Zoek
Sluit dit zoekvak.
Herdershond knuffelen

door de lens: kroelen, kutdag, knijpen

Op Instagram vroeg ik laatst in mijn stories of ik weer moest beginnen met weekoverzichten. Het antwoord was ‘ja’, dus ik heb de daad maar meteen bij het woord gevoegd en heb afgelopen week meer dan genoeg foto’s gemaakt. Een beetje een saaie week wel, maar ja, een mens moet ergens beginnen.

MAANDAG
Ik was al vroeg op en het regende pijpenstelen, dus ik besloot nog even te wachten met het uitlaten van Vince. Prima idee, al zeg ik het zelf, want ik had nu tijd om cappuccino te drinken en te lezen in Ik moet nog even kijken of ik kan. Een prima aanvulling op de cursus #introvertlikeaboss die ik afgelopen week volgde.
Ik moet nog even kijken of ik kan
Uiteindelijk was het droog en gingen Vince en ik naar buiten. We kwamen werklui tegen die met een enorme machine riet bij het water weghaalden.

Werklui: ‘Stoere hond heb je!’
Ik: ‘Nou, hè!’
Mijn hond: vol in de ankers, want hij durfde niet langs de machine (die gewoon uit stond)
Ik: ??‍♀️

Herdershond met uitgestoken tong
Na het wandelen was het tijd om aan het werk te gaan. Ik maakte foto’s voor mijn blog (jaaa, er komen weer boekrecensies aan!) en voor Instagram. Ik maakte ook meteen foto’s van de borduurwerkjes van Iris (hier te koop) en de illustratie die Carmen ooit voor me maakte. Waar ik toen trouwens heel hard om moest huilen. Ik vind het zó tof hoe die twee lekker aan het ondernemen zijn. Carmen zegde onlangs haar bijbaan op om zich volledig te storten op het maken van illustraties. En geloof me, als je van íemand een illustratie wil, is het van Carmen. Hoewel die natuurlijk nooit zo tof wordt als die van Vince en mij, want Vince. Iris besloot ook effe haar hobby om te toveren tot werk en verkoopt nu telkens binnen drie minuten haar shop leeg. Ok, einde TelSell-blok. #girlssupportgirls

Fotograferen voor blog


Over ondernemers gesproken: zelf volgde ik vorige week de cursus #introvertlikeaboss van C Academy. Omdat ik een blogpost wilde schrijven met mijn ervaringen, maakte ik ook hier foto’s voor. Deze week volg ik voor de tweede keer #productiviteitonfleek. Zo leuk!
Cursus Instagram Introvert

In de avond had ik zin in me-time, dus ik keek Harry Potter en de Orde van de Feniks. Harry Potter blijft echt mijn lievelings, hoor. Ik keek het ook in stijl: met een broek van Hogwarts en sokken waar ‘Muggle’ op staat. Blijft jammer dat ik mijn brief voor Hogwarts nooit ontvangen heb.

Harry Potter en de Orde van de Feniks

→ Blogpost die vandaag online kwam: Introvert like a boss: cursus via Instagram

DINSDAG
Ik sliep veel te lang (dit is het moment waarop jij dan denkt ‘oh, dan zal je het wel nodig hebben, no biggie) en ging meteen toen ik wakker werd met De Vince op stap. Tijdens het wandelen werd ik gebeld voor een spoedafspraak, dus ik stapte lekker ongedoucht en met vet haar in de auto. Als het goed is, kan ik hier binnenkort meer over delen! Voor nu moet je het doen met een foto van mijn #baemw.

Stuur BMW 118i
Thuiskomen is echt nog zó veel fijner sinds Vince er is. (En ik vond het altijd al fantastisch, moet je nagaan.) Ik ontkom er niet aan eerst een half uur te kroelen met hem. Dit ziet er toch heerlijk uit? Heb jij eigenlijk huisdieren? Vinnik leuk te horen!

Herdershond knuffelen
Verder maakte ik weinig foto’s, want ik was aan het werk: blogposts schrijven voor klanten, webteksten schrijven en facturen maken. Hard werken maakt hongerig en ik kwam een beetje in tijdnood, dus ik racete naar de snackbar en haalde een portie friet voor vier. #nevernoteating (Dit zijn eigenlijk slechte smoezen. Ik ben gewoon gek op patat en eet dat het liefst elke dag.) (Of friet. Wat zeg jij eigenlijk?) Vince keek er minstens zo verlekkerd naar als ik.

