Mijn eerste kwartaal als ondernemer — freelennse
ondernemen

mijn eerste kwartaal als ondernemer

Time flies when you’re zelfstandig ondernemer, hey. Ik weet nog dat ik de blogpost over mijn eerste maand als freelance tekstschrijver schreef en ineens zijn we twee maanden verder. Hoe is het eerste kwartaal me vergaan? Heb ik wat knaken verdiend of kan ik overal 0 invullen bij de aangifte van de omzetbelasting?

Ik had nooit durven dromen dat ik het ondernemen zo leuk zou vinden. Dat het zo snel al zo goed zou gaan. Zoals ik al vaker heb gezegd, heb ik nooit gedacht dat het me niet zou lukken. Maar dat ik zulke mooie dingen mocht doen, zulk tof lof mag krijgen en dat dit nu mijn leven is — dat had ik nooit durven dromen. Of het altijd feest is? Nee.

Oké — ik ga weer in loondienst

Ja. En toen werd ik in februari ziek. De griep des doods. Ik kon niet werken, praktisch niets doen aan zelfontwikkeling en lag alleen maar als een doormidden geknipte pier op de bank. Je begrijpt: er kwamen geen nieuwe opdrachten binnen, ik was zo labiel als een deurkruk, ik had een ontevreden klant én ik zag mijn bankrekening slinken. Eh, ja. Dat was even slikken. Ik dacht echt even dat ik maar weer in loondienst moest gaan. Dat ik het niet kon en dat ik mijn huis maar moest verkopen. Als iemand nog een lesje doemdenken wil, dan bel je maar, hoor.

Sodeknetter, wat ben ik trots

Godzijd(r)ank krabbelde ik weer op. Ik schudde die griep van me af en liet die negatieve gedachten ook maar meteen achter me. Ik ben druk bezig met de Wet van Aantrekkingskracht, affirmaties, meer rust, ruimte en tijd voor mezelf; dat werpt echt vruchten af. Dit hele ondernemen bevalt me wel en ik stop er mooi niet meer mee. Voor het einde van dit jaar wil ik financiële vrijheid ervaren, dus ik timmer hard aan de weg.

Een greep uit de dingen die ik deed:
• een langdurige samenwerking aangaan met auto.nl
• lekker lijstjes maken voor Dit is waarom mensen op Twitter zitten
• spoedklus voor WOOOF — een merk hondenvoer (en Vince kreeg een cadeautje via de post)
• 5 betaalde samenwerkingen op freelennse.nl gepubliceerd
• flink geblogd voor accountantskantoor
• … en voor een vertaalbureau
• 12 klanten blij gemaakt
• 1 klant teleurgesteld
• ‘ja’ gezegd op het verzoek een cursus copywriting te maken
• heel wat nieuwe klanten binnengehaald
• … en ook al wat zaadjes gepland voor komend kwartaal
Think and grow rich gekocht en nog steeds niet uitgelezen
• meer verdiend dan ik in loondienst deed
mijn verhaal aangescherpt
• het dagelijks bloggen laten versloffen
mijn ochtendroutine aangepast
• me aangemeld voor de cursus #longstoryshort van Charlotte van ’t Wout: een cursus over het maken van Stories op Instagram (en ja, dat betekent dat je me nog veel vaker gaat zien op dat sociale medium)
• de teksten op mijn eigen website onder handen genomen
• veel te veel tijd verdaan door weer eens te verdwalen op het wereldwijde web
• ontzettend genoten

Bedankt!

Wat ik ook heel bijzonder vind — en waar ik heel dankbaar voor ben — is dat ik steeds meer klussen krijg via met name Instagram. Volgers die weer iemand kennen die een tekstschrijver nodig heeft, volgers die zelf teksten nodig hebben of die je ergens tippen. Sowieso: dank je wel dat je dit leest en dat je hier bent, want ook daarmee draag je bij aan mijn groei en inkomen. Lobi!

Lees ook alles over mijn eerste jaar als ondernemer, waarin ik mijn belangrijkste lessen deel en vertel wat ik heb verdiend

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reply Audrey 01/04/2019 at 13:11

  Yes, wat supertof! Ik word helemaal blij van die enorme lijst met accomplishments die je hier even neerpost. Zo fijn voor je!

 • Reply Hester 01/04/2019 at 14:02

  Zooo goed om te lezen dit! Ik vind het heel inspirerend aan jou dat je onderneemt maar daar gewoon nu mee begonnen bent, in plaats van dat je van jongs af aan al een self made boss was en nooit in loondienst hebt gewerkt (ook heel leuk, maar soms minder makkelijk mee te identificeren).

  • Reply freelennse 01/04/2019 at 15:34

   Nog een paar jaar, dan ben ik zelfgemaakt miljonair! ;-) Dank je wel voor je leuke reactie!

 • Reply Wieb 01/04/2019 at 15:12

  Het enthousiasme spat van het scherm. Goed bezig!

 • Reply Ronald 01/04/2019 at 16:13

  Heerlijk om te lezen, je enthousiasme werkt aanstekelijk!

  • Reply freelennse 01/04/2019 at 16:16

   Bedankt, Ronald! Vind ik een heel mooi compliment.

 • Reply Meinke 01/04/2019 at 19:05

  Goed bezig en super blij voor je. En stiekum ben ik blij dat je minder blogt. Ging mij al schuldig voelen (wat ik niet meer wil) omdat ik minder op IG zit en dus ook minder lees/reageer. Voor beide kanten rustiger dus ;)

  • Reply freelennse 02/04/2019 at 08:50

   Hahaha. Zit heel erg in een tweestrijd momenteel. Ik wil heel graag het dagelijkse bloggen volhouden, maar ik ben ook druk met opdrachten voor klanten. Dus de combinatie is vrij lastig vol te houden als ik ook af en toe eens lekker wil ontspannen…

 • Reply Eline Schuurmans 02/04/2019 at 08:35

  Wat ben je lekker bezig! Mag je trots op zijn!

  Liefs, Eline

 • Reply Marjolein 02/04/2019 at 09:11

  Ben heel blij dat het goed gaat! Daar mag je zeker trots op zijn :).

 • Reply Petra 02/04/2019 at 14:45

  Toppertje

 • Reply Christine 02/04/2019 at 15:15

  Leuk om te lezen, ik heb mezelf na een jaar ondernemen aangesloten bij een Broodfonds om eventueel langdurig ziek zijn toch een beetje te coveren.. Misschien is het ook een concept dat jou aanspreekt? (www.broodfonds.nl) Succes in Q2!

  • Reply freelennse 04/04/2019 at 23:38

   Dank je! Ik moet inderdaad nog even kijken naar een broodfonds. Maar ik denk dat ik gewoon zelf een noodpot aanleg. ?

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.