Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: vaccinatie, veganistisch, vertellen

Een druk én heerlijk weekie! In dit overzicht zie je dat ik besluit iets helemaal anders te doen, verschijn ik weer in de media, vertel ik je meer over mijn strategie op Instagram en hoe ik voor veel interactie zorg, ontdek je waarmee ik genaaid werd én deed ik iets wat ik bijna nooit doe. Dank je wel dat je er weer bent! Hopelijk was jouw week net zo fijn als de mijne. 🥰

ZONDAG
Jaaaa, vandaag is de dag dat ik mijn tweede prikkie halen mag! Ik heb Pfizer gekregen en ik ben onwijs blij dat ik nu ‘volledig’ (pas na twee weken voor het echie) gevaccineerd ben. Deelde het al op sociale media, maar ook even hier: ik heb nergens last van gehad. Bij de eerste prik had ik een pijnlijke arm, maar zelfs dat had ik niet bij de tweede. Ik vind het belangrijk dat mee te geven, omdat ik zelf — door alle horror-bijwerking-verhalen — een beetje huiverig was dat ik ziek zou worden. Nou, dat kán natuurlijk wel, maar het hoeft dus niet, zoals je ziet. Mocht je meer willen weten over de vaccinaties, dan kan ik je het account @makesciencework van harte aanbevelen.

Na mijn prikkie naar Makro. Ik ‘kan’ Duitsland niet meer in, want ik ben dus nog niet volledig gevaccineerd en ik wil geen test doen om even boodschappen te doen. Wel zin in Duitse broodjes en gelukkig verkopen ze die ook bij Makro. Maar eigenlijk ging ik voor iets heel anders…

Namelijk voor deze jongens. Of misschien is mIJsjes passender. Laatst gehaald bij een tankstation (look at me being glamourous) en nu wilde ik ze ook thuis. Jeetje, alleen hiervoor wil je toch al een eigen zaak? Kan je met een Makro-pasje gewoon zelf dit soort spullen halen die niet in de gewone winkel te koop zijn. (Of wel, maar ik heb ze nog niet gevonden.)

Verder had ik geen zin om schoon te maken, dus ik sla een zondagje over. Kan mij het schelen. In plaats van met de poetsdoek aan de gang te gaan, kroop ik lekker op de bank met wat afleveringen van Down the Road. Vind dit zó’n mooi programma. Dol ook op de techniek van vandaag de dag. Dat je niet meer hoeft te klootviolen met een videoband om op te nemen wat je wil zien, maar gewoon één druk op de knop en je bent klaar. Dát is pas een groot feest. 🤪

‘s Avonds duik ik de keuken in met Vegan voor iedereen van Merel Wildschut. Dit is trouwens een affiliatelink, wat wil zeggen dat ik een deel van je aankoopbedrag krijg als je iets bestelt bij de vrienden van Bol — ook als je iets anders koopt dan dit boek. Het kost jou geen cent extra en je maakt mij er onwijs blij mee, want dankzij #projectpassiefinkomen investeer ik o.a. in mijn blog, cursussen en crypto, waar ik dan ook weer over kan delen. Dank je wel! Ik maak de drunken noodles. Op Instagram vroeg ik onlangs wat na de brownietaart het volgende mocht zijn en het meerendeel stemde voor de noodles. Dat bleek een goede keus. Héérlijk!

Benieuwd naar mijn recensie van Vegan voor iedereen?

Drunken-noodles-uit-Vegan-voor-iedereen

MAANDAG
Tijd om weer eens beddengoed te wassen. Een tijd terug kocht ik een nieuwe wasmachine en -droger, want de twee vorige exemplaren waren aan het einde van hun Latijn. Ik kocht ze toen ik naar Vreeswijk verhuisde en het waren goedkope apparaten. Niet per se iets mis mee, maar ze gaan gewoon wel echt minder lang mee. Toen ik de nieuwe machines kocht, stond ik er ook heel bewust bij stil: ik kán dit nu gewoon kopen, zonder krom te liggen. En daar ben ik heel, heel dankbaar voor en trots op.

