Zoek
Sluit dit zoekvak.
Bij het dierenziekenhuis

door de lens: dierenziekenhuis, drama, dutje

Dit was zo’n week met uitersten. Een heel fijne week qua werk: leuke opdrachten en waar ik aan werkte ging ook lekker soepel. Maar er ging ook Heel Veel mis, ik was veel meer buiten dan me lief was, ik moest naar het dierenziekenhuis met Vince en er voltrok zich óók nog een drama in de keuken. Nou, genoeg om weer een weekoverzicht mee te vullen. En als je het allemaal leest, snap je waarschijnlijk ook waarom ‘ie te laat is. ? Dank je wel dat je hier weer bent!

ZONDAG
Zoals altijd maakte ik schoon, maar ik maakte er geen foto’s van. Ik was zó moe dat zelfs mijn lijf zwaar voelde, haha. In de middag deed ik dus maar een soort van dutje, hoewel het zo hard begon te regenen en te onweren dat ik maar weer uit bed ging en met mijn bange doggo ging kroelen. Gelukkig had ik wél zin om lekker eten te maken. Dit is een stamppot van prei en raapstelen…
Stamppot raapstelen en prei
… en ik maakte een ham uit de oven met een laag mosterd. ZO GOED. ?
Beenham gemaakt
Na het eten maakte ik nog een venkelsoep. Er zaten twee knollen in het boodschappenpakket dat ik weer bij de boer kocht en ik wist niet zo goed wat ik er anders mee moest maken dat ik kon invriezen. Nog nooit venkelsoep gegeten, dus dit is weer een leuk uitprobeerseltje. Het maken stelt trouwens echt niks voor: boter in de pan, ui en knoflook (dat stond niet in het recept, maar wat is eten zonder knoflook), venkel erbij, bloem erbij, melk en water, koken en de staafmixer erin.
Venkelsoep koken
Ohhh, er zit hier in de regio dus een ijsboerderij en zij maken het allerlekkerste ijs dat ik ooit gegeten heb.
IJs bikken Oja, deze foto is helemaal niet van vandaag, maar maakt ‘m niet minder leuk om te delen. Madelaine deelde op Instagram een foto van haar nieuwe huis — mét een tekst van mij. Zo te gek om te zien dat mensen mijn teksten in huizen en op geboortekaartjes gebruiken. ?
Foto versje louterliefde

MAANDAG
Heerlijk begin van de week! Leuk werk om te doen: mails geschreven voor klanten, waaronder voor een vertaalbureau. Het waren allemaal mails om meer te verkopen en ik houd ervan om dat op een leuke manier te doen. Want sales hoeft écht niet zo salesy, glad en stom te zijn als veel mensen denken. Ondertussen liet ik mijn humor weer even gelden door deze foto op Instagram te zetten, met de tekst ”Wie”? Mag jij raden hoeveel dm’s ik kreeg met het antwoord. ?
Wie?
In het boodschappenpakket zat weer verse vla en er zijn weinig dingen die ik zo lekker vind als dit. Serieus. De planner die je ziet liggen is de Purpuz Planner en ik schreef er eerder een review over, waarin ik de Purpuz Planner vergelijk met de Passion Planner.
Verse vanillevla
Ja, 168 graden of niet, die stamppot komt er, verdorie. Eerlijk is eerlijk: ik kan moeite hebben met eten als het bloedheet is, maar dit ging er echt prima in.
Stamppot maken
Het is een stamppot met paksoi en ik maakte pittige schnitzelreepjes voor erbij. Prima keus wel.
Stamppot met paksoi
‘s Avonds deed ik in bed een meditatie en ademoefening van Dorien Blaauw. Ik ben me aan het verdiepen in ademwerk, omdat ik denk dat het veel goeds voor me kan doen én omdat ik weet dat ik verkeerd adem. Ik klem mijn kaken, knarsetand ‘s nachts enorm en ik adem veel te veel vanuit mijn borst. Ik downloadde de mediatie en ademoefening hier. Na een paar minuten lag ik al te tukken, dus ik heb niet de hele meditatie afgemaakt. Wat wellicht ook wel een goed teken is, haha! Ik ga hem binnenkort nog een keer doen, maar dan als ik niet in bed lig. Wil je Dorien volgen op Instagram? Dan kan dat via @dorienblaauw.

DINSDAG
Fijne werkdag was het. Ik bedacht blogonderwerpen voor een klant, schreef een ‘over mij’-pagina voor een freelance trouwambtenaar (zo leuk!) en schreef een blogpost over passief inkomen genereren.Tientje verdiend met affiliatemarketing
Ik blijf passief inkomen genereren zó leuk vinden. Ik schreef al meer over passief inkomen, dus je hebt nog wel wat te lezen als je dat gemist hebt. Mocht je je ook willen aanmelden bij LinkPizza om geld te verdienen met je blog: here you go.

