Zoek
Sluit dit zoekvak.
Huur mijn hersenen

door de lens: onbreekbaar, ontspannen, opstaan

Het maken van het weekoverzicht is elke week weer zó leuk! Ik kijk terug op wat ik allemaal deed, maakte, at en schreef. Ik vond het weer een fijne week — al heb ik wel énorm de behoefte om te knuffelen en een feestje te pakken. En ik haat feestjes, moet je nagaan. Goed, in dit weekoverzicht zie je precies niets anders dan dat je van me gewend bent: m’n eten, boeken, natuur, mijn werk als copywriter en hoe ik eruitzie als ik een partijtje loop te jubelen. Dank je wel dat je er weer bent! ?

ZONDAG
Heerlijke dag. Ik begon met schoonmaken, de was, stofzuigen, de video bekijken die bij de nieuwe cursus over geld hoort (ik doe deze, van Ingèr Vierhout) en het luisteren van een podcast (die vind je zoals altijd onderaan dit weekoverzicht). Daarna kon ik de tuin in — waar ik heel blij mee was, want het was heerlijk weer. Eigenlijk wilde ik lezen in Think and grow rich, maar ik heb vooral zitten luisteren naar de vogels. Genieten. ?

Als je het leuk vindt: ik deel best wel vaak stukjes uit de interessante boeken die ik lees op Instagram, dus volg me daar als je dat wil zien.
Think and grow rich lezen in de tuin
Toch ook even neuzen in de tuin. Er zit weer een boel bloesem aan de appelbomen, dus ik denk dat ik de buurt ga verblijden met appeltaarten als ik de appels kan plukken. ?
Bloesem aan de appelbomen
Hahaha, oja. Ik kocht honderd jaar geleden een zak chips in Duitsland. Kostte zowat een tientje, maar ik was zo benieuwd. Die benieuwdheid zakte kennelijk al snel, want hij ligt werkelijk al maanden in mijn kast en ik heb er niet naar omgekeken. Nu is de houdbaarheidsdatum bijna verstreken en vond ik dat ik het in ieder geval even moest proeven. Score: ⭐️⭐️⭐️⭐️. Goed pittig, lekker kazig. Ja. Goed chippie.

Ohhh, wat is het kopen van die boodschappenpakketten van de lokale ondernemers hier toch een gouden zet. Ik heb inmiddels het derde pakket besteld (vrijdag ga ik het ophalen) en in het tweede pakket zat onder andere deze kaas. Er zat een kaartje bij met de tip om er kaasfondue van te maken. Kaasje in de oven, bovenkant eraf snijden en klaar. Och. ?Ik slaap de laatste nachten heel goed. Geen schermen meer, wel een kop verse muntthee. Ook uit dat boodschappenpakket. Ik begin helemaal fan te worden van dit soort rituelen. Heb jij een avondritueel?Verse muntthee

Blogpost die vandaag online kwam → door de lens: fit, financiën, falen

MAANDAG
De eerste Koningsdag die niet doorgaat. Ik ben er niet echt rouwig om, eerlijk gezegd. Ik vind het kneuterige van over de markt slenteren wel altijd leuk, maar ik ben niet dol op drukte. Het is hoe dan ook een prachtige dag en ik besluit maar gewoon aan het werk te gaan. Leuk wel: jaren geleden werkte ik bij de politie en mocht ik de hele organisatie rondom Koninginnedag in Rhenen en Veenendaal meemaken. Voor dag en dauw al op locatie, de hele dag in een soort bunker zitten en dan maar hopen dat alles goed gaat. Het ging goed en het was heel tof om te doen! Mijn blauwe bloed gaat nog altijd iets sneller stromen als ik het over mijn tijd bij de politie heb. ??‍♀️
Fijne Koningsochtend
Opgestaan is plaats vergaan. Ik kwam terug van ontbijt maken en zie deze dwaas hier zitten. Kijk ‘m nou, kleine koning.
Opgestaan plaats vergaan
Aan het werk maar! Ik schrijf blogposts voor een accountantskantoor, bedenk dat ik mijn belastingaangifte moet doen, schrijf de recensie van De patiënt en pen een paar bladzijden vol in mijn notitieboekje. Ik heb besloten vaker te luisteren naar wat mijn onderbewustzijn me ingeeft. Het kwam niet per se heel goed uit, maar ik voelde zo sterk de drang om die pen en het papier op te pakken, dat ik het deed. Bleek een goed besluit, want met een lange omweg kwam eruit dat ik kennelijk echt heel veel vertrouwen heb in mezelf en mijn bedrijf. Dat vind ik wel een mooie en fijne conclusie.

