Zoek
Sluit dit zoekvak.
Herfstrood

door de lens: halloween, herfst, hersenscheten

Een vers weekoverzicht met ook Heel Veel vers eten, Halloween, herfst en de mooiste, bijbehorende kleuren, hersenscheten en een angstaanjagende bobbel. Vince en ik waren veel buiten, dus ik heb weer lekker wat energie opgedaan deze week. We zagen ook een ooievaar, dus als iemand de behoefte voelt om iets aan te kondigen: pak je kans! Nou, zorg dat je een volle maag hebt als je aan dit weekoverzicht begint of pak er nóg meer te eten bij. Of, weet je, zie maar wat je doet. Zelf weten. ?

ZONDAG
Jaaaa, een nieuwe week! Gisteren vierden ze hier in het dorp Halloween en ze nemen het nog serieus ook. Sommige huizen hadden zelfs oprecht enge projecties op hun ramen. Heel tof! (Al was ik dan ook wel weer heel blij dat er niemand bij me aanbelde, want daar zat ik echt niet op te wachten. Heb drie kilo snoep gekocht en de bel uitgezet. ?) En als je het je afvraagt: ja, Vince was bang voor álles. M’n lievelingskneus.
Halloween

Zo. Nu eerst een Ba… berliner en een boek. Ik lees hier Stad van Meisjes van Elizabeth Gilbert. Dit boek heb ik gekregen van de uitgever en ja, er komt binnenkort een recensie van online.

Boek en berlinersIk had vandaag eigenlijk een werkafspraak, maar ik cancelde. Wilde zo graag even rust en ontspannen, dus dat deed ik in de keuken. Ik heb echt helemaal de smaak te pakken, hoor. Pun intended. Het was weer een dag van de eerste keren, want ik maakte voor het eerst loempia’s, stoofpeertjes en kippensoep. Ik maakte ook Duitse rinderrouladen. Man, ik ben zo blij na zo’n dag kokkerellen. M’n vriezer wat minder, want die puilt aan alle kanten uit. Maar goed, ik begon met de soep…
Zelf kippensoep maken… en stalde daarna filodeeg uit voor de loempia’s. Geloof het of niet: er scheurde geen enkel vel. Zo trots op mijn beheersing en motoriek van tegenwoordig.
Loempia's maken
De kippenbouten liet ik twee uur koken, dus ik had mooi de tijd om de vulling voor de loempia’s te maken. Ik deed er een grote rode ui in, een sjalot, iets meer dan een halve prei, heel veel knoflook en een zak voorgesneden wortelen. Later deed ik hier ook twee in bouillon gekookte kipfilets bij die ik uit elkaar had getrokken (that’s what she said) en een bakje taugé. Daar goot ik uiteindelijk nog wat ketjap overheen en natuurlijk wat sambal manis en cayennepeper.
Loempiavulling
De soep maakte ik snel af door de kip te plukken, de groenten en de vermicelli erbij te gooien en het nog even 10 minuten goed te laten koken. Ondertussen even peren schillen, zodat ik die ook kan koken. Dit vond ik het spannendst van allemaal, haha! Ik had er zo veel zin in. Ook dat m’n huis zo lekker rook. Het was net kerst.
Stoofpeertjes maken
Kijk nou hoe mooi ze zijn geworden! Ik kookte ze in 350 milliliter rode wijn, aangevuld met water tot de peertjes helemaal onder stonden. Daar deed ik een kaneelstokje bij, 4 kruidnagels en een laurierblad. Volgende keer doe ik er ook wat sinaasappelschil bij — dat had ik nu niet.
StoofpeertjesDe geur van de peertjes bleef niet heel lang hangen, want ik maakte ook Duitse rinderrouladen. Lekkerrr. Mocht er een hongerwinter uitbreken, kom dan allemaal maar naar mij. Ik zorg wel voor jullie. ?
RinderrouladenVince vindt het ook altijd wel fijn als ik de hele dag in de keuken sta. Ouwe schooiert. Heb nog gevraagd of hij de afwas even kon doen in ruil voor een stukkie kip. Die vlieger ging niet op.
Vince schooitNa het koken had ik zin om even naar buiten te gaan, maar niet om extra lang te wandelen. Dus ik pakte de auto en reed over dijkjes, genoot van het uitzicht en van het rijden zelf. Ik rijd nu niet meer elke dag en dat mis ik soms wel. Lang geleden dat ik m’n #baemw pakte om zomaar wat lucht kapot te rijden. Muziekje aan, stoppen op mooie plaatsen… ja, hier zou je me (in theorie!) voor wakker mogen maken. In de praktijk raad ik het je af om dat te doen. Tenzij er brand is.AutorijdenIk stond trouwens stil tijdens het maken van de foto’s, voordat ik de blogpolitie in m’n nek heb. Ik gebruik mijn telefoon niet tijdens het rijden, want ik ben zo iemand die geen twee dingen tegelijkertijd kan. En stel je voor dat ik een tikfout in een berichtje maak. Dat kan natuurlijk niet.
Dijkjes rijdenOhhh, herfst, wat doe je met me. ????Dit soort luchten maken de wandelingen met Vince nóg beter. Straks zijn de ochtenden ook weer zo mooi. Zin in.
Wandelen met Vince
Het moment van de waarheid: de loempia’s proeven. En OMG LEKKER. Ze waren alleen iets te krokant, dus volgende keer ga ik even met de oventemperatuur en -tijd spelen.
Zelfgemaakte loempia's eten

