Zoek
Sluit dit zoekvak.
Alles is uitvogelbaar van Marie Forleo

door de lens: berliners, boeken, breekmoment

Jeetje, wat een week. Ik werkte veel, baalde enorm van een klein ongelukje en had een soort spirituele doorbraak. Verder leerde ik weer heel veel, kocht ik een aantal boeken, at ik natuurlijk weer allerlei lekkere dingen en deel ik een goede tip met je. Genoeg om effe lekker voor te gaan zitten in ieder geval.

ZONDAG
Ik wist al dat ik vandaag wilde werken, want geen afleiding van e-mails en belletjes. Daarom maakte ik gisteren al hachee en gehaktballen, zodat ik vandaag lekker op mijn gemak kan tikken. ?? Maar werken lukt natuurlijk niet zonder goede bodem. In Duitsland hebben ze de echte Berliners, dus die nam ik lekker mee.
Berliner uit KleveIn plaats van poetsen met podcasts op, werkte ik interviews uit en pakte ik wat kleine klusjes op. Ik wilde een en ander aanpassen aan mijn website, zoals het stukje ‘in de media’. In het membership #taketheleap van Charlotte van ‘t Wout leerde ik dat logo’s beter werken dan tekst, dus ik voegde de daad bij het woord.
Freelennse in de media logo'sAls ik dan toch aan het werk ben, kan ik net zo goed nog even een webinar meepakken van Amber van Leeuwen — beter bekend als @thesocialgoodgirl.  Ze deelt hierin haar belangrijkste inzichten na drie jaar ondernemen en geeft 7 tips om wél gevonden te worden op sociale media. Met een kop gyrossoep zat ik lekker te luisteren. Ik denk wel dat het vooral interessant is voor écht startende ondernemers. Heel veel wist en deed ik al.Social talk The Social Good GirlWat ik ook keek: de documentaire ‘Mijn dochter de vlogger’. Het is een documentaire voor 3LAB, gemaakt door filmmakers Joep van Osch en Doortje Smithuijsen. Mijn dochter de vlogger geeft je een idee van de wereld van kindvloggers en hun ouders. Je ziet de gezinnen van Jaydie (3), Jaylinn (9) en Nina (13) en hoe zij leven en dus bezig zijn met YouTube. Nahhhh, ik vind het zó absurd! Een meisje van 3 dat te horen krijgt dat ze haar onderkin niet mag laten zien en haar hoofdje dus iets naar achteren moet doen. Een meisje van 9 dat moet bedenken hoe haar video’s ‘beter gaan scoren’. Ze zegt dat ze meer zichzelf wil zijn (minder ‘overdreven’ blij) en dat ze liever wil tekenen in plaats van sketches maken. Dat mag niet, ‘want dat willen mensen niet zien’. Het gezicht van het oudste meisje tijdens meet & greets. Oef. Ik vind het echt heftig.
Mijn dochter de vlogger Het is weer een tijdje geleden dat ik er eentje deelde, maar ik maak er nog steeds minimaal twee per week: lijstjes voor Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten. Dit keer over boetes. Zitten weer echt leuke bij, als je het mij vraagt.

Blogpost die vandaag online kwam → door de lens: strand, sudderen, smullen

MAANDAG
Tijdens het werken scrollde ik effe door Instagram en zag ik de stories van Ingèr Vierhout. Zij heeft een peptalk-pagina gemaakt op haar website en ik hóu echt van dit soort dingen. Het staat dus vol met talks, quotes en tips om zo snel mogelijk uit je rotdag te komen. Topidee! Daar schreef ik trouwens zelf ook ooit over: dit ga ik telkens lezen als ik me rot voel.
Inger Vierhout peptalk
Ik maakte vorige week hachee — voor het eerst in mijn leven. En het is zo goed gelukt. ?? Maakte ook m’n zelfgemaakte hutspot warm en had dus een lekker prakkie met weinig moeite. Dit mealpreppen bevalt me wel.
Hutspot en hacheeElke maandag is Harry Potter op tv, dus dit keer keek ik Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Blijf het topfilms vinden.
Harry Potter en de Gevangene van Azkaban
Blogpost die vandaag online kwam → weet je wat jij eigenlijk zou moeten doen?

DINSDAG
Ik zag honderden van deze dingen liggen en bedacht me ineens dat ik dit vroeger op mijn neus plakte! Deden jullie dit ook?
Dingen voor op je neus
M’n koffiemachine deed gek — ik kreeg elke keer maar een half bakkie. Na vierhonderd pogingen en het schoonmaken van het melktankje, lukte het godzijdank wel.Koffiemachine stukJaaa, koffie! Woehoe! Rustig op de bank opstarten. Lekker wel. Had ook echt een heel fijne werkdag, waarop ik onder andere schreef voor auto.nl.
Toch koffieWat heel fijn was: ik kreeg weer nieuwe boeken binnen! Alles is uitvogelbaar van Marie Forleo heb ik gekregen van de uitgever, Big Magic van Elizabeth Gilbert heb ik zelf gekocht. En alvast een spoiler: Alles is uitvogelbaar is écht een aanrader. Big Magic & Alles is uitvogelbaarIk kookte weer niet écht: ik warme mijn zelfgemaakte bami op, samen met mijn knoflookketjapkip. Zelfgemaakte bami en ketjapknoflookkip
Blogpost die vandaag online kwam → ik heb een saaie hobby en dat is prima

