Zoek
Sluit dit zoekvak.
Gepersonaliseerde kerstgeschenken eindejaarsgeschenken

(*) als ondernemer opvallen met relatiegeschenken

Als ik ergens fan van ben, dan is het wel van als ondernemer opvallen. Niet alleen door je spotlight te pakken — ook door de manier waarop. Teksten die blijven hangen, foto’s die net even anders zijn dan de eeuwige ‘kijk-mij-achter-mijn-MacBook’ én relatiegeschenken die niet die eeuwige fles wijn zijn. En laten we maar zwijgen over die kaart die meteen in het grijze archief belandt…

Het is the most wonderful time of the year en helemaal jouw time to shine. Maar hoe doet een mens (of beter gezegd: ondernemer) dat? Laten we eerlijk zijn: relatiegeschenken doe je niet alleen cadeau omdat je zo aardig bent. Of omdat het kerst is. Je wil impact maken. Naamsbekendheid. En dan niet op een manier die als sneeuw voor de zon verdwijnt. Gepersonaliseerde relatiegeschenken zijn een prima marketingtool — zeker als je het goed aanpakt.

Waar moet een relatiegeschenk aan voldoen?

Ben je een enorme multinational, dan besteed je het hele vinden, laten maken en versturen van relatiegeschenken natuurlijk gewoon uit. Maar als midden- en kleinbedrijf of zelfstandig ondernemer is de kans groot dat je het wat kleinschaliger aanpakt. Juist leuk, want jíj kent jouw klanten het best. Maar waar let je dan op?

Het leukste cadeau is een cadeau dat verrast. De pen die elk bedrijf weggeeft — die blijft niemand bij. Maar geef je een cadeau dat heel origineel is of perfect bij de ontvanger past, dan heb je echt de blits gemaakt. Weet je dat jouw relatie gek is op kaas, doe daar dan iets mee. Of heb je je klant weleens horen zeggen dat ‘ie vaak op pad is met een rugzak, omdat laptoptassen maar onhandig zijn? De Bobby anti-diefstalrugzak gaat zijn of haar beste vriend worden.

Nou, goed, in het kort waar je relatiegeschenk dus aan moet voldoen:
1. handig en relevant
2. goede kwaliteit
3. lekker in het oog springend (wel figuurlijk, of je moet er standaard een gepersonaliseerde skibril bij leveren)
4. gepersonaliseerd

Dingen waar ik mijn oog op heb laten vallen

Toen ik ontslag nam en zelfstandig ondernemer werd, was het bijna kerst. En wat ik me meteen realiseerde: nooit meer een kerstpakket. Nooit meer de pret van een doos mee naar huis krijgen en alles op je gemak uitpakken. Tegenwoordig zijn er wel wat initiatieven om als zzp’ers onder elkaar kerstpakketten cadeau te doen.

Dingen waar ik alweer helemaal wildenthousiast door ben:
• kerstsweaters en -hoodies — want ik loop het liefst het hele jaar door in mijn foute kersttrui)
• menukaarten — hoe te gek is het als je bijvoorbeeld een nieuwe dienst lanceert, nieuwe prijzen hanteert of iets anders aan je bedrijf verandert, wat je bekendmaakt met een menukaart — al dan niet met diner — of een kaart vol met ingrediënten die de samenwerking zo heerlijk maakt)
• de selfieframes met een verbastering van mijn slogan erop: ‘met je tekstuele aantrekkingskracht’
• Dopper, want misschien scheelt dat in het aantal plastic flesjes dat ik uit de natuur vis als ik met mijn hond wandel

Mocht je mijn adres willen, dan hoor ik het wel. ?

Lekker korting pakken op je relatiegeschenken

Ben jij ondernemer en wil je dit jaar eens lekker uitpakken (of laten inpakken) met je relatiegeschenken voor kerst? Ho, ho, ho, zoek niet verder, maar bestel je originele relatiegeschenk bij Helloprint. Je hebt alleen je logo (en wat geld*) nodig. En ben je een uitsteller pur sang? Weet dan dat Helloprint binnen een paar dagen je bestelling al bij je aflevert. Sommige cadeaus heb je de volgende dag al in huis. Of kantoor. Wat jij wil.

Oja, relatiegeschenken en belasting

Extra tip van Flip: voor het geven van relatiegeschenken bestaan speciale belastingregels. Nou heb ik daar niet per se kaas van gegeten, maar ik wilde je wel even meegeven dat je per ontvanger per jaar €227 exclusief btw mag aftrekken. Let op: de btw is niet aftrekbaar als de ontvanger het ook voor het eigen bedrijf zou (kunnen) kopen én cadeaus als toegangsbewijzen voor wedstrijden kunnen als winst gezien worden. De Belastingdienst vertelt je álles over relatiegeschenken.

* Met code HELLOLENNEKE krijg je ook nog eens 15% korting op je eindejaarsgeschenk. Dat scheelt toch weer een slok op een glühwein. Daarnaast heeft Helloprint regelmatig handige kortingen. Kan je van dat geld iets anders leuks doen. ??

(*) Dit is een samenwerking met Helloprint.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

  1. Ik vind het vaak wel leuk om een kerstpakketje of iets te ontvangen. Zolang het inderdaad maar bruikbaar en goede kwaliteit is, is het vaak al goed!

    1. Ja, kerstpakketten zijn oprecht heel leuk! Ben soms in staat om mezelf een pakket cadeau te doen, hahaha. Kan bij Makro ook uren tussen al die dozen rondscharrelen.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.