Kocht dus van die dingen met een app, wat heel overdreven klinkt, maar écht briljant is. De vorige droger gaf telkens foutcodes en stopte dan met doen waar-ie voor bedoeld is, dus je moest 100 keer naar beneden om te checken of er überhaupt nog iets gaande was. Nu krijg ik gewoon een melding als er wat is. Handy. (Ja, ik voel me héél erg burgerlijk en volwassen nu.)

Verder werkte ik heel de dag aan een grote redactieklus. Er kwam ineens een hele bups aan extra teksten bij, dus effe knallen. 🚀 ‘s Avonds eet ik maar stamppot met vis, want, eh, ja, hartelijke zomer. 🤪

Ohhh, ja, sex is great, maar een schoon bed ook, hoor. Weinig dingen zo lekker als tussen die verse lakens kruipen. En ineens is daar ook telkens een zinnetje in mijn hoofd: ‘de morgen is van mij’. Afgelopen weken — wat zeg ik, maanden — waren heel erg druk. En ik ben dankbaar voor elke klus die ik mag doen, maar het was echt veel. Nu ben ik niet te beroerd om hard te werken, maar ik moet ook op mezelf letten. Dus besluit ik: de wekker gaat weer lekker om half zeven en dan heb ik sowieso een uur om te doen waar ik zin in heb. Mijn ochtendrituelen veranderen vaak en het is maar net waar ik behoefte aan heb. Voor nu is dat elke ochtend opstaan en doen waar ik me goed bij voel. (Also: love dit heerlijke plekje zo.)

DINSDAG
De morgen is van mij, schreef ik. En vandaag voel ik: ik wil even mediteren. Rust. Geen sociale media op de vroege ochtend, geen e-mails lezen — gewoon even zijn. Wat een genot.

Ik was helemaal enthousiast toen ik zag dat Jumbo watermeloen zonder pit verkoopt. Ook al was-ie vijf euro voor een klein exemplaar: inladen die handel! Maar goed, zoals je ziet: ik ben genaaid. Hahaha. Ik vind watermeloen heerlijk, maar het is zo’n ingewikkeld stuk fruit als je niet van pitten houdt.

Nou, ja, toch maar gewoon opeten. Ik werk de hele dag aan die redactieklus — het is de laatste batch aan teksten en in oktober gaan we weer verder. Dat betekent ook dat ik in september een paar plekjes vrij heb voor copy koffie! Weet je wel — die dienst waarbij ik kijk naar je website, je positionering, je propositie, eventueel ook je socialemediakanalen en hoe je daar overkomt, vragen beantwoord die je instuurt en waarbij je een uitgebreid adviesrapport waarin ik je concrete conversie- en teksttips geef, tekstvoorzetjes doe, met als koekje bij die koffie een uur coaching om aanvullende vragen te stellen als je die hebt én ook echt die positieve energie te voelen om aan de slag te gaan met het verbeteren van je website. 🚀 Ik heb drie plekjes beschikbaar voor €499 (exclusief btw) per sessie. Let op: de prijs van de sessies gaat binnenkort weer omhoog. Wil je boeken? Mail dan naar info@freelennse.nl. Eerst ervaringen van anderen lezen? Dat mag ook!

En omdat ik op Instagram altijd vragen krijg over die te leuke muismat: die kocht ik járen geleden bij SoLow en is niet meer te koop. Bij Bol.com hebben ze wel vergelijkbare matjes (aff.).

De coachingssessie Huur mijn hersenen die ik vandaag zou hebben, ging niet door. Wat uiteindelijk goed uitkwam, want ik was tot laat bezig met het afronden van de redactieklus. Met tussendoor een heel lekker broodje van de slager.

Van diezelfde slager: bami en babi pangang. Die babi had werkelijk níets met babi te maken, maar was wel lekker. Nou, ja, da’s ook wat waard. Hoewel ik heel graag zelf kook, is het op drukke dagen ook zó heerlijk om gewoon een prakkie op te warmen.

WOENSDAG
De wekker ging wederom lekker vroeg en ik had behoefte er een boek bij te pakken dat ik al héél lang heb liggen en waar ik steeds maar een klein stukje in lees. Dit is Think and grow rich. Ik weet nog niet of ik het een aanrader vind, wat het feit dat ik er al zó lang in bezig ben wel een beetje verklapt. Toch wil ik het uitlezen, dus er komt ongetwijfeld ooit een recensie online.