MAANDAG
Zo, ik ben weer geland en heb er weer helemaal zin in. Ik wandelde extra lang met Vince, want het was zulk lekker weer dat ik het liefst de héle dag buiten zou zijn. Om 11 uur had ik eigenlijk een afspraak, maar hij zegde af. Dat gaf mij mooi tijd om me weer eens op te maken. Sinds ik vrijwel altijd thuis werk, maak ik me eigenlijk nooit meer op. Niet dat ik dat voorheen wel elke dag deed, maar toch. Had helemaal zin om van alles op m’n gezicht te kwakken. ✨
OpmakenIk ben er ook helemaal niet goed in, hahaha. Soms kijk ik een tutorial op YouTube en zie ik eruit alsof ik op mijn ogen ben geslagen. Nu was ik best wel content met mezelf. ?
OpgemaaktJe zou denken dat ik op zijn minst een afspraak had vandaag waar ik zo veel moeite voor deed, maar niets is minder waar. Of, nou ja, niet in het echie. Ik interviewde wél iemand, maar dan gewoon lekker vanuit huis.
InterviewenLange interviews doe ik het liefst boven, zodat ik er geen last van heb als Vince begint te blaffen. Ik zonder me echt even helemaal af, zodat ik totale focus heb. En toen zag ik dit mooie lichtspel. Ik hou zo van zon, licht en patronen.
ZonnestralenNa zo’n lang interview ben ik meestal goed gaar, dus ik begon maar meteen met voorbereidingen voor het koken. Lekker champignons hakken. ?
ChampignonsOf ik champignonsoep maak? Nope! Dit is ragout in wording. Het was mijn eerste keer en het was bíjna perfect. Volgende keer mag ‘ie een tikkie dikker, dus ik heb maar meteen even bindmiddel gekocht.
Zelf ragout makenTadaaaa! ?
PasteitjesEn natuurlijk stoofpeertjes als toetje. Met ijs. In een bakkie met chocola. Weer zin in nu ik dit weekoverzicht aan het maken ben… Elk weekend stoofpeertjes maken is zeker weer overdreven?
StoofpeertjesYes, yes, yes! Weer een nieuwe Harry Potter! Ik heb alle films al duizend keer gezien en toch blijft deze me elke keer verrassen. Echt zo leuk, krijg hier helemaal wintervibes van.
Harry Potter en de vuurbeker

DINSDAG
Deze zat helemaal klaar om te gaan. Jammer dat ‘ie nooit geleerd heeft om zijn riem in zijn bek te doen, want dan had ‘ie er nóg schattiger uitgezien. Je snapt: ik voelde me een tikkie opgejaagd, dus ik schoot op en we gingen lekker aan de wandel.Klaar om te wandelenHet was vet lekker weer en oh, die herfst. Echt. Ik ben in katzwijm, hoor. Die kleuren, het zonnetje, het frisse windje. (Nee, je hoeft er niet nog één te laten.) Ik geniet altijd extra van seizoenen als ze net beginnen.
HerfstkleurtjesIk ging na het extra lange wandelen lekker aan de tik. ‘s Middags maakte ik verse pastasaus en dat was weer perfect.
Verse pastasaus makenHet ziet er niet echt florisant uit en ik vergeef het je meteen als je me niet wil inhuren als foodfotograaf, maar dit is de enige manier waarop ik je ongeveer een idee kan geven van hoe lekker het was. Misschien kan ik volgende keer beter een foto van m’n genietende hoofd maken. ?
Pasta met tomaten en salami
WOENSDAG
Ik begon de dag met een afspraak via Zoom. Echt, digitaal tijdperk, ik hóu van je. Ik leerde twee heel leuke onderneemsters kennen en hoop dat we gaan samenwerken.
KennismakingHad na de kennismaking ook een hersenscheet. (En nee, beide onderneemsters zijn geen jurist.)
Voorkomen is beter dan voorkomenOmdat ik zondag zo veel kookte, had ik effe geen zin meer om naast in pannen ook nog in wc’s te roeren. Dus dat deed ik vandaag. Vind een schoon huis altijd extra fijn.
Poetsen“En de poetspodcast dan?!?!?!” Dat was deze:

