Zoek
Sluit dit zoekvak.
instagramcursus introvert charlotte van t wout

introvert like a boss: cursus via Instagram

Als ik eenmaal fan van iemand ben, dan wil ik alles van diegene weten. Een tijd geleden ben ik Charlotte van ‘t Wout gaan volgen op Instagram en haar (ondernemers)tips zijn niet alleen om over naar huis te schrijven, ik wil er ook op mijn blog over schrijven. Eerder volgde ik haar cursus (pilot) #productiviteitonfleek en toen ik zag dat de nieuwe cursus #introvertlikeaboss van start ging, meldde ik me meteen aan.

Je vindt alle cursussen van Charlotte bij C Academy. Momenteel is #productiviteitonfleek weer bezig, waar ik weer aan meedoe. Dit keer met meer tips voor mensen die geen ondernemer zijn, maar op kantoor werken. De cursussen zijn dus voor iedereen geschikt! Tenzij je al helemaal on fleek bent met je productiviteit, natuurlijk.

#introvertlikeaboss - charlotte van t wout

Cursusinhoud #introvertlikeaboss

Het volgen van een cursus via Instagram is me heel goed bevallen, zoals je leest in mijn blogpost over #productiviteitonfleek. Het is laagdrempelig, je kijkt wanneer het je uitkomt en alles is makkelijk terug te kijken. De cursus #introvertlikeaboss duurt 7 dagen en je hebt een maand lang toegang tot alle stories. Dit zijn de thema’s waar de cursus over gaat:
• zelfkennis
• grenzen
• prikkels
• zichtbaar
• sociaal doen
• eenzaamheid
• zelfvertrouwen

Charlotte deed ook twee livesessies: eentje over de relatie tussen hsp (highly sensitive person) en eten en eentje waarin ze alle vragen beantwoordt die deelnemers insturen. Hoewel de reacties op de stories uitstaan, kan je aan het eind van elke dag via de vragenfunctie je vragen insturen. Ook ontstaat er een heel fijne, veilige en leuke community onder de foto’s op de wall. Iedereen helpt elkaar en geeft opbouwende feedback.

instagramcursus introvert charlotte van t wout

Hoe is het bevallen?

Ook deze cursus vond ik fantastisch. Ik voelde me altijd al een beetje een #yunggranny en vreemde eend in de bijt. Ik houd nou eenmaal heel erg van alleen zijn, maar had toch altijd het idee dat ik ‘best extravert’ was. Boy, I was wrong. Ik ben introverter dan introvert en top het af met een lekkere portie hooggevoeligheid. Alleen al het ‘leren kennen’ van alle deelnemers (meer dan 400) is heel fijn. Ondanks dat je graag alleen bent, ben je totaal niet alleen.

Charlotte legt heel duidelijk uit. Heb je even geen mogelijkheid om de stories met geluid te kijken? No biggie, de tekst staat er gewoon bij. Snap je iets niet? Stel je vraag en je krijgt antwoord. Voor mij zaten er enorm veel eye-openers in. Zoals dat een grens niet per se is wat je níet wil, maar vooral ook wat je wél graag wil. Dankzij de tips en de challenges voel ik me een stuk meer gewaardeerd, normaal(!) en zelfverzekerd.

Wat ik ook fijn vind is dat Charlotte dit keer een e-book heeft gemaakt. Bij de pilot van #productiviteitonfleek was ik heftig aan het meepennen (wat ook wel weer erg leuk is), maar nu hoeft dat niet. Goed om te zien dat Charlotte feedback meeneemt en je de verbeteringen direct ziet.

Om het thema maar lekker door te trekken, ben ik begonnen aan het boek Ik moet nog even kijken of ik kan. (Dit is een affiliatelink. Jij betaalt geen cent extra, maar ik krijg wel een deel van de omzet van Bol. Ben natuurlijk alleen maar gaan bloggen omdat dit zo’n enorme cashcow is.)

introvertlikeaboss instagram cursus

Sharing is caring: de beste tips voor introverte mensen

Het mooie is dat Charlotte gelooft dat er voor iedereen ruimte genoeg is. Dat je tips het beste door kan geven, want wat is er fijner dan een wereld waarin we allemaal blij en gelukkig zijn? Dus ik ga gewoon effe met haar eer aan de haal en deel wat van de tips die zij gaf in #introvertlikeaboss.

