Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: slowcooker, sterrenstof, smullen

De weekoverzichtenflow is weer terug en wat ben ik er blij mee. Na mijn vorige weekoverzicht kreeg ik ook een aantal superblije dm’s van mensen die aangaven dat ze ze gemist hebben. 😄♥️ Zo fijn dat je hier weer bent en dat ik zulke trouwe, liefdevolle lezers heb. Dank je wel daarvoor! Dit keer tip ik je drie topboeken, vertel ik over een mislukking, verbaas ik me over het algoritme en nou ja, kijk lekker mee.

ZONDAG
In een weekendje offline zijn, kan je Zo Ontzettend Veel doen. Ik ben niet iemand die veel op de geregistreerde schermtijd van de telefoon let of daar gefrustreerd door raakt, want ik doe ook oprecht nuttige dingen op mijn iPhone. Wel was ik het even zat om constant door sociale media te scrollen, vijf keer dezelfde posts te zien — dat krijg je, als je bewust weinig mensen volgt — en op Twitter per ongeluk in discussies te belanden waar ik me alleen maar naar door voel. Dus telefoon grotendeels aan de kant en gewoon even zijn. Simpelweg zijn.

Ik dook lekker de keuken in, want ik ben dol op koken — vooral in alle rust. En ‘in alle rust’ is niet op een doordeweekse woensdag als ik al bijna omval van de honger. 🤪 Slowcooker aan, snijden, alles in dat superhandige apparaat knikkeren en gewoon wachten tot je eten klaar is. Dol op. 👌🏻

Ik maakte een curry, alvast voor maandagavond. Dan hoef ik alleen nog rijst te koken en de curry op te warmen en kan ik het zo naar binnen schuiven. Ik gebruikte dit recept voor een pittige curry met kip. De koriander liet ik wel achterwege, want ik ben team #datsmaaktnaarzeepsop. Lust jij wel koriander? 🌿

Verder maakte ik m’n huis schoon, wandelde ik met Vince, keek ik wat videootjes op YouTube en deed ik verder weinig inspannends voor mijn brein. Ik luisterde trouwens tijdens het schoonmaken wel naar een podcast, want ook de #poetspodcast is terug van weggeweest 😄 Dit keer was het de Prikkelpub — de podcast waarin ik binnenkort ook te horen ben, zoals ik in mijn vorige weekoverzicht vertelde.

Vanavond stond er dus geen curry op het menu. Ik maakte ravioli! Supermakkelijk en snel, op basis van dit recept van Lekker & Simpel. Ik gebruikte twee uien, twee tenen knoflook, 200 ml crème fraîche, 220 gram ravioli met truffel en kaas, veel meer dan een handje kaas, 150 gram ham en nog wat kruiden naar smaak.

En dit is dan wat je uiteindelijk op je bord hebt liggen. 8/10, would recommend. ⭐️

Na het eten keek ik effe naar buiten en zag ik dit… Ik vreesde voor een knappe onweersbui, maar uiteindelijk bleef het bij wat gerommel in de verte. Zelf houd ik wel van geflits en gedonder — Vince wat minder. Die is nog bang voor zijn eigen schaduw. 😅 Sowieso wel een heel mooi plaatje zo.

MAANDAG
M’n lievelings: Vincie wakker maken en dat-ie dan zo lief tegen me aan komt liggen. 🥰

Op een of andere manier zit ik helemaal in vakantievibes — wellicht door het interview dat ik met een GZ-psycholoog deed over het vasthouden van je vakantiegevoel, maar ik ben al 10 jaar niet weggeweest 🤪 —, dus ik loop lekker naar de winkel voor een vers croissantje. En voor de oplettende lezer en trouwe volger: ja, ik woon tegenover een bakker, maar die is op maandag gesloten. (En verkoopt geen chocoladecroissants. Wat een domme zet is, want met mijn eetlust had-ie daar een extra maandomzet uit kunnen halen.)

In de ochtend was ik onder andere bezig met het klaarmaken van mijn weekoverzicht. Het is niet per se moeilijk werk, het duurt alleen vrij lang. Overigens een lifehack voor als je ook vaak foto’s van je iPhone — of een andere telefoon — naar je computer wil krijgen: ik heb mijn eigen nummer in mijn telefoon gezet en app de foto’s naar mezelf. Even downloaden via de app op mijn iMac en ik ben good to go. 🚀

Ondertussen stond er een pakketbezorger voor de deur. Ik verwachtte minstens een taart met een mens erin door de grootte van de doos. Niks bleek minder waar. (Dog for scale.)

