Zoek
Sluit dit zoekvak.
Perfecte boterkoek

door de lens: lezen, lekkers, luieren

Ja, jongens, een weekoverzicht een keer op dinsdag! Da’s nog eens een leuke verrassing, hè? ? Ik besloot helemaal van mijn weekend te genieten, zonder dingen te móeten doen. Wat ik dan deed zie je deels hier en deels in het volgende weekoverzicht. Verder lees je dat ik een nieuwe dienst lanceerde en hoe dat uitpakte, dat ik soms hartstikke onzeker ben, waarom ik een overdreven grote aankoop deed en eh, meer. Dank je wel dat je er weer bent!

ZONDAG
Fijne dagen beginnen met fijne ontbijtjes. Roggebrood met smeerkaas, tijgerbrood met jam, een bak fruit en een cappuccino. Ik kreeg trouwens op Instagram wat vragen over de fles waar ik uit drink: hij komt uit een Duitse supermarkt. Daar gebruik je deze flessen om melk uit een machine te tappen. Dat doe ik nooit, maar ik heb wel een paar van die flessen gekocht voor maar een paar euro in totaal.
Ontbijt op zondag
Ik heb zin om te koken, dus ik maak een runderstoof. De ingrediënten en het recept zaten in het pakket dat ik bij de boer kocht en ik ben héél benieuwd. (Er hoefde maar één teentje knoflook in, maar je kent me: dat vond ik wat karig.)
Runderstoof makenHet eten moet best wel even stoven en in de tussentijd kam ik Vince. Aan één kant maar, want voor beide kanten op één dag heeft die draak geen geduld. Ik wil er niet iets vervelends van maken, want ik ben allang blij dat hij tegenwoordig blijft liggen als ik hem borstel. Daarna geef ik hem dus een varkensoor, zodat hij weet dat hij altijd wat lekkers krijgt als ‘ie braaf. (Wou dat dit ook voor mensen gold. Of, nou ja, voor mij in het bijzonder. ?)
Varkensoor eten na het kammenIk kocht het programma over financiën, of nou ja, money mindset, van Ingèr Vierhout — dat liet ik al zien in dit weekoverzicht. Nu was het tijd om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Best wel confronterend. Ik ging bij de eerste opdracht al best wel door het stof. Het is maar goed dat ik in groeipijn geloof… ? Ik heb lang geloofd dat geld de bron van al het kwaad was. Dat je, als je geen geld hebt en niet met geld bent opgegroeid, altijd arm zal blijven. Ik denk dat er een veel gezonder beeld voor in de plaats kan en mag komen, dus daar ben ik mee bezig.Finance Friday van Ingèr Vierhout
Zo leuk — steeds meer mensen lezen mijn blog, mijn weekoverzichten en delen zelfs stories als ze mijn stukken lezen. Echt te gek om te zien. En als je dan ook nog zulke berichtjes krijgt… ? Als ik mezelf vergelijk met een jaar geleden, ben ik echt alwéér een heel ander persoon. Ik durf meer, schat mezelf beter op waarde en durf mijn kennis, energie en kunde te verkopen.

Ben jij als ondernemer (in wording) op zoek naar opdrachten, wil je weten wat ik allemaal heb gedaan of heb je andere vragen die je graag aan mij wil stellen? Ik bied sessies ‘Huur mijn hersenen’ aan, waarin jij een uur lang via Skype ál je vragen op me af mag vuren. Je investering is €100 exclusief btw. Afspraak maken? Leuk! Mail me dan op info@freelennse.nl.

