Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: podcast, proberen, paniek

In dit weekoverzicht zie je hoe ik mezelf uit mijn comfortzone trek en weer iets nieuws probeer en wat ik doe als ik overweldigd word door een paniekerig gevoel van ‘oh help ik kan het niet SOS’, geef ik je podcasttips (waaronder eentje met yours truly), krijg je tips voor het schrijven van teksten en eh, ja, verbaast het me niet als je daarnaast ook honger krijgt. Ik hoop dat jij ook een goede week had en dank je wel dat je er weer bent! 🥰

ZONDAG
Zondag is toch wel mijn lievelingsdag. Ik zie de zondag altijd als begin van de nieuwe week en ik vind het héérlijk om zo rustig op te starten. Ontbijten met een taartje, een bak fruit en een goede kop koffie. 🙏🏻 Geluk zit toch ook wel echt in de kleine dingen, hoor.

Ik kijk een paar afleveringen van Down the Road. Ben echt een beetje verliefd op Dieter, moet ik ook eerlijk zeggen. Wist je trouwens al dat er ook een Nederlandse versie van dit programma komt? Gordon gaat het presenteren — ben heel benieuwd!

Terwijl ik wil beginnen met schoonmaken, denkt Vince dat-ie zich verstopt. Was vast bang dat het vandaag zijn beurt was om te stofzuigen. (Zou wel handig zijn als hij het kon, want de reden dat ik elke dag stofzuig is, eh, hij.)

Also: als je ooit op zoek gaat naar een andere stofzuiger en je bent klaar met de stekker honderd keer in en uit de stopcontacten trekken, slepen met een log en zwaar apparaat, dan is Dyson sowieso je beste vriend. Ik kocht deze unit toen ik verhuisde en ik ben nog nooit zo blij geweest met een huishoudelijk apparaat. Hiervoor had ik een Bosch, maar die kon niet overweg met de (lange) hondenharen. Deze daarentegen… 👌🏻✨

Tijdens het schoonmaken luisterde ik weer eens naar een podcast! Dit keer ook echt een aanrader: een aflevering over hechtingsstijlen. Iets waar ik graag veel over leer en weet, omdat jouw manier van hechten invloed heeft op onwijs veel vlakken in je leven. Zelf ben ik onveilig gehecht en ik zet telkens een stapje richting veilige hechting, want dat gun ik mezelf. 🥰

O! Ik zocht net even mijn koptelefoon op om hier te linken, want ik krijg daar nog regelmatig een vraag over. Het is de Sony WH-1000XM3 en ik ben er heel blij mee. Noisecancelling (kan je ook handig uitzetten met één druk op de knop, zodat je wel iets hoort als je bijvoorbeeld buiten loopt), lange batterijduur, goed te dragen met een bril en geen last van geplette oren als je ‘m de hele dag draagt. Ideaal ding. En hij is nu ook nog eens vet afgeprijsd! Ik kocht ‘m voor bijna €400, haha.

Dit is de podcastaflevering die ik luisterde:

MAANDAG
Een lekker dagje aan het werk. Ik maakte wat klusjes af en begon aan een nieuwe, ruimde mijn mailbox weer eens goed op, vulde mijn planner in voor deze en komende week. En als toplunch… even wachten…

DINSDAG
In mijn vorige weekoverzicht vertelde ik al dat de morgen van mij is en dat ik weer helemaal de smaak te pakken heb met de ochtenden doen wat ík wil. Waar ik behoefte aan heb. Soms is dat ook weer even uit mijn comfortzone stappen, dus dat deed ik. Maar voordat ik dat deed, las ik weer een half uurtje in Think and grow rich (aff.). Ik verlies snel de tijd uit het oog als ik in een boek verzonken ben, dus ik zet de timer op mijn Apple Watch en leg mijn telefoon weg. Een ongestoord begin van mijn dag. 🥰

Hoewel ik weleens heb laten vallen dat koud douchen niks voor mij is, besloot ik het toch te gaan proberen. Ik vind het namelijk ook belangrijk dat je gewoon op keuzes en meningen mag terugkomen. 👌🏻 Nu denk ik niet dat ik koud móet douchen om succesvol te zijn of zo — ik ben gewoon heel benieuwd wat het voor me doet op lichamelijk en mentaal vlak. Voel ik me er fitter door? Lukt het me nog beter om knopen door te hakken door mijn dag te beginnen met een overwinning? Want, ja: koud douchen vind ik echt niet lekker, dus ik kijk er niet naar uit om die knop een stuk terug te draaien tot onder de 18 graden. Maar kennelijk kan mijn lichaam meer aan dan ik dacht (ik sta niet blauwbekkend onder de waterstralen) en zit er toch echt een hoop tussen je oren.