Ik wil nooit uitgebreid koken met chloorhanden, want dat vind ik heel vies, haha. Dus ik maakte een makkelijk prakkie: andijviestamp met twee gehaktballen die ik al eerder maakte.
Andijviestamp

DONDERDAG
Had iemand het over herfst en de mooie kleuren? Mijn God. I CAN’T.
HerfstroodEin-de-lijk dé klus doen waar ik altijd nul zin in heb. M’n belastingaangifte. Op een of andere manier vind ik het ook altijd héél stom om zo veel geld over te moeten maken. En ik weet heus wel dat het een goed teken is als ik aardig wat knaken naar de Belastingdienst sluis, maar toch. Hier is nog wat werk aan mijn geldmindset.
Omzetbelasting aangifte

DONDERDAG
Deze hier was helemaal blij. Weer extra lang gewandeld en hij mocht de route kiezen. We kwamen langs mooie plekjes en zagen zelfs een ooievaar. Of, nou ja, die zag ik, Vince lag ergens in de eendenkak te rollen.
Thuis met Vincie
Ik ga altijd kapot van de honger als ik thuiskom met Vince, haha. Vandaag bouwde ik tosti’s. Met kaas én spek. ?
Tosti
Ik vroeg me af of ik mezelf ghostwriter mag noemen als ik als spook zou gaan met Halloween. En ik vroeg me af of er weleens onderzoek is gedaan naar spookrijders met Halloween. Niet dat ik Halloween vier, hoor. Ik deed even een dutje voordat ik Vince nog uitliet.
Halloween in bed

Blogpost die vandaag online kwam → wat vind ik van #taketheleap: een online mastermind?

VRIJDAG
Even bedenken wat koerstechnisch slimmer is: betalen met euro’s of met ponden. Afgezien daarvan: zo leuk dat ze dit soort dingen hier doen. ? Verder maakte ik vandaag geen foto’s. Ik had drie telefonische afspraken en tussendoor tikte ik wat. 
WalnotenTijd voor mijn zelfgemaakte kippensoep! Was heer-lijk.
Kippensoepie
Blogpost die vandaag online kwam → lullen met lenn: ik heb er even geen woorden voor

ZATERDAG
Ik vond al een tijdje dat de waterdruk zo laag leek bij het douchen. Nu zag ik ineens dit, hahaha. Had het idee dat dat niet per se hoorde bij een doucheslang.
Bobbel in doucheslangMaar voordat ik die doucheslang kon fiksen, ging ik natuurlijk eerst de hort op met de Duitser. Die na de wandeling met zijn modderpoten op de bank sprong. Mag ‘ie überhaupt op de bank? Nee. Heeft ‘ie daar maling aan? Ja.
Vince op de bankIk had een flinke lijst aan winkels af te gaan vandaag, dus het leek me puik een goede bodem te leggen. Lukte aardig. (Ik vind het altijd linke soep om oorlog te bestellen, want sommige pindasauzen vind ik écht niet lekker en dan ben ik zo’n kleuter die het hele eten verpest vindt. Maar deze pindasaus was de allerbeste die ik ooit at. Of heet dit eigenlijk satésaus? Wat is het verschil?)
Patatje oorlogHeb gevraagd om een goeie.
Grapfruit“Nee, mevrouw, een bobbel in de doucheslang is niet echt een goed teken. Hier, neemt u deze maar, die is goed.” Oké. Bedankt. (Ik heb ‘m getest en omg yes harde stralen!)
Douchekop

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘berliners, boeken, breekmoment‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

11 reacties

  1. Haha een goede waterdruk in de douche is zo cruciaal! Ik kan mijn geluk niet op wanneer ik in mijn nieuwe huis onder de douche sta, want in het oude huis was het drie keer niks. En je had niet gelogen over dat eten… Op naar mijn ontbijt.

    1. Nou, echt! Met zo’n lullig straaltje vind ik douchen echt niets aan. Hoe is je nieuwe huis?! :-)

  2. OMG, Lenneke, al dat eten! Maar goed dat je me gewaarschuwd had en ik zelf nog even wat te kanen had geregeld. Ragout wil ik ook binnenkort eens maken. Ik hou echt ZO van pasteitjes ook.

  3. Jeeezus Lenneke! Wil je me adopteren? Met me trouwen? Of is er een andere manier waarop ik bij je in kan komen wonen? Dat eten ziet er echt goddelijk uit, ik zit te kwijlen op de bank.

  4. Die blistex op die tafel.. ik dacht even snel te zien dat het een zwangerschapstest was en zat te lezen naar de grap ervan ofzo :P (dat je teksten ervoor aan het schrijven was en even wilde testen of ze wel werkte ofzo.
    Maar het was blixtex.. anticlimax.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.