Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: natuurhuisje, nieuwsbericht, nepvlees

Ja, ben ik weer, hoor! Eigenlijk had de titel van dit ‘week’overzicht (het is bijna de hele maand november in één 🤪) moeten zijn: ‘als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat’. Want eigenlijk ging alles anders dan ik had bedacht — en dat is ook prima. Alleen even een kwestie van omschakelen, ruimte geven aan wat je nodig hebt en blijven ademhalen. Goed, kijk je mee naar mijn november? Dank je wel dat je hier weer bent!

Omdat ik geen overzicht van 84 kantjes wil maken, heb ik gewoon wat highlights gepakt uit deze maand. Het is dus geen compleet overzicht en de keren dat ik verging van de pijn (in mijn hoofd en in mijn zij/bij mijn hart), laat ik achterwege. Niet omdat ik vind dat je alleen maar de leuke dingen mag laten zien, maar omdat ik geen zin heb om er een klaagverhaal van te maken. (En nee, negatieve(re) dingen laten zien staat niet per definitie gelijk aan klagen, maar wél als ik me hier op dit moment over uit zou laten. 😅)

IN DE NATUUR
Samen met Lies bracht ik een dag door in een natuurhuisje. En oh, jongens, wat een droom. We waren daar jaren geleden ook al een keer — toen waren we nog zó jong en waardeerden we het eigenlijk helemaal niet. Er is daar geen internet (überhaupt geen bereik), maar wel heel veel rust. Nu genoot ik vanaf de eerste seconde dat we er waren, terwijl we de vorige keer eigenlijk zo snel weg wilden, haha. Van de week belandde ik ook in een enorme loop op Funda, omdat ik toch wel echt graag ooit een natuurhuisje (of meer 😌) zou willen hebben.

Oh, ook dit ging mis, trouwens. De navigatie van mijn auto kende het nummer niet waar ik zijn moest, ik had geen bereik en kon dus ook niet opzoeken hoe ik daar kwam. Gelukkig kon ik Lies nog heel even bereiken en zei ze: “Blijf waar je bent, ik kom je halen.” Anders had ik er nu nog gestaan, waarschijnlijk.

Eind goed, al goed. We zijn er!

En ik kan niet anders zeggen dan dat ik nog steeds wel een beetje verliefd ben op mijn wagen. Inmiddels zitten de winterwielen met zwarte velgen er weer onder en dan ben ik weer even extra op ‘m. Prima aankoop, die baemw.

Ik genoot deze maand extra van buiten zijn. 🌿 Elk seizoen heeft zijn charmes en deze luchten zijn zo fantastisch aan de herfst. Vind het ook heel gezellig dat het nu weer vroeg donker is — al ben ik daar in februari altijd weer helemaal klaar mee en verlang ik weer naar de lente, haha.

IN MIJN HOOFD
Eind november is de sterfdag van mijn opa. Inmiddels is-ie langer dood dan dat ik hem gekend heb en dat vind ik zoiets onwerkelijks. Het is gewoon zonde dat deze man er niet meer is. Ik mis hem rond deze periode altijd net een beetje extra. Weet je wat ik ook zo maf vind? Dat ik niet meer weet hoe zijn stem klonk. Ik kan me dat niet meer voor de geest halen en dat vind ik ergens eigenlijk echt heel verdrietig. Maar goed, tot ooit, oop. Dan eten we samen Chinees en drinken we een biertje.

Deze maand huilde ik ook weer eens. Om Vince dit keer. Hij wordt oud (in januari tikt-ie de 9 aan) en hij begint slechter te lopen. Ik heb me altijd voorgenomen hem niet te laten lijden, dus binnenkort laat ik hem even helemaal checken bij de dierenarts. Maar ineens kwam het besef zo keihard binnen dat er een dag komt dat ik hem moet laten gaan en het brak echt mijn hart. Deze hond betekent zo veel voor me en ik hou onwijs veel van ‘m. Ik weet dat het onderdeel is van het leven, maar man, wat zie ik er tegenop om ooit zonder hem te moeten. Nu ben ik heel dankbaar dat hij er is en dat ik hem nog heel wat jaren extra heb kunnen geven door hem te adopteren voordat-ie een spuitje kreeg, weet ik dat hij een heel goed leven bij me heeft en… nou ja, je snapt mijn punt. M’n maatje. ♥️

IN MIJN MAAG
Aangezien ik steeds meer moeite krijg met het eten van vlees (ik eet sowieso geen vlees meer uit de supermarkt, maar haal alles hier bij een lokale ondernemer die echt heel goed voor zijn dieren zorgt), probeer ik geregeld vega(n) eten uit. Onder andere de vissticks van het eigen merk van Albert Heijn. Lékker! Serieus — ik proefde eigenlijk geen verschil met de ‘echte’.

