Zoek
Sluit dit zoekvak.
Poëzie in de chaos - Britt Nelissen

poëzie in de chaos (met winactie!)

Ohhh, jongens, het is the most wonderful time of the year! Grote kans dat veel mensen niet kunnen wachten tot 2020 voorbij is en dat deze periode minder wonderful is dan je eigenlijk hoopte. Laat ik dan mijn steentje bijdragen door alvast te verklappen dat ik niet alleen een recensie schrijf over Poëzie in de chaos van Britt Nelissen, maar dat ik ook een exemplaar weggeef. Deze winactie is inmiddels afgelopen. De winnaar heeft bericht gekregen.

Britt vroeg mij of ik een exemplaar van haar nieuwe gedichtenbundel wilde ontvangen en of ik er ook eentje wilde weggeven. Omdat ik al enthousiast word van wie zij is — volg haar vooral op Instagram als je houdt van geschrijf en gedroom — en van alles wat ze schrijft, kon ik niet anders dan meteen ‘JA!’ schrijven. Zo gezegd, zo gedaan. Al snel kreeg ik het superfijne pakketje op mijn deurmat en alleen dat al maakte me blij, want Britt besteedt altijd zo veel aandacht aan het inpakken. Je hebt echt meteen een bundeltje liefde in handen. 🥰

Poëzie in de chaos

Poëzie in de chaos is — dat zal je niet ontgaan zijn — een gedichtenbundel. Het is de tweede van Britt en het is wederom een heel fijne. Ook dit bundeltje bestaat uit 55 kleine gedichtjes met een groot hart. De gedichtjes gaan over de poëzie die in de chaos verscholen ligt. Niet alleen in de wereld, maar ook in onszelf. Want, zo schrijft Britt, chaos is als een voedingsbodem waarin nieuwe zaadjes geplant zijn. ‘Nog niet altijd zichtbaar, maar op het juiste moment groeien ze uit tot mooie, kleurrijke bloemen.’

Een prachtige bundel vol prachtige gedichtjes

Och, wat is dit weer een fijne bundel. Ik voelde aan alles dat er liefde in zit: de manier waarop je de bundel ontvangt, de prachtige kleur die gekozen is, de fijne illustraties. En natuurlijk niet geheel onbelangrijk — de fijne teksten. Britt heeft het talent om me te raken met haar gedichtjes. Door haar schrijven én door de onderwerpen waarover de gedichtjes gaan. We hoeven niet allemaal elke dag gelukkig te zijn van onze tenen tot de kruin. Het hoeft niet allemaal geweldig mooi. Poëzie in de chaos geeft me meer hoop op een betere wereld. Een wereld waarin we allemaal zien wat we waard zijn. Dat we één zijn. Dat we allemaal weleens last hebben van het een of het ander en dat het mág. Dat we er met zijn allen wat moois van moeten maken en dat het begint bij jezelf.

Poëzie in de chaos is een bundel die ik graag even pak als ik het fijn vind om herkenning te vinden. Dat ik weer even herinnerd word aan dat ik er mag zijn, met al mijn gevoelens en imperfecties.

Poëzie in de chaos - Britt Nelissen

Eén van mijn lievelingsversjes uit Poëzie in de chaos

draag jezelf

draag je scheuren
je deukjes
je imperfecties
en al je kleuren

draag je dromen
je verleden
je heden
en je pijn

draag je hele zelf
en wieg haar zachtjes
ze bestaat
dus ze mag er zijn

♥ Waardering: 9.

Britt Nelissen — Poëzie in de chaos
Poëzie in de chaos is voor €15 te koop via de webshop van Britt — Little Universe.

Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier. Eerder weten welke boeken ik op dit moment lees? Volg me dan op Instagram.

Een exemplaar van Poëzie in de chaos winnen?
1. Laat onder deze blogpost een reactie achter dat je meedoet en vertel me wat jij komend jaar wil doen om de wereld een stukje mooier te maken. (Dit hoeft niet groot en meeslepend te zijn — het zijn vaak juist de kleine dingen die het doen.)
2. Vul je echte e-mailadres in, want anders kan ik geen contact met je opnemen als je gewonnen hebt.
3. Ik kies op 9 december de winnaar, dus duimpies draaien geblazen voordat je op je deurmat gaat liggen!

De winactie is afgelopen. De winnaar heeft persoonlijk bericht gekregen. 🥰

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

21 reacties

 1. Oh, wat een prachtige bundel! Lijkt me inderdaad heerlijk om te lezen. Het komende jaar wil ik heel graag meer liefde en aandacht verspreiden onder mensen die ik ken, maar niet (vaak) spreek en die misschien – zeker nu – wat eenzaam zijn.

   1. Ohh dat gedicht is al zo mooi, benieuwd naar de rest! In 2021 hoop ik weer beter te zijn (corona nasleep is geen grapje.. 😕), zodat ik mijn werk in de zorg weer kan oppakken. Als ik mezelf weer ben, kan ik hopelijk ook weer alle leuke en mooie dingen delen en er echt voor de mensen om me heen zijn, in plaats van andersom. Zorgen gaat me beter af dan zorg ontvangen!

