Zoek
Sluit dit zoekvak.
Baemw bij de garage

door de lens: podcastidee, peperduur, paddenstoelen

Deze week luisterde ik steengoede podcasts, besloot ik mijn eigen podcast op te zetten, kocht ik iets peperduurs, at ik paddenstoelen en nog heel veel meer, reed er iemand tegen mijn baemw aan en deed ik eigenlijk vooral heel veel fijne en leuke dingen. ?

ZONDAG
Zo’n dag die voelt als vakantie. Dat was vandaag. Ik begon de dag met Zeeuwse bolussen en plakhanden. (Ja, dat bestek ligt er voor de sier.)
Ontbijten met zeeuwse bolussenOja, ik had het toch laatst over die doodenge docu over rats en slaves? Ik schreef toen onder andere dat ik op zoek was naar covers voor mijn webcam en toen zaten ze bij de post. Dank je wel, San! ?Zaadjes en webcamcovers gekregenAls ik op zondag niet kook, dan maak ik mijn huis nog uitgebreider schoon dan normaal. Ik poets bijna elk hoekje en elk gaatje (van m’n huis, hè) en kan daar zo van genieten. Een frisse slaapkamer…Slaapkamer schoon… waar ik eens in de zoveel tijd ik een nieuw kaartje van Little Universe neerzet. Ik vind ze oprecht allemaal prachtig, dus ik kies uiteindelijk voor degene die op dat moment het beste bij mijn gevoel past.Versje Little UniverseDe badkamers moesten er ook aan geloven. Vorige week ging de ene douche stuk, dus met een nieuwe was het ook een mooie aanleiding om ‘m van onder tot boven te soppen.Badkamer schoonNa het schoonmaken maakte ik een bord met hapjes, want ik had natuurlijk weer honger als een paard. Het was trouwens voor het eerst dat ik Heks’nkaas at en sindsdien wil ik niets anders meer. Lekker!
Hapjes eten‘s Avonds maakte ik paddenstoelenrisotto. Op een of andere manier kan ik dit echt elke dag wel eten. Risotto is de nieuwe patat. Het recept dat ik gebruikte is van Allerhande.
Paddenstoelenrisotto gemaakt

Oja, wat ik je natuurlijk niet wil onthouden: de poetspodcasts van deze week! Doordat ik zo lang bezig was, kon ik er twee luisteren. De eerste was zoals vaak een aflevering van Damn, Honey. Dit keer over feministische golven, doorslaan & Metoo. Een aanrader om te luisteren.


Poetspodcast nummer twee is van Lisa a.k.a Big Vegan Sister. Naast dat ik haar als persoon heel leuk vind, is haar podcast ook héél fijn om naar te luisteren. Vorige week luisterde ik naar een aflevering over zelfbeeld. Dit keer ging het over ondernemen met vermoeidheid.  Ondanks dat ik geen heftige vermoeidheidsklachten heb, herken ik wel veel van wat Lisa zegt — maar dan op het gebied van mijn mentale gezondheid. Hoe ik nooit echt door had dat het in die bovenkamer van me niet helemaal lekker liep, dat ik altijd over grenzen heenging en meer. Nu houd ik er rekening mee, net zoals dat ik weet dat ik na een dag sociale activiteiten gewoon gesloopt ben. Nou, ja, luister het maar gewoon.

Mocht je ook op zondag podcasts willen luisteren en benieuwd zijn naar welke ik op mijn oren heb: ik deel ze bijna altijd via mijn Stories op Instagram.

MAANDAG
Begin de week met een kennismakingsgesprek met potentiële klanten en doe een dansje. Ik zat lekker in mijn keuken te videobellen. (Voordeel is dat het in een prima blouse én je pyjamabroek kan. Dus dat deed ik dan ook.)
Kennismakingsgesprek tekstschrijver Gelderland
Wat veel mensen vragen tijdens een kennismaking: ‘hoe werkt dit eigenlijk allemaal, samenwerken met een tekstschrijver?’ Nou, om bij het begin te beginnen: met een briefing. Tijdens die briefing vraag ik je dingen als…
… vertel me álles over de mensen die je wil bereiken: wie zijn zij?
… wat is hun grootste verlangen/droom/dilemma/wens/uitdaging?
… welke drempels weerhouden mensen van kopen?
… welke 5 kernwoorden pssen bij jou en je bedrijf?
… welke mensen passen níet bij jou?

