toe te passen.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.