Dat herinnerde me eraan dat ik nog twee bestellingen wilde doen: een nieuw bandje voor mijn Apple Watch en het boek van Iris dat binnenkort uitkomt!

Ik mocht Iris coachen bij het schrijven van haar boek (aka bestseller) en ik ben zó blij en trots dat-ie straks echt in de winkels ligt! Ik doe het niet vaak, maar ik geef je hier toch eigenlijk wel gewoon een bindend koopadvies. Mocht je niet via de vrienden van Bol willen kopen, vraag dan aan je boekhandel of ze ‘m alvast voor je willen bestellen. 🙏🏻 Wat Iris trouwens van de coaching vond…

Een tijdje geleden al ontving ik Een boekje vol geluk (affiliatelink, dat betekent dat als jij iets bestelt bij de grote vrienden van Bol — het maakt niet uit wat —, ik een deel van jouw aankoopbedrag krijg — het kost jou geen cent extra en je maakt mij er onwijs blij mee, want dankzij #projectpassiefinkomen investeer ik o.a. in mijn blog en crypto, waar ik dan ook weer over kan delen). Het is van Petra van Dreumel — illustrator, schrijver en geluksexpert. Ik merk dat ik alle taken die al een tijdje op me liggen te wachten nu eindelijk wil afronden, waaronder een recensie plaatsen over dit boekje. Dus ik pak het — het ligt binnen handbereik, wat misschien al een kleine spoiler is —, neem het mee naar mijn slaapkamer, schiet foto’s en schrijf de recensie. Inmiddels staat-ie online.

Tijd om de curry die ik gisteren maakte te eten! Nou, kleine deceptie wel. Prima te eten, maar ik vond het… saai? Ik heb ‘m nog geprobeerd up te spicen met een berg sambal, knoflook, laos, gember — mocht niet baten. Het was echt niet vies, alleen niet zo lekker en smaakvol als ik gewend ben van curry.

‘s Avonds kroop ik lekker op de bank met mijn laptop. Ik keek een vlog van Alwin (hij schreef onlangs een boek over angst, de recensie van Gek van mezelf lees je hier). Gelijk effe een tippie van mij: ik kijk graag naar de vlogs van Alwin, mede doordat-ie zijn video’s heel goed in elkaar zet. Het kijkt heel lekker weg, onder andere door het wisselen van camerasetting en de bewerking. En… daar leer ik van voor mijn eigen stories op Instagram. Je hoeft heus niet altijd zelf het wiel uit te vinden, je kan je ook laten inspireren door anderen. Heb jij dus een voorbeeld op Instagram (of ergens anders)? Wat aan die stories zorgt ervoor dat jij geboeid blijft? Hoe kan jij dat ook doen — zonder klakkeloos over te nemen?

Tijdens het kijken van de vlog eet ik de zak koekjes naast mijn laptop leeg. Geen idee of ze in Nederland te koop zijn, maar omg, zó lekker.

DINSDAG
Vorige week brak het bandje van mijn Apple Watch, dus ik bestelde een nieuwe. Dat sportbandje dat je standaard bij je horloge krijgt, vind ik niet zo mooi en niet zo lekker zitten. Het omdoen vind ik ook een gedoe, dus ik keek uit naar de vervanger van het gebroken exemplaar. En nu is-ie binnen! Kan zo enthousiast worden van dit soort dingen. Ben net zo’n klein kind dat het dan meteen uitpakt en gebruikt. Net zoals je nieuwe schoenen aanhouden als je ze net gekocht hebt. 😅

Have a dog, they said, it’ll be fun, they said. Vince ligt tegenwoordig, zodra het even kan, lekker te genieten op het balkon. Nou ja, geef ‘m eens ongelijk. Maar op dit soort momenten twijfel ik wel even aan het label ‘gezelschapsdier’, hahaha. Zie ‘m dan de hele dag amper — alleen als ik naar buiten ga om even te checken of alles goed gaat (oké, en om ‘m kapot te knuffelen).