Ik deelde alles hierover in mijn Stories, dus als je dat wil zien, dan weet je wat je te doen staat.
Kennismakingsgesprek tekstschrijverTijd voor lunch! Ik maakte turning bitches. Maar je mag ze ook gewoon wentelteefjes noemen. Whatever floats your boat.
WentelteefjesHad ik het net al even over Little Universe, komt het nu weer voorbij! Ik zag de gedichtenbundel van Britt (het brein erachter) langskomen en bestelde ‘m alvast. Geloof dat de bundel pas eind deze maand uitkomt, maar geloof me als ik je zeg dat je het hebben en lezen wil. De gedichtenbundel van Britt Nelissen koop je hier. Ik vind het ontzettend fijn om andere ondernemers te steunen, dus dit soort aankopen doe ik alleen daarom al graag. (En omdat ik de gedichten van Little Universe fan-tas-tisch vind.)
Gedichtenbundel Britt Nelissen Little Universe
DINSDAG
Eens een dagje niet achter mijn iMac, maar op pad. Naar Utreg me stadsie, het mooist van allemaal. (Is wel zo.) Maar voordat ik daar kwam, moest ik effe tanken. Waar iemand tegen m’n auto botste. Nooo. Autotechnisch was het sowieso een spannende dag, want daarna stond ik op de vluchtstrook met een cilinder die het niet meer deed. En m’n baby heeft zijn zwarte velgen weer terug —  met winterbanden.
Baemw bij de garage
Vervolgens reed ik voor een mogelijke samenwerking door naar een bureaustoelenzaak, maar dat had je al wel door, gok ik. Hoop dat hier iets leuks uit voorkomt!
Bureaustoelen
Ook even naar het centrum van Utreg. Daar was ik al een tijdje niet meer geweest. Ik liep ook even binnen bij Hudson’s Bay, waar werkelijk álles in de uitverkoop is. Ik kocht niks, maar stond wel te genieten van het uitzicht.
Uitzicht UtrechtWat ik wél kocht? Letters van ba… croquet. Ik ging al eerder naar de Croquetten Boutique en dat beviel me zó goed (kijk maar), dat ik deze letters ook heel graag wilde hebben. Ik kocht ze met draadjesvlees, kaas en mokka & hazelnoot. Vooral naar die laatste ben ik héél erg benieuwd. Zal ik daar maar een blogpost over schrijven? ?
Croquetten BoutiqueOmdat ik de hele dag van huis was, had ik geen zin uitgebreid te koken. Dus in mijn weekplanning had ik voor vandaag broodjes hamburger neergezet. Nou, ja, ‘hamburger’. Ik kocht ze van De Vegetarische Slager. Toch wel heel benieuwd…Hamburgers van De Vegetarische SlagerEn ik moet heel eerlijk bekennen dat ik ze serieus lekkerder vind dan de hamburgers van vlees. Dat voor een vleeseter pur sang… Ik denk oprecht dat ik de echte hamburgers al heb afgezworen. ?Broodjes hamburgerEn na het eten was het dan ein-de-lijk tijd om mijn nieuwe speeltje uit te pakken. In Utrecht kocht ik een Apple Watch Series 5. Goud aluminium, 40 mm, roze sportbandje. Wil alleen het milanese bandje er nog bij.
Apple Watch gekocht

WOENSDAG
Vandaag wel weer een dagje aan de tik. Ik maakte nergens foto’s van, behalve van het feit dat ik wederom vegetarisch at. Ik maakte pasta pesto met ‘kip’.
Kipstuckjes van de Vegetarische SlagerHelaas vind ik gewone kip nog steeds lekkerder (met name door de structuur), maar eerlijk is eerlijk: het is een prima vervanger.
Pasta pesto met nepkip
DONDERDAG
Ik leverde onder andere de definitieve teksten aan voor Chiela (@chiela.nl). Zij maakt zulke mooie foto’s van huizen en interieurs, dat ik haar serieus zelf in wil huren als m’n huis eindelijk eens een keer af is. (Maar eerst de vloer maar eens laten leggen, huehuehue.) Chiela schreef er iets heel liefs over op LinkedIn:Beoordeling tekstschrijver GelderlandIk ben helemaal in mijn sas in deze periode. Ontbijten met gevulde speculaas. Wordt het leven ooit nóg beter dan dit? Ik weet niet of ik dat aankan.
Gevulde speculaasIk maakte vandaag ook foto’s van het boek Stad van meisjes van Elizabeth Gilbert, want ik zette mijn recensie online en… ? IK MAG TWEE EXEMPLAREN WEGGEVEN! Reageer hierrrr dus even dat je meedoet en waarom je het boek wil lezen en ga maar vast op je digitale deurmat liggen. Joe. Op 18 november kies ik de winnaars!
Elizabeth Gilbert — Stad van Meisjes winactie
Blogpost die vandaag online kwam → stad van meisjes