Vandaag werkte ik de hele dag een de teksten voor een nieuw te lanceren product, maar voordat ik dat deed, keek ik een video van Finance Friday van Ingèr Vierhout, terwijl ik mijn ontbijtje at. Heb momenteel zo veel behoefte aan meer leren, dat ik dat dus inpas in mijn planning en bezigheden. 🙏🏻

Met zo’n nieuwe klus beginnen, kan ik nog steeds weleens een beetje overweldigend vinden. Ik doe altijd mijn uiterste best voor klanten en ik wil natuurlijk ook graag dat zij blij worden van wat ze ontvangen. Als ik dat heb, dan begin ik altijd met het makkelijkste: een contactpagina, een 404-pagina, de opmaak van het bestand — wat dan ook. Zo ben je toch al van start en is de drempel om verder te gaan veel en veel lager.

Want, ja, ook ik ben heus nog weleens onzeker. Heb mindere dagen. En ik vind het belangrijk om dat ook te delen. Ik zit echt niet bij elke nieuwe klant met samengeknepen billen — godzijdank —, maar soms is mijn interne criticus gewoon aanwezig. En dat mag ook. En dit is mijn manier om deze vorm van uitstelgedrag te tackelen. 🙏🏻 En waarom dit hele verhaal boven een foto van eieren staat? Nou, omdat ik hier stories over maakte, terwijl mijn eieren stonden te koken. 🤪

Hartelijke herfst! Wat een weer, jongens. Ik moet zeggen dat ik voorgaande jaren best wel kon balen als het geen mooi weer was. Dit jaar vind ik het eigenlijk helemaal oké. Regen vind ik altijd wel gezellig, als het maar droog is op de momenten dat ik buiten ben, hahaha. Slechte foto zo door de hor, maar het balkon stond zowat blank. En regen of geen regen: nog steeds héél erg blij met m’n balkon. En, ja, normaal staan daar stoelen, een bankie en een tafel, maar als ik weet dat het slecht weer wordt, staat alles binnen.

En toen ging het onweren… Bange doggo is bang. 🥺♥️

Het leukste van vandaag — naast mijn werk zelf —, is dit compliment over mijn werk. Ik interviewde een GZ-psycholoog, leverde het stuk aan kreeg dit als reactie. Zo fijn. Also: als je nou ook onderneemt en je weleens overweldigd voelt door ‘omg kan ik dit wel help hoe moet dit paniek SOS stuur hulp’, dan is het misschien wel fijn om een document te hebben waarin je allerlei documentjes en overwinningen opslaat. Even scrollen op een moment dat je het nodig hebt en je voelt weer waar je het voor doet en hoe goed je het doet.

Je favoriete fitgirl (haaaha) at gevulde paprika’s. Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik na een paar happen toch de fles knoflooksaus uit de koelkast viste en de rest met een flinke klodder daarvan opat.

WOENSDAG
Een dag vol gesprekken met anderen. 🥰 Ik plan dit het liefst op één dag, zodat ik op andere dagen ongestoord door kan werken en focusklussen kan plannen. Natuurlijk gaat mijn telefoon ook weleens, maar ik hoef in ieder geval geen rekening te houden met afspraken waar ik me op wil voorbereiden. Het begon met een interview — dat onwijs uitliep, omdat het zo gezellig was, haha! Ik houd echt van dat soort gesprekken. Voordat ik ga coachen even opladen in het zonnetje.

Ik had weer een fijne sessie met Wietske — Wietske is loopbaancoach voor mama’s (to be). Schudt jouw kleintje je wereld op en weet je even niet precies wat je wil qua werk? Kost je werk je te veel energie, nu je ook veel tijd met je kindje door wil brengen? Of haal je misschien geen voldoening meer uit wat je voorheen juist zo geweldig vond? Wietske helpt je: een nieuwe baan, andere taken, de knoop door te hakken (even) te stoppen met werken of… (uiteraard mijn favoriet) te gaan ondernemen. Meer informatie vind je op dromenjaagster.nl.

Coachen doe ik trouwens bijna altijd via Whereby. Handig, want het werkt goed én simpel. Je gesprekspartner hoeft niets te downloaden, maar klikt op je link en hopt zo de meetingroom in.

Zo fijn om mensen te mogen helpen bij het ondernemen. En als ik dan zo’n reactie krijg, kan mijn dag niet meer stuk.

Het is maar goed dat mijn dag niet meer stuk kon, want ik kreeg eindelijk een brief van de gemeente over de aangevraagd vergunning voor de verbouwing. Maar MAN, wat een slechte brief. Naast dat er werkelijk niets persoonlijks aan was, lieten ze me ook nog eens achter met duizend vragen. Serieus — het slechtste wat je kan doen als ondernemer is je (potentiële) klanten opzadelen met meer vraagtekens dan dat ze al hadden. Nu weet ik echt wel dat een gemeente geen ondernemer is en dat zij er geen cent minder om verdienen, maar oef, toegankelijke communicatie zou ze niet misstaan. Dit was dan wel weer aanleiding om stories te maken over góed communiceren en in het hoofd van je klant kruipen.

De ochtend erna maakte ik er ook maar een post over op Instagram. Maar om effe bij het onderwerp te blijven, plaats ik ‘m hier.

DONDERDAG
Hahaha, oh, ik heb werkelijk maar één foto gemaakt vandaag. In de ochtend had ik behoefte aan even lekker buiten zijn, dus dat is precies wat ik deed. Alles is om 7 uur ‘s ochtends nog zo stil. Zo fijn. Niet dat het hier overdag nou zo lawaaierig is, maar toch voelt de vroege morgen anders.