Leuke reactie in DM op Instagram
Jaaa, eindelijk is mijn stoofpot klaar! De eerste keer ooit dat ik couscous maakte, trouwens. Stoofpot was een 10/10, de combinatie was een eh, mondgasme. Moet wel eerlijk zeggen: ik had zó veel zin in patat, maar ik wilde eigenlijk dit eten. En zelfs met die gedachte viel het me zeker niet tegen.
Runderstoof eten

MAANDAG
Zo’n dag dat je er niet lekker in zit. Ik schreef een nieuwsbrief voor een opdrachtgever (een vertaalbureau) en vertrok daarna naar de Eltenberg. Je krijgt me maar moeilijk gelukkiger dan op zulke momenten. Met mijn gezicht in de zon, haren in de wind en mijn hele hoofd in de wolken.
Uitzicht vanaf de Eltenberg
‘s Avonds werd ik geïnterviewd door Demi. Zij voelde me aan de tand over de invloed van mijn relaties op mij(n werk) als freelancer. Vet leuk om over na te denken! Ik ben echt blij met de mensen om me heen, die me aanbevelen bij anderen, die me direct van werk voorzien door tegen hun werkgever te zeggen ‘dat ze nog een te gekke copywriter kennen’ of die opdrachten aan me doorgeven. Zo dankbaar voor.
Geïnterviewd worden
Het interview begon om half 8, dus om 5 voor 8 verbraken we de videoverbinding voor de Dodenherdenking. Ik kreeg kippenvel, jongens. Wat een indruk maakt zo’n lege Dam en zelfs het geluid van de vogels horen. De speech van de koning keek ik later terug en ook daar was ik heel erg van onder de indruk. Poe.
Dodenherdenking op een lege Dam

DINSDAG
Ik werkte aan de podcast van Big Vegan Sister. Lisa, je veganistische zus dus, maakt een fantastische podcast. Deze aflevering was voor mij heel confronterend en raakte me — wat het ook weer een heel leuke klus maakte. Lisa werkt eraan om haar podcast zo inclusief mogelijk te maken en ik zal het jullie laten weten als de nieuwe aflevering online staat!
Podcast Big Vegan Sister uitwerken
Ik had een wat rustiger weekje qua deadlines. Uiteindelijk werkte ik aan eigen projecten en ben ik veel bezig met mezelf weer verder ontwikkelen. Heel fijn.
Vincie op de bank chillen
In het boodschappenpakket van de boer zat onder andere mosterdblad. Ja, dat at ik dus nog nooit en ik wist ook niet zo een, twee, drie wat ik ermee moest. Gelukkig is Moesmeisje daar dan: zij tipte een recept waar ik héél blij van werd. Oorspronkelijk is het een stamppot met raapstelen, maar het is dus ook heel lekker met mosterdblad.
Stamppotje met mosterdblad

WOENSDAG
Ook vandaag werkte ik aan de podcast en ‘s avonds keek ik naar de persconferentie. Goh, ja. Ik hoop zo dat het allemaal beter blijft gaan. ?? En ik heb zo veel bewondering voor Rutte. Die man staat daar maar wel mooi elke keer, in al zijn rust. Als ik eraan denk hoe hard en hoe veel hij moet werken en hoe hij daar nog met engelengeduld vragen van journalisten staat te beantwoorden, klap ik bijna uit elkaar van trots.
Persconferentie versoepeling maatregelen
Ik heb dus driemiljoenmiljard eieren door de pakketten van de lokale ondernemers hier, dus ik zocht een recept met ei. Dat werd shakshuka. Ik vond het originele recept niet echt per se heel lekker qua smaaksensatie, dus ik heb er nog een berg aan kruiden en knoflook en zulks aan toegevoegd. 
Shakshuka maken