Wist je trouwens dat je op mijn overzichtspagina en in de balk naast mijn blogposts (of eronder) altijd kan zien welke boeken ik op dat moment lees? (En ja, dat zijn er altijd meerdere tegelijk.)

Ik ontving ook dit té leuke kaartje van Tessa. Ze schrijft onder andere dat ze denkt dat ik de woordspeling wel kan waarderen en dat ze ‘mijn content zeer inspirerend vindt en waardeert’. Zó lief. Het kaartje is gemaakt door Liza en hen verkoopt via @inclusicards inclusieve wenskaarten voor iedereen en elke situatie. LOVE DAT. De webshop met inclusieve wenskaarten vind je hier.

Dat je zin hebt om na je rustige ochtend aan de slag te gaan en je iMac je nog wat gratis vrije tijd geeft. Also: waarom duren die laatste twee minuten van zo’n update altijd vier jaar?

Maandag kreeg ik al een mailtje van Ingèr dat Finance Friday vernieuwd is — een cursusprogramma waar ik aan meedoe. Doordat ik die redactieklus afrondde, had ik het ernaar kijken nog even geparkeerd. Tijd om een blik te werpen en het ziet er goed uit! Zin om hier weer helemaal mee aan de slag te gaan.

In mijn vorige weekoverzicht kon je al zien dat ik Écht ondernemen (aff.) binnenkreeg van Charlotte. Ze is hard op weg om op managementboek.nl in de top te komen en ik gun haar die eerste plek enorm. Niet alleen omdat ik Charlotte als ondernemer bewonder, maar het boek is ook écht steengoed. Dus ik schreef een recensie en deelde mijn mening overal waar je maar bedenken kan. En dit is dus hoe het eruitziet als ik foto’s maak van mijn boeken, haha.

Écht ondernemen bestellen? Als je het via deze link doet, help je het boek naar de eerste plek én krijg ik een deel van jouw aankoopbedrag. (Kost jou geen cent extra. Ik snoep het gewoon weg bij managementboek.nl. 😄) Inmiddels staat het boek ook tussen mijn favorieten.

Dit zelfgefabriceerde ovenschoteltje stond al klaar om in die warme bak (de oven, niet mijn mond) geschoven te worden. Maar ik was zó druk bezig geweest de hele dag, dat ik onwijs zin had in lekkere snacks. Dat is hét moment waarop je beseft dat je in een dorp woont: mijn favoriete snackbar is op woensdag dicht, mijn favoriete besteltent (de keuze is ook niet reuze, ze bezorgen hier bijna niet of je moet voor vijf ton aan eten bestellen) was gesloten wegens vakantie (en daar kwam ik pas achter na het invullen van de bestelling, toen ik de bezorgtijd wilde aangeven) en mijn favoriete Italiaan nam een half uur lang niet op wegens drukte. Goed.

De aanhouder wint!

Weer zin in, hè, nu ik dit zie. Ik bestelde een patatje ziekenhuis, wat ze hier dus weer niet kennen, want hier heet het patatje rotzooi. Ik vind het helemaal prima. Helemaal uit mijn comfortzone ging ik met een kaassoufflé.

Blogpost die vandaag online kwam → Écht ondernemen

DONDERDAG
Wat een leuke dag is dit! Ik word wakker met het gevoel alsof ik op vakantie ga, haha. Want: de podcastaflevering van Liza waarin ze mij interviewt verschijnt online. Waarom ik daar zo enthousiast over ben? Nou, omdat ik het te gek vind om mijn boodschap te verspreiden. Een tijdje geleden stuurde Liza me dit berichtje:
“Jij bent echt een lefwijf en ik wil graag mensen interviewen die een inspirerend voorbeeld zijn voor mijn luisteraars. De manier waarop jij teksten schrijft, hoe je voor je mening uitkomt, hoe je staat voor wie je bent — dat vind ik zó inspirerend! Ik wil je heel graag als gast!”

