Passief inkomen opbouwen met LinkPizza | freelennse
ondernemen, tips

heel simpel passief inkomen opbouwen met LinkPizza

Zelfstandig ondernemen is leuk. Oprecht. Vooral als je niet alleen per uur betaald krijgt en je op andere manieren ook geld verdient. Nu ben ik bijvoorbeeld begonnen met mijn sessies copy koffie, waarin ik je advies geef over je website. Ook zijn mijn hersenen te huur voor inspiratiesessies als je mijn kijk wil op passief inkomen, wil weten hoe ik als copywriter aan opdrachten kom en meer. Maar het zal je niet ontgaan zijn als je me volgt op Instagram: ik zet ook in op passief inkomen. Daar schreef ik al eerder over: dit doe ik (affiliatemarketing via onder andere Bol.com, LinkPizza en AdSense) en zo begin jij vandaag nog. Vandaag wil ik LinkPizza in het zonnetje zetten, want ook dit is een briljante manier van geld verdienen — als je een blog of website hebt.

Goed, even heel kort over passief inkomen

Ja, dat passieve inkomen dus. Ik heb daar wel oren naar, omdat het wil zeggen dat ik niet per se mijn tijd hoef in te ruilen voor geld. Dat kan door een e-book of boek te schrijven en te verkopen, door te beleggen, door te investeren in vastgoed. Maar als dat nou als een ver-van-je-bed-show klinkt, kan je ook passief inkomen genereren dankzij affiliatemarketing. En dat maakt LinkPizza wel heel makkelijk.

Wat is LinkPizza dan?

LinkPizza is een platform waarop je terechtkan als adverteerder (dus als je wil dat mensen over jouw bedrijf/dienst/product schrijven) en als publisher (als jij dus over die bedrijven wil schrijven). Publishers zijn influencers (ja, nou, doe maar niet alsof dat een vies woord is) die op een manier een product of dienst onder de aandacht brengen op (één van) van hun kanalen. Dat kan een advertorial zijn, maar dus ook een relevante link in een blogpost (die je misschien toch al wilde schrijven).

Heb je een WordPress-website, dan kan je een plugin installeren die alle links automatisch omzet naar affiliatelinks — als die adverteerders aangesloten zijn bij LinkPizza, uiteraard. En ja, dat geldt dus ook voor je oude blogposts. Briljant, want dat scheelt écht een hoop werk. Geen geknip en geplak, geen dode links en gewoon één account in plaats van inloggen bij achtendertig verschillende netwerken. Goed om te weten: werk je liever met het partnerprogramma van Bol, dan kan dat gewoon. Die affiliatelinks worden niet automatisch overschreven.

Mijn ervaring met LinkPizza

Ik vind het heel fijn om zo extra geld te verdienen. Ik zou nog veel meer uit de affiliatelinks kunnen halen, door gericht te kijken naar welke bedrijven de hoogste leadwaarde hebben. Op dit moment zijn dat de tuinmeubelen van Kees Smit (gemiddeld €32) en vakantiepark Beerzebulten (gemiddeld €30).

Je loopt gewoon geen sales mis en dat vind ik heel fijn. Zo zag ik laatst dat ik geld had verdiend doordat iemand iets op Bol.com kocht, omdat ik in een heel oude boekrecensie geen partnerlink had staan. 🤑 Het is per product misschien niet altijd heel veel, alles bij elkaar opgeteld, tikt het toch lekker aan. En dan hoef je er ook nog eens geen moeite voor te doen.

De statistieken zijn up to date, heel inzichtelijk en nou, ja, zeg eerlijk: dit is toch best lekker? Gewoon zomaar in je schoot geworpen? 😌
Inkomsten affiliatemarketing LinkPizza

Ik kies er trouwens bewust voor om de links naar Bol wel via hun partnerprogramma te laten lopen en niet via LinkPizza. LinkPizza pakt namelijk een deel van de commissie, dus rechtstreeks via Bol verkopen levert meer op. Daarnaast maak ik vaak gebruik van de ‘productbanners’, zoals je altijd ziet in mijn weekoverzichten en boekrecensies. Bol geeft je ook de mogelijkheid om ander promotiemateriaal te plaatsen, wat ik niet vaak doe, maar wat wél heel handig kan zijn:
Vaderdag 2020Vaderdag 2020
Ik heb ook een aantal betaalde posts gedaan via onder andere LinkPizza. Ook dat werkt heel fijn en makkelijk. Vrijwel altijd reageren de bedrijven snel, je bent vrij in de content die je maakt (dat vind ik heel belangrijk), je geeft zelf aan welk bedrag je ervoor wil hebben en je krijgt netjes uitbetaald. Je kiest ook zelf voor de bedrijven waarmee je wil samenwerken, dus ik hoef niet ineens een blogpost over fietsen te schrijven (ik héb niet eens een fiets) als ik daar geen zin in heb.