Vandaag belde ook de dierenarts. Vince had last van zijn huid, een lelijke plek onder zijn oksel waar-ie last van had en wat kale plekjes rond zijn ogen en lippen. De dierenarts deed een allergietest en nu kregen we de uitslag. Hij blijkt allergisch voor gras en heeft dus hooikoorts, voor aardappel en mais en zijn B12 is aan de lage kant. Komende maanden krijgt-ie prikjes om de allergie de baas te worden en dan verdwijnen zijn klachten als sneeuw voor de zon. 🙏🏻

Na het wandelen met Vince, kroop ik lekker op de bank met het boek van Charlotte Meindersma: Écht ondernemen (aff.). Het papieren boek is naar me onderweg, maar omdat ik niet kan wachten met lezen, ben ik alvast aan de pdf begonnen. Tot nu toe erg enthousiast — recensie komt zeker nog online!

Echt ondernemen - Charlotte Meindersma

Vandaag stonden er broodjes hamburger op het menu. 🤤

Blogpost die vandaag online kwam → een boekje vol geluk

WOENSDAG
Vandaag maakte ik onder andere een lijstje voor Dit Is Waarom Mensen Op Twitter zitten:

Ondertussen ook op Facebook:

En nu vraag ik me af: zegt dit iets over mij? Over het algoritme dat niet lekker werkt? Allebei? AM I OVERTHINKING THIS? Help a sister out! (Zo’n kalender op mijn wc-deur lijkt me dan wel weer gezellig, in het kader van samen kakken. Maar, ja, ik vind het al genoeg dat Vince af en toe meegaat. Gelijk heeft-ie, want ik kijk ook altijd toe als-ie zijn behoeften doet.

In de middag had ik een intake met een nieuwe klant — degene waar ik vorige week een voorstel voor tikte en de salespagina alvast schetste om mijn ideeën voor haar te laten leven. Ze is akkoord, dus tijd om alle input te krijgen om goede copy te kunnen schrijven. 👌🏻 Ik interviewde haar telefonisch en zet dan altijd de dictafoon op zowel mijn Apple Watch als mijn MacBook aan. Zo gebeurt het me niet dat een opname mislukt. 🤪

Interviewen vind ik altijd heel leuk — aandachtig luisteren, meeschrijven, verdiepende vragen stellen. Daarna ben ik meestal ook echt leeg, haha. Zin om te koken had ik niet meer, dus werd het vandaag snackdag in plaats van morgen. Voordeel van wonen in een dorp: je krijgt friet voor 4 man. 😅

DONDERDAG
Weer een lekker daggie voor de boeg! Weer een nieuwe berg teksten voor de grote, doorlopende redactieklus waar ik aan werk, dus daar begon ik mee. Heerlijk — die afwisseling tussen creatieve copy schrijven en simpelweg andermans werk verbeteren.

Daarna mocht ik weer coachen! Dit doe ik via Whereby: niks downloaden, gewoon op een linkie klikken en de meetingroom binnenhoppen. Werkt goed!

Dit keer mocht ik Wietske coachen — de tweede sessie was dit. Wietske is loopbaancoach voor mama’s (to be). Schudt jouw kleintje je wereld op en weet je even niet precies wat je wil qua werk? Kost je werk je te veel energie, nu je ook veel tijd met je kindje door wil brengen? Of haal je misschien geen voldoening meer uit wat je voorheen juist zo geweldig vond? Wietske helpt je: een nieuwe baan, andere taken, de knoop door te hakken (even) te stoppen met werken of… (uiteraard mijn favoriet) te gaan ondernemen. Meer informatie vind je op dromenjaagster.nl.

Nog meer leuks vandaag! Het boek van Charlotte Meindersma (aff.) kwam binnen. Niet meer van een scherm lezen — winning. 😄 En deze vrouw snapt hoe je marketing doet, hoor. Zo lag het op mijn deurmat. Lekker opvallend in goud, herkenbare sticker erop…

Alvast even een voorschotje op de recensie: Écht ondernemen is een aanrader. Te koop bij managementboek.nl. Bestel je ‘m via mijn link? Dan krijg ik een klein deel van het bedrag dat jij betaalt — zonder dat het jou ook maar een cent extra kost.

En dit is wat er onder andere in het doosje zat. Het boek, een handgeschreven kaartje, promotie voor oploskoffie — juridisch advies, briljante naam, minstens zo briljant als mijn copy koffie 😄☕️ —, een buisje sterrenstof, starmix-snoepjes, sterretjes everywhere. ✨

Nu toch maar eten wat ik gisteren op de planning had staan: spaghetti met tomatensalsa en ballen. Love ballen.

