Zoek
Sluit dit zoekvak.
Erik Jan Harmens - Door het licht

door het licht

Afgelopen tijd las ik weer een aantal boeken, waaronder Door het licht van Erik Jan Harmens. Als je op de hoogte wil zijn en blijven van wat ik lees, volg me dan op Instagram. Daar deel ik geregeld boeken in mijn stories. Hoe dan ook, vandaag is het tijd voor een recensie van Door het licht.

Erik Jan Harmens – Door het licht

Door het licht kreeg ik van de uitgever. De beschrijving van dit boek sprak me meteen aan, dus ik wilde het erg graag lezen. Door het licht laat je kennismaken met een man die tot zijn vrienden, zijn vader, zijn geliefde, overleden dichters en tot zijn lezers spreekt. Deze man leefde lange tijd in het donker en moet nu wennen aan een leven in het licht. Een leven waarin prikkels en gevoelens wél binnenkomen. En ondanks, of misschien dankzij, het licht is er een blijvend verlangen naar verdoving. Door het licht is een heftig verslag van een dubbelleven. Of liever gezegd: het halveren ervan. Een liefdevolle zoektocht naar verbinding. Naar wat echt is en wat echt niet.

Door het licht - Erik Jan Harmens

Mijn mening over Door het licht

Nooit eerder las ik een boek van Erik Jan Harmens. Eens moet natuurlijk de eerste keer zijn. Door het licht trok mijn aandacht door de beschrijving en ik verwachtte er dus best wel wat van. Om maar met de deur in huis te vallen: ik vond het een best goed, maar vooral heel moeilijk boek. Je weet nooit precies ‘tegen wie’ er gepraat wordt; het boek bestaat voor mijn gevoel uit allerlei flarden. En hoewel ik dat dus juist aan de ene kant lastig vind, heeft het aan de andere kant ook zeker zijn charme. Het geeft het boek een extra gevoelslaag mee, wat mij betreft. Je voelt af en toe de verwarring, de paniek en de wanhoop. Mijn hersenen werden aan het denken gezet, maar soms zonder dat ik dingen met elkaar kon verbinden. En daar houd ik dan weer niet zo van. Wel vind ik het mooi hoe kwetsbaar Harmens zich opstelt, hoe hij grapjes maakt (gotta love zelfspot) en hoe broos dit boek is. Door het licht laat je zien dat het leven na alcohol niet per se licht is.

Harmens geeft aan dat Door het licht een opvolger is van zijn boek Hallo muur. Uiteindelijk ontstaat de Ware Grootte-reeks, waarvan de andere delen nog moeten verschijnen. En ik denk dat ik ook zijn andere boeken ga lezen.

♥ Waardering: 7.

Erik Jan Harmens – Door het licht
Lebowski publishers / 2018 / 9789048843916
Door het licht is bij Bol.com te koop voor €21,99.

Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier.

Ik heb Door het licht gekregen en dat heeft precies nul invloed op mijn mening over dit boek.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.