Wat ik waardeer aan de winter • persoonlijk • freelennse
persoonlijk

wat ik waardeer aan de winter

Het is al effies winter, dus ik heb weer tijd gehad om opnieuw te ontdekken waarom ik zo van dit seizoen houd. Nu is dat niet echt heel bijzonder, want eerlijk gezegd houd ik van elk seizoen. De herfststormen zijn heerlijk, de kleuren zijn fantastisch. Het eerste lentezonnetje, de eerste keer met zonder jas naar buiten en de lammetjes. Biertjes op een terras, ijsjes in de zomerzon en slippers. Maar die winter, dat is me er ook eentje.

Wandelen in de kou

Ja, ik ga niet liegen — ik baal heus weleens als ik net wakker ben, het -10 is en ik al blauwbekkend mijn bed uit kom met het idee dat ik over een kwartier met hond buiten sta. De eerste tien minuten leg ik het af van de kou, maar daarna vind ik het oprecht heerlijk. Na anderhalf uur wandelen ben ik eindelijk eens niet meer lijkbleek maar knalrood, heb ik een vieze snotneus en krijg ik mijn vingers bijna niet meer gestrekt. Kwestie van ontdooien tot ik die hondenriem los kan laten. Maar, oh, echt, ik vind het heerlijk. Thuiskomen, lekker warm douchen, sloffen aan en dan terug naar be… oh, nee, aan het werk.

Prachtige natuur

Hier wil ik eigenlijk niet eens woorden aan vuil (of schoon, zoals je wil) maken. KIJK DAN.Winters Lobith Vreeswijk in de winter Winters Vreeswijk Herdershond in de sneeuw Oh dennenboom Winters plaatje Winterse verlichting in Vreeswijk Vreeswijk winter

Lekker terugtrekken

Ik ben graag alleen en ben daar meer dan oké mee. Vooral in de winter is de rest van de mensheid daar ook oké mee. Het is in dit seizoen veel gewoner om je lekker terug te trekken, een boek te lezen op zaterdagavond en niet elke vrijdag in de kroeg te hangen. Sowieso ga ik elke dag minimaal twee uur naar buiten, maar het is ook zó heerlijk om vanuit je warme woonkamer voorbijlopende mensen te bespieden. Te kijken naar sneeuwvlokjes of regendruppels op het raam. Hahaha — ik ben echt een yung granny.

Soppen en smeren

Nee, niet op die manier, jij dirty mind. Ik bedoel dat het heerlijk is om lekker lang te douchen. Kaarsen in de badkamer, douche op standje bekschroeings, dansjes doen, de grootste hits blèren. YAS. Uitgebreid je benen scheren (haha, doe ik nooit in de winter, driewerf hoera voor wintervacht (en -vet)), masker op je gezicht en in je haren en na het douchen je hele lichaam insmeren. Zorgt er wel voor dat je geruime tijd gedwongen poedelnaakt bent, maar ja. Wie mooi wil zijn, hè…

Winters eten

Eigenlijk kan je me nergens voor wakker maken, maar áls je het doet, you better be gewapend met borstplaat. ? Ook typisch wintervoer als erwtensoep met wôs, stamppotten en lebkuchen… heerlijk. Beetje watertanden nu. Aftoppen met nog meer koffie en thee dan anders en je hebt hier één gelukkig mensch. Volgend jaar wil ik een winterbarbecue houden in mijn tuin. Dat lijkt me zó leuk! Heb alleen geen barbecue, maar ja, kniesoor die daarop let, natuurlijk.

— Wat is jouw favoriete seizoen? En waarom?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply Stella 04/01/2019 at 12:02

  Ik ben het oprecht eens met elk punt op dit lijstje. Maarrrrr, als het dan een paar maanden winter is geweest dan verlang ik stiekem toch naar een beetje zonlicht op m’n toet. Heb jij dat ook? (I’m living for this vele uploaden van jou trouwens, vind het echt fijn om alles te lezen). Liefs!

  • Reply freelennse 04/01/2019 at 12:35

   Zonnebankie pakken! Haha, nee, eind februari ben ik meestal héél erg toe aan een zonnetje. Ahhh, dank je wel! Lekkere motivatie ben je. ✨

 • Reply Irene 04/01/2019 at 12:51

  Mijn favoriete seizoen is de lente + de overgang van lente naar zomer maar ik moet zeggen dat ik de winter toch ook wel kan appreciëren. Alleen vind ik het jammer dat het hier nog niet echt koud is geweest. Dat vind ik namelijk ook heel fijn, als het vriest een giga wandeling maken. Krijg ik altijd een fris hoofd van (letterlijk en figuurlijk). En wintereten <3

 • Reply Yvonne 05/01/2019 at 09:48

  Prachtige foto’s. Alleen kan ik het verder gewoon niet met je eens zijn. Ik luf de lente en zomer te erg.Vind echt weinig leuk aan de winter. Ja the food. Daar ben ik het wel mee eens. Al vind ik stamppotten in de zomer net zo lekker. Al eet ik in de zomer liever geen soep omdat het dan al zo warm is.

  • Reply freelennse 05/01/2019 at 10:20

   Dank je wel! Ben er ook blij mee. Haha, je hoeft het niet met me eens te zijn! Kreeg ik maar stamppotten weg in de zomer — als het heet is, kan ik echt geen warm eten eten.

 • Reply Zo simpel is dan geluk 05/01/2019 at 11:42

  De winter is mij toch iets te donker en koud. Lente en zomer vind ik fijnere seizoenen. Hoewel ik van echt mooi winterweer, kou met een zonnetjes, op zich ook wel kan genieten.

  • Reply freelennse 05/01/2019 at 16:46

   Ja, dat donkere mag van mij ook een tikkie minder. Maar ja, de dagen worden nu alweer langer! Yay!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.