Zoek
Sluit dit zoekvak.
Verschillende levens

door de lens: opruimen, ontdekken, ophalen

Welkom bij een nieuwe week van In Quarantain met Lenn. Een week vol spoed, binnenblijven, eten, leuke initiatieven ontdekken, koken, wandelen, herinneringen ophalen, opruimen en meer. Het is dit keer een heel uitgebreid weekoverzicht, dus je hebt lekker wat te doen vandaag. Ik hoop dat jij en de jouwen veilig en gezond zijn. Fijne week en liefs!

ZONDAG
Wat een heerlijk weer, jongens. Ik wilde heel fanatiek zonder muts naar buiten, want het zag er zo warm uit. Schijn bedriegt, want na vijf passen buiten ging ik toch nog even snel m’n beanie halen.
Lekker wandelen
Gisteren stond er een meneer met bloemen voor de deur. Nu m’n huis echt steeds meer een echt huis wordt, was dit echt een heel welkome aanvulling. Toen ik thuiskwam met Vince zag ik dit tafereel en heb ervan zitten genieten. De kleuren, de lichtval, bloemen… Geluk zit echt in de kleine dingen. Plaatje, hè? ??
Met bloemen is alles beter
Vincie heeft weer de zonnestralen opgezocht. Hahaha. Ik denk dat ik precies zo zou zijn als Vince als ik een hond was. Beetje luieren, beetje de hele dag om aaitjes schooien en bikken. En aan mijn ballen likken. ?
Hond in het zonnetje
In het kader van #supportjelokaleondernemer heb ik ‘s avonds eten gehaald. Inclusief frikandel voor Vince, die hier al op zijn snackie staat te azen. Even wachten, jochie. En nee, geen pizza.
Geef frikandel

Blogpost die vandaag online kwam → door de lens: isolatie, inrichten, italiaans

MAANDAG
Vincie heeft de wandelsmaak te pakken, want we zijn elke keer extra lang buiten. En ik moet ook zeggen dat ik het wandelen steeds nóg meer waardeer. ‘Wat hadden we het goed, hè?’, denk ik dan zomaar af en toe. Ik waardeer ook onze planeet weer een beetje extra en ruim samen met die bolle rotzooi op. Hij de plastic flesjes, ik de rest.
Plastic opruimen buiten
Is wel zo. Ik wil er wel even bij zeggen dat ik besef hoe gezegend ik ben met een (groot) huis, met tuin en genoeg buitenruimte om te wandelen zonder überhaupt iemand tegen te komen. Ik kan me voorstellen dat deze situatie extra heftig is als je een huis hebt waarin je je niet per se prettig voelt of waar je letterlijk geen kant op kan. Maar het wordt beter. ?
Oost west thuis best
Hahaha, ik ben echt net een klein kind met mijn ontbijt. Hapklare brokken — zo naar binnen te schuiven achter mijn iMac. Ideaal.
Ontbijtje in hapklare brokken
Nouuu, ZO LEUK! We staan met de #blijethuiswerkdieren (op Instagram in mijn highlights en op Twitter een ellenlang draadje) in de Metro! Het hele artikel van Ingelise de Vries lees je hier.

#blijethuiswerkdieren in Metro

Ik maakte vandaag ook de foto’s van Big magic, want ik wilde de recensie graag online zetten. En dan komen bloemen toch extra goed uit — naast dat het gewoon fijn is in huis.
Big Magic - Elizabeth Gilbert
Och, jongens. Kijk deze video van Gosse. Zo mooi en raak. Ik blijf het allemaal maar indrukwekkend vinden. En ondanks dat ik me goed voel (fysiek en mentaal), hoop ik dat deze ellende snel voorbij is. Samen kunnen we dit.

