Zoek
Sluit dit zoekvak.
Croquetten Boutique Utrecht

lekker met lenn: croquetten boutique

“Hai en welkom bij de eerste aflevering van Lekker met Lenn. Vandaag zijn we bij de Croquetten Boutique in Utrecht!” (And now we wait totdat RTL me belt voor het presenteren van een of ander eetprogramma.) Het komt bijna nooit voor, maar laatst baalde ik als een stekker toen ik door Utrecht wandelde en een patatje (met dubbel mayo uiteraard) had gegeten bij Manneken Pis. Ik liep namelijk een stukkie verder, veegde mijn vette handen af aan mijn broek, keek op en zag ineens… de Croquetten Boutique. Ik zat na de Urbanus propvol, dus moest dit keer verstek laten gaan. Ik hield me kranig en noteerde mentaal dat ik zo snel mogelijk met een lege maag terug moest keren, want eh, ja, kroketslet is mijn middelste naam.

Croquetten Boutique Utrecht

Ik moest dus terug. Niet alleen omdat er in de Croquetten Boutique kroketten te koop zijn, maar ook omdat het er echt prachtig uitziet. De gevel is mooi – ik wilde hier uiteraard eerst ‘voorgevel’ neerzetten, maar ja, zo vulgair gelijk weer – en het interieur is ook al om bij weg te kwijlen. En dan moet je nog eten, hè! Moet je nagaan wat voor feessie het is hier aan de Bakkerstraat.
Croquetten Boutique kip met curry

Na een half uur naar het menu op de muur gestaard te hebben, hakte ik de knoop eindelijk door. Het werd de kroket met kip en rode curry. Als je dacht dat je dit in een lelijk, wit snackbarbakje zou krijgen, dan heb je het goed mis. Je krijgt je kroket in een supermooi kartonnen doosje waar ook nog eens opstaat welke kroket erin zit. Handy, voor mensen met een niet al te best kortetermijngeheugen, zoals ik. Wat ook handig is, is het met het logo bedrukte servet dat ik best wel wat mooier vast had kunnen houden voor de foto. (Nu moet ik wel wéér terug om een nieuwe foto te maken.)

Croquetten Boutique kroket kip rode curry

Als je het doosje opent, zie je daar dan eindelijk je pareltje liggen. Ik koos voor een kroket zonder broodje, maar als je voor the real deal gaat, had je hier een meergranenpuntje gezien met de kroket gevuld met kip en rode curry, mesclun, zoetzure komkommer, bosui, rode peper en limoenmayonaise.  En jongens, echt, wat een feestje voor je smaakpapillen is dit. Een soort orgasme in je mond dus. Het personeel is echt enorm servicegericht en je merkt aan alles dat ze willen dat je met een goed gevoel naar huis gaat. In mijn geval is dat méér dan geslaagd. (Wel een beetje lullig dat ze de lat voor de volgende aflevering van Lekker met Lenn zo hoog hebben gelegd. Maar ja. Doe je niks aan.)

De Croquetten Boutique in Utrecht dus

De Croquetten Boutique is er sinds november 2017 om de liefde voor kroketten te delen. Brian Steevens en Désiréé Stroes willen de kroket weer op een voetstuk plaatsen en maken de kroketten en sauzen helemaal zelf in de boutique. Geen kleur-, geur- en smaakstoffen en hartstikke vers. Het menu bestaat uit 8 verschillende broodjes (of dus losse kroketten) en elke maand een special die past bij het seizoen. En je kan die kroketten dus ook gewoon mee naar huis nemen, hè. Kan je ze zelf afbakken. Holy smokes. Voor een kroket met broodje betaal je tussen de €4,50 en €5,25. Ook als vegetariër kan je prima bij de Croquetten Boutique terecht.

♥ Waardering kroket: 10 / ♥ Service: 10 / ♥ Interieur: 10
Croquetten Boutique – Utrecht – Bakkerstraat 7
Croquettenboutique.nl
Elke dag geopend en voor de precieze tijden moet je effe op de website kijken.

Deze blogpost is trouwens hartstikke niet gesponsord. Maar ik wil wel van de gelegenheid gebruikmaken om te zeggen dat ik opensta voor een jaar lang gratis kroketten of zo.

Oh: de tweede aflevering van Lekker met Lenn vind je hierrr.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

14 reacties

 1. Super leuke nieuwe serie Lenn! Lekker vooral (dankje).
  Ook ben ik ontzettend benieuwd naar de Croquetten Boutique. Binnenkort maar eens een dagje Utreg plannen. En als je dan tijd / oppas voor Vince heb, kunnen we wellicht eens dat stuk (oude) taart eten ofzo.

  Ik hoop bij deze dat je enthousiasme over deze ‘tent’ wordt gewaardeerd met een jaar lang gratis kroketten :p

 2. Wat heb je dit weer superleuk geschreven! Zodra ik op mn streefgewicht ben en klaar om het vet er weer aan te eten, ga ik hier zeker naartoe!

  1. Superlief, dank je wel! Een lach van oor tot oor. En ja, doen. Hier krijg je sowieso geen spijt van.

 3. Lekker met Lenn leest heel lekker weg.

  Doe maar meer van deze blogs.

  Zoveel tekst over een kroket. Dat moet wel foodlove zijn.

 4. Oh my god ik hou van kroketten. Eigenlijk is gewoon bijna alles in een krokant jasje lekkerder dan zonder. Haha. Dus nu hoop ik heel hard dat iemand hier in de buurt op het idee komt een krokettenwinkel te openen. Iemand?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.