‘s Middags toen ik Vince uitliet, móest en zou hij per se een bepaalde kant op. Loop je niet met hem mee, dan doet hij een blok beton na en kan je verder lopen wel op je buik schrijven. Hij plofte neer voor de snackbar en toen viel bij mij het kwartje.
Vince langs de snackbar
Dus als hondenmoeder zonder ruggengraat, kocht ik een frikandel voor mijn jochie.
Frikandel gekocht voor de hond
Het resultaat:

Voor mezelf warmde ik een zelfgemaakte kippensoep op. Love eten invriezen, maar echt. En een stokbrood voor mij, een wit sneetje voor de doggo. ?
Kippensoepie eten
Ja, ik geef toe dat mijn huis scheef is, maar niet zó scheef. Dit is gewoon echt een beroerde foto. Maar kijk nou. Dit wil je toch opvreten?
Vincie chillen voor het open raam

Blogpost die vandaag online kwam → heel simpel passief inkomen opbouwen met LinkPizza

WOENSDAG
Vandaag ben ik aan het werk voor een te gekke vrouw, een coach. Ik ga haar en haar programma uitgebreid toelichten zodra de website helemaal af is, want ik ben echt fan van wat ze doet en hoe ze het doet.
Wandelen met hond
Verder verwerk ik wat feedback op blogposts die ik schreef voor een klant en kookte ik een fancy maaltje. Iets met bosbiet. Beetje olie en peper en zout erop, de oven in…
Bietensalade maken
… kaas en walnoten erbij…
Fancy gerecht met biet
En toen gebeurde dit.
Bieten vies
Snel de benenwagen gepakt en naar de winkel gegaan om een pizza te halen, want dit is niet wat ik wilde eten, haha. Blije meid weer.
Pizza plan B    
Oh, en vandaag kwam natuurdromers.nl online — een community van Jennie. Je weet wel, die van de blog en het e-book How to win the gram.
Natuurdromers.nl

DONDERDAG
Lekker broodje ei erbij. En een eitje voor Vincie. 
Broodje ei
Vandaag werk ik aan de adviesrapporten voor copy koffie. Ik werk daar met heel veel liefde en aandacht aan en ze kosten ook best wel wat tijd. Eerst dingen die mij opvielen uitwerken op papier, daarna de vragen van de ondernemer beantwoorden en alles netjes samenvoegen in een mooi adviesrapport.
Copy Koffie adviesrapport schrijven
Ik heb ook een videobelafspraak met twee ondernemers die een heel nieuw likeur op de markt brengen! Dat vind ik dus te gek: samen met ondernemers bouwen aan een bedrijf. In dit geval mag ik het tekstgedeelte op me nemen (van de teksten op de website tot de tekst op de uiteindelijke fles!) en ik ben zo benieuwd naar hoe het straks allemaal is. Héél tof. 
Gesprek via Skype voor likeurmerk
Het handige aan videobellen is dat alleen je bovenkant er puik uit hoeft te zien. 
Verrassing
Hahaha, ik ben echt een slechte influencer die al eet voordat ze de foto maakt. Maar, och, als ik dat dampende ding uit het zakkie haal en het zo in de mayo zie liggen, kán ik gewoon niet anders dan een goede hap nemen.
Patat eten met kipkorn

VRIJDAG
Meestal doe ik op vrijdag mijn sessies copy koffie, zo ook vandaag! Eentje met Katrien, een heel leuke Vlaamse copywriter die ook nog eens een aardig woordje over de grens spreekt en schrijft — ze vertaalt namelijk van en naar het Engels. Katrien wil meer van zichzelf laten zien en vroeg daar mijn hulp bij. Haar adviesrapport bestond uit 26(!) pagina’s, haha! Zo leuk om iemand dan aan het eind van het gesprek te horen zeggen dat ze echt zin heeft om meteen aan de slag te gaan. Katrien vind je als @hertogs_ink op Instagram en als je benieuwd bent naar waarom ze een buffel als logo heeft, lees je alles over Katrien én haar logo hier. Dit is wat Katrien van ons copy koffie vond:
Copy Koffie recensie Katrien
Ik deed daarna nog een sessie met Leila van Strategy Connectors. Leila weet met haar bedrijf perfect ‘the dots te connecten’. Ze ziet zwakke plekken, fikst ze, legt de vinger op de zere plek en weet pijn om te zetten in plezier en profijt. Bij Strategy Connectors draait álles om verbinding. Ik was (nee, ben) heel erg onder de indruk van Leila en haar verhaal — een verhaal dat écht verteld moet worden. Leila heeft me gevraagd daar een voorstel voor te doen (en dus al een deel van mijn advies in de praktijk te brengen) en het lijkt me echt heel erg tof om deze vrouw daarmee te helpen.

Ook copy koffie boeken? Ik heb nog 2 plekken voor €299 — daarna gaat de prijs omhoog naar €399!