En de rest is geschiedenis. Het is een eerlijke, openhartige en kwetsbare aflevering. Ik vertel je onder andere…
• dat ik binnen een paar maanden alles fysiek achter me heb gelaten en aan de andere kant van het land opnieuw ben begonnen — zonder baan in loondienst, mét eigen bedrijf en hypotheek
• dat ik nooit fan was van therapie en coaching, “want oude koeien uit de sloot halen kan ik overal wel”, maar dat het uiteindelijk levensveranderend bleek te zijn
• dat ik altijd bang ben geweest om te veel te zijn en tegelijkertijd niet genoeg en nog meer over angsten én hoe ik dat omdraaide
• welke oefeningen mij geholpen hebben om voor mezelf te kiezen en mijn leven zo in te richten dat ik er blij van word
• hoe je de verhalen die je jezelf vertelt verandert van beperkende overtuigingen naar helpende gedachten

Je luistert ‘m hier:

Ik ben bezig met het promoten van de podcast, want ik ben echt heel erg blij met en trots op het resultaat. (Leuke vraag aan jou: waar ben jíj trots op vandaag? Wil je dat met me delen in een reactie? 🥰) Veel klantwerk doe ik dus niet, behalve wat blogposts online zetten en er een paar inplannen.

In de middag word ik geïnterviewd door Dennis, van Schrijfvis. We hebben het onder andere over mijn persoonlijk-zijn, mijn ambitie om voor mijn 36e miljonair te zijn, mijn passieve inkomen en meer. Ik maak daar ook een hele reeks stories over op Instagram, want met in een maand tijd twee podcasts, een tv-opname voor KRO-NCRV en een interview, vind ik dat ik niet mag klagen over mijn media-aandacht.

Interview-voor-Schrijfvis

Op vrijdag schrijf ik daar een post over — maar die plaats ik effe hier voor de logische leesvolgorde. Oók over nagedacht, want ik maakte al best wel wat stories en dan zie je dat er steeds wat mensen afhaken. (Wat overigens helemaal niet erg is en waar je je dus ook absoluut niet onzeker over hoeft te voelen als het jou ook gebeurt.) Ik vind de content die ik deel sterk, dus ik wil er nog een keer de aandacht op vestigen. Ik neem je meteen effe mee in mijn idee bij de post. (De post heeft meer slides, dus kijk vooral effe op mijn account als je alles wil zien.)

Ik denk dus goed na over zo’n post. Om te beginnen: ik plaats een foto van mezelf als eerste slide, want foto’s met mensen erop doen het altijd goed. Beter dan een afbeelding met alleen tekst, tenzij je een account hebt als @louterliefde. (Deze foto is van een shoot die ik deed met fotografe Debby en Kyra deed mijn haar en make-up.) Zo’n carrousel met meerdere foto’s plaatsen, is ook slim: Instagram vertoont de afbeeldingen afwisselend in de tijdlijnen van je volgers, waardoor ze denken dat het nog een nieuwe post is. Daarbij is het afwisselende content — ik probeer af te wisselen tussen gewoon alleen een foto, soms een Reel, heel soms een IGTV en een gewone video op mijn tijdlijn. Instagram denkt dan: hey, slimme meid, die probeert al haar volgers van allerlei content te voorzien, want iedereen heeft weer een andere voorkeur.

Goed — met mijn posts probeer ik altijd iets van waarde te geven. Van een inzicht tot een persoonlijke ervaring en van humor tot goede tips. Wat het ook is: ik combineer het altijd met iets persoonlijks. Ik geef je een kijkje in mijn hoofd, zodat ik er míjn stempel op druk. Alleen een tip, zonder je persoonlijke touch, is inwisselbaar. Dat had op elk account kunnen verschijnen. Daarom zie je bijvoorbeeld Berdien van @bybird.nl regelmatig grapjes maken over chocolade en haar, zoals ze zelf zegt, bruisende leven. Ik laat je zien wat ík doe, zodat jij eruit kan halen wat jíj wil doen. En ik nodig altijd uit tot interactie. In dit geval door te vragen of jij je verhaal met mij wil delen. Ook gebruik ik altijd hashtags die ik in een eerste reactie eronder plaats (en ik wissel de hashtags af, maar heb wel lijstjes klaarstaan in een WhatsApp-gesprek met mezelf) en voeg ik een locatietag toe. Als laatste wat ik je nu wil meegeven: ik spreek altijd in ‘je’, niet in ‘jullie’. Zo voel jij je persoonlijk aangesproken en dat is ook precies mijn bedoeling, want ik waardeer elke volger die ik heb. 🥰

Er kwam ook weer een blogpost online, want ik maakte gisteren ook meteen de foto’s van Vegan voor iedereen (aff.). Wat ik ook deed: lijstjes maken voor Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten. De eerste staat al online. Over schoonouders. (Niet dat ik daar ook maar iets van weet, maar goed.)