‘s Avonds maakte ik pasta en altijd als ik deze soort kook, moet ik aan Hey Arnold denken. Handjes in de lucht als jij dat ook hebt, haha. Was weer heerlijk: verse tomaten, beetje sojasaus, veel knoflook (ja, eh, ik moet mensen toch op afstand houwe), paprika en ui.
Pasta met verse saus

Blogpost die vandaag online kwam → big magic

DINSDAG
Ik krijg een beetje kriebels van elke tekst die nu begint met ‘het is een gekke tijd’, maar het ís een gekke tijd. Vol spoedklussen, spoedvragen en meer. Mails schrijven om nieuwe diensten aan te kondigen, een dossier maken voor een accountantskantoor met handige informatie voor werkgevers en -nemers, salespagina’s schrijven en meer. Maar uiteraard begint de dag met… lekker wandelen.
Prachtig weerVince wilde liever luieren. Mij best. Toen hebben we in het gras gespeeld tot hij me per ongeluk bijna een oog uitstak met een tak.Hond wil alleen maar chillenEenmaal thuis dacht ‘ie: lockdown? Ik zal eens zorgen voor een dogd… eh, lockdown. Kocht mede voor hem een huis van 300 vierkante meter en nog ligt hij forever in de weg.Dogdown eh lockdownIk was de hele dag druk aan het typen, bellen en zulks, dus daar heb ik geen foto’s van gemaakt. Wel van mijn eten, dat ik twee weken terug al maakte en invroor. Zo hoef ik nu bijna geen boodschappen te doen en kan ik veel veilig binnen blijven.
Macaroni
Ik at achter mijn iMac, lekker arbo-onverantwoord, want ik wilde even iets voor mezelf doen. Mag jij raden wat ik hier doe en waarom. ?
Lettertypes uitzoeken

WOENSDAG
Lunch met knakworsten en verse broodjes van de bakker tegenover mijn huis. Ik koop zo nu en dan maar wat extra bij lokale ondernemers om ze te steunen. Ze worden heus niet rijk van die paar euro’s, maar als iedereen een beetje bijdraagt, blijven ze in ieder geval bestaan. (Voel je trouwens niet verplicht: jij bent de baas over jouw portemonnee en als je niks kan of wil missen, is dat he-le-maal prima. Word jij geen slechter mens van.)
Broodje knakworst als lunch

Heyyyy, vrouw, waarom werk je zo veel, zullen we spelen? Toe?
Heyyy zullen we spelen

DONDERDAG
Moest toch even wat boodschapjes doen en ik ging vet lui met de auto. Het is letterlijk twee minuten lopen, maar ik wilde zo snel mogelijk weer terug zijn en ik had geen zin om te sjouwen. (Oké, en ik mis het autorijden.)
Even boodschappen doen
Had ik al gezegd dat die hond áltijd in de weg ligt? Ik kan soms mijn bureaustoel niet eens fatsoenlijk aanschuiven, omdat hij tegen de wielen ligt. Of ik dan zelf in een ongemakkelijke houding verder werk? Absoluut.
Hallo lekker dichtbij

VRIJDAG
Eet je fruit en je groenten, kids. ? Ik heb de laatste dagen echt onmogelijk veel honger — niet te doen. Ik geef daar eigenlijk altijd wel aan toe, want mijn lichaam vraagt er niet voor niets om. Nu ontbijt ik dus al uitgebreider met een bak fruit.
Fruit etenIn de middag had ik al brood gegeten, maar ik had dus nog steeds honger. Toen bedacht ik me dat ik Heel Veel Zin had in een (1) kaassoufflé. Ik dook de vriezer in, waar ze op miraculeuze wijze uit zijn verdwenen. Als troost gooide ik maar vier (4) frikandellen in de oven. (Oké, ik deelde met Vince.)Geen fruit eten

ZATERDAG
De enige dag waarop ik tegenwoordig écht meer tijd heb. Normaal doe ik uitgebreid boodschappen en eet ik ergens wat, maar dat gaat nu niet meer op. Lekker thuis ontbijten dan maar, met fruit, roggebrood met smeerkaas en vers brood met jam.
Ontbijtje eten
Ik besluit spullen uit de kelder te halen en die maar eens uit te zoeken. Heel veel dingen kunnen weg en ik wil ook mijn huis weer wat aankleden. Ik neem je effe mee in een trip down memory lane…