WOENSDAG
Het was weer interview-dag. Ik ging dus even boven zitten, zodat ik in alle rust kon bellen en geen last zou hebben van een eventueel blaffende Vince. Met de iPad neem ik het gesprek op, zodat ik het gesprek bij het uitwerken kan terugluisteren. Handy wel.
InterviewenNou, deze dag ging niet per se zoals gepland. De halve inhoud van de koelkast kwam eruit zetten en m’n vriezerdeur liet los, waardoor er een gat in mijn muur zit. Lekker augurkensap dweilen dat zich als een razende verspreidt. ?
De hele zooi bij elkaar vloekenBaal hier zo van. Maar goed. Hopen dat het keukenbedrijf het allemaal netjes fikst. En de keuken is ook maar meteen weer helemaal schoon. Is ook wat waard. ?
Gat in de muur door vriezerOm de pijn te verzachten: taart.
Taartje etenIk had gelukkig weer een prakkie uit de vriezer gehaald: pittige sperziebonenschotel. M’n aardappels waren meer puree geworden, omdat ik ze in de vriezer had gelegd. Het lijkt dus in niets op wat het zou moeten zijn, maar het was wel echt heel erg lekker. 
Sperziebonenschotel Ik keek ook deze docu over rats en slaves. Ben nu serieus op zoek naar van die covers voor op mijn webcam, want dit is dóódeng. Docu is een aanrader om te kijken ook.

Blogpost die vandaag online kwam → vloek de zooi soms effe lekker mindful helemaal bij elkaar

DONDERDAG
Vandaag deed ik het wat rustiger aan, want ik merk dat ik dat nodig heb. Ik maakte ook even lekker eten voor mezelf, dat heb ik al een tijdje niet meer gedaan als ontbijt en lunch. Ik maakte roerei met kaas, waar ik later nog knoflook en kerrie overheen gooide.
Roerei met kaas
Daarna deed ik de eerste oefening uit Alles is uitvogelbaar. En toen gebeurde er oprecht iets heel bijzonders: een soort spirituele doorbraak.
Alles is uitvogelbaar — Marie ForleoHoe vinden jullie de combi van mijn blouse en de boektitel? ???
Alles is uitvogelbaar van Marie ForleoGing ook even naar de winkel om even wat gebak te halen voor bezoek. Zag dit liggen en kon alleen maar denken: dan noem je dit toch makrheel?
Gerookte makrheel
Blogpost die vandaag online kwam → ik wil dit moment niet vergeten

VRIJDAG
Wat ik ook kocht: de hitterbal. Nu was dan eindelijk het moment daar om ze te eten, want ik had absoluut geen zin om te koken. Ik heb (en wil) geen frituurpan, dus ik deed ze in de oven.
HitterbalDit is de binnenkant van de hitterbal. Zou ik ze nog een keer kopen? Neh. De smaak is een beetje vreemd, maar op zich wel lekker. Pittig zijn ze ook wel een beetje. Maar ik vind de structuur niet echt geslaagd en had meer gehoopt op een echte bitterbal met pit. Dat is het absoluut niet. Score: ⭐️⭐️⭐️.
Hitterbal van binnen
ZATERDAG
Boodschappendag! En ik had honger — what else is new —, dus ik at bij de Duitse supermarkt even een ei met spek.
Spiegelei met baconToen ik thuiskwam lag er iets leuks op me te wachten: Wat nou als het ook anders kan? van Janne Schuijn. Heel benieuwd naar dit boek!
Wat nou als het ook anders kan — Janne SchuijnVoor Vincie had ik ook iets: een soort brood met kip, wel speciaal voor honden. Hij deed er vet lang over, wat niet vaak gebeurt met die grote kaken van ‘m. Zo leuk om hem zo te zien smullen. Kan daar echt van genieten. ?
Vince eet zijn broodje
Ik had het koud, dus ik besloot even lekker te douchen. Haren wassen, scheren, maskertje op. Daar knapte ik wel wat van op. Daarna nog even lekker met Vincie in het zonnetje wandelen en dat was de week weer.
Maskertje op
— Wat was jouw hoogtepunt van afgelopen week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘strand, sudderen, smullen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

9 reacties

 1. Ik kan zo van deze blogs genieten! Alles is uitvogelbaar klinkt heel tof, alleen al die titel, ik moet er steeds van lachen. Ik ga ‘m eens opzoeken :)

  1. Haha, zo fijn te horen! Dank je! Heb je toch elke week weer iets om naar uit te kijken. :-) En ja, zoek het vooral op en koop het, haha! Het is echt zo de moeite waard.

 2. Hmm, balen dat soort valpartijen in de keuken! Zeker augurkensap opruimen is geen pretje. Leuk om te zien trouwens dat ik niet de enige ben die graag op zondag werkt. Ik vind dat zo’n fijne dag voor wat achterstallig onderhoud of juist om vooruit te werken. Van die documentaire over kindvloggers heb ik ook een stukje gezien. Echt niet oké dat ouders hun kinderen dat aandoen…

  1. Ik wil weer binnensmonds vloeken als ik eraan denk, hahaha. Het glas en het sap lag OVERAL. Maar goed. Het is nu weer lekker schoon en ik heb net een e-mail gekregen van de keukenboer dat ze het allemaal netjes gaan oplossen. Top. Werk jij elke zondag? En ruil je daar dan een doordeweekse dag voor in?

 3. Alles is uitvogelbaar heb ik ook op m’n e-reader gezet nadat ik het hier zag. Ben benieuwd! :)
  Weet je wat ook lekker is in je roerei? Loempiasaus. Zo van die zoetige, beetje pikante saus. Jammie!

  1. Wat ben ik toch een influlennser. Hahaha. Leuk! Ben benieuwd wat jij ervan vindt! Oh, en is loempiasaus hetzelfde als chilisaus?

 4. Ik vond die docu over die jonge YouTubers ook echt heftig…

  Weet je trouwens nog waar je die snack voor Vince hebt gekocht? Ik denk dat Sproet hier ook blij van wordt! (oke, die eet alles, maar toch ;) )

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.