Deze is ook dol op ballen. Hij was een tijdje minder fit, maar tegenwoordig plukt hij steeds weer zijn bal uit zijn bak en wil hij spelen na het eten. Zo fijn. En dat voor zo’n opaatje van 9,5. (Spelen is in zijn geval dat je gewoon bij ‘m moet zitten, af en toe moet proberen die bal uit zijn giechel te trekken en voor de rest met zijn ogen dicht liggen kauwen op de bal terwijl je over zijn neus wrijft en hij langzaam maar zeker in slaap valt.)

VRIJDAG
‘Even’ die grote redactieklus voor nu afmaken. We werken altijd in batches, dus deze lading teksten redigeerde ik en stuurde ik terug naar de klant. Lekker om weer af te vinken en ik vind het heerlijk werk om te doen. 👌🏻 En dat deed ik met het vrouwenvoetbal op de achtergrond. Wat zijn ze goed, zeg! Jammer genoeg verloren ze met de penalty’s.

En, ohhh, ik kan niet wachten tot de verbouwing van mijn huis begint. Deze kast laat ik ook pimpen en ik heb er duizend zin in.

Doordat ik een lange dag maakte (ik zette pas rond 21:00 uur mijn iMac uit, niet per se een aanrader, maar door mijn hyperfocus ging ik maar door), was ik heel blij dat ik eten had van de traiteur. Mocht je in de buurt wonen, ga dan zeker eens langs bij Mobiele Eetheid in Zevenaar. Héérlijk eten.

In de avond begon het dan toch eens een keer te onweren — dat werd al dagen voorspeld, maar ik heb kennelijk weertechnisch een goed plekkie uitgekozen om te gaan wonen — en Vince is daar zó bang voor. Kwam-ie bij me schuilen. Helemaal goed, liefje.

ZATERDAG
Nou, dat dagje zo lang doorgaan, voelde ik wel in mijn hoofd, haha. Toch nog even wat kleine klusjes afronden, zoals factureren. Het is het einde van de maand — anders had ik dat lekker op maandagochtend gedaan. Maar goed, rekeningen versturen met taart is ook niet echt een straf.

Tijd om boodschappen te doen en aangezien ik geen zin heb om daar een test voor te doen én ik nog niet volledig gevaccineerd ben, doe ik dat een keertje in Nederland. Bij Makro pak ik even een lunch mee en die was, eh, vies. De frietjes waren taai en koud. De camembert was wél heel lekker. En ja, ik had terug kunnen gaan, maar het was kneiterdruk en ik had geen zin om nog langer te wachten. Het was ook geen ramp.

Daarna even naar de bouwmarkt en daar zag ik deze prachtige deuren. Ik wil dit in mijn huis. 😍

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘liefde, lummelen, lezen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

21 reacties

 1. Aaah, die Vince, hooikoorts… Wat sneu en wat mega-onhandig voor een hond!

  Enne, wil niet opscheppen – oké misschien wel – maar ik heb denk ik een nóg beter idee om je foto’s op je MacBook te krijgen! Gewoon airdroppen! Ik doe dat ook altijd als ik een blog schrijf, het is snel, draadloos en er gaat geen kwaliteit verloren, terwijl dat via WhatsApp soms wel gebeurt.

  Fijne zondag Lenneke!

  1. Hahaha, ja, best wel. Gelukkig is-ie er na die prikken vanaf! En, ja, AirDrop ken ik, maar dan veranderde mijn bestandsformaat en kon ik ze niet meteen uploaden op mijn blog. Dus dit is voor mij veel sneller. 😄 Jij ook een fijne zondag!

 2. Leuk overzicht weer. Waarom kun je niet naar Duitsland? De nieuwe regels zijn pas vandaag ingegaan, en de 24 uur regel voor kort verblijf zonder test is er nog steeds. Of zijn bij jou over de grens weer strengere regels? Wij winkelen vanuit Zwitserland ook regelmatig over de grens, en dat mag nog (zeggen ze).

  1. Thanks! Ik kan wel naar Duitsland, maar dan moet ik een bewijs van test, herstel of vaccinatie laten zien en dat wil of heb ik niet:
   “Voor grenspendelaars gelden er wel enkele uitzonderingen. Zo zijn mensen die tanken of boodschappen willen doen bij de Oosterburen, en dus minder dan 24 uur in Duitsland verblijven, vrijgesteld van registratie- en quarantaineverplichtingen. Dit geldt ook voor bezoek aan naaste familieleden van maximaal 72 uur. Wel is het verplicht om een medisch mondmasker te dragen en een bewijs van test, herstel of vaccinatie te kunnen laten zien.”

