Zoek
Sluit dit zoekvak.
Vreeswijk herfst

door de lens: boeken, bijtanken en bladeren

Wil je zien hoe ik mijn wilde haren verlies? Dat is namelijk het allerspannendst van dit weekoverzicht. #anticlickbaitintro Hoe dan ook: fijne zondag en kijk dit vooral niet op lege maag. Joe!

ZONDAG
Aangezien #bijdepsycholoog tegen me gezegd werd dat ik moest oefenen met egoïstisch zijn, deed ik dat. Ik zegde al mijn afspraken voor het weekend af en zocht mijn eigen tips weer eens terug. Want, jongens en meisjes, egoïsme helpt je verder.

Afijn, ik werd wakker met een goede koffie en deed het dus lekker rustig aan. Wat een heerlijkheid.
CappuccinoIk keuvelde een beetje. Deed de was en ging languit op de bank om Kom hier dat ik u kus te lezen. Dit is zo’n boek dat je echt niet weg kan leggen, dus dat deed ik dan ook voorlopig effe niet.
Kom hier dat ik u kus aan het lezenToen ik eenmaal van de bank gekomen was en mijn goddelijke lichaam onder de douche had geparkeerd, kwam ik nooit meer beneden. Vince lag onderaan de trap te slapen en ik wilde hem niet wakker maken. Heb dus een half uur op een traptrede gezeten en hem over zijn bolletje geaaid. ?
Vince onderaan de trapIk kookte wederom een keer. Ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, hoor. En als Vince het goedkeurt, dan zal het wel echt goed zijn.
Vince eet nasiNasi uit eigen keukenVandaag mediteerde ik voor het eerst. En dat vond ik de moeite waard om in het Eerste Keren Dagboek van De Groene Meisjes x On The Rocks te schrijven. Wat schrijft dat boekje toch fijn en ik vind het echt heel leuk om dit soort dingen bij te houden. Kan ik later als ik groot ben lekker trots op mij zijn. Ik mediteerde trouwens met behulp van Headspace. Een fijne app en ik moet eerlijk toegeven dat ik erna ook écht zen was.
Rockbook Eerste keren dagboek
MAANDAG
When je je werkdag bij Solvari afsluit met champie. Ja, daar word ik wel blij van. En successen moet je vieren, uiteraard. 
Champagne bij Solvari
Na werk liet ik samen met een vriendin mijn wenkbrauwen doen, bij Pure Brows. Ik was daar voor het eerst en was een beetje bang voor wat er allemaal ging gebeuren, maar ik ben zó blij met het resultaat. ?
Pure BrowsWenkbrauwen Pure Brows
Voordat ik mijn wenkbrauwen liet doen, moest ik eerst een pakketje ophalen. Ik had het al per ongeluk naar de verkeerde winkel laten sturen. Vervolgens had ik het pakket opgehaald en stond ik bij mijn auto. Zonder pakket. Dit was echt een goede dag, breintechnisch gezien, haha. Maar goed, eindelijk zijn deze twee boeken thuis en kan ik weer vooruit. De moed van imperfectie van Brené Brown kocht ik dankzij Iris en Generatie Ei dankzij Marlous.
Generatie En de Moed van Imperfectie

→ de blogpost die vandaag online kwam: gezichtsbehandeling bij Naturaine.

DINSDAG
Vandaag maakte ik maar één foto en dat is deze. Na werk ben ik gaan lezen, want ik moest en zou Kom hier dat ik u kus uitlezen. Er komt nog een recensie online, maar ik kan je alvast verklappen dat ik dit het allermooiste boek dat ik tot nu toe las vind.
Lezen in Kom hier dat ik u kus
Verder mediteerde ik in de avond en viel ik in slaap op de bank. Was echt een productieve dag, zoals je ziet… Ik probeer het ‘heel veel dingen doen’ wat terug te dringen. Tijdens een sessie bij mijn psycholoog werd duidelijk dat ik veel van mijn eigenwaarde (van wat er is dan, haaaha) haal uit hoe productief ik ben. Echt ontspannen ben ik niet zo goed in, maar als ik lees, kom ik helemaal tot rust.

