Zoek
Sluit dit zoekvak.
Badkamer met kast

(*) meer zelfliefde in je badkamer

‘Ik zat in bad, gewoon in bad.’ ? Nee, geintje. Ik heb helemaal geen bad, maar aas daar wel nog steeds op. Het liedje is wel altijd wat in me opkomt als ik naar de badkamer ga. Net zoals ‘oja, lelijk’. Ik heb dit huis een paar maanden geleden gekocht en woon er nu sinds eind november. Ik heb twee badkamers, waarvan één mooie, maar kleine, die ook nog eens aan de woonkamer zit. Deze badkamer is ruimer, zit boven en is een doorn in mijn oog. Eerst is de keuken aan de beurt en daarna gaat ook zéker de — I caaaameeee in liiiiike aaaa wreeeeckingbaaaaall — sloopkogel erdoorheen. Tot die tijd moet ik roeien met de riemen die ik heb en probeer ik er maar iets gezelligs van te maken. Badkamer met kastSowieso douche ik nu elke keer met kaarsen op de badkamer. Ik vind het veel gezelliger dan gewoon licht en het helpt me ontspannen. (Dat mijn huis grotendeels uit hout bestaat en ik laatst vergeten was de kaarsen uit te blazen, vergeten we even voor het gemak.) Daarnaast leg ik mijn iPhone in de douchecabine op het rekkie en zet ik een fijn muziekje aan. Zo weet ik ook dat ik niet veel te lang onder de douche sta, want eigenlijk vind ik dat zonde van mijn tijd. Ik ontdekte door te timen dat ik soms wel tien minuten lang mijn tanden sta te poetsen. Geen grap. En ik vond het maar raar dat mijn elektrische tandenborstel elke keer zo snel leeg was. Joe.
Dit afzichtelijke meubel gaat eruit. Hier wil ik graag een vrijstaand bad. Denk dat ik wel mijn wc moet laten verplaatsen, maar dat zij zo. Kan niet wachten tot ik in die badkuip kan chillen met mijn drankie (je weet: zonder gin wordt het tonics) en mijn boek. #goals Voor nu staat het meubel daar prima. Vind het ook wel fijn om zo’n grote spiegel in de badkamer te hebben, want ik smeer me nu elke dag daar in. Ben nog steeds op mijn zelfliefde-missie en ik moet eerlijk zeggen dat je lichaam voor de spiegel insmeren en liefhebben écht werkt voor je zelfvriendelijkheid.
Die groenige vloer is nog tot daaraan toe. Ik heb al roze kleedjes gekocht om het wat op te fleuren, maar die draken van zeepaarden op de muur… Ik ga er nog niet zo heel lekker op.

Meer zelfliefde in je badkamer

Als er naast mijn slaapkamer één plek is in mijn huis waar ik zelfliefde wil ervaren, dan is het mijn badkamer. Daar wil ik goed voor mezelf zorgen. Dat doe ik onder andere door:
• fijne producten te gebruiken voor mijn gezicht, zoals die van Image
• muziek te luisteren waar ik van ontspan — je vindt heel veel lijsten met muziek voor in de spa op Spotify
• kaarsen met een lekkere geur neer te zetten
• mijn lichaam elke dag voor de spiegel in te smeren met een boter en mijn lichaam heel bewust te waarderen
• mijn schouders te laten ontspannen door een hard balletje tussen de muur en mijn schouders heen en weer te rollen

Badkamer-goals

Ik vind het nog wel lastig te bepalen wat ik precies wil qua stijl. Als ik kijk naar deze badkamerstijlen, dan ga ik het liefst voor een mengeling van design, modern en klassiek. In ieder geval wil ik dus een grote spiegel, een fijne, ontspannen sfeer, planten in de badkamer, genoeg ruimte voor mijn verzorgingsspullen, een vrijstaand bad, kaarsen en kan je eigenlijk speakers in je plafond laten bouwen of zo? Zo ja, dan wil ik het. (Mocht er nu iemand zijn die zich geheel vrijwillig aanbiedt als ruggensopper en masseur — holla at me.)