Waar ik ook heel benieuwd naar was (al is het alleen al door de naam!): de ookworst van HEMA. Ook lekker en absoluut een aanrader als je helemaal geen vlees meer eet, maar… de real deal blijft voor mij toch wel de vlees-rookworst. Ik vind sowieso alleen rookworst van HEMA écht lekker, onder andere door het knapperige. Dat mis ik bij alle andere rookworsten en ook bij de vega-variant van HEMA. Qua smaak wel écht heel erg goed.

Vegetarische rookworst HEMA

Nog een reden om dol te zijn op het najaar: oliebollen! En natuurlijk eentje zonder krenten voor Vincie, want die zijn giftig voor honden. Ik kreeg trouwens commentaar op Instagram toen ik deelde dat ik dit als ontbijt at en ik wil daar toch iets over zeggen: kritiek leveren op iemands eten is écht niet oké. Nu heb ik een verleden met ‘eetproblemen’ (weinig eten in de hoop dat ik eindelijk eens dun werd — toen ik dankzij de maatschappij nog geloofde dat alleen slank mooi is, maar weet: ieder lichaam is goed!), maar ook voor mensen die dat niet hebben, kan het heel triggerend zijn. Laat anderen gewoon leven. Wat je vindt, mag je ook lekker voor je houden. 😅

IN DE MEDIA
Ohhh, ja, het nieuwsbericht! Ik stond in de Volkskrant met mijn verhaal over passief inkomen verdienen, samen met Raisa Zwart en Suzanne van Duijn. Raisa is fotograaf en verdient passief geld door prints te verkopen, Suzanne genereert passief inkomen door onder andere cursussen te verkopen. Het is een heel mooi stuk geworden, al zeg ik het zelf. Yasmine Esser, de journalist die het schreef, deelde ook op Instagram dat ‘ons’ artikel het best gelezen werd! Snap ik wel, want het ging ook lichtelijk viral op LinkedIn, haha.

Je leest het artikel hier slapend geld verdienen op internet: zo doen deze drie zzp’ers het

Ook Inge Peeters van AvocadoGeneratie interviewde me! Inge spreekt voor haar blog met mensen over hun droombaan en ook ik mocht mijn verhaal vertellen. Over hoe ik van werknemer naar ondernemer ging, passief inkomen verdienen (met bedragen), dat ik mezelf eigenlijk nooit als commercieel zag en dat je altijd mag blijven spelen. Wederom: een heel leuk artikel geworden. Ook leuk: Inge stuurde me later een berichtje met een screenshot van haar bezoekersaantallen. Een enorme piek bij het interview met mij, haha! Zo leuk!

Je leest het artikel hier van werknemer naar ondernemer: tips van copywriter Lenneke Manschot

IN DE SOEP
Hahaha, dan nog wel even één negatief ding waar je heel hard om mag lachen. Ik wilde als cadeautje twee dure flessen whisky laten graveren, want dat leek me nou écht leuk. Je had keus uit een aantal flessen en een aantal teksten en je kon dan zelf nog namen opgeven. Zo gezegd, zo gedaan. Na twintig minuten zou ik het op kunnen halen, dus ik haalde even wat te eten (mijn auto doet tegenwoordig dienst als externe huiskamer) en pinde een briefje voor de mensen die voor de deur stonden om geld op te halen voor hun circus. Wat Er Toen Gebeurde: toen ik buiten kwam, waren die mensen weg. Onvindbaar. Jammer, want ik wist ook niet welk circus het was, dus kon het geld ook niet overmaken. Nou, ja, niet onoverkomelijk. Maar… toen ik na een half uur terugging om de gegraveerde flessen op te halen, waren ze nog niet klaar. Die printer (noem je dat zo?) die het zou regelen, herkende één fles niet, waardoor het telkens heel lelijk werd. Toen probeerde ze de andere fles, had ze ‘m gepolijst en was-ie klaar… ZAT ER EEN SPELFOUT IN. Godzijd(r)ank niet door mij, maar doordat het verkeerd geprogrammeerd stond in het apparaat. Best benieuwd hoeveel mensen er nu met een spelfout op hun fles rondlopen.

