Zoek
Sluit dit zoekvak.
Vuurwerk Lobith

door de lens: vuurwerk, voor schut, vreten

Is this real life or is this just fantasy? Jaaaa, het is helemaal voor het eggie — de weekoverzichten zijn terug. Deze meid is helemaal klaar voor een jaar vol blogposts. Geen idee of het elke week een uitgebreid weekoverzicht is, maar eh, het is wat het is.

MAANDAG
Maandag was het oudejaarsdag. Vince was al zo ontzettend klaar met het vuurwerk. Ik moet zeggen dat het in Lobith een stuk minder knalde dan in mijn oude woonplaats Nieuwegein, maar ik had alsnog een gebroken hart doordat Vince zo bang was. Om 12 uur heb ik hem een groot varkensoor gegeven — die schrale troost waardeerde hij wel.
Herdershond vuurwerkOp sociale media en op mijn blog postte ik dit stukkie. Op Instagram werd ‘ie massaal gedeeld — heel tof om te zien.
Liefgeven 2019

Eindelijk was het dan 12 uur. Ik heb zo ontzettend niets met dit feest… Het is dat Vince bang is en ik ‘m niet alleen wil laten, anders was ik om 9 uur naar bed gegaan. Maar goed, happy 2019! Ik ben zo benieuwd wat jij van 2019 verwacht. Wat je hoopt. Wat je wenst. Wat je drijft. Dus, vul aan in een reactie: “dit wordt het jaar waarin ik…”Vuurwerk Lobith

DINSDAG
Had echt een megaheftige nacht, dus ik gooide dit op Twitter:
Oud en nieuw 2019
Het enige ontbijt dat ik accepteer op nieuwjaarsdag: een appelbeignet en cappuccino.
Cappuccino & appelbeignet Vind het eigenlijk heel gek dat we alleen rond de feestdagen en in het nieuwjaar zo lief voor elkaar zijn. En dat we alleen nu tegen iedereen roepen ‘hé, de beste wensen, hè!’.
De beste wensen 2019
Eén van mijn goede voornemens is meer lezen. Ik was al begonnen in Kom als jezelf en las nu weer eens een heel stuk. Het is een boek dat ik niet in één ruk uit kan lezen, zoals ik wel kan bij bijvoorbeeld thrillers en romans. Kom als jezelf
→ Blogpost die vandaag online kwam: dromen dromen

WOENSDAG
Al een paar weken geleden had ik voor vandaag afgesproken met Loes. Eens kijken of we samen de online wereld nóg mooier kunnen maken. ?✨
JANS' ArnhemPure paniek daarna. Op de heenweg reed ik al verkeerd — gelukkig ga ik altijd veel te vroeg weg en was ik dus maar een paar minuutjes te laat. Maar serieus, hóe kom je in één keer Arnhem uit? Ik heb geloof ik veertien rondjes gereden. (Twijfel of ik hier nu eerlijk bij ga zetten dat ik gewoon met navigatie reed.)
Verdwaald in Arnhem

Na vierhonderd jaar rondrijden en drie keer tanken, was ik eindelijk weer in mijn hometown. Kon ik eindelijk Think and Grow Rich oppikken bij het ophaalpunt. Heb er nog geen letter in gelezen, maar ben er wel heel erg benieuwd naar! Heb jij dit boek gelezen? Zo ja, wat vind je ervan?

De vrouw bij het ophaalpunt wenste me een fijne jaarwisseling en ik wilde haar geen ongemakkelijk gevoel geven door te zeggen dat dat al geweest was. Ik riep dus “FIJN UITEINDE!!” terug en uiteindelijk voelde ík me dus ongemakkelijk, omdat ik a) zo krampachtig deed en b) ‘fijn uiteinde’ zei. Dat zeg ik nooit. Met een reden. Moet altijd aan billen denken. ??
Think and grow rich vertaling Michael Pilarczyk