• Geef grenzen aan
Hier ben ik nog geen kei in, het hele aangeven van grenzen. Maar ik ben lerende (#bijdepsycholoog) en alleen al het feit dat iemand tegen me zegt dat ik áltijd mijn grenzen mag aangeven, dat deze elke minuut van de dag mogen veranderen en dat ik erop terug mag komen, is heel fijn. Ook praktische dingen als het geven van een alternatief, zijn voor mij goede tips.

• Sociale afspraken tóch heel leuk vinden
Negen van de tien keer zie ik op tegen een sociale afspraak. Duizend prikkels, ik voel me erna energetisch uitgewoond en bleh. Waar ik nooit over nadacht en Charlotte gelukkig wel: zet het naar je eigen hand. Bepaal de activiteit, het tijdstip en de duur en de plek. En dan niet alsof je de koningin bent, maar door het juist leuk te maken. “Hé, ik heb een goed idee: café X is superleuk, ze hebben er fantastische bitterballen en ik kan over twee dagen al, om half negen!” Of ga je naar iemand toe waarbij je weet dat je pas over vier uur eten krijgt? Ik word echt gevaarlijk hangry, dus de tip van Charlotte die ik graag onthoud: breng zelf wat te eten mee. In het kader van ‘hè, gezellig, een lekker kaasplankje vooraf!’.

• Toch overprikkeld? Laad weer op!
Maak een lijstje voor jezelf met dingen waar jij van oplaadt. Voor mij is dat lezen, wandelen met mijn hond en duizend jaar douchen. Nu moet ik er vaak nog over nadenken, terwijl je dat helemaal niet wil in zo’n situatie. Mijn volledige lijssie is dus in de maak.

• You do you
De rode draad door deze cursus is voor mij ‘you do you‘. Het is oké vriendschappen op te zeggen als je er geen energie meer uithaalt, het is oké om alleen naar een restaurant of naar de bioscoop te gaan, het is oké als je liever alleen luncht in plaats van met je collega’s en het is bovenal hartstikke oké om introvert (en hsp) te zijn. Het is jóuw leven, het zijn jouw keuzes en je bent hier om te leren. Wees lief voor jezelf. ❤️

Kaartjes voor #introvertlikeaboss koop je bij decacademy.nl.
Lees ook wat ik van de andere cursussen van Charlotte van ‘t Wout vind: #longstoryshort, #productiviteitonfleek en #worthit.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

  1. Ik vond het ook zo fijn! Ik ben ambivert. Ik had al zo’n gevoel. maar een superleuke cursus. Zo ideaal met dat klikken en de foto’s enzo. Ik mis Charlotte dus vandaag een beetje.

  2. Ik vind het zo jammer dat ik aan deze niet mee kon doen, ik hoop dat deze ook nog een keertje voorbij komt. Klinkt heel goed!

  3. Dank voor de review! Ik twijfelde erg en heb uiteindelijk niet meegedaan. Spijt! Zeker nu ik productiviteit on fleek volg en nu al merk hoe fijn die is.

    1. Graag gedaan! Misschien komt de cursus nog een keer? :-) Productiviteit on fleek is zeker fijn! Doe hem niet voor niets nog een keer, haha.

  4. Oh my, #productiviteitonfleek klinkt interessant, maar ik denk dat ik op het moment meer gebaad ben bij deze cursus over introversie! Ik denk dat ik hierdoor mijzelf veel beter leren kennen en beter met situaties om kan gaan. Jammer dat ik deze cursus net heb gemist, maar ik volg Charlotte nu ook op Instagram dus ik hoop er de volgende keer wel bij te zijn! Oh en dat boek staat ook hoog op mijn lijstje, ben heel benieuwd!

  5. Aaah ik vond het ook super fijn! Vooral leuk om nu weer even deze tips te lezen. Ik had me voorgenomen de cursus binnenkort grondig door te nemen maar is er helaas nog niet van gekomen. Dit geeft me net weer even die extra trigger!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.