Bord patat
Waarom ik in tijdnood kwam: ik had een afspraak bij mijn nagelstyliste. Ik fopte de mensheid een beetje, want ik ging in joggingpak. Lijk ik toch nog een beetje sportief. Maar goed, dat terzijde, want ik wil graag het heugelijke feit met jullie delen dat ik weer twee duimnagels heb! Nu kan je denken: huh, wat is daar bijzonder aan? Maar door een klein ongelukje leefde ik al maandenlang met één duimnagel minder en ik vond dat maar zo-zo. Nu voel ik me weer helemaal volmaakt. Als je me nou op Instagram volgt en je afvraagt of ik ook weleens andere kleuren heb dan rood, roze en zwart: nee.

Joggingpak
Twee duimnagels
WOENSDAG
Om mijn losbandige gedrag van gisteren te compenseren (ja, het lange slapen), was ik vandaag al om 6 uur uit de veren. Ik geniet elke dag weer zo van de zonsopgang. Heerlijk om te wandelen in een wereld die nog grotendeels slaapt. Ben jij een ochtend- of een avondmens?

Vreeswijk zonsopgang

Na een dag werken en een heerlijke massage van reflextherapeut Gracy, kwamen Vince en ik de beste vriend van Vince tegen. Hier was ‘ie nog blij, want knuffels en koek en geen regen.

Herdershond en sluiswachter
En nu was ‘ie minder blij. Vince houdt niet zo van regen. Hij gaat héél dicht langs muren enzo lopen, in de hoop dat hij een beetje droog blijft. Plassen loopt ‘ie omheen en elke twee meter schudt hij zijn vacht uit. Rasechte ijdeltuit, deze jongen. Het droogmaken met de handdoeken (en soms föhn) vindt hij des te leuker…
Verregende herdershond
DONDERDAG
Deze dag spant qua foto’s de saaiheidskroon, want ik heb er maar eentje gemaakt. En je voelt ‘m al aankomen misschien: een foto tijdens de ochtendwandeling. Ik had het de hele dag ijskoud en had een baaldag, dus in de avond heb ik liggen tukken op de bank en dan is het lastig een kiekje te maken, kan ik je vertellen. Maar ja, eh, deze foto maakt een hoop goed, gok ik.
De Lek bij Vreeswijk
VRIJDAG
Ik zal volgende week wat meer variatie in de fotomomenten stoppen, maar dit zijn er weer twee van de ochtendwandeling. Die wandelingen geven me zó veel energie en voldoening. Heerlijk. En kijk effe wat voor fotomodellenhond ik heb.
Vreeswijk - de Lek
Herdershond Vince
In mijn brievenbus vond ik vandaag eens geen enveloppen van het CJIB, maar iets heel tofs. Neem hier even een moment om de spanning op te laten bouwen.
Post Carmen Groenefelt illustrator
Alleen al door het ‘you are so loved’ was ik helemaal enthousiast. En toen moest ik de envelop nog openmaken… [insert tromgeroffel] Diezelfde Carmen waar ik het een stukkie hierboven ook al over had, maakt tegenwoordig ook #snelleillu’s. Ze tekende mij en Vince weer. ?Als je een actieve volger bent van Carmen op Instagram, heb je kans dat ze jou ook tekent. Voor €25 kan je haar #snelleillu bemachtigen. #nospon Ik kreeg er ook een heel lief kaartje bij en een boekenlegger (lekker matchend met mijn nagels) die natuurlijk goed van pas komt.

#snelleillu carmen groenefelt
Rond de middag kreeg ik een telefoontje met nieuws dat een klap in mijn gezicht was. Ik ging dus voor troostings naar een vriendin en kijk even wat voor fantastisch huis deze meid heeft. Vince en ik gaan maar bij haar wonen, denk ik.

Huis Marlou
Ik dacht ook dat ik deze dag zeeën van tijd had, maar de werkelijkheid bleek anders. Ik haastte me naar Pure Brows voor wenkies on fleek. Als je effe wil lachen, in dit weekoverzicht zie je hoe ik er wenkbrauwtechnisch aan toe was voordat ik ooit naar Pure Brows ging. (Spoiler: niet te doen.)