→ Blogpost die vandaag online kwam: 5 gewoontes voor het nieuwe jaar

DONDERDAG
Even buurten in Kleve vandaag. Had mooie schoenen gezien toen alle winkels dicht waren. Blijkbaar is alles op 24 december al heel vroeg dicht in Duitsland. Wist ik veel. ?De schoenen kocht ik uiteindelijk niet. Ik wilde ook even naar de bouwmarkt, want bladblazers zijn over de grens goedkoper. Zei dus tegen de beste man dat ik op zoek was naar ‘zo’n ding om te blazen’. Ja. ?
KleveVoor in de nieuwe keuken moest ik ook nieuwe schakelaars hebben en die waren in de aanbieding bij Karwei. Ben natuurlijk wel een rasechte Hollander die alle koopjes afgaat, hè. Daar zag ik dit kleurtje op de muur zitten. Vind het mooi en overweeg het nu ook in mijn huis op de muur te laten smeren.
Heartwood kleur muur Vince is nog steeds heel moe na al dat vuurwerkgeweld. En ik verbaas me telkens weer over dat ik mede voor hem een groot huis heb gekocht en hij zich altijd op de kleinste en ongemakkelijkste plekjes weet te wurmen.Herdershond ligt altijd ergens tegenaan

→ Blogpost die vandaag online kwam: 5 dingen die ik dit jaar niet meer ga doen

VRIJDAG
‘s Ochtends zette ik een superleuke winactie online op Instagram: twee kaartjes (€74 per stuk!) voor de Instagramcursus #productiviteitonfleek, gegeven door Charlotte van ‘t Wout. Op Instagram is ze te volgen als @celinecharlotte.

Aanstaande maandag (7 januari 2019) begint #productiviteitonfleek weer, waarin je alles leert over mindset, een lege mailbox, structuur, perfectionisme, gewoontes, focus en concentratie, grenzen stellen, uitstelgedrag, het juiste kiezen en je eigen tempo omarmen. Ik vind deze cursus goud waard en volgde ‘m dan ook twee keer. Tien dagen lang waardevolle tips, 15 minuten per dag, een maand lang toegang en je krijgt een e-book. Mijn review vind je via de link in mijn bio. Nu mag ik aan twee van mijn volgers een kaartje (t.w.v. €74!) cadeau doen! Wil jij winnen? Laat weten waarom je #productiviteitonfleek wil volgen en wie weet krijg jij een toegangskaartje op je digitale deurmat. Meedoen kan tot zondag 6 januari 20:00 uur door te reageren op deze foto.

Mijn ervaring met #productiviteitonfleek staat natuurlijk ook online.
Cursus Charlotte van t Wout Productiviteit on FleekVerder was ik de hele dag druk aan het werk, belde ik met Carmen over een te gekke samenwerking die we aangaan (je ziet snel meer!) en was ik weer enorm aan het strijden. (Zie hier een blije meid met piekhaar en een toffe samenwerking.) Strijden voor algemene acceptatie van op pad gaan in je pyjama. ??
Pyjama dragen op straatIk wilde eigenlijk doorwerken en had nog een aantal to do’s op mijn lijssie staan, maar mijn hoofd raakte vol watten en ik werd gebeld dat de snacks voor mijn hond eindelijk binnen waren. Die ben ik op gaan halen en ik trakteerde mezelf ook op een snack bij de tent naast de dierenwinkel.
Frikandel speciaalIk had alle weekboodschappen al in huis, maar ik heb zwaar PMS, dus ik kan eerdaags weer. Man, ZO’N HONGER. ‘s Avonds at ik een zak Bugles met zo’n tube kaas (ik at de tube niet, de kaas wel) en daarna propte ik een bak ontbijtgranen naar binnen. In de avond, ja. Wie maakt mij wat.
Ontbijtgranen in de avond

→ Blogpost die vandaag online kwam: wat ik waardeer aan de winter

ZATERDAG
Echt een heel chille dag. Drie keer ontbijten (want PMS), lekker wandelen met Vince, blogposts schrijven, boeken uit verhuisdozen opsnorren, muziekjes luisteren, lezen. Topdag.
Lunch Derde ontbijt

→ Blogpost die vandaag online kwam: leugens die ik in 2019 niet meer wil vertellen

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook.

— Wat was jouw hoogtepunt afgelopen week?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

21 reacties

 1. Ik hou zo van weekoverzichtjes, misschien moet ik ze zelf ook maar weer gaan maken, is volgens mij alweer 2 of 3 jaar geleden haha.
  Think & Grow Rich is 1 van mijn favoriete boeken, elke letter die ik ervan lees, zet me in beweging. Het is het enige boek wat ik wel eens mee neem op reis. Genieten!