WOENSDAG
Ook vandaag maakte ik niet heel veel foto’s. Ik ging naar kantoor en werkte. Daarna wandelde ik met Vince en werd ik alweer getrakteerd op een mooie lucht. Dat kleine geluk doet het soms echt voor me. ? Later als ik groot ben zal ik het ook niet slecht doen als oma met mijn voorliefde voor wandelen, natuur en lezen. Nu al zin in.
ZonsondergangVan wandelen krijg je dorst, dus ik ging met een vriendin en Vince het terras op. Vince is op dieet, dus hij bestelde water.
Biertje op het terras Vince op het terras
‘s Avonds at ik weer eens patat, maar om daar nou elke week een foto van te delen… nah. Daarna werkte ik nog even voor een klant, las ik wat en viel ik in slaap op de bank. Ik heb zo’n glamourous leven, niet te doen. ✨

→ de blogpost die vandaag online kwam: zeik niet zo.

DONDERDAG
Vandaag was ik een heuse bofbips, want een collega maakte een broodje Mario (de Utrechters móeten dit wel kennen) voor me. Mensen die eten voor me maken of me eten geven, zijn echt mijn allerlievelings.
Broodje Mario maar dan andersDe pret werd daarna al snel bedorven, want ik kreeg allerlei vakantiefoto’s doorgestuurd via WhatsApp. Mijn reactie was dit. Lekker werkenGelukkig was het hier ook priiiiima weer. De wandeling met Vince was weer een feessie. Dit stuk bij de moestuinen is echt mijn lievelingsstuk.
Vreeswijk
VRIJDAG
Ik plande een bijtankdag voor mezelf in. Ik wandelde met Vince (en we speelden met de bladeren en genoten van de natuur), corrigeerde wat interviews voor een klant en daarna mocht ik van mezelf lekker lezen.
Vreeswijk herfstGeneratie Ei op de bankVince had ook een bijtankdag, zoals je ziet.
Mood Vince
Hij bleef de hele dag naast me liggen en dat vind ik altijd zo gezellig. Ik had enorme honger, dus ik besloot even naar de winkel te lopen en een pizza te kopen. Tijdens het eten ervan keek ik Lie To Me op Netflix.
Pizza en Lie to MeSorry, weer eten… ik at mosselen bij een vriendin. Het was een recept van HelloFresh en het was écht heel erg lekker. En samen aten we dus zo’n 3 kilo mosselen. ?
Mosselen bij Marlou

→ de blogpost die vandaag online kwam: het beste wat we hebben.

ZATERDAG
Boodschappendag. Ik bewonder mezelf nog steeds om het feit dat ik niemand heb omgelegd tijdens het doen van boodschappen. Wat een horror vind ik dat elke week weer. Zéker als die stomme flessenautomaat het halverwege wéér begeeft. Zijn er mensen die dat wel gewoon kunnen zonder dat je dat apparaat praktisch om zeep helpt? Omdat ik mezelf zielig vond, trakteerde ik mezelf maar op eten en cadeautjes. Een hawaibol, een patat met dubbel mayo en een cadeauset van Lancôme.
Storing flessenautomaatHawaiibroodjeBram Ladage Ici Paris In de middag keek ik Lie To Me, las ik in Generatie Ei en wandelde ik met Vince. Daarna was het tijd voor gin-tonic en het maken van dit weekoverzicht. Ik had eigenlijk een verjaardag, maar ik ben een beetje uitgeblust en heb behoefte aan me-time. Of nou ja, me and Vince-time.Vince en gin

Het weekoverzicht van vorige week had als thema ‘luchten, lezen en lekkernijen‘. Wil je weten of ik meer doe dan alleen wandelen, eten en lezen? Bekijk dan al mijn weekoverzichten tot nu toe.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Eén reactie

  1. RE: de flessenautomaat.

    Bij mij gaat-ie weliswaar niet stuk maar ik kom altijd thuis met de emballagebon (want weer in kontzak gepropt en vergeten in te leveren bij het afrekenen) of heb altijd een fles bij me die niet door het kreng gevreten wordt. Geen idee waar ik die fles Orval of Krombacher nu weer kwijt moet en ik verdom het om ze in de glasbak te gooien, want principe, dus zit ik er nog steeds mee opgescheept. Idem voor de Lidl-frisdrankflessen want als ik een keer naar de Lidl ga liggen die ondingen dus nog thuis. Rant over.

    Ik ben heel benieuwd naar je recensie van Kom hier dat ik u kus. Zelf vond ik het ook een heel indrukwekkend boek, tragikomisch eigenlijk. De manier waarop Griet Op de Beeck de gedachtes van een kind heel effectief op papier heeft gezet ben ik ook niet eerder tegengekomen.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.