   1. Ik begrijp je antwoord niet. Winkelen is toch binnen 24 uur. En dan hoef je geen bewijs te laten zien of mee te nemen. Ik dacht dat het niet alleen mbt de registratie- en quarantaineplicht was. Maar ook geen “green pas” of hoe zo. Zo hebben ze het hier begrepen. Maar we zullen wel zien deze week. Anders zouden diverse gebieden in het zuiden een heel groot deel van hun klanten en inkomsten kwijt zijn.

    1. Ik heb de tekst nog even nagelezen. En zie nu het verschil. Nederland is een “hoog-risiko” gebied en Zwitserland niet. Daarom is het voor ons wel mogelijk . (als of je daarmee het virus bestrijdt….)

     1. Ja, als Nederlandse grenspendelaar hoef je je niet te registreren en niet in quarantaine, maar dus wel een mondkapje én een bewijs van test, herstel of vaccinatie. Gisteren tweede prik gekregen, maar dan duurt het nog twee weken voordat je volledig gevaccineerd bent. In ieder geval is dat de regel in Nederland en ik weet niet zeker of dat ook in Duitsland geldt, maar de boetes kunnen oplopen tot €25.000 en daar heb ik weinig trek in. 😬 Tja, ik vind het beleid ook erg zwabberend en beroerd, maar het is wat het is…

 3. Ik vind dat altijd super bijzonder en erg mooi als de lucht zo donker is en de zon tegelijk op de bomen schijnt. Speciaal sfeertje. Ik hou ook enorm van onweer maar heb nog geen ‘goed’ meegemaakt deze zomer.
  Zo onhandig dat Vince hooikoorts heeft! Hopelijk is hij er snel van af.

  1. Ja, hè? Alsof de bomen van goud zijn ook. Hahaha, ja, tikkeltje onhandig, maar goed, gelukkig is er een behandeling en is het niets ernstigs. 🙏🏻

 4. Yes, weer een weekoverzicht! Ik woon dichtbij Zevenaar, dus zal de Mobiele Eenheid zéker eens uitproberen. Thanks voor de tip!

 5. Zo fijn om je weekoverzichten weer te lezen Lenneke. Ik zit niet op Instagram/Twitter etc. dus als je hier niet bent, dan ben je voor mij ‘weg’ zeg maar ;)
  Ik heb vrijdag patat gegeten, echt zo lekker! Ik heb mijn tweede vaccinatie een week geleden gekregen, dus bijnaaaa. Zo blij mee. X

  1. Zo lief dat je dat schrijft! Nou, ik ben dus ook weer terug. 😄♥️ Heb jij ook Pfizer gekregen? Hopelijk heb je er — net als ik — geen last van gehad. 🥰

   1. Ja Pfizer! En nergens last van gehad. Of nou ja een beetje spierpijn, maar dat telt niet mee vind ik. X

 6. Oe, Prikkelpub klinkt interessant! Curry’s at ik eerst echt nooooit, maar nu regelmatig. Die gras-allergie is wel nogal onhandig inderdaad. Gelukkig kan Vince chillen op zijn grasloze balkon, haha.

  1. Is het! En Britt heeft ook een onwijs fijne stem om naar te luisteren, vind ik. Ja, heel onhandig, maar wat je zegt: gelukkig is het balkon grasloos. 😅

 7. Goed dat je weer terug bent met de weekoverzicht. Vind ze altijd zo leuk om te lezen. Lees weinig blogs dan wel kijk weinig youtube omdat ik voor het werk al de hele dag achter een scherm zit maar hier maak ik altijd een uitzondering voor :-)

  Als Vince allergisch voor aardappel is, is hij dat misschien ook voor paprika en tomaat. Zit allemaal nachtschade in (ik kan het weten, ben er nl allergisch voor). tip van flip haha

  1. Yayyyy, zo leuk te lezen! Bedankt! En vind het oprecht een eer dat je hier een uitzondering voor maakt. 🥰 Ja, tomaat krijgt-ie ook last van, dus dat zou best goed kunnen. Maar dat eet hij nooit, dus dat scheelt weer. Dank je voor je tip!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.