Zoek
Sluit dit zoekvak.
2 plekken copy koffie

door de lens: val, vriendin, verwensingen

Zo, jongens, hier spreekt Lenn met een hap uit haar bil. Nee, heb niet gevochten met een krokodil — ben wel héél dom gevallen. Maar goed, verder bestond deze week uit, je raadt het niet, heel veel eten, sessies copy koffie, een date met mijn verloren liefde en kreeg ik minder gezellige verwensingen naar mijn hoofd. Al met al weer een heerlijke week en ik hoop dat jouwe net zo fijn was. Dank je wel dat je hier weer bent!

ZONDAG
Ik verklapte het al in mijn vorige weekoverzicht: ik ging koken en bakken! Ik begon met rabarbercompote met aardbeien. Nog nooit gemaakt, maar alleen de geur in de pan was al fantastisch. ??Rababercompote maken
Uiteindelijk werd het dus dit en was het echt veel minder dan ik dacht, hahaha. Nou, ja, het was in ieder geval goed om het te proberen!
Rabarbercompote met aardbeien
Ook nog even de oven aanslingeren. Dit keer niet voor een boterkoek, maar voor bitterkoekjescake! Ik heb al weken zin in bitterkoekjes, maar ik kan ze telkens nergens vinden. (Ik kijk waarschijnlijk met mijn neus, maar laat me, want ik wil helemaal niet in supermarkten zijn met mensen die niet weten wat anderhalve meter is.) Nu heb ik bitterkoekjes en cake en kan mijn leven niet meer stuk. (Nee, ik heb niet fanatiek met die garde dit tot een glad beslag gemixt — ik lijk wel gek. Ik heb niet zo’n gespierde arm als sommige mannen. ?)
Bitterkoekjescake
Ik werkte ook nog even wat achterstallig werk weg en ik sprak me op Facebook — bij een post van een vriend — uit tegen racisme. Wat ik hier nu niet deel om een schouderklopje te krijgen, maar om te vertellen hoe ik omga met de bak schijt die ik over me heen kreeg. Ik heb me namelijk voorgenomen om me uit te spreken als ik racistische dingen hoor of zie, mede dankzij @marketingvrouw. Ik schreef onder andere:
‘Ik hoop oprecht dat ik je kan inspireren om eens te kijken naar withuiswerk.nl. Om eens te lezen over het racistische systeem. Over white privilege. Kijk een documentaire. Luister naar de verhalen van zwarte mensen en toon empathie en compassie. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat je ervoor kiest om een ongelijkwaardige wereld in stand te houden als je alle informatie hebt. Black lives matter. We’re all human. ✊?✊?✊?✊?✊?♥️’

Ik kreeg geen inhoudelijke reacties, maar alleen maar dingen als ‘zure kut’ en ‘ik ga lekker alle buitenlanders voor me laten werken’. Ik wéét dat ik niemand kan veranderen. Ik kan hoogstens inspireren om jezelf te onderwijzen. En dat is oké. Nogmaals: ik wil geen schouderklopje, maar als jij je als wit mens ook in de strijd besluit te mengen (het is er één van ons allemaal), dan hoop dat ik je de verwensingen naast je neer kan leggen. Dit is wat ik doe: ik visualiseer de wet van de vuilniswagen. Mensen willen hun vuilnis bij jou dumpen, maar ik glimlach, bedank ervoor en pak het simpelweg niet aan. Ik hoef je zooi niet — hou maar lekker bij je. “Ik glimlach, ik zwaai, ik wens ze het allerbeste en ga vrolijk verder.”

Bekijk vooral deze video over de wet van de vuilniswagen.

Uiteindelijk heb ik het bericht op mute gezet en ben ik lekker doorgegaan met waar ik het meeste van hou: eten. Patat met stoofvlees van de boer hier. Salade erbij gemaakt en oef. Foodporn.
Patat met stoofvlees

Blogpost die vandaag online kwam → door de lens: racisme, reading, racen

MAANDAG
Bitterkoekjescake is góed. Echt heel lekker — zeker voor herhaling vatbaar. En makkelijk weg te proppen terwijl je blogposts aan het schrijven bent voor klanten… ?
Bitterkoekjescake eten
Zo’n dag waarop je alles tegelijk ‘moet’ doen. Ik kreeg een bericht dat mijn auto naar de garage moest vanwege een terugroepactie. Ik: “Wat was er nou eigenlijk precies mee?” Garageman: “Nou, als er iets mis was met de remmen, dan ging het waarschuwingslampje niet branden.” O. Nou. Ja, dat had ik dan waarschijnlijk snel genoeg gemerkt. ? Auto ophalen na terugroepactie
Deze bolle was weer de hele dag als mijn wormvormig aanhangsel, maar dan hondvormig. Hij legt wel weer normale drollen waardoor ik juichend op straat stond, dus je kan wel raden hoe blij ik ben dat het jochie beter is.
Vince aan het opknappen
Ik kan er maar niet over uit hoe blij ik ben met en word van lekker eten. Shoarma van de boer hier, boontjes van de boer en verse knoflooksaus. Weer zin in. En pittige boontjes is altijd +10. ?
Lekker gekookt