Met eten probeer ik ook beter naar mijn lichaam te luisteren. Eten waar ik behoefte aan heb en niet per se meer dan dat ik nodig heb. Ik begon dus met een bakje verse(!) vanillevla van de boer. ??‍? Dit is zó veel lekkerder dan vla uit een pak. Ik wil ook na deze hele crisis eten blijven kopen bij de boeren, want ik heb echt het idee dat het beter eten is.
Verse vanillevla
Ik zag deze quote bij het weekoverzicht in de Purpuz Planner staan. Grenzen zijn tegenwoordig helemaal mijn ding. In tegenstelling tot vroeger, toen ik grenzen niet voelde, niet herkende en al helemaal niet aangaf.

Voor als je benieuwd bent: ik schreef over dat ik de Passion Planner verruilde voor de Purpuz Planner en deelde wat ik van de planner vind.
Grenzen stellenM’n jochie is nooit ver weg. ? En ja, dit betekent ook dat ik heel ongemakkelijk ga zitten als ik hem niet wil laten opstaan. Hashtag dogmom. Werken met Vince
Nu ik boodschappen bij de boer haal, krijg ik ook groenten waar ik eigenlijk nooit mee kook. Ik besloot met deze paksoi een pasta te maken. Puur op de gok bedenken wat er lekker bij is.
Koken met paksoi
Je ziet er bijna niks van terug, maar die hele paksoi zit erdoor, haha! Ik kookte pasta, rulde gehakt, deed er Heel Veel ui en knoflook in, blikkie tomatenpuree en ik was helemaal blij. ??‍? En als je denkt dat ik naakt ben op deze foto, dan is dat misschien we… nee, is je verbeelding. Heb keurig een broekje aan.
Pasta met gehakt en paksoi

Blogpost die vandaag online kwam → de patiënt

DINSDAG
Eind vorig jaar kocht ik weer een cursus van Charlotte van ‘t Wout: Unlimited Me. Gaat over zelfliefde, doelen stellen en je mooiste leven leven. Als bonus kwam er nu een live Q&A bij en daar wilde ik graag deel van uitmaken. Omdat ik het nieuwe idee heb om elke dag 10 kilometer te lopen, deed ik dit met mijn koptelefoon op en liep ik in de tussentijd rondjes in mijn woonkamer.
Live Q&A Charlotte van 't Wout
Daarna weer lekker verder tikken. Met een kaarsje aan, want buiten is het somber en ik heb ook mijn dag niet zo.
Aan het werk met kaarsje
Ik wilde eigenlijk pasta maken, maar ik had zó geen zin meer om ook maar iets te doen, dat ik patat in de oven gooide. Vissticks erbij, klodder saus, bikken maar. Hierna deed ik allerlei taken die al veel te lang op me lagen te wachten, dus ik at maar achter mijn computer om door te kunnen gaan. Ik vind de stap om anders weer achter mijn iMac te gaan zitten namelijk héél groot, dus dan kan ik beter blijven zitten en even doorgaan. Doe ik liever niet thuis, want dan is het gevaar dat ik echt altijd aan het werk ben. Maar nu wogen de voordelen zwaarder: rust in mijn hoofd.
Patat uit de ovenWOENSDAG
Hahaha, één van de kleine dingen in het leven die me zó gelukkig maken: voor het eerst met je mes in een pot pindakaas.De eerste keer met je mes in pot pindakaas
Ik ben de rest van de dag weer lekker druk. Ik werk onder andere aan een nieuwsbrief voor een wagenparkbeheerder. Vet leuk — het is een nieuwe klant en dan vind ik het altijd weer een beetje spannend om iets aan te leveren. Gelukkig: ze zijn vet blij. ? Eén van de stukjes die ik ervoor schreef:

