Zoek
Sluit dit zoekvak.
Afspraak Fikks

door de lens: fiKks, focus, flow

Weer zo’n heerlijk weekie. De ene dag deed ik minder dan ik zou willen, de andere dag zat ik in zo’n heerlijke flow dat ik de hele dag op mijn toetsenbord zat te rammen en geen foto’s maakte. Ik volgde een cursus over Stories maken van Charlotte van ‘t Wout, had een zakelijke afspraak met Paulien van fiKks, at veel, wandelde veel en genoot veel.

MAANDAG
Wat een heerlijk rustige start vandaag. Ik was mijn telefoon vergeten toen ik Vince uitliet, dus ik was echt even helemaal los van alles. Afgezien van de riem met ruim 40 kilo herdershond die aan mij arm hing. Het was koud, maar fantastisch weer. Daarna dook ik mijn yogamat weer op en deed m’n dikke Duitser een dutje.
Yin Yoga ochtendroutine
Hahaha. Je krijgt die hond praktisch nooit in beweging, tenzij je eten hebt. Ik maakte het restje stokbrood van vorige week warm in de oven.
Vince wil ook etenVandaag begon de nieuwe cursus van Charlotte van ‘t Wout (@celinecharlotte): over het maken van Stories op Instagram. Grote kans dat jullie mijn blije bakkes dus veel vaker voorbij gaan zien komen. Ik volgde al eerder cursussen van Charlotte en schreef op wat ik ervan vind:
#worthit — cursus over tarieven bepalen, concurrentie en meer
#introvertlikeaboss — voor introverte mensen (niet per se ondernemers)
#productiviteitonfleek — cursus over productief werken met echt steengoede tips

Meer informatie en kaartjes vind je bij C.Academy.
Cursus #longstoryshort
Ik had niet zo’n heel energieke dag en geen zin om te koken. Dus ik gooide knoflookbrood in de oven en soep in de pan en genoot tegelijkertijd enorm van dit licht. Wat een keuken, wat een licht, wat een geluk. Ik ga hier nooit meer weg.
Nieuwe keuken met lichtAvondeten
DINSDAG
Genoeg te doen vandaag! Gisteren minder gedaan dan ik wilde, dus vandaag effe een tandje bijzetten. Priem. Ik begon met het redigeren van een e-book van webdesigner Wingerien (@wingstagramthings), het herschrijven van een webtekst voor een werksessie learning & development. Daarna schreef ik teksten voor auto.nl.

Naast dat ik het schrijven zelf echt heel erg leuk vind, vind ik het ook zo onwijs fijn om de afwisseling in mijn werk te hebben. Van het ene onderwerp naar het andere en schakelen tussen vakgebieden en bijbehorende schrijfstijlen. Daarnaast blijf ik maar leren. Zelfs over dingen waarvan ik eerder niet eens wist dat het bestaat. Maakt me blij.

Op Instagram kreeg ik trouwens wat vragen over de nagellak: het is deze verzorgende lak van Essie.
Freelance tekstschrijver Lobith
WOENSDAG
Vandaag werkte ik wat achterstallig werk weg, omdat ik daar onrustig van werd. Ik had al een tijdje een verzoek openstaan van een potentiële klant om eens mee te denken over een tagline en dat lijkt me echt superleuk! De dag hiervoor kreeg ik ook wat nieuwe verzoeken binnen om teksten te schrijven. Die e-mails probeer ik altijd zo snel mogelijk te beantwoorden, zodat de potentiële klant weet dat ik hem of haar serieus neem en weet waar hij of zij aan toe is. Mocht je trouwens teksten door me willen laten schrijven, laat het me dan op tijd weten. Ik zit de komende weken al aardig volgeboekt…

Oh, en die offerte voor de executive coach waar ik het in mijn vorige weekoverzicht over had? Ze is akkoord! We belden vandaag over verdere afstemming. Zo leuk als klanten dit tegen je zeggen: “Had nog 2 contacten gesproken en wachtte eigenlijk alleen nog op jouw reactie om op basis van alle info en indrukken een weloverwogen keuze te maken. Dank voor je heldere offerte, ik ben er blij mee. Had meteen al een supergoed gevoel bij ons telefoongesprek.”
Telefonische afspraak
DONDERDAG
Zo’n heerlijke dag waar je bakken energie van krijgt. Ik had een afspraak met Paulien. Zij werkt bij fiKks: een organisatie die je helpt met je geldzaken voordat het geldzorgen worden. Ik mag teksten voor ze schrijven en vind het zó tof! En haar hondje Flip is ook tof, maar dat geheel terzijde.
Afspraak FikksHier wilde ik graag even vertellen en laten zien hoe blij ik ervan word:


En ik kreeg ook nog eens een fijne aanbeveling binnen op LinkedIn:


Met als klap op de vuurpijl… dit. Ik ben hier gaan wonen voor de rust, de natuur en het uitzicht. Dit is aan de achterkant van mijn huis en ik vind dit zo hypnotiserend mooi. Doordat ik ‘s avonds meer tot rust probeer te komen en minder schermtijd wil, heb ik meer tijd om van dit soort pareltjes te genieten. Vind ik fijn.
Uitzicht Lobith
VRIJDAG
Ik heb vandaag precies nul foto’s gemaakt, want ik zat in een enorme schrijfflow. Heerlijk — zo’n dag. ‘s Avonds haalde ik m’n pakketje met gezichtsproducten van Image op en haalde ik een portie friet. De leef.

ZATERDAG
Het gebrek aan foto’s van gisteren compenseer ik vandaag wel effe. Reed naar Nijmegen om wat dingen te kopen en daarna naar Arnhem.

Eerste stop: broodje makreel met kruiden.
Nijmegen makreelTweede stop: warme stroopwafel.
Nijmegen stroopwafelDerde stop: patat met mijn favoriete lifehack — mayonaise halverwege én bovenop.
Nijmegen patatMoest ook nog even boodschappen doen en mijn schoenen deden zo’n pijn, dat ik besloot op sokken verder te gaan. #heldopsokken
Boodschappen op sokken Voordat ik naar huis ging, nog even snel Focus AAN/UIT van Mark Tigchelaar ophalen. Vince uitlaten, op de bank ploffen en beginnen met lezen. En ja, er komt een recensie!
Mark Tigchelaar - FOCUS AAN:UIT
ZONDAG
Normaal pak ik de zondag niet meer mee in mijn weekoverzichten, maar dit keer kon ik het niet laten. Kijk nou hoe mooi Vincie is!
Wandelen met Vince

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘vince, vrij, voedsel‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

  1. Zo leuk! Heerlijk, al die blijheid van jou. Het is je heel erg gegund! En sowieso is Vince een knapperd!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.