Het prakkie van gisteren mocht toch nog de oven in. En het was lekker. Met bloemkool en ik hóud niet eens van bloemkool. #adultlife #fitgirl

Blogpost die vandaag online kwam → Vegan voor iedereen

VRIJDAG
Zo’n dag dat je allerlei taken doet die af moeten. Ik voegde het boek van Charlotte toe aan mijn favorieten, maakte stories voor op Instagram over passief inkomen, belde iemand die ik zou interviewen (maar die nam niet op 🤪), ruimde wat op en maakte mijn hoofd weer wat leger. Schreef e-mails die ik beloofde te versturen en dat was het wel. In principe is vrijdag mijn aan-mijn-bedrijf-werken-dag, maar daar had ik al aan gewerkt deze week. Lunchen met pizza was wel het hoogtepunt. 😄

Zo leuk: ik kreeg deze reactie van Kirsten (@socialmediajunkiecc) op mijn stories over in de media komen. Het werkt dus echt. 😄🚀 (Met toestemming gedeeld. No worries als je mij een privébericht stuurt: ik deel het nooit zonder te vragen of dat oké is.)


In de avond werkte ik toch nog even: ik maakte mijn planner weer in orde en maakte een reeks stories over wat ik met affiliatemarketing verdien. De planner is van Make Life Work en ik mocht dit jaar de teksten verzorgen. 🥰 Voor het eerst sinds tijden dronk ik een glas alcohol — dit is alcoholische ijsthee en ik kocht het een tijd terug in Duitsland. Erg lekker!

ZATERDAG
Eind deze maand begint de verbouwing van mijn huis: alle kozijnen worden vervangen en er komt een spanplafond om dat lelijke systeemplafond weg te werken. Vet veel zin in! En dat betekent ook: raamdecoratie uitzoeken. Ik wil heel graag shutters — donkere, geen witte —, maar er komen nog mensen langs ook voor advies. Ben heel benieuwd wat het wordt.

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘slowcooker, sterrenstof, smullen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

 1. Dat was weer een volle week voor je, maar wat ben je goed bezig! De podcast was ik aan begonnen, maar er kwam even iets tussen, dus ik hoop vandaag verder te kunnen luisteren!

  1. Ah, dank je wel! Het voelde ook echt als een goede week. 👌🏻 Leuk dat je luistert! Ben heel benieuwd wat je ervan vindt. 🥰

 2. Yay voor je tweede prik zonder problemen! Ik mag die van mij zaterdag halen. Bij de eerste prik had ik precies hetzelfde als jij, dus ik hoop dat de reactie op de tweede ook overeenkomt. Ik heb trouwens kunnen fixen dat mijn moeder dit weekend mijn tank is gaan volgooien in Duitsland, haha.

  Wat betreft die watermeloen schrik ik inderdaad vooral van de prijs. Ik vind die pitloze variant wel echt superchill. Ik spot er wel eens wat van die lichtbruine zaadjes in, maar die zijn niet zo problematisch met eten. Ik koop de mijne meestal bij de Lidl of Plus als ze in de aanbieding zijn, en die hebben me tot nu toe niet teleurgesteld :D

  1. Jaaa, heel blij mee! Woehoe, zaterdag al! Krijg jij ook Pfizer? Hoop dat-ie bij jou ook meevalt. En wat top dat je moeder je tank heeft volgegooid. Het scheelt wel echt aanzienlijk als je het vergelijkt met de Nederlandse prijzen. 😅

   Nou, echt, hè? Ik zag die watermeloenen zaterdag weer liggen, maar heb ze nu maar niet meer gekocht, haha. Bij Lidl ga ik dan eens kijken! Hopelijk is dat dan beter. 😄

 3. Ik wil op zoveel reageren dat mijn hoofd een foutmelding geeft en ik alleen maar kan denken aan die pizza en frietjes waar ik nu ook zin in heb 😜

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.