  1. Ik was er even mee gestopt, maar vind het toch wel echt heel leuk om te doen. Hoop dat ze leuk blijven, want ik ben nu natuurlijk veel meer thuis dan voorheen — haha. Ah, goed om te horen! Ik ben erg benieuwd naar het boek.

 2. Kerst in Duitsland is op de 24e. En ze zijn sowieso wat minder vaak open dan in NL (Koopzondag? Vergeet het maar, lekker dicht! Feestdag? Ook lekker dicht :’))
  Qua bouwmarkten, ik heb de ervaring gemaakt dat de Hornbach altijd het goedkoopste is, ook als het ergens anders in de ‘aanbieding’ is. Ben echt benieuwd naar het resultaat als je keuken er is!

  1. Dat ze op zondagen dicht zijn, wist ik. En dat kerst daar een groter ding is dan hier. Maar blijkbaar hangen ze op de 24e allemaal al in de kroeg waar ik effe ging plassen. Ik heb ook zo veel zin in de keuken! Kan niet wachten tot ‘ie af is. En de rest van mijn huis. Maar ja. Kleine stappies.

 3. Arnhem is hell om eruit te komen. Ze willen je gewoon niet laten gaan. Mij lukt het ook niet met navigatie. Hate it. En je week overzichten zijn leuk! Zelfs als je veel thuis bent.

  1. Jaaa, ik snapte er níets van! Ik zette het op Instagram en daar kreeg ik allerlei privéberichten met hoe makkelijk het was. En ik vroeg me vooral af of zij dan in een ander Arnhem waren of zo. Oh — en thanks! Ik hoop dat ik de leukheid erin houd.

 4. Wat een fijn weekoverzicht weer. Iedere keer dat ik ergens op jouw schrijfsels reageer ben ik bang voor schrijffouten (en je reactie, alsof er een boze juf meekijkt), hallo faalangst…
  Maar goed, ik blijf soms reageren omdat ik dat leuk vind. En qua navigatie, ik ben zo eigenwijs dat ik er altijd tegen in ga en dan de schuld geef aan de navigatie ;) Oja m’n doel is om de juiste stappen te zetten om naar het zuiden te verhuizen.
  Succes het komend jaar met Vince, Freelennse en jezelf! Lfs

  1. Ohhh, nee, daar hoef je echt niet bang voor te zijn! Ik vind spel- en schrijffouten heel erg als het een bedrijf is, als het ‘me’ is in plaats van ‘mijn’ of als ik je gewoon stom vind. ;-) Maar ik vind je reacties juist heel erg leuk en ik zou je nooit afbranden om een foutje in een reactie. Ik geef ook alles en iedereen de schuld, behalve mezelf. En dan is de TomTom zo’n makkelijk slachtoffer! Love it! (Kreeg laatst een bekeuring binnen uit Duitsland en was kwaad op de TomTom, want hoezo waarschuw je me niet voor een flitspaal! Het lag er natuurlijk echt niet aan dat ik te hard reed. Welnee.)
   Dank je wel, Meinke! Ik wens je een heel mooi jaar. In het zuiden. You’ll get there. X

 5. Mijn hoogtepunt van de week is IEDERE DAG blogs van jou. Wat een feestje! Voor de rest waren mijn hoogtepunten een boswandeling met de kinderen en een dag waarop álles perfect liep met de jongens. Dat was lang geleden, haha.

  1. Nouuuu, zo lief! Ik vind het echt leuk dat je zo enthousiast bent, haha! Klinkt heerlijk, zo’n perfect dagje. Boswandeling wil ik ook alweer een tijdje maken, met Vincie. Misschien gooi ik hem binnenkort wel even in de auto om in Duitsland te wandelen. Zin in!

 6. Mijn hoogtepunt van de week was: mijn teennagels lakken zonder vlekken achter te laten op de vloer, mijn andere tenen, mijn handen óf de rand van mijn bed. Hoera!!! Fijn dat je inmiddels Arnhem weer uit bent gekomen!!

