Zoek
Sluit dit zoekvak.
Freelance tekstschrijver Lobith

(*) manieren om online geld te verdienen

We brengen tegenwoordig massaal wat uurtjes per dag door op het wereldwijde web. Hoe lekker is het dan als je online ook wat centen verdient? Naast dat ik freelance tekstschrijver ben, ben ik ook blogger en weet ik mijn weg wel te vinden op sociale media. Ik verdien dus niet alleen geld met het schrijven van teksten, maar hark ook op andere manieren wat geld binnen. Er zijn zat manieren om online geld te verdienen — een paar hiervan vind je hier.

Lekker bloggen

Een blog beginnen is geen hogere wiskunde. Je koopt een domeinnaam, eventueel een template of je kiest iets uit het gratis assortiment en je gaat online. Zodra je een leuk publiek hebt, ben je aantrekkelijk voor bedrijven en zijn banners aantrekkelijk voor jou. Bedrijven willen een plaats op jouw digitale plekje om zo meer bekendheid te krijgen en daar zit geld in. Ook banners zijn een mogelijkheid om wat geld in het laatje te brengen. Een bekend platform daarvoor is AdSense. Wil je niet wachten tot bedrijven naar jou toekomen voor een samenwerking? Er bestaan marktplaatsen voor bloggers en influencers, zoals Join en LinkPizza. Zie je een leuke campagne? Pitch erop en duimpies draaien maar dat jij één van de gelukkigen bent! Op je blog en sociale media is het ook slim affiliatelinks te gebruiken. Bijvoorbeeld Bol.com heeft een affiliateprogramma. Door jouw unieke links te plaatsen, krijg je een deel van het bedrag dat iemand uitgeeft nadat hij of zij op jouw link heeft geklikt.

Begin een webwinkel

Ja, deze ligt natuurlijk voor de hand: een webwinkel. Met je eigen producten of door andermans producten te verkopen als affiliate. Een goed voorbeeld is Iris van ikbenirisniet.nl. Zij verkocht eerst wat borduurwerkjes via Etsy en heeft nu haar eigen webwinkel gelanceerd: irisborduurt.nl. Zó tof! Je hoeft dus niet per se een eigen webshop te laten bouwen als je je eigen producten verkoopt. In eerste instantie werkt iets als Etsy ook prima.

Schrijf je eigen e-book

Eén van mijn favorieten: je eigen e-book schrijven. Ik ben momenteel bezig met mijn eerste eigen e-book en ben zo benieuwd hoe dit straks allemaal verloopt. Ga jullie op de hoogte houden. Ik ben natuurlijk niet de enige — heel veel mensen doen dit. Grote kans dat het niet voor niets is. Als je een beetje leuk schrijft en je e-book weet te vermarkten, is het een relatief makkelijker manier van geld verdienen. Schrijf het zelf, geef het vorm in Canva of Pages of besteed dat uit en ga aan de slag met verkopen! Al het geld dat je met je e-book verdient, stop je later weer in een nieuw e-book, verbetering van de huidige of een webshop. Jouw feessie.

Shoppen met korting

Shoppen an sich levert je natuurlijk geen geld op. Maar als je iets nodig hebt én dan geld terugkrijgt — da’s heel andere koek. Shopkorting is een manier om los te gaan bij je favoriete (web)winkels en cashback te scoren. Je vindt er niet alleen unieke kortingscodes en acties; je krijgt ook geld terug via Shopkorting als je iets bestelt. Lidmaatschap van Shopkorting is 100% gratis en je laat je gespaarde tegoed uitbetalen wanneer je maar wil. Score!

Op Instagram deel ik mijn #projectpassiefinkomen: hoe ik geld verdien zonder er echt iets voor te doen.

(*) Dit is een samenwerking met Shopkorting.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

  1. Er zijn zoveel manieren om geld te verdienen tegenwoordig! Met affiliate marketing zijn de kansen enorm! In amerika is het al jaren een hit, in nederland begint het nu ook! Je kan geld verdienen via Pinterest met affiliate marketing.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.