(*) Dit is een samenwerking met Wooning.nl.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

14 reacties

 1. Haha, je commentaar bij de foto’s, zo leuk! Ik snap wel dat je graag een nieuwe badkamer wil. Gelukkig is deze niet helemaal groen ofzo. Dat heb ik wel eens gezien tijdens mijn huizenzoektocht, echt vreselijk!

  1. Hahaha. Dank je! Ja, ik snap echt niet hoe je met je volle verstand deze badkamer kiest. Maar goed, we maken er voor nu het beste van en over een tijdje kies ik of een geheel nieuwe of ik laat deze renoveren. En zo’n huizenzoektocht is soms echt hilarisch, hè? Ik ben ook bij een huis geweest waar de hele badkamer ontbrak. Die mensen hadden een douchecabine in de bijkeuken gemaakt… ?

 2. Hahaha, ik moest zo lachen om ‘met je zeepaard’, hahaha. Nee, even zonder dollen, ik zou mijn eigen badkamer ook niet zo inrichten zoals de jouwe zijn gedaan door de vorige eigenaar/eigenaren. Maaaar, des te leuker dat je het dan nu wel helemaal naar je smaak kan gaan maken zodra je daar de tijd en de centjes voor hebt (I mean, volgens mij is 1 badkamer al mega duur – laat staan twee?!). Ik hoop dat dat moment snel komt. Voor nu: Gewoon lekker de kaarsjes en de muziek blijven ‘gebruiken’, toch? Tipje: misschien is wat plantjes in de badkamer zetten (die tegen warmte en vocht kunnen maybe) ook leuk? Ik zie dat weleens op Pinterest voorbij komen; maakt het extra knus! Liefs!

  1. Ik heb ook best wel om mezelf gelachen, vooral om mijn Photoshop-skills. Vind je ze niet grandioos? Ja — het stomme is, de badkamer beneden vind ik dus werkelijk prachtig. Ook een heel chille douche met massagestralen enzo, maar ik vind het gewoon niet zo fijn om beneden te douchen? Ik weet ook niet wat dat is. De badkamer boven (die van de foto’s dus) is lekker groot en daar houd ik wel van. En ja, plantjes zijn een goede tip! Wil ik ook, maar ik ga eerst geld steken in andere noodzakelijke dingen. Of kunnen geldbomen ook goed in een badkamer? ?

 3. Haha niet zo’n fan van zeepaardjes zo te lezen ;) Onze badkamer is ook echt spuuglelijk. Vooral de tegels op de vloer vind ik afschuwelijk dus van zodra we het geld hebben, gaan we die ook aanpakken. Voorlopig denk ik er aan om de muren te verven met speciale kan-ook-in-de-badkamer-tegelverf. En misschien als we een mooi meubel zien dat niet te duur is, kan dat er ook wel bij :D
  Heel in het begin voelde ik mij echt niet thuis in onze badkamer maar we hebben er toen ook een paar plantjes gezet en nu is het beter :) En lekker zachte badmatjes! Doet ook veel :D

  1. Hahaha, nee! Sowieso geen groot fan van plaatjes op mijn tegels. Ik heb ook zachte badmatjes gekocht. Roze. Kleurt totaal niet, maar ik vind ze leuk.

 4. Je hele ziel en zaligheid online gooien, tot een semi-naaktfoto aan toe en dan janken dat je (ongewenste) aandacht van mannen krijgt. Betje simpel, niet?

 5. Je vraagt je toch af wat de mens dacht toen hij ( maar waarschijnlijk zij) deze badkamer uitzocht… Loef je zelf liefde tips. Ik ga douchen met kaarsen aan zeker uitproberen.

 6. Ik begrijp je helemaal als ik de foto’s zo zie haha. Tip: je kunt ook tegelstickers kopen speciaal voor de badkamer die je over die geweldige zeepaardjes kunt plakken en ze zijn er volgens mij ook wel in de maat van dat sierrandje en anders knip je een andere soort op maat. Succes met je verbouwplannen!

  1. Dank je voor je tip! Het probleem is alleen dat dan mijn hele badkamer vol stickers zit en ik geloof dat ik dat ook niet per se heel prachtig vind. Voor nu doe ik het er maar mee en houd ik geld in mijn zak voor de verbouwing. ?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.