Quote strategy connectors
Hahaha. Hier moest ik zo om lachen. ‘Like als je het ook ziet’. ?
Gilrs

ZATERDAG
Letterlijk niets aan deze dag was leuk. Mijn Apple Watch begaf het deze week: hij viel telkens uit en vervolgens bleef de batterij op 100% staan. Ik belde met Amac, want daar kocht ik ‘m een half jaar geleden. “Mijn Apple Watch is stuk, hij valt telkens uit, ook terwijl de batterij nog bijna vol is.” “Oké, en wat is je vraag?” Nou, was wel benieuwd wat je gisteren at. ?  Serieus, dit is waarom ik fan ben van bedrijven die goede service verlenen en waarom ik dit zelf ook altijd probeer te doen. Ik kan zo enorm afknappen op bedrijven die niet willen meedenken.

Nou, goed, lang verhaal kort: ik moest de Apple Watch inleveren en krijg dan binnen twee weken een nieuwe of in ieder geval een werkende Apple Watch. Wilde ik dat ‘ie meteen omgeruild werd, dan moest ik een afspraak maken bij de Apple Store. Dat probeerde ik in Oberhausen, maar die zitten vol tot volgend jaar kerst. Dan maar naar Arnhem en hopen op het beste.Apple Watch inleverenEenmaal thuis zag ik dat Vince m’n hele huis onder had gekakt. Snel met hem naar buiten, want hij moest duidelijk weer. Nu zat er bloed bij en hij wilde niet eten, dus ik zat hier naast hem te huilen. Mijn hart breekt zo als er iets met hem is — ik kan dat echt niet aan. Hij wordt ook ouder en ik word steeds banger hem kwijt te raken. Ik belde het dierenziekenhuis en gelukkig konden we daar een paar uur later terecht.
Huilen bij Vincie
Wachten bij het dierenziekenhuis, want ze liepen ruim een uur uit…Bij het dierenziekenhuis
Uiteindelijk hebben ze een bloedonderzoek gedaan, Vincie aan zijn ballen gevoeld (“Heeft ‘ie altijd zulke grote ballen?” “Eh, ja, denk het?” That’s mah boy! ?) en aan zijn buik gevoeld. Zijn bloedonderzoek was helemaal goed, dus hij kreeg een prik tegen de maagpijn en een berg aan medicijnen mee. Het bloedonderzoek wees uit dat hij geen tumoren heeft, geen ontstekingen in zijn lichaam, zijn zoutgehalte was goed en ook zijn bloedplaatjes waren prima in orde. De dierenarts had me er al een beetje op voorbereid dat het ook heel anders kan zijn bij oudere honden (Vince wordt in januari 9, wat voor een rashond toch al best op leeftijd is). Nu slikt ‘ie pillen tegen de maagpijn en krijgt ‘ie medicijnen tegen diarree. Elke dag wat rijst bij zijn brokken en dan moet het beter gaan. Ik tik dit op dinsdagochtend en het gaat gelukkig een heel stuk beter! Hij slaapt weer en zit niet meer constant aan me vastgeplakt. Gelukkig hoef ik geen diarree op te vangen om in te leveren bij de dierenarts. “Het liefst van drie verschillende keren”, zei ze ook nog. ?
Wachten op de bloeduitslag

Boeken die ik las:

Gadgets die ik gebruik en énorm aanbeveel:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘val, vriendin, verwensingen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

 1. Hopelijki gaat het met Vince weer goed. Maar diaree laten testen is beter, dan zonder diagnose medicijnen geven. Zo’n onderzoek is ook niet extrem duur en brengt wel veel duidelijkheid. Laten we het beste hopen.

  1. Ja, gaat beter! Diarree laten testen hoefde alleen als hij gisteren nog ziek zou zijn en dat was niet het geval. Gaat me ook niet om het geld (ik was nu ook ruim €400 kwijt), maar als het volgens de dierenarts niet nodig is, vertrouw ik daarop. :-)

   1. Ja begrijp ik. Maar bedenk wel dat de meeste artsen een financieelbelang bij de verkoop van medicijnen hebben. En als ze medicijnen geven, zonder precies te wegen wat het dier heeft, is het eigenlijk onzin. (geldt bij de mens ook). Aan testen verdienen ze weinig. Maar laten we hopen dat de oorzaak ook gevonden én opgelost wordt. Nog een tip, zorg dat je een copie van het bloedonderzoek hebt, dan kun je bij een volgende keer vergelijken, of er iets verandert.

 2. Arme Vincieboy! Blij dat er toch niks ernstigs aan de hand bleek. Balen dat de biet een bietje vies was ;)

 3. Hey! Leuk om het stukje over onze copy koffie te lezen (en de rest van je weekoverzicht)! :-) Blij dat alles goed gaat met je hond. Ik heb zelf een kater van 16 jaar nu en ik kan het ook moeilijk aan als er iets mis is… Ze zijn zo lief en moeten inderdaad 110 worden!
  Groetjes vanuit Vlaanderen!!

 4. Haha oh jee ben ook blij dat je geen diarree moet opvangen ;) gelukkig gaat het al wat beter en hopelijk blijft het zo! Door je stamppotfoto krijg ik zin in de herfst (dat heb ik bijna nooit).

 5. Mis je hier. Hoop dat het goed met je gaat en je druk bent met leuke dingen. X

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.