DONDERDAG
Ohhhh, jóngens! Ik liep hier al maanden mee in mijn hoofd en ik had telkens wel eEn GoeDe ReDeN (niet dus) om het niet te lanceren: copy koffie. Vandaag werd ik wakker en dacht ik: dit is het. Vandaag heb ik de juiste energie en zit ik totaal in de vibe, dus let’s go! Ik smeerde wat make-up op mijn gezicht en was klaar om de stories op te nemen, dus dat deed ik. Binnen 20 minuten waren de plekken gevuld én heb ik nog 15 wachtenden! ?♥️
Copy Koffie gelanceerd
Copy koffie is het drinken van een digitaal bakkie koffie — of thee, als dat meer jouw… cup of tea is —, terwijl je feedback van mij krijgt op je website. Ik bekijk jouw website en geef je feedback. Feedback in de vorm van antwoord op de vragen die je hebt, maar ook dingen die mij opvallen. Bijvoorbeeld tik- of taalfouten, leuke tips die ik voor je heb of misschien kan je website wel betrouwbaarder? Wat je ook maar wil weten over je teksten. Je vragen beantwoord ik in het gesprek via Skype/FaceTime en dan zijn natuurlijk ook al je nieuwe, verdiepende en aanvullende vragen welkom. En je krijgt van mij nog een mooi adviesrapport!

De spelregels in het kort:
• je levert mij minimaal twee werkdagen van tevoren je vragen aan, zodat ik me goed kan voorbereiden op het gesprek
• daarbij vertel je ook wat je website is, wat je doet en hoe je wil overkomen
• het gesprek doen we via Skype (of FaceTime of gewoon bellen) en duurt een uur
• vragen over ondernemen an sich, passief inkomen, hoe je aan klanten komt, meedenken over al het andere dan tekst zijn voor de inspiratiesessies ‘huur mijn hersenen’ (altijd bij te boeken)
• voor het daadwerkelijk laten schrijven van teksten of corrigeren zijn mijn diensten los te boeken
• techniek en design zijn niet mijn kopje thee, dus daar doe ik geen harde uitspraken over

Volgende maand komen er nieuwe plekken beschikbaar, dus hold me in the holes!  Ik kondig het aan in mijn stories op Instagram, maar wil je er zeker van zijn dat je op de hoogte bent als het zo ver is? Laat dan even een reactie achter op deze blogpost met je e-mailadres in het daarvoor bestemde vakje. Krijg je van mij een update als je weer kan boeken.

Op Instagram plaatste ik er een post over. Ik schreef dit erbij:
spannend wel — zo’n nieuwe dienst lanceren.

Ik loop er al maanden mee in hoofd. Het leek niet het goede moment, ik was (en ben) hartstikke druk met het schrijven van teksten voor opdrachtgevers, een pandemie, even de juiste energie niet voelen. Vandaag voel ik ‘m helemaal, dus ik heb het de wereld in gebracht: je kan vanaf nu een digitaal copy koffie met me drinken.

Al honderd keer ging ik van ‘dit is briljant’ naar ‘er is precies niemand die dit boekt’. Ik was bang dat niemand zou reageren — binnen 20 minuten waren de plekken uitverkocht. Dit is weer een mooi ding voor in mijn boekie waarin ik opschrijf wat ik eng vind. Zoals het maken van stories met mijn eigen, pratende hoofd. Of met angstzweet in mijn bilnaad naar een nieuwe opdrachtgever. Nu zet ik erbij: het lanceren van een nieuwe dienst. Dan kan ik over een tijdje terugkijken en denken: wat schattig, dat vond ik toen eng. Zien hoe ik gegroeid ben. Dingen dóen. Niet omdat ik ze niet eng vind, maar júist omdat ik er bang voor ben. Ik ben trots. ??

— Wat zou jij nu meteen doen als je geen angst kende?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lenneke — lekker leven ✨ (@freelennse) op