“Ook als de focus (en dan niet de Ford) ergens anders ligt, trekken we graag met je op om tot de beste oplossingen te komen.”

‘s Avonds maak ik de pasta die ik gisteren al wilde maken. Restjes pasta, gehakt dat ik nog had uit het pakket, een berg krulsla erdoorheen, tomatenpuree, ui, knoflook, ketjap, peper. Was weer lekker. Blijf het koken echt leuk vinden. Nóg leuker nu ik telkens producten krijg die ik normaal niet zelf koop.
Pasta met sla
Na het avondeten maak ik nog gehaktballen. Of gehaktbalen, want mijn mosterd was op en dat gebruik ik graag. Nou, ja, dan maar zonder. Het gehakt moest op voordat het zou bederven en ik had er nu tijd voor en zin in. Echt een lifehack: koken op het moment dat je er écht zin in hebt en dan extra veel maken om eten in te kunnen vriezen. Op dagen dat je dan liever met je ellendige gevoel in je nest blijft liggen, kan je gewoon je prakkie ontdooien. Slim wel.
Gehaktballen maken

DONDERDAG
Jaaaa, ik dacht al dat het niet meer kwam, maar, jawel. Mijn envelop met zaadjes om de bij te redden. In dit weekoverzicht kan je zien dat ik de zaadjes bestelde en de petitie tekende. Op de achtergrond zie je het prachtige boek van Flow, want ik was aan het werk voor Mevrouw Knot en dit staat in haar portfolio. Ja, zulke mooie dingen maakt zij dus.
Bijenzaad
M’n stofzuiger gaf aan dat er iets was: een verstopping. Uiteraard had ik de container leeggemaakt, maar kennelijk blijft er dus nog best wel wat achter en komt dat op je grond terecht als je ‘m uit elkaar haalt. Oké, dan begin ik wel weer opnieuw… zucht.
Stofzuiger stuk
Ik heb dus een nieuwe dienst: huur mijn hersenen. En ik vind het héél cool dat mensen me willen inhuren. Om mee te denken over passief inkomen (lees de blogposts over passief inkomen hier of bekijk mijn stories erover op Instagram) of om je te helpen bij het opstarten van een bedrijf.

Ben jij als ondernemer (in wording) op zoek naar opdrachten, wil je weten wat ik allemaal heb gedaan of heb je andere vragen die je graag aan mij wil stellen? Ik bied sessies ‘Huur mijn hersenen’ aan, waarin jij een uur lang via Skype ál je vragen op me af mag vuren. Je investering is €100 exclusief btw. Afspraak maken? Leuk! Mail me dan op info@freelennse.nl.Huur mijn hersenen

 

VRIJDAG
Nou, over passief inkomen gesproken: dit is wat ik in april verdiende. Ik verdiende ook nog bijna twee tientjes met AdSense, dus dat is bij elkaar inderdaad €200 voor vrijwel niks doen. Love sluimerend rijk(er) worden, wat jij? Spoiler: kan jij ook. ?
Update project passief inkomen
Ik werkte nog wat en kwam onder andere met deze tekstvondst voor een marketingbureau:

“We geloven er namelijk heilig in dat je daadwerkelijk moet binnenkomen bij je doelgroep. Als een wrecking ball, zou Miley Cyrus zeggen.”

