Zoek
Sluit dit zoekvak.
Trots op mezelf

waar ik trots op ben

Zat ik dan. Bij de psycholoog. Sessie drie. “Waarom blokkeerde je?,” vroeg ze. “Omdat ik mezelf niet echt iets waard vind, soms. Gevoelsmatig. Ik wéét heus wel dat ik best leuk ben. Dat ik goed kan schrijven. Dat ik… nou ja, weet ik veel, dat ik geen slecht mens ben. Rationeel gezien weet ik dat. Maar waarom voel ik dat dan niet?”

De psycholoog zei dat ze me niet ging vertellen wat ik moest doen, want wat voor de één werkt, werkt voor de ander weer niet. Wel zou schrijven een optie kunnen zijn. In gedachten wreef ik in mijn handjes. In werkelijkheid wreef ik de tranen van mijn wangen. Oké, dan schrijf ik wel. Te beginnen met waar ik trots op ben. Van mezelf. Trots op mezelf.

• Ik kan goed schrijven
• Ik ben gestopt met roken
• Ik vind mijn eigen humor leuk (en ben dan ook meteen de enige)
• Ik ben attent, betrouwbaar en zorgzaam
• Ik heb leren liefhebben en liefgeven
• Ik durfde nooit in het openbaar te dansen en nu wel
• Ik zegde mijn baan in loondienst op en ben nu volledig zelfstandig tekstschrijver
• Ik heb het traject #bijdepsycholoog (inclusief EMDR) na anderhalf jaar afgerond en ik heb echt het gevoel dat ik het nu echt ‘alleen’ kan
• Ik kocht een huis
• Ik durf fouten te maken
• Ik stel me kwetsbaar op en geloof heilig in de kracht daarvan
• Ik voel iemands energie en behoeften beter dan gemiddeld aan
• Ik heb geleerd anderen te inspireren
• Ik heb eigenwaarde
• Ik heb mezelf beter leren kennen dan ooit en ik ben eigenlijk bijzonder dankbaar voor wie ik ben

Nou, al met al ben ik best leuk. Nu jij. Waar ben jij het meest trots op? Van jezelf. Niet valsspelen.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

14 reacties

 1. Hoi Lenneke, op de eerste plaats…zo, je bent zeker leuk en wat goed van je dat je het opgeschreven hebt waar je trots op jezelf bent en heel belangrijk dat je dankbaar bent voor wie je bent. Ik heb nog wel wat sessies en EMDR te gaan dus op dit moment zou ik nog niet kunnen zeggen waar ik trots op ben bij mezelf. Zodra het allemaal achter de rug is kan ik dat hoogstwaarschijnlijk beter onder woorden brengen.

  1. Wat lief, Sander, dank je wel! ✨ De eerste stap naar je EMDR en overige sessies is ook heel wat waard, toch? Mag je heus trots op zijn!

 2. Wat mooi dat je hier zo bewust bij hebt stilgestaan! Er staan prachtige dingen op jouw trotslijstje waar je ook met recht heel trots op mag zijn.
  Dit soort lijstjes opschrijven, is ook iets wat mij helpt om het meer te voelen. Iets waar ik trots op ben, is dat ik goed weet wat wel en niet bij mij past en daarin steeds meer mijn eigen grenzen durf aan te geven en mijn eigen pad durf te volgen.

  1. Ik zal eerlijk bekennen dat dit al een tijd in mijn concepten stond, maar dat ik nooit verder kwam dan wat ‘stomme punten’. Zo tof om dan te merken dat je in de loop der tijd verandert en wél trots op jezelf kan zijn. En inderdaad kan voelen. Heel fijn dat je je eigen pad volgt en je grenzen herkent en aangeeft. Dat is echt goud waard. Yay voor jou, Romy! ✨

 3. Ik vind jouw humor ook leuk!

  Eh, pff, en dan nu mezelf. Ik ben er trots op dat ik mezelf steeds meer durf te laten zien. Dat ik gewoon huil als ik dat wil, rare dansjes doe en mezelf in het openbaar minder inhou (want who cares wat andere mensen vinden?). En vooral dat ik mezelf staande heb gehouden in een verschrikkelijke baan, hoe zwaar het ook was, en ik nu nooit meer terug hoef naar die plek.

  1. Hahaha, ik kreeg serieus appjes over mijn humor. Leuk dat jij het ook leuk vindt. Word ik blij van. Vrouw, wat een énorme stap is dat — om jezelf steeds meer te laten zien. Is maar goed ook, je bent zo leuk. ?

 4. Wat een mooi lijstje :) Daar mag je allemaal erg trots op zijn.

  Ik ben denk ik het meest trots dat ik mezelf toestemming geef om gewoon mezelf te zijn. En dat ook ik niet meer in loondienst werk, maar mijn eigen bedrijf opgezet heb. En dat ik gelukkig ben geworden, ondanks shit die ik heb meegemaakt. Ik kan nog wel even doorgaan haha, maar deze 3 staan hoog op mijn lijstje van dingen waar ik trots op ben ;)

 5. Een heel mooi lijstje waar je zeker heel erg trots op mag zijn. Fijn dat je dat nu ook zo voelt. Zelf vind ik het nog best lastig om trots op mezelf te zijn. Ik beschouw dingen waar andere trots op zijn voor mezelf vaak als vanzelfsprekend. Heel erg stom eigenlijk.

  1. Vanzelfsprekend, ja. Of dat je denkt ‘heh, dat valt toch allemaal wel mee, doet iedereen?’. Maar ik ben gestopt met mezelf vergelijken met anderen en dat maakt het al een stuk makkelijker om trots op mezelf te zijn. ??(Er zijn ook dagen dat ik al trots ben dat ik uit bed ben gekomen, heb gewandeld en heb gedoucht.)

 6. Wat ben JIJ goed bezig ?? en waar ik voor mijzelf trots op ben dat ik steeds meer de touwtjes in mijn eigen handen heb en nog belangrijker ook hou en toch nog maar even doorga bij de psycholoog…. (dankzij de vele echte dames op IG kom ik zo veel verder, dank daarvoor)

 7. Wat een toffe lijst! Ik ben er trots op dat ik weer normaal met eten kan omgaan. Heeft lang geduurd.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.