Echt leuk, lekker in een buitengebied wonen. Mijn auto moet vaker gewassen worden dan dat ik van sokken wissel. ??‍♀️
Hallo we poepen lekker je auto vol
Ik werkte vandaag mijn eigen ‘over mij’-pagina bij en begon aan mijn mediakit. Handig om aan bedrijven te sturen die met me willen samenwerken. ?? En daarna is het tijd voor patat. Zo veel honger dat ik al aan mijn kipkorn begonnen was voordat ik de foto maakte.
Patat en snacks
Een nieuwe klant die vet blij is met haar bio voor op Instagram. Ik zie voorzie weer een nieuwe dienst. ?
Blije klant met bio op Instagram  VRIJDAG
Het leven is dan misschien niet altijd een feessie, maar je kan wel gewoon taart eten wanneer je wil. Is wel zo.
Taart eten
Ik werkte een halve dag, haalde daarna mijn pakket op bij de boer en reed naar Makro. Ik was al een tijd op bloem aan het azen, maar dat is dus overal uitverkocht. Van ellende kocht ik deze megazak van 5 kilo. Maar die boterkoek komt er. ?
Vijf kilo bloem gekocht
Ojaaa, weet je nog dat ik Dingen anders doen weggaf? Als je toen niet gewonnen hebt én het boek om wat voor reden dan ook niet koopt (bad decision, maar okay, my bad): Lianne heeft een gratis(!) e-bookie uitgebracht. Met een recensie aan het eind van yours truly. Lekker voor me. Downloaden? Ja, dat dacht ik al wel. Het e-book Dingen anders doen als je niet naar buiten mag download je hier voor noppes.

Oja, over boeken gesproken: dit boek kreeg ik van de uitgever. Zin an om te lezen!Gebrouwen door Vrouwen - Tessel en Do de Heij gekregen

ZATERDAG
Dit beloofde een heerlijk weekend te worden…
Lekker ontbijten in het weekend
En dat werd het. Ik trapte af met dus die boterkoek.
Boterkoek bakken Vorige keer lekte er allemaal vet uit het bakblik, dus kon ik de oven van top tot teen uitsoppen. Had ik nu minder zin in, dus aluminiumfolie bood de oplossing. Kunnen we éven een momentje nemen om deze boterkoek te vieren? Ik proef ‘m gewoon weer, nu ik dit zie en tik. Perfecte boterkoek
In de tussentijd begon ik aan een ander project.
Zelf pizza bakken
Deze vrolijke vriend moet dus in totaal een uur of 8 rijzen. Maar… dan heb je uiteindelijk ook wat. Ik bouw hier even wat spanning op, als jullie dat goed vinden.
Het pizzaproces
Denk je nu dat je dit eerder ook al zag? Klopt. Ik ben nóg een keer de runderstoof aan het maken. Nu voor in de vriezer weliswaar, maar dat mag de pret (en de geur in huis) niet drukken.
Marokkaanse runderstoof koken
Pruttel, pruttel.
Runderstoof in wording
Terwijl de stoofpot staat te stoven, kruip ik op mijn stoel in de tuin. Ik heb hier een paar uur gezeten en het leek wel vakantie.
Lezen in de zon - Jan Geurtz - Verslaafd aan liefde
Verrassingsbezoek! Naast een Mustang is dit toch wel een grote droom, hoor. Maar eerst maar eens mijn motorrijbewijs halen.
Harley in mijn tuin
Bij een Italiaanse dag hoort natuurlijk wel een echte scroppino. Ik drink bijna nooit meer, dus ik stond al bijna te tollen van dit ene glas. ?
Pizzaproces ver stadium
Effe wachten… PIZZA! JA! Ik heb dus from scratch een hele eigen pizza gebakken en hij was nog écht lekker ook. ?
Pizza uit de oven  
Podcastafleveringen die ik luisterde:

Boeken die je voorbij zag komen:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘onbreekbaar, ontspannen, opstaan‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

17 reacties

 1. Yes, je overzicht staat online!
  Ik lik de boterkoek gewoon bijna van mijn scherm, woaa daar heb ik zin in zeg. Al jaren niet meer gegeten denk ik.
  En wat een tof idee je ‘copy koffie’, ik vind het gewoon jammer dat ik geen site heb en dus niet kan meedoen. Maar om daar nou een site voor te maken is ook wel weer zo wat he ;)
  Mijn week was okee. Een paar wat mindere dingen, maar ik heb net heerlijk buiten gelopen en in de zon gezeten, dus dat is wel heel fijn.
  Fijne nieuwe week!