Pure Brows
Samantha van Pure Brows kneep ook m’n mee-eters uit en vervolgens was het tijd om mijn ziel te laten knijpen #bijdepsycholoog. Ik was al zo’n 6 weken niet geweest, dus ik keek heel erg uit naar deze sessie. Het was ook een goede. Blij mee.

#bijdepsycholoog wachtkamer

The feels toen ik weer thuis was:

Gezien mijn ellendige staat van zijn, ging ik maar weer naar de snackbar. Waar ze me tegenwoordig té goed kennen. Ik plaatste dit in mijn stories op Instagram:

Herkend in snackbar

ZATERDAG
Gisteren ging ik op tijd naar bed en ik was dus, zoals vrijwel altijd, ook weer lekker vroeg wakker. De wereld was op haar mooist.
vreeswijk handelskade
Waterdamp Vreeswijk
Ik deed vandaag lekker rustig aan. At croissantjes, dronk koffie, las wat. Normaal eet ik altijd croissants met een dikke laag boter en een dikke laag hagelslag. Zó lekker als dat smelt. ? Dit keer was ik een echte #fitgirl en at ik het met alleen boter. Wie doet dit nog meer?

Ontbijten met croissants
De plicht riep ook nog effe. Of mijn lege koelkast. Dus, hop, de auto in en boodschappen doen. En dit was ZO CLOSE. Ging ik bijna, hè. Voor wie zich afvraagt of ik in joggingpak boodschappen ging doen: ja. Ik had weinig zin vandaag.

Uitglijden over bananenschil
In mijn dorp was het Authentieke Dag en dat betekent een hoop drukte, doedelzakken (echt) en ook… een droomwagen. Deze Mustang. Jongens. ???

Mustang
Ik deed natuurlijk niet voor niets boodschappen. Ik kocht weer een berg avondeten, want ik wilde een luie avond met hapjes. En als echte #ginfluencer testte ik ook weer eens een nieuwe gin. Het was echt een heerlijke avond. Oh, en die gin? Aanrader! Het is wel zoet (moet je van houden), maar ik vind ‘m erg lekker.

Hapjes zaterdagavond
Gin drinken
Ginfluencer

ZONDAG
Moest zo hard lachen toen ik dit zag. “I’m youuuur Venuuuus.” Klopt wel. Als je op mijn voet gaat staan, gaat mijn mond open.
I'm your venus

Nog even wat meer autospam. Echt, jongens. Als ik ooit een extra auto nodig heb, gewoon voor de boodschapjes of zo, dan wordt het toch wel een Range Rover, hoor. Vince was niet zo onder de indruk.

Range Rover
Dit is toch ook enig. 
Oldtimer
Het is zondag, wat betekent: wasdag. Lekker uitgebreid douchen, mijn weekoverzicht in elkaar zetten, versjes schrijven voor louterliefde, facturen sturen, mailbox legen en zulks. Heerlak. 
Zondag wasdag
Tijd ook om dit weekoverzicht af te sluiten, want ik ga verder niks bijzonders meer doen vandaag. Fijne week!

→ Blogpost die vandaag online kwam: door het licht

— Wat was jouw hoogtepunt van afgelopen week?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

11 reacties

  1. Heerlijk dat je weer begonnen bent met deze weekoverzichten. Ik vind het geweldig om te lezen en te zien hoe jij kunt genieten van eten… krijg ook altijd acuut zin om te gaan schransen. Oh, en die Mustang… <3

    1. Haha, lief! Dank je wel! Ja, lekker bakkie, hè? Als ik ooit eens een lekker geldbedrag win, weet ik het wel.

  2. Ik wil je eigenlijk gewoon een gigantische knuffel geven.

  3. Ik wil je eigenlijk alleen maar een hele grote dikke knuffel geven! (Weet niet of t net nou we of niet doorkwam dus beter een keer te veel dan te weinig!)

  4. #teampatat en een ochtendmens. Denk ineens; hmmm patat in de ochtend. Leuk dat je weekoverzichten weer terug zijn!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.