Goed, eind goed, al goed, na vier uur(!) waren de flessen eindelijk klaar en is het gelukt. Volgend jaar kies ik andere cadeaus. 🤪

IN MIJN BEDRIJF
Zo, heb effe freelennse HQ verhuisd. Mijn huis bestaat uit twee delen (een oud en een nieuwer deel) en de kant bij de keuken is zó ijskoud nu. Tijd om naar de andere kant te verkassen dus. Heel blij met m’n stekkie wel.

Mocht weer mooie dingen doen deze maand. Waaronder een podcast opnemen met Sanna! Sanna maakte een geweldige planner en ik mocht de redactie doen. Zo leuk om daaraan mee te werken!
Je koopt de planner van It’s About Time in de shop van Make Life Work voor €39,95 — inclusief verzending. Vul je ‘lennse369’ in bij het vakje voor de kortingscode? Dan krijg ik een deel van wat jij betaalt. Kost jou dus geen cent extra, maar je helpt mij er wel weer mee om passief inkomen te genereren. 

Jaaa, ik wilde meer samenwerkingen doen op mijn blog en ook dat is gelukt. Ik mocht in samenwerking met Kaartje2go kaartjes versturen en dat deed ik naar tien van mijn lezers. Ze vielen gelukkig ook in de smaak.

Je vindt de samenwerking hier → ho ho ho, doe eens een kaartje cadeau

Nog een leuke samenwerking: ik kreeg de dichtbundel van Britt Nelissen én ik mag een exemplaar weggeven! Meedoen kan tot en met 8 december, dus pak je kans als je graag zo’n pakketje liefde op je deurmat wil.

Je vindt de recensie en de winactie hier → poëzie in de chaos

Jaaa, woehoe! Ik kreeg de inkomsten van mijn advertenties gestort. Binnenkort schrijf ik een update over passief inkomen, dus mocht je nog vragen hebben, stel ze dan in een reactie hieronder.

Mocht deze maand ook een hoop mooie klussen afronden én beginnen met nieuwe. Ik schreef slogans, missieteksten, webteksten en meer. Ik heb echt te gekke klanten en mooi werk. 🙏🏻

Natuurlijk mag copy koffie ook niet ontbreken! Ik deed zo’n feedbacksessie met Wingerien en zij zei er dit over. Ik verkocht ook weer een sessie en heb nu dus nog maar één plek voor de huidige ronde. De prijs stijgt hierna weer en hij gaat uiteindelijk naar het dubbele. Mocht je het laatste plekje voor de huidige prijs willen bemachtigen, wacht dan vooral niet te lang. 🥰 Boeken doe je hier.

Beoordeling copy koffie - Wingerien Voortman

Ook Suzanne die eerder een copy koffie boekte, stuurde me daar nog even wat berichtjes over. Kan dan echt mijn geluk niet op, hoor.

Klussen afronden en dan dit krijgen, met daarbij dat-ie me volgend jaar ook weer wil inhuren voor de ideeën die ik heb geopperd — zoals het schrijven van e-books. Ja. Ik ben dankbaar.

Zo. Hoe was jouw november? De laatste maand van 2020 is alweer aangebroken en ik kan niet anders zeggen dat ik heel veel zin heb in december én in 2021. What about you? 🎄♥️

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘volkskrant, videocalls, verrassing‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

9 reacties

 1. O mijn HEMEL: oliebollen als ontbijt klinkt fantastisch! Mijn lievelings is naturel chips met red bull. Doe ik gelukkig niet dagelijks. Niet goed voor mijn hart – denk ik.