Ook met het grootste gemak een hogere omzet draaien?

Aanmelden is gratis, je bent niet verplicht om mee te doen aan een campagne, je mag zelf weten waar je op pitcht (als je aan de voorwaarden voldoet) en het is écht een fijne manier van extra geld verdienen.

Wil jij je ook aanmelden en zo simpel extra omzet draaien dankzij affiliatelinks of meewerken aan campagnes? Leuk!

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reply Dio 16/06/2020 at 12:17

  Zelf ben ik ook een groot fan van LinkPizza. Ik werk er al jaren mee en heb ondertussen al de nodige euro’s verdiend. Het enige jammere aan LinkPizza vind ik wel dat veel leads afgekeurd worden en dat het lang duurt totdat ze uitbetaald worden. Maar het is heel fijn dat je niets meer mist qua sales. En ja dat ze 2% snoepen, neem ik voor een aantal bedrijven voor lief. Maar o.a. Bol, Etsy en financiële producten zoals beleggingsplatformen en zakelijke rekeningen doe ik rechtstreeks. Dat scheelt uiteindelijk best wel wat. Zeker als je €50,-/€80,- per lead krijgt (financiële producten)

  • Reply freelennse 16/06/2020 at 12:20

   Jaaa, heel fijn! Welke raad jij aan, van de financiële producten?

   • Reply Dio 17/06/2020 at 08:54

    Finance ads, daar zitten de grote beleggingsplatformen zoals De Giro, maar ook de digitale banken zoals N26 die heel populair is in Europa

 • Reply Susan 16/06/2020 at 16:05

  Dankjewel voor je tips, Lenneke! ? Ik heb me gelijk aangemeld bij LinkPizza, dat kende ik nog niet. Ik heb in de quarantaine ook een e-book geschreven met het idee van passief inkomen! Ik wil er nog veel meer mee doen, want het lijkt me heerlijk als een deel van mijn inkomen automatisch binnenkomt door mijn blogs en digitale producten. Dus fantastisch dat je hierover zoveel deelt!

  • Reply freelennse 17/06/2020 at 11:53

   Leuk! Ken je Join al wel? Ook erg leuk, al doen zij volgens mij niks met affiliatelinks. Waar gaat je e-book over? ?

 • Reply Anna 17/06/2020 at 09:48

  Zo tof om te lezen! Ik gebruik zelf ook LinkPizza voor mijn affiliate links, en ook voor betaalde samenwerkingen. Echt een geweldig platform! Overigens herken ik me wel in Dionne, relatief veel leads worden inderdaad afgekeurd. Dat is wel een nadeel.

  • Reply freelennse 17/06/2020 at 11:52

   Ja, hè? Ik ben er ook blij mee. Vind Join trouwens ook heel fijn — heb je je daar al aangemeld? Heb er weinig opdrachten uitgehaald tot nu toe, maar de opdrachten die via Join kwamen waren wel écht top. Die afgekeurde leads merk ik nog niet echt, maar dat is wellicht omdat ik er nog minder mee deed dan jullie. Ga erop letten, dank je!

 • Reply Jaxx 17/06/2020 at 11:45

  Door jouw posts over passief inkomen baal ik vooral dat ik geen blog heb haha. niet persee voor het inkomen, maar ik vind het dus ook super leuk om me te verdiepen in zulke dingen.
  Vind ook deze zin geniaal ingefietst van je – toch nog ff meepakken :P Op dit moment zijn dat de tuinmeubelen van Kees Smit (gemiddeld €32) en vakantiepark Beerzebulten (gemiddeld €30).

  • Reply freelennse 17/06/2020 at 11:50

   Het kan natuurlijk ook op Instagram! ;-) Hahaha, en bedankt! Wie weet wat het oplevert, hoppa.

 • Reply bjorn simoen 09/12/2020 at 08:53

  Ik ben er al even mee bezig, maar nooit echt met een super grote druk (door mijn werk en komst van twee kleine wondertjes) Echter, een bijkomende vraag. Hoe vergroot jij je bereik?
  Mijn artikels worden best goed gelezen, maar ik heb de indruk dat het altijd beter kan ;-)

  • Reply freelennse 09/12/2020 at 11:31

   Leuk, Bjorn! Ik geloof zelf enorm in personal branding en zet daar dan ook op in — met name op Instagram. En daar meer volgers betekent in mijn geval ook automatisch meer lezers hier. :-) En SEO-technisch zou ik meer kunnen doen, zeker met boekrecensies en affiliatelinks.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.