VRIJDAG
Om maar even in boeksferen te blijven: ik kreeg Heb je nou al een vriend? van Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen van de uitgever. (Thanks!) Recensie volgt snel.
Heb je nou al een vriend - Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenOndanks dat ik natuurlijk meteen wilde gaan lezen, ging ik toch maar aan het werk. Hier maak ik een voorstel voor een landingspagina die bedoeld is om te verkopen. Het is een supertoffe dienst, dus dan ben ik zelf al meteen verkocht — dat snap je. Vaak werk ik eerst een en ander uit op papier. Daar maak ik een foto van en dat stuur ik mee met de offerte. Duidelijk voor mij, duidelijk voor de potentiële opdrachtgever. Nu mag ik dus lekker aan de slag voor Sharona! Mocht je iemand willen inhuren om álles te leren over je advertenties en jouw ‘why’, bel dan deze vrouw. ??
Aan het werk voor landingspaginaOja! Ik kreeg nóg een boek binnen: De Dirigent van Maria Peters. Bedankt, Boekerij! De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent. Dat klinkt me als muziek in de oren. Go, women. ??
De Dirigent - Maria PetersNóg een traktatie vandaag. Ik kan er kort en héél lang over lullen, maar kijk nou zelf. Ik hou van mijn huis en de herfst en de omgeving.
Uitzicht huis
Blogpost die vandaag online kwam → als ondernemer opvallen met relatiegeschenken

ZATERDAG
Ik woon dus tegenover een bakker waar ze vanaf vandaag oliebollen bakken en verkopen. HAAL ME HIER WEG. Voordat ik zelf een oliebol ben. Ik heb serieus nog nooit zulke lekkere oliebollen gegeten… Mijn God.
Oliebollenontbijt Hierna belde ik met Lisa, ja, die Big Vegan Sister, over het maken van een podcast. Die fantastische vrouw is bezig met het opzetten van een podcastacademie en ik juich dit zo enorm toe. Mede doordat ik zelf heel graag een podcast wil lanceren. Met peptalks, om mijn blogposts voor te lezen en omdat ik het met jullie wil hebben over moeilijke onderwerpen als het contact met je familie verbreken én eindelijk eens een keer je ruimte pakken.
Big Vegan Sister podcast

Daarna deed ik een rondje IKEA en supermarkt, maar daar heb ik geen foto’s van, want door de drukte was ik met name bezig met zo snel mogelijk wegkomen. ?

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘halloween, herfst, hersenscheten‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

  1. Wat leuk van die podcast, you go! Ben er heel benieuwd naar! Heb zelf al in geen eeuwigheid nog podcasts geluisterd – ben tegenwoordig meer van de muziek – maar ‘vroeger’ luisterde ik op de fiets ook altijd Damn, honey.
    Mijn week was raar. Op zich wel goed maar ook een beetje vreemd in mijn hoofd omdat ik met wat dingen zat. Heb ook niets voor mijn blog gedaan maar ben ondertussen wel weer super gemotiveerd :)

    1. Haha, yay, thanks! Ik zal je updaten als de podcast er is. ;-) Gisteren heb ik voor de verandering tijdens het schoonmaken ook geen podcast geluisterd, maar ’80-hits. Lekker swingend de plee poetsen. Hoop dat je nu het vreemde gevoel kwijt bent of helemaal weet hoe en wat. Liefs!

  2. Ik zie die Zeeuwse bolussen en moet gelijk denken aan de aflevering van Binnenstebuiten op donderdag! Toen gingen ze zelf bolussen maken, en nu heb ik er weer zin in, haha.

  3. Supertof, een freelennse-podcast! Die paddenstoelenrisotto is inderdaad echt de shit. Net als Heks’nkaas. Ik vind het ook lekker om die op een broodje ham/gezond te doen.

    1. Haha, nou, dat hoop ik maar! Ik ga er binnenkort eens voor zitten. Oh, en goed nieuws: ik eet vanavond wéér risotto. (Heb jij dat ook, dat je iets ‘nieuws’ ontdekt en dan alleen nog maar dát wil eten?)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.