Kijk dan naar hoe ik gewoon verschillende personen lijk? Niet normaal. Ik vind mezelf nu ook echt een heel ander mens, haha. Oh, en ja, die krullen waren hartstikke nep. Permanentje erin en na een paar jaar heb ik rigoureus mijn haar af laten knippen en aan de zijkant op laten scheren. Geen grap.
Verschillende levens
Ik kwam ook een blad van Greenpeace tegen. Ik sta daar met die megafoon. Was toen al een wereldverbeteraar, influencer en blogger. 
Lenn bij Greenpeace
Kwam ook mijn basisschoolrapport tegen. Hahaha, ‘niet te veel kletsen’. O. Ik weet nog dat ik heel groep acht in een rijtje met ‘lastige’ kinderen zat. Ik zat helemaal achteraan in het hoekje. Ideaal: bij het raam en de verwarming en achter me de kast met schoolspullen. (Gelukkig kon ik ook goed breien.)
Rapport van de basisschool
Hahaha, awhhh. Daantje en ik gingen samen naar het gala van de middelbare school. Ik heb hier een bruidsjurk aan. ?
In trouwjurk
Ik lees ook Grip van Rick Pastoor uit. Durfde effe, maar dan heb je ook wat. Op Instagram kreeg ik al heel vaak de vraag wat ik ervan vind: komende week komt de recensie online! Mocht je nu alvast een nieuw boekie uit willen zoeken, dan vind je hier mijn lijst met gelezen boeken.
Rick Pastoor GRIP uitgelezen
Opgestaan is plaats vergaan, moet deze hier gedacht hebben. 
Hond ligt op de bank
Hij neemt het er maar effe goed van. Gelijk heb je, jochie.
Chillen op de bank
Mijn hele huis is uiteindelijk een zooi en dan heb ik natuurlijk weer geen zin meer. Dus ik eet maar effe een taartje tussendoor. Ook weer van dezelfde bakker.
Genoeg om op te ruimen, op te hangen en neer te zetten… Spullen neerzetten
Tussendoor rijd ik even naar Zevenaar om bij Tante Wies een tas vol heerlijk eten te kopen.
Indische tapas gehaald bij Tante Wies
Ik vond godzijdank een tientje. ?
Gevonden tientje
En dit is dus dat heerlijke eten. Wil dit élke dag. Bij elke maaltijd.
Indische tapas Tante Wies

De podcasts die ik luisterde:

Boeken die je voorbij zag komen:

Leuke dingen die #lenninquarantain voorbij zag komen

Net als vorige week zet ik weer wat ondernemers en/of initiatieven in het zonnetje. We moeten het toch samen doen allemaal, jongens. En ik word hier gewoon heel blij van.

Opvoed-spoed-lijn

Zo is Aisha, slaap-, kinder- en opvoedcoach, een opvoed-spoed-lijn begonnen. Met haar 15 jaar ervaring in de kinderopvang en inmiddels ook al wat jaren in de coaching, helpt ze gezinnen om deze toch wel stressvolle periode door te komen. Ideaal voor ouders/verzorgers die niet weten hoe ze het thuiswerken en de thuisscholing moeten combineren, mensen die écht effe niet meer weten hoe ze al die ballen in de lucht houden en gezinnen die op hun tandvlees lopen en willen sparren (met resultaat).

En om nog even in de kindersferen te blijven hangen: bij Bol.com vind je digitale boeken voor maar één cent! Wil je voorgelezen worden? Mijn vriendin Lisa doet dit elke werkdag om 4 uur op Facebook.

Expeditie Kram

Je kan je voorstellen dat een blog over kamperen en bijzonder overnachten in de natuur niet alleen hartstikke leuk is, maar het nu ook een tikkie zwaar heeft. Maar daar weet Liv wel raad mee, die deelt nu dus lekker fijne outdoorfilms die je moet zien en tips om dat binnenblijven ook écht leuk te vinden.

Masterclass Online Ondernemen van Charlotte’s Law

Charlotte Meindersma is #kutjurist (zegt ze zelf) en hielp mij met haar handige brief al eens om een schadevergoeding te krijgen voor inbreuk op mijn auteursrecht. Daarnaast geeft ze ook handige masterclasses, zoals nu over online ondernemen. Daarin leer je welke teksten je op je website moet zetten om ontbindingen te voorkomen. En je krijgt lekkere bonussen:
• teksten over opzegging, ontbinding en overmacht voor in je algemene voorwaarden t.w.v. €250,-
• copyright notice en disclaimer voor in je e-book en andere downloads t.w.v. €11,98

Tot 6 april krijg je 60% korting en volg je deze masterlijke masterclass Online Ondernemen voor maar €99,60.