  1. Ja, hallo, GOALS! Wou dat ik dat kon. Had heel lang acrylnagels, maar die heb ik vanwege het verhuizen en klussen eraf laten halen. Mis ze zo. Hahaha, wat klinkt dit heerlijk oppervlakkig. Met mijn first world problems.

 7. Altijd leuk zo’n weekoverzicht! Ik vind de kleur die je misschien wilt gaat gebruiken op je muur trouwens heel erg mooi.
  Ik vind een ‘fijn uiteinde’ altijd klinken alsof je dood gaat, dus dat zeg ik nooit.

 8. Arme Vince! Bij ons was vuurwerk verboden gelukkig dus onze Archie kon lekker knorren. Dat beest gaat trouwens ook altijd in de meest vreemde houdingen liggen. Vaak onder onze salontafel met z’n rug om een tafelpoot. Echt heel raar :p En ik ben ook zo’n vreetzak als ik PMS heb. Door jouw weekoverzichtjes krijg ik zin om er ook weer aan te beginnen maar ik heb net beslist dat ik daar even mee stop. Haha :p

  1. Ik hoop ook echt dat vuurwerk hier verboden wordt. Heb alle mogelijke petities inmiddels getekend, haha. Gisteren lag Vince onder de tafel met de tafelpoot in zijn gezicht gedrukt. Snap daar precies niks van? Oh, en ja, PMS is de duivel als het om honger gaat. Heb gisterenavond nog een halve rol beschuit gegeten…

  2. Irene! dat klinkt als paradijs, dat verboden voor vuurwerk… waar woon jij ergens? Staat er nog een leuk hutje te koop of te huur? Wij komen er aan!

 9. In Duitsland zijn ze sowieso veel conservatiever qua openingstijden. Zondag?? no way, en in kleine gemeentes gaan de winkels op zaterdag zelfs al rond 13.00 uur dicht. In plaatsen waar veel NL’ers kopen hebben ze soms koopzondag (Kleve) en kun je sinds een paar jaar ook pinnen in de meeste winkels. In Duitsland vaak helemaal niet gebruikelijk. Lastig voor mensen die alles pinnen wat los en vast zit. Voor klusspullen Hornbach (In Duitsland nog goedkoper). Hebben geen “anbietungen” maar zijn wel de billigste..

  1. Hahaha, ja, en ik had géén idee! Dat pinnen was voor mij ook nieuw. Ik woon naast Elten en daar kan je dus bijna nergens pinnen, haha. Stond ik daar met mijn spullen bij de bakker. Gelukkig zijn er dan wel weer veel pinautomaten. Ik ben namelijk zo iemand die nooit cash op zak heeft.

 10. hond uitlaten in je PJ’s mag ALTIJD en OVERAL. Of het nou als statement is, of omdat het lekker praktisch is omdat je na die wandeling toch weer in bed/op de bank/in je luie stoel duikt en verder niks doet die dag behalve dan de hond uitlaten en eten. Ik heb twee weken in mijn yogapants geleefd. En in de ultrastretch outdoorbroeken van ACAI. Omdat ik geen PJ’s heb.

  PMS verdwijnt als je ophoudt met meuk eten. Maar jij leeft van meuk dus ik zal je er niet mee vervelen. PMS is wel het enige wat ik mis van mijn ik-eet-meuk-periode. Want geen excuus meer om zooi te eten omdat de hormoonspiegel op orde is. Heel jammer. En toch ook weer niet. Het is allemaal zo vreselijk dubbel….

  Even een vraagje voor Irene… ik zoek ook nog een plek waar vuurwerk verboden is. Waar woon jij? Hemel op aarde, lijkt me. Vooral voor mijn hondje….

  CU soon!! XXX

  1. Hahaha, ja, ik laat Vince eigenlijk altijd uit in mijn pyjama. Zie echt nul reden om me daarvoor fatsoenlijk aan te kleden. Moet eerlijk zeggen dat ik ook geen echte pyjama heb, dus eigenlijk leef ik in leggings, onesies en andere chille kledingstukken. Yogapants moet ik nog even kopen voor mijn nieuwe yoga-avontuur! Waar heb jij ‘m vandaan? En ja — ik leef van meuk. Maar heb vandaag havermout gegeten en fruit? Dus ben best trots op mij. ?? Tot vrijdag! X

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.