Zoek
Sluit dit zoekvak.
Sabina van Roest Proudly Imperfect recensie

proudly imperfect

Dat ik dit jaar bezig was — en nog steeds ben — met het leren houden van mezelf, is niet onopgemerkt gebleven. Wat gek zou zijn als het wel zo was, want ik deel er genoeg over op sociale media en op mijn blog. Ik kreeg een e-mail over een boek ‘dat echt iets voor mij is’: Proudly imperfect van Sabina van Roest. Wie ben ik om daar tegenin te gaan? De beschrijving maakte me enthousiast, dus ik gaf mijn adres en een paar dagen later lag dit mooie boek op mijn deurmat.

Proudly imperfect van Sabina van Roest

In de huidige maatschappij ervaren we continu triggers om perfect te zijn. We móeten presteren, keer op keer. Het is een uitdaging jezelf te zijn. Veel vrouwen streven naar het ‘Miss Perfect’-ideaalbeeld en gaan zó ver, dat ze onderdrukken wie ze echt zijn. Sabina van Roest leefde jarenlang met een masker op. Alleen zo voldeed ze aan de ‘eisen van de buitenwereld’. Dit resulteerde in een worsteling, een bijna-burn-out en een auto-immuunziekte. Uiteindelijk bracht dit haar naar een leven vol imperfecties, maar vooral meer zelfvertrouwen, zelfliefde en eigenwaarde.

In dit boek lees je alles over de worstelingen van Sabina met haar Miss Perfect. Ook andere — bekende en minder bekende — vrouwen delen hun verhalen en inzichten in interviews. Proudly imperfect helpt je door je te motiveren en te inspireren om de weg naar jezelf terug te vinden. Dankzij praktische tips op het gebied van mind, body & soul leer je Miss Perfect loslaten. Dit boek geeft je de moed om het mooiste te worden wat je kan zijn: proudly imperfect je ware zelf.

Sabina van Roest Proudly Imperfect recensie

Proudly im… eh, perfect

Niks Proudly imperfect aan dit boek. Dit boek is praktisch perfect. Ik ben hier zó enorm blij mee! Ik heb inmiddels al heel veel zelfhulpboeken gelezen en heb anderhalf jaar therapie #bijdepsycholoog achter de rug. Dit boek bevatte dan ook niet heel veel nieuwe informatie, maar wel herkenbare informatie. Dingen waarbij de tranen in mijn ogen sprongen, omdat het zo eng herkenbaar was. Omdat het me raakte en omdat het niet in jezelf geloven eigenlijk heel verdrietig is. Veel praktische tips in dit boek waren voor mij wél nieuw. En ja, ik heb er een aantal in de praktijk gebracht en er staan er nog meer op de lijst om uit te proberen. En oh, wat staan er rake stukken in Proudly imperfect. Waaronder het stuk over vertrouwen en vergeven — een stukje dat ik plaatste op Instagram en wat veel reacties losmaakte.

‘Een keus maken voelt soms heel eng, omdat je niet altijd weet wat de uitkomst zal zijn. We zijn al gauw bang om een ‘foute’ keus te maken en denken daarom vaak dat kiezen pijnlijk is. Je sluit tenslotte andere keuzes en opties (tijdelijk) uit. Maar niet kiezen en bij het oude bekende (zekerheid) blijven terwijl het niet goed meer voelt, is soms nog pijnlijker. Je houdt dan vast aan wat niet (meer) bij je past en ontneemt jezelf daarmee de kans op vreugde, op vernieuwing en op groei. Onthoud bovendien dat er geen foute keuzes zijn.’
– Proudly imperfect, vertrouwen en vergeven, pagina 189

Met mijn liefde voor taal ben ik natuurlijk een regelrechte sucker voor quotes. En er staan nogal wat quotes in dit boek. De vormgeving is prachtig, de citaten zijn goed gekozen, het kleurenpalet past er perfect bij. Ja, dit boek is er echt eentje om minimaal één keer te lezen. (Al ga ik dat nog wel vaker doen.)

Een paar tips uit Proudly imperfect
• Houd voor jezelf minimaal een week bij wat je stress geeft of energie ontneemt, hoe je reageert op stress, en vooral: hoe je het liefst ontspant en je energie oplaadt.

• Het werkt versterkend om dagelijks even stil te staan bij dingen die jouw waarden, You-factor en zelfvertrouwen hebben versterkt. Beantwoord elke avond deze vraag voor jezelf: wat heb ik vandaag gedaan waar ik trots op ben en wat mijn zelfvertrouwen en groei naar mijn ware zelf heeft vergroot?

• Je grenzen aangeven en jezelf uiten is niet iets wat je ineens durft, maar hoe vaker je oefent, hoe makkelijker het wordt. Dringt iemand voor bij de kassa, zeg er wat van. Heb je een idee tijdens een vergadering, deel het! Ben je beledigd door een ander, geef het aan. Heb je behoefte aan een arm om je heen? Vraag het!

♥ Waardering: 9.

Sabina van Roest – Proudly imperfect, van Miss Perfect naar je ware zelf
Scriptum / 2018 / 9789463190893
Proudly imperfect is bij Bol.com te koop voor €19,95.

Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.