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘isolatie, inrichten, italiaans‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

 1. Wederom een leuk weekoverzicht! Deze week heb ik ook bij het uitzoeken van spullen herinneringen opgehaald. Daar is nu alle tijd voor, zo leuk om bepaalde dingetjes weer terug te vinden en zien.

  1. Bedankt! Ja, leuk, hè? Ik was eigenlijk alweer helemaal vergeten dat ik ooit met klasgenootjes voor Greenpeace op pad was. En heel leuk om weer eens écht na te denken over hoe het op de basisschool was en schoolfoto’s terug te vinden. Misschien binnenkort maar eens een blogpost over schrijven. Wat zijn jouw favoriete herinneringen? ☺️

 2. Leuk stuk weer en echt allerliefst hoe je voor jezelf je boterhammen in kleine stukjes snijdt. Dat is pas echt #zelfliefde.

  1. Hahaha, ja, dat eet veel lekkerder! Als ik lunch, snijd in mijn brood altijd in vier hapklare stukken, haha. Net een klein kind, nog steeds. En dank je! Gaat het goed met je? En je online aanbiedingen? :-)

   1. Ah, lief dat je ernaar vraagt. Met mij gaat het goed, ik ben ook heel enthousiast over mijn online aanbod. Maar aan de cijfers te zien is Nederland er nog niet helemaal klaar voor ? (Kuch, de verkoop loopt niet geen storm.)

 3. Oooo heerlijk die tulpen, prachtige bos! Daar word je meteen vrolijk van. Ik heb mezelf vorige week op blauwe druifjes getrakteerd en wanneer ik ze zie staan (heb ze verdeeld op een paar plekjes) krijg ik een glimlach op mijn gezicht.
  Ik ben ook veel van het fijne (koude) weer en de zon aan het genieten en ben al veel stoepkrijtpareltjes tegengekomen deze week. Onwijs leuk! Ook een hele lieve met felicitaties voor iemand.
  O Lenneke, wat hoop ik toch te kunnen gaan genieten van taart en patat als jij!
  Ik had het laatst nog met een collega over Greenpeace. Ik heb er mijn spreekbeurt over gehouden en las alle jeugdboeken van ze. Ik kon ze allemaal opnoemen, ‘De Sirius ontsnapt’ etc. en mijn collega zat me echt aan te kijken van ‘okeeeee’. Ik ben meteen gaan kijken of de bieb ze nog had en ja hoor! Nu alleen nog even wachten tot ze weer open zijn en dan ga ik ook weer even terug in de tijd :)
  Fijne nieuwe week alvast! X

  1. Ja, hè? Ik zag dat je bij een kweker 200 tulpen voor 25 euro of zo kon kopen (en dus kon steunen), dus als je ook wil… :-) Die stoepkrijtparels zijn zó leuk! Ik zie ze hier niet op de grond, maar alleen op sociale media en zelfs dan maken ze me al blij. Hahaha, zo leuk dat je al die boeken gelezen hebt! Tijd om ze weer eens op te duikelen dan inderdaad. Fijne week en liefs!

 4. Je huis is echt zo mooi! <3 En echt bizar hoe je in een vrij korte tijd zoveel bent veranderd qua uiterlijk. Ik kan me je korte haar nog wel herinneren. Groeit je haar eigenlijk zo belachelijk snel, of hoe zit dat? Of volg ik je ook gewoon al zo lang?

  1. Ahhh, dank je wel! Hahaha, ja, mijn haar groeit vet snel. Daarom was dat superkorte haar ook helemaal niet praktisch, want als ik twee keer met mijn ogen knipperde, was het alweer uit model gegroeid.

 5. Fijn overzichtje! Je huis ziet er echt heeeeel fijn uit vind ik! En hm heb zo’n zin in frikandellen en frietjes, niet normaal. Ik wacht nog even tot m’n verjaardag volgende week maandag (horror dus hé, nog een week wachten).

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.