  Leuk om je overzicht te zien. Doe rustig aan met jezelf deze maand. Blijf genieten van de leuke klanten en opdrachten, momenten ennnnn ETEN :D

  Groetjes en graag tot de volgende

  1. Hahaha, ís het! Ik woon tegenover een bakker en die bakt echt de allerlekkerste bollen ooit. En Red Bull — brings back memories. Dat dronk ik altijd toen ik nog jong en onbezonnen was en bij een drogisterij werkte. Hahaha. Kwam ik op zaterdag m’n bed uit om 7 uur, om 8 uur beginnen met werken en vakkenvullen en dan binnen twee uurtjes weer buiten staan. Had ik vijf euro verdiend. 😂 Dank je wel! Ik wilde ‘m zo graag maken, maar vond er telkens de tijd niet voor. Naast dat anderen het leuk vinden om te zien, vind ik het zelf ook echt heel leuk om terug te kijken en het te documenteren. :-) Dank je wel voor je fijne reacties! ♥️

 2. O naar zeg, die pijn die je had! Hoop dat het nu beter gaat? Dat natuurhuisje is echt supertof.

  Ik snap je verhaal over Vince ook helemaal. Can’t bare the thought bij mijn hondjes inderdaad. Ik heb er ook (onder andere) 2, zodat de kans klein is dat ik ooit 100% hondloos ben, want dat lijkt me vrij hels. Voor jou is Vince natuurlijk DE hond, dus dat zal voor jou misschien wat anders liggen? Wil niks invullen voor je, maar ja, dat gevoel heb ik, hahah.

  Qua beweging zou ik denk ik ook naar een dieren-osteopaat gaan. Die hebben – als echt medisch gedoe is uitgesloten door de dierenarts natuurlijk – toch nog wat meer expertise en kunde als het om beweging gaat, is mijn ervaring. Omdat ik met Sproet agility doe, laat ik haar sowieso jaarlijks checken en behandelen en dan is ze daarna altijd weer een stuk soepeler in haar bewegingen.

  1. Ja, gaat nu beter! Gelukkig maar, want weinig zin om naar het ziekenhuis te gaan, haha. (Niet vanwege corona of zo, maar gewoon omdat ik niet zo blij word van ziekenhuizen. Al is de zorg top.) Ik zie er ook zo tegenop om hondloos te zijn. Denk niet dat ik snel daarna weer een hond neem, omdat Vincie echt wel een speciale is en, heel eerlijk, omdat ik het ook wel fijn vind om dan even geen verantwoordelijkheid te hebben voor een dier. En ik ga nu naar een dierenarts die hierin gespecialiseerd is voor een check — daarna weer verder kijken. :-) Thanks voor je tip!

 3. Heerlijk dat je samen met een vriendin even lekker er tussenuit bent geweest. Dat zijn echt gouden momenten!
  Ik kan me je angst om Vince te verliezen trouwens goed voorstellen hoor.
  Fijn om te lezen dat er op werkgebied zoveel positieve ontwikkelingen zijn. Mooie recensies, leuke interviews, echt om blij van te worden.

 4. ooo wat ziet dat huisje er fijn uit! Ik hoop in jan of feb even een lang weekeind te pakken met het gezin en ga na mijn eerste salaris een spaarplannetje opzetten voor een yoga retreat in Friesland begin van het voorjaar. Ik SNAK naar leuke dingen doen.

  1. Ja, echt een tophuisje! Zag dat er op dat park ook nog huisjes te koop zijn en nu wil ik ze allemaal. 🤪 Ohhh, ik word helemaal blij van je plannen en ik snap helemaal dat je snakt naar leuke dingen doen. Verdien je ook zo! ♥️

 5. Moest laatst nog aan mijn opa denken – het is weer die tijd van het jaar en dan was het altijd weer raak met ‘alternatieve Sinterklaasliedjes’ die hem, tot zijn gespeelde verontwaardiging uiteraard, niks meer opleverden dan een zakje zout op het aanrecht. Hij had een prachtige stem en ik kan me dat twaalf jaar na zijn dood alleen maar als feit voor de geest halen, niet in de vorm van zijn echte stemgeluid. De beelden van hem die ik voor me haal, zijn beelden die ik ken van foto’s, niet uit eerste hand. En toch: als jouw opa je vandaag nog zou bellen, dan herkende je zijn stem uit duizenden.

  1. Wat mooi dit! En, ja, dat denk ik ook, dat je die stem meteen herkent. Het blijft allemaal een wonderlijk iets, hoor.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.