Zoek
Sluit dit zoekvak.
Vegan voor iedereen - Merel Wildschut

vegan voor iedereen

Merel is al jaren een van mijn lievelings-internetmensen. Zowel via haar blog (De Groene Meisjes) als via sociale media als Instagram volg ik haar graag. Ze deelt daar niet alleen veganistische tips (van recepten tot eettentjes), maar trekt ook haar mond open over seksuele diversiteit, (gender-)identiteit, duurzaamheid, anti-racisme, mentale gezondheid en boeken. En precies over dat laatste wil ik het even hebben, want Merels nieuwe kookboek is uit: Vegan voor iedereen*! Merel stuurde me het boek pasgeleden op en ik dook ermee de keuken in. Is het nu tijd om met jou in Vegan voor iedereen te duiken, want, eh, is dat wel voor iedereen?

* Dit is trouwens een affiliatelink, wat wil zeggen dat ik een deel van je aankoopbedrag krijg als je iets bestelt bij de vrienden van Bol — ook als je iets anders koopt dan dit boek. Het kost jou geen cent extra en je maakt mij er onwijs blij mee, want dankzij #projectpassiefinkomen investeer ik o.a. in mijn blog, cursussen en crypto, waar ik dan ook weer over kan delen. Dank je wel!

Kijk nou hoe mooi-ie staat in mijn keuken. 🥰

recensie vegan voor iedereen

Vegan voor iedereen

Vegan koken kan lekker, gezond, makkelijk én betaalbaar zijn — dat bewijst Merel al jaren op haar blog en socialemediakanalen. Nu, als kers op de taart, is er een heus kookboek, waarin je maar liefst meer dan 50 veganistische recepten vindt. Van ontbijtjes tot soep, van ovenschotel tot toetje en van ijskoffie (my fave) tot snacks. Om wat voorbeelden te noemen: risotto met paddenstoelen, gnocchi uit de oven, taco’s met jackfruit, chocolademousse en American cookies.

Het boek is bedoeld voor fans van veganistische gerechten, flexitariërs, groentelovers, nieuwsgierige beginners en iedereen met veganistische familieleden of vrienden. (Maar, alvast een voorproefje van mijn mening: ook niet-veganistisch bezoek vindt het eten uit Vegan voor iedereen heerlijk.)

Vegan voor iedereen - Merel Wildschut

Is Vegan voor iedereen écht voor iedereen?

Nou, ja! Dat denk ik wel. Ik ben dan wel dol op koken (en eten!), maar ik ben geen veganist. Sterker nog: ik was vroeger één van die mensen die dacht dat je dan alleen sla en komkommer at en een glaasje water dronk. Dus dat ik je dit boek aanraad, wil wel wat zeggen.

Ik ben onwijs blij met Vegan voor iedereen. En niet alleen ik, ook mijn bezoek heeft heerlijk gegeten van de brownietaart. Ze wisten niet dat het een veganistisch exemplaar was — dat vertelde ik ze pas achteraf. De gerechten zijn lekker, makkelijk, budgetvriendelijk én ook daadwerkelijk snel. Ik ben zo iemand die wel lichtelijk geïrriteerd raakt als een recept belooft binnen twintig minuten klaar te zijn en je na vijf kwartier nog de zweetparels van je giechel staat te vegen. Ook héél fijn: de ingrediënten zijn gewoon te koop bij je doorsnee supermarkt. Geen ingewikkelde en halsbrekende toeren, maar gewoon ontspannen je spullen halen én koken. Heerlijk. Op alle vlakken.

Brownietaart uit Vegan voor iedereen — nog zonder de frosting die erbij hoort

Vegan voor iedereen ziet er ook nog eens heel gelikt uit. De vormgeving is prachtig gedaan door Milou en de foto’s door Aline zijn ook al om je vingers bij af te likken. Tel daarbij op dat Merel leuke, lekker (haha) lezende teksten schrijft en je hebt het ideale recept voor een briljant kookboek. Een aanrader voor iedereen die blij wordt van lekker eten (maken). 👩🏼‍🍳

Drunken noodles uit Vegan voor iedereen

♥ Waardering: 8.

Merel Wildschut — Vegan voor iedereen
Fontaine uitgevers / 2021 / 9789046827956
Vegan voor iedereen is bij bol.com te koop voor €22,99. Bestel je via mijn link? Dan krijg ik een percentage van jouw aankoopbedrag, zonder dat jij daar een cent extra voor betaalt.

Ik heb Vegan voor iedereen gekregen. Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier. Eerder weten welke boeken ik op dit moment lees? Volg me dan op Instagram.

Merel Wildschut - Vegan voor iedereen
Hoe de drunken noodles eruit horen te zien en waar mijn versie dus totaal niet op leek, hahaha.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

  1. Jaaa, deze staat echt wel op mijn wishlist! Ik heb met kookboeken/recepten dezelfde frustraties als jij: me beloven dat iets snel en makkelijk is en dat dat dan ab-so-luut niet het geval is.

    1. Hahaha, ja, ik houd daar echt niet van! Prima als het een uur duurt, maar dan kies ik daar liever bewust voor dan dat ik na 45 minuten hangry en bijna woedend nog een ui in stukken sta te hakken en uiteindelijk besluit naar de snackbar te hollen. Maar: ik zou ‘m zeker kopen, echt een aanrader!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.