Blogpost die vandaag online kwam → over je eigen verantwoordelijkheid nemen

DINSDAG
Doe maar. ? Dit is trouwens de app 1SE, daarmee maak ik elke dag een stukje film van een seconde, zodat ik aan het eind van 2020 mijn jaar in een video heb. En en er komen dus fijne meldingen op je scherm. En ja, de Apple Watch 5 maakt me een georganiseerder mens en betere ondernemer.
Denk aan iemand die je laat lachen
Goh, ik zette vandaag een blogpost online over uit elkaar groeien. Ik denk dat dit een van de posts is met de meeste reacties.
Uit elkaar groeien

Blogpost die vandaag online kwam → het is oké om uit elkaar te groeien

WOENSDAG
Even snel wat spullen halen bij Makro. Ik word soms wel een tikkie moe van mijn copywritersbrein dat élke fout spot. Also: best verbazingwekkend hoe één andere letter iets ineens heel goor kan laten klinken.
Appellappen
Ik voel me altijd heel volwassen als ik sla maak als avondeten. 
Salade gemaakt

Blogpost die vandaag online kwam → comfortabel zijn met oncomfortabel zijn

DONDERDAG
Hangop. Nee, jij. ☎️
Vandaag werkte ik de hele dag aan adviesrapporten voor copy koffie en vergat ik het eigenlijk om foto’s te maken. Zoals eh, de rest van de week. ?
Hangop

Blogpost die vandaag online kwam → “maar is dat niet gek, als ik dat ineens ga doen?”

VRIJDAG
Jaaa, vrijdag en dat betekent vaak dat ik sessies copy koffie doe. Zo zo zó leuk. Dit is dan altijd mijn setting, haha. Het wordt tijd dat ik een studiootje bouw voor een professionele look, maar goed, uiteindelijk gaat het om de adviesrapporten en de sessies. ? Vandaag heb ik twee sessies staan, met Anne en Manuela.
Setting copy koffie
De eerste is met Anne (ook te vinden op Twitter en Instagram). Anne beheert een blog over en voor volwassenen met autisme: A-typist. Maar… ook voor mensen zonder autisme héél interessant om te lezen! Zij wilde onder andere weten hoe ze meer persoonlijkheid in haar teksten bracht en hoe ze meer conversie uit haar website haalde — in haar geval ook meer passief inkomen. (Mocht je meer willen lezen over passief inkomen, dan kan dat.) Ik maakte een mooi adviesrapport en dit vond Anne ervan:
Review copy koffie Anne
Anne is ook bedenker van de Steuntje in de rug-kaarten. Kaarten die je wél kan sturen als iemand chronisch ziek is of niet meer beter wordt — aangezien ‘Beterschap’ dan niet echt passend is. Of een kaartje dat wél raak is als iemand die psychisch ziek is het ontvangt. Heel fijn, lekker inclusief.

Daarna was het de beurt aan Manuela. Ik prijs me echt gelukkig met zo veel leuke mensen — het geeft me ook echt een stoot energie als ik ondernemers zo enthousiast zie en als ze zeggen dat ze weer enorm veel zin hebben om aan de slag te gaan. Mensen een drempel over helpen is echt goud. Manuela heeft haar eigen marketingbureau voor ondernemers in de lifestyle-, beauty-, en fashionbranche: XoXo Marketing
Copy koffie met Manuela
Manuela vroeg zich af hoe ze zich kan verkopen zonder gladde praatjes, hoe ze inspeelt op de emotie van potentiële klanten en hoe ze klanten aan zich bindt. Want hoewel deze vrouw ijzersterk is in marketing voor anderen, is voor en over jezelf schrijven ‘best een dingetje’. Ook zij kreeg een adviesrapport van 15 pagina’s, boordevol concrete handvatten, tools en tips om meteen mee aan de slag te gaan. Zo te gek als iemand dan meteen jeukende handen krijgt. ? Dit zei Manuela over onze sessie:

Recensie Copy Koffie Manuela Warnar
Ennn ik opende weer een nieuwe ronde! Ik doe dit altijd op Instagram, dus als je als eerste op de hoogte wil zijn, houd je mijn stories daar in de gaten. Ik had weer drie plaatsen, maar de eerste plek is al verkocht. Dus ik heb nog twee sessies voor copy koffie voor €299 en hierna gaat de prijs weer omhoog. Boeken doe je door me een dm te sturen op Instagram of even te mailen naar info@freelennse.nl.
2 plekken copy koffie

Blogpost die vandaag online kwam → je kijk op de wereld

ZATERDAG
Vandaag sprak ik met een vriendin af en hebben we de hele dag lekker aan het water gezeten. En, ja, kennelijk is de horizon in Vreeswijk héél erg scheef. Kan er ook niks aan doen. Het was fijn om haar weer te zien en aangezien we alleen maar hebben zitten praten, heb ik verder nul foto’s gemaakt. Of, nou ja, het is dat het wat gek is om een foto van mijn blote kont te plaatsen, maar ik ben vandaag ook nog in een wc-pot gestruikeld, terwijl ik ook nog mijn bil verminkte met de wc-rolhouder. Dus eh, ja, inmiddels is de linkerbil zwart met een diepe snee. Een mens maakt wat mee, hoor.
Date met LiesMaakte wel nog een leuk grapje:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dacht ineens: ik ben eigenlijk ook best wel een woordenschat. ?

Een bericht gedeeld door Lenneke ~ copy-koppie-coach (@freelennse) op

Podcastafleveringen die ik luisterde:


Boeken die ik las:

Gadgets die ik gebruik en énorm aanbeveel:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘racisme, reading, racen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

7 reacties

 1. Zo stom dat je allemaal zure inhoudsloze reacties kreeg op die post! Echt goed dat je het gedaan hebt.

  Half 5 is overigens echt een slecht tijdstip om dit te lezen want HONGER!

  1. Hahaha, ja, ach. Je maakt er maar het beste van. En ja, mijn blog kan je het beste overslaan als je trek hebt. Sorry! ?

 2. Oh, heftig he, dat opkomen op social media? Mensen zijn zo hard! Ik zag gisteren een bekende op Facebook met een boos bericht over ‘dat buitenlanders zich maar aan moeten passen’ en heb geprobeerd zo liefdevol mogelijk te handelen. Heb dit gezegd:

  “Hey x, je lijkt nogal ‘over de zeik’ ! Heftig hè, alle ophef en drukte en agressie en mensen die met de vinger naar de ander wijzen? Moest ook even zoeken hoe ik daarmee om wilde gaan en ben er inmiddels een beetje uit. Mocht ik je op weg kunnen helpen, stuur me gerust een berichtje, dan bellen we binnenkort even!”

  Was er best trots op eigenlijk, haha. Ik wil er echt voor waken dat ik verbitterd en boos raak en de hoop verlies nu met alles wat er speelt.

  Tot gauw en hopelijk knapt je bil snel op ?

  1. Nou, ja, hard — gewoon gemeen. Hahaha. Ik stak mijn hand uit, maar werd in mijn gezicht geslagen. Ook prima, maar dan ben ik wel maar met je. En wat doet dat je zo’n liefdevolle reactie achterliet! Ik hoop zo dat het allemaal iets uithaalt. ♥️

   1. Je hebt gelijk inderdaad, ‘hard’ was een understatement! De mensen die jij omschrijft gedragen zich zo dom dat ik het ook had opgegeven met ze.

    Enne, ik heb resultaat geboekt! Een van de mensen waar ik vredig op had gereageerd, heeft het plaatje met de tirade over ‘buitenlanders terug naar hun eigen land als ze zich niet aanpassen’, van haar Facebook verwijderd. Dus dat is een begin ?

 3. Al dat lekkere eten altijd!
  Kan me niet helemaal inbeelden hoe je je bil verminkt hebt aan de wc-rolhouder maar het lijkt me alleszins wel pijnlijk. Hopelijk heb je daar snel geen last meer van.
  Jammer van die zure reacties. Ik kan me daar zelf altijd heel druk in maken dus ik vermijd de commentsectie van kranten en Instagram vaak bij “controversiële” berichten omdat ik het gevoel heb dat die mensen vaak niet willen veranderen of dingen vanuit een ander perspectief bekijken.

  1. Hahaha, sorry! Ja, nou, ja, ik wilde achteruit naar binnen stappen en toen struikelde ik over de drempel. Dus ik viel met mijn bil tegen die houder aan de muur aan en die is kennelijk heel scherp. Weet ik nu voor de volgende keer. ? Ja, bij Facebookgroepen en andere ‘openbare’ dingen vermijd ik het ook, want anders heb ik een dagtaak aan me kapotergeren en mensen willen inspireren — en dan ook nog zonder enig effect. Ik doe dat liever op mijn eigen manier.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.