  1. Hahaha, jaaa, sorry, ik was weer te laat. En met de nieuwe week weer. Komende week is ‘ie er op zondag — beloofd! Hahaha, nou, mocht je ooit een site hebben, klop dan vooral aan. En ik hoop dat deze week beter voor je was. ♥️

 2. Niiiice, die pizza! Ik gebruik altijd heel lui pitabroodjes voor mijn mini-pizza’s. Ik vind het trouwens echt fascinerend hoe makkelijk honden geconditioneerd raken. Hier geldt dat ze een snoepje krijgt na het verwijderen van een teek. Toen ik nog thuis woonde, kregen beide honden er een, ook als alleen de ander een teek had. Zag je die ander d’r bek al likken zodra je met de tekentang naar de een ging.

  1. Jaaa! Ik heb gisteren de ingevroren pizza opnieuw in de oven geschoven en die was ook echt nog prima te eten. Dus voortaan maak ik er gewoon veel meer. ? Mooi om te zien, hè? Vince leert soms dingen die ik hem niet eens bewust aanleer (zo leergierig en gehoorzaam is ‘ie nou ook weer niet ?), maar omdat hij telkens zelf de koppeling maakt. Echt mooie dieren zijn het toch ook.

 3. Wij kammen onze Archie ook maar aan 1 kant tegelijk. Geen geduld en hij vindt het ook niet zo tof. Soms gaat het zelfs maar met 1/4de per keer :p

  1. Hahaha, ja, bij Vince ook, hoor. Als ‘ie er écht geen zin in heeft, wordt het niks. Dan laat ik ‘m ook maar…

  1. Jaaa, dat lijkt me zo leuk! Maar goed, ik wil ook nog een Mustang, een camper en och, ik heb nog wel wat te doen. ? Weet je ook al wat voor motor je wil? En dank je wel! ??

 4. Toen ik dit las besloot ik om ook een pakket bij de boer te bestellen. En als een kind zo blij stond ik gisteren te kijken naar de mooie kleuren van de aardbeien, de wortels en de tomaten.’En die yoghurt, zo lekker romig!’, ‘Geen suiker nodig bij die aardbeitjes hoor!’ en meer van dat soort dingen kon je me vandaag al horen zeggen. Wát een goed idee, dank je wel voor de tip!

  1. Ooooh, leuk! Ik heb het nu twee weken niet gedaan, want mijn vriezer liep vol met wat dingen als brood, omdat ik dat eigenlijk elke dag vers haal bij de bakker tegenover mijn huis. Maar gezien de inhoud van het huidige pakket, denk ik dat ik er vrijdag wel weer eentje ophaal… ? Woon je hier in de buurt of heb je het heel ergens anders besteld? In ieder geval vét leuk dat je nu ook zo enthousiast bent, haha! ?

 5. Mocht je weer eens een zetje nodig hebben richting motorrijles en moet iemand daarvoor een motor op je oprit parkeren, mail dan even. Ik ben volledig omkoopbaar met boterkoek.

   1. BMW R 1200 GS. Een stuk alledaagser maar wel een goed merk ;)

 6. Ik krijg zo veel trek van jouw creaties, pff, ga zo maar eens kijken wat voor lunch ik zelf in elkaar kan flansen om die honger een beetje te stillen. Goed bezig, jij! En niet alleen in de keuken, ook op zakelijk gebied doe je zulke toffe dingen!

  1. Hahaha, sorry not sorry! Misschien moet ik maar een categorie met alleen maar eten aanmaken. ? En dank je wel! Ik ben er ook heel blij mee.

 7. Zoooveel liefde voor jouw weekoverzichten. Ik word er continue helemaal vrolijk van. Ik heb het al 100x tegen je gezegd, maar als mijn website over is naar het nieuwe software systeem en even draait dan weet ik je te vinden voor copy koffie! <3

  1. Aaaah, lief! Superblij mee, haha! Ik zal ze ook weer braaf op zondag posten. ? En yes, ik heb je plekje gereserveerd! ZIN AN! ?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.