 2. Wat een prachtig gedicht! Dankjewel voor het delen.
  Mijn voornemen is om te glimlachen. Naar iedereen die ik tegenkom of ontmoet. Omdat ik geloof dat zoiets kleins iets positiefs kan brengen! Het start met een glimlach hoe lastig je dag ook is! Ieder mens kan een glimlach gebruiken.

  1. Ja, hè? Graag gedaan. Glimlachen naar anderen is zo fijn. (Al vergeet ik nu vaak dat ik een mondkapje draag en een ander dus droog aanstaar. 😅)

 3. Oh wauw, hier wil ik graag kans op maken. Mijn voornemen is om aankomend jaar meer stekjes te maken, zodat ik de mensen om mij heen ook blij kan maken met mijn planten. Ik word er zelf enorm blij van namelijk :)

 4. Jaa mooi zeg! Love de kaft alleen al!
  Ik ga aankomend jaar nog meer mensen motiveren vooral zichzelf te zijn en lekker te doen waar ze zin in hebben. ✨❤️

 5. Oooh wat bijzonder. Lijkt me heel mooi om te hebben. Misschien nog een goede voor op de verlanglijst.
  Volgend jaar wil ik er graag meer voor mijn familie/vrienden zijn. Ben afgelopen jaar slecht geworden in verjaardagen etcetera, maar merk dat het nu zo’n groot verschil kan maken als je laat weten dat je aan ze denkt en om ze geeft.

  1. Kan niet anders zeggen dan dat het écht op je verlanglijst thuishoort, haha. 🥰 Och, ja, ik heb vanmorgen heel droog met iemand zitten appen en dacht daarna ineens: SHIT, hij is jarig. 😅

 6. Aankomend jaar wil ik meer liefde en licht gaan verspreiden door kleine daden te doen waarmee ik tegen de ander zeg ‘Ik zie jou en gun jou licht!’
  Vanmiddag ben ik daar al mee begonnen door het huis van mijn buurvrouw alvast te verwarmen voor zij, na een paar dagen afwezigheid om voor haar zieke moeder te zorgen, thuis kwam. Ik heb een paar (nep-)kaarsjes aangezet als lichtjes in de duisternis en het gedicht ‘Thuishaven’ uit Britt’s eerste bundel op een mooi kaartje geschreven en op tafel gezet. Aankomend jaar wil ik met meer van dit liefde gaan verspreiden. Het leven is al zwaar genoeg en ieder verdient wat licht en warmte. 😉

 7. Je zou hem alleen al willen voor die mooie cover zeg! Ik doe graag mee :) Ik wil de wereld vooral een stukje mooier maken door mijn kind op te voeden tot een fijn mens. En wat Berber zegt, de verjaardag van mijn vriendinnen en familie niet vergeten want daar ben ik dit jaar ook niet zo goed in geweest. (De meter van mijn kind was begin november jarig en ik dacht er pas vorige week aan. Schaamde me dood!)

 8. Mijn voornemen is om te beginnen met poëzie te lezen in echte boeken in plaats van alleen online, dus een eerste bundel met zulke rake woorden (burnout hier) maken me alvast heel nieuwsgierig naar meer.
  Mijn voornemen is verder om nog meer bezig te zijn met duurzaamheid, door zelf groenten te verbouwen (dit beginnersjaar lukte alleen de sla en paprika haha), zo min mogelijk kleding te kopen en dergelijke.

 9. Leuk!! Ik ga mezelf meer verwennen 😊 meer selfcare dus zodat ik ook meer other care kan geven.

 10. Mooie kaft en mooie gedichten binnenin! Ik ben wel benieuwd naar de anderen erin:)
  Aankomend jaar wil ik wat vaker de mensen om mij heen verrassen en bedanken. Op onverwachte momenten, of wanneer ze het even nodig hebben. Omdat ze dat het afgelopen jaar zo fijn bij mij gedaan hebben en dat verdienen ze helemaal terug!

 11. Mooi!! Ik start weer met vrijwilligerswerk in de buurt. Ik ben verhuisd en het voelt goed om dit in deze buurt ook te proberen om de leefbaarheid te verhogen. Volgende week dinsdag heb ik een intakegesprek.

 12. Ik heb in dit afgelopen jaar mogen ervaren hoe bijzonder het is om iets weg te geven (vooral aan mensen die je niet eens persoonlijk kent). Ik heb namelijk regelmatig mee gedaan aan winacties op Instagram en de prijs weggegeven. Het maakt 3 personen blij: de ontvanger, de gever en mijzelf; ook als je niet wint want het idee dat je meedoet voor een ander (of een ander voor jou) geeft zóveel warmte! Dus….áls ik deze zou winnen gaat hij naar iemand die ik via Instagram heb leren kennen omdat zij ook dol is op mooie, gevoelige, betekenisvolle, rake teksten.
  Ik heb dit jaar echt ervaren hoe prachtig en krachtig ‘delen’ kan zijn en ga daar ook in 2021 zeker mee door

 13. Ja, wat mooi en prachtig! Komend jaar ga ik letterlijk de liefde vieren en verspreiden met de huwelijken die geboekt staan. Vele bruidsparen hebben deze een jaartje verzet maar zeggen, we wachten niet nog een jaar! We kiezen nu voor elkaar en vieren het samen desnoods met een klein en intiem gezelschap! ♥️ #vierdeliefde #vierhetleven #altijd

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.