Zoek
Sluit dit zoekvak.

oud en nieuw

“Zeg, wat ga jij doen met Oud en Nieuw?” “Wat gaat het worden met Oud en Nieuw?” “Wat voor dikke fissa (dat is ‘straats’ voor feestje, he) heb jij op de planning staan voor NYE?” Verschillende varianten van dezelfde vraag, die ik allemaal kort en bondig kan beantwoorden: “Weet ik veel.” Valt vaak niet in goede aarde. Dan krijg je de ‘ik ben nu heel verbaasd-blik’ toegeworpen. Je voelt je bijna verplicht om een uitweg te zoeken, een excuus. Je moet verantwoording afleggen, want ‘niets’ doen, dat is uit den boze. “Hoe bedoel je?” “Nou, ik weet gewoon nog niet wat ik ga doen. Ik weet eigenlijk niet of ik wel wat ga doen.” “Oh, huh? Heb je nog niets gepland?” Tijd om te rollen met de ogen en te zuchten. Het erge is nog dat het een jaarlijks terugkerende discussie is. Maar voor een ieder die zich ook zo voelt: ik heb het perfecte antwoord gevonden! “Zeg, hallo, ik heb in de maand december kerstcadeaus moeten kopen, moeten bedenken wat ik ga vieren, hoe ik dat ga vieren én met wie ik dat ga vieren, ik heb na moeten denken over de kerstdecoratie (wil ik het überhaupt en zo ja, welke kleuren), ik moest letten op mijn voeding en dus chocolade, speculaas, kerstkransjes en oliebollen moeten weigeren, ik moest bewegen, ik moest kerstkaarten schrijven, postzegels likken (ieh) en vervolgens de kaarten op de bus doen, ik moest de decemberboodschappen doen (wat is waar in de actie en wat heb ik eigenlijk nodig?), ik moest vooruit denken, ik moest op de kosten letten, ik moest kerstballen breien, ik moest ook vooral tegen iedereen aardig doen, want: vrede op Aard.” En ja, het is aan te raden om dit altijd in dezelfde volgorde af te steken, want anders raak je de draad kwijt.

Dus. Wat ga jij doen met Oud en Nieuw?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. En het mooie is dat je hierbij nog steeds geen antwoord geeft op de vraag, maar zoveel verwarring creëert dat er geen haan naar kraait :P

    Zelf ga ik naar een huisfissa van iemand die ik niet ken. Maar vriendinnen zijn er dus het wordt leuk, denk ik :) Ik ken overigens best wat mensen die niets doen, omdat ze de dag daarna moeten werken.

    1. Ja, dat is het fijne eraan, haha. Ik hoef gelukkig niet te werken de dag erna, dat scheelt weer :-) Veel plezier alvast!

  2. Haha dankje! Tot op vandaag had ik ook nog geen plannen en ook helemaal geen zin om dingen te plannen. Vandaag heb ik toegezegd op achter de bar staan bij een feest. Daar heb ik dan wel weer zin in: Andere mensen dronken zien worden, haha!

    1. Als je er dan ook nog voor betaald krijgt, is het helemaal feest, haha! Geniet ervan ;-)

  3. heerlijk nix doen, waarschijnlijk gewoon samen tv kijken en om 12 uur het glas heffen :) geen vuurwerk dit jaar, maar op de balkon van 8 hoog genieten van het vuurwerk betaald door anderen :)

  4. Dit jaar lekker thuis blijven, voor mij even geen kroeghangen en bier drinken ;-) Dat wordt dus met z’n allen Ik houd van Holland kijken, spelletjes spelen en bitterballen en oliebollen eten, heerlijk! :-)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.