VRIJDAG
In de ochtend werk ik nog wat, want ik wil graag wat dingen afmaken en aanleveren. Ik werk nog een documentje uit voor een coachee, zodat zij de besproken dingen op papier heeft. Verder verwerk ik feedback op een tekst die ik schreef voor een marketingbureau, werk ik al mijn e-mails weg en verstuur ik mijn facturen. Daarna maak ik weer schoon, want ik heb zin in een weekend lanterfanten. Dat betekent dus ook dat ik voor het eerst mijn boodschappen laat bezorgen. 😄

‘s Avonds kijk ik met een wittebonenprakkie naar een vlog van Enzo Knol. Ik weet dat er vaak commentaar is op YouTubers en influencers — daarom schreef ik eerder al over waarom ik mezelf met trots influencer noem. Ik kijk niet vaak vlogs, maar ik vind dat Enzo het zó goed doet. Elke dag een vlog online voor je kijkers, merchandise, appartement gekocht in Italië — well done. Vind het ook heel tof om te zien hoe hij anderen laat meegenieten van wat hij heeft. In deze vlog rijdt zijn 78-jarige(!) buurvrouw mee in de McLaren die hij te leen heeft. Dit soort dingen kunnen doen is één van de redenen waarom ik miljonair wil worden. 🙏🏻

Ennnn vandaag was het eindelijk zo ver: de podcastaflevering van Britt kwam online en daar interviewt zij yours truly! Ik vind het een onwijs mooie aflevering geworden, ben er erg blij mee.

ZATERDAG
Effe naar mijn ouwe stadsjie: Utereg. Maar eerst een tussenstop bij Intratuin, want de snackies van Vince zijn bijna op en ik wil dus even een paar nieuwe zakken halen.

Look at my babyyyyyy. Eindelijk weer cabrioweer!

Meteen even langs bij mijn favoriete toko: Croquetten Boutique. Mijn eerste aflevering van Lekker met Lenn ging ook over hen!

Dit keer koos ik voor de maandspecial: een kaaskroket met jalapeño. Eenmaal achter de kiezen spijt dat ik er maar eentje had gekocht, dus ben serieus een uur later teruggegaan voor een tweede. 😂

Ook nog even door naar Arnhem, want volgens de mevrouw waar ik was voor de shutters, stond daar een pand waar ik een mooi voorbeeld kon zien van de raamdecoratie. Ik heb ook gelijk even gekeken naar kleurmogelijkheden. Vind dit allemaal wel heel erg mooi…

Laatste stop van de wereldreis: Zevenaar. Even mijn eten ophalen bij Mobiele Eetheid. En dorst, dus ook maar even een drankje op het terras. Wat is het leven toch mooi.

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘vaccinatie, vegan, vertellen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

  1. Ha, ik miste je al! (Dit is verder niet bedoeld als druk of zo, haha! – maar echt). Wel heel fancy, zo’n kroket in een goudkleurig doosje. Bij mijn gemeente zijn ze gelukkig wel heel actief met toegankelijke communicatie. Brieven zijn ook standaard voorzien van een sticker waarin ze vragen het te laten weten als het beter kan. Ik heb er trouwens ook een tijdje gewerkt – vanuit mijn stage als bijbaan – en ik vond het wel een onwijs interessante werkplek, juist omdat een gemeente inderdaad geen bedrijf is dat klanten wil krijgen. Er leven ook wel veel negatieve vooroordelen om die reden, en dat vond ik altijd wel heel boeiend. Alleen een beetje jammer dat besluitvorming vaak zo traaaaag ging.

    1. Hahaha, wat lief! In mijn volgende weekoverzicht zie je waarom ik een dagje later ben. ;-) Ja, die kroketten zijn zó lekker. En al helemaal fancy als je ze op een broodje eet — dan kleden ze het ook echt heel mooi aan. Ah, wat goed dat jouw gemeente het wel snapt! Hier stond ook onderaan de brief de vraag of je het wilde laten weten als het beter kan, misschien dat ik dat serieus nog wel even doe. En die besluitvorming is inderdaad niet erg vlot, haha. Deze aanvraag duurde echt wéken en dan gaat het nog maar om het vervangen van de drie kozijnen aan de straatkant. (En ging er ook nog eens van alles mis. Maar goed, het is gelukt, dus hoera!)

  2. Fijn weekoverzicht weer. Zo veel verschillende dingen in één week. En dan nog een tour de Holland. Super.

  3. Mobiele Eetheid! Alleen voor die naam rijd je er toch naar toe?

  4. Heel erg leuk al die podcasts waar je in te horen bent! Ik vind het echt heel erg mooi dat je goed weet wat je wilt en daar helemaal voor gaat. Dat heb ik zelf dus helemaal niet.
    Leuk weekoverzicht weer!

    1. Ah, dank je wel! Ik ben ook heel blij met hoe de afleveringen geworden zijn. :-) Het goede nieuws is dat je het natuurlijk ook niet hóeft te weten. Leven met de dag kan ook heerlijk zijn. ♥️

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.