Daarna ga ik even naar Makro (daar heb ik alle ruimte om boodschappen te doen) en haal ik mijn boodschappenpakket op bij de boer. Bij Makro zag ik deze glazen staan. Ben ik nou de enige die dan denkt: ‘NOU, DÁT WIL IK MEEMAKEN!’?
Onbreekbare glazen
In het pakket zat rucola, dus daar besloot ik maar meteen gebruik van te maken. Biefstukreepjes bakken, champignons, sjalotjes, knoflook daarna in de pan, ketjap, sojasaus en sambal erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Oprecht.
Rucola met biefstuk en champignons

Blogpost die vandaag online kwam → ik weet soms niet wat ik wil

ZATERDAG
Oké, ja, ik ga heus nog wel ophouden over die boodschappen doen bij de boer, maar dit fruit is zó lekker. Normaal knalde ik nog een kilo of zes suiker op aardbeien, maar deze zijn al zo súperzoet van zichzelf. Och. ?? Normaal doe ik dus op zaterdag boodschappen, nu ben ik heerlijk vrij en besluit ik de hele dag niks te doen.
Bakje fruit
Of beter gezegd: alleen doen waar ik zin in heb. Dus ik bakte een boterkoek. (En deed de bakvorm niet goed dicht, waardoor er heel veel vet uit drupte en ik de oven helemaal kon schoonmaken. Heb je net zin in op zo’n dag. ?)
Zelfgemaakte boterkoek
Ik maakte deze kleurplaat van Carmen die ze me laatst heel lief opstuurde.
Kleurplaat van Carmen Groenefelt
Ik maakte zelf eiersalade, want door de pakketten van de boer heb ik ineens wel héél veel eieren in huis en ik vind het zonde om ze weg te gooien. En ik had er gewoon zin in — anders had ik wel wat anders gemaakt. ? Echt een heerlijk dagje was dit. 
Zelfgemaakte eiersalade
‘s Avonds lekker op tijd naar bed en beseffen dat ik hierna nóg een hele dag vrij heb. Lekker voor me.

Podcastafleveringen die ik luisterde:

Boek dat ik las:

Gadgets die ik gebruik en énorm aanbeveel:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘fit, financiën, falen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Heerlijk overzicht weer! Mijn bol.com-inkomsten gaan ook wel lekker, al doe jij het nog veel beter, zeker ook als je de bezoekersaantallen meeneemt (daar zei je laatst wat over dus ik kon vergelijken). Dus we kunnen wel concluderen dat je een pro bent met heel betrokken volgers!

  2. Vertel nog eens hoe lekker je dat eten van de boer vindt ;) Nee hoor, alleen maar leuk juist! Het komt zo fijn enthousiast over en ik lik mijn scherm bijna af van alles wat je ermee maakt. En wat zijn dat voor toffe patatjes? Oooo misschien komen mijn zaadjes dan ook deze week, ik moest er laatst nog aan denken en dacht net als jij dat ze niet meer zouden komen. En wat ga je goed met je passief inkomen! Fijne nieuwe week :) X

  3. Volgens mij zijn de paketten die je bij de lokale ondernemers haalt echt fantastisch! Hier in de omgeving ben ik dat nog niet tegengekomen (helaas).

  4. Oh my al dat lekkere eten! Super tof dat je van die pakketten bij de boer koopt. Lijkt me ook fijn om dan af en toe eens wat nieuwe groenten uit te testen. Heb bijvoorbeeld ook nog nooit paksoi op.
    Lijkt me verder een fijne week te zijn! Hopelijk meer van dat deze week :)

  5. Wat slim dat je pakketen bij de boeren kunt kopen! Lijkt me leuk om dat ook te doen, ik ga kijken of dat bij mij in de buurt ook is!

  6. Leuk overzicht. Bij het deel over grenzen stellen, geef je aan nu meer naar je lichaam te luisteren. Ik probeer dat ook, maar dit lukt nog niet echt. Even heel praktisch: hoe heb jij dat geleerd?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.