Zoek
Sluit dit zoekvak.
#blijethuiswerkdieren

door de lens: isolatie, inrichten, italiaans

Vorige week was er helaas geen weekoverzicht, want op een of andere manier voelde het héél raar om iets online te zetten. Ik moest nog even wennen aan dat de wereld gewoon doordraait, terwijl de maatschappij onderuit geschopt was. Het was voor mij alsof er even niets anders toe deed en daarom hield ik me overal stil. Inmiddels ben ik over die drempel heen, deel ik volop leuke(!) dingen op Instagram en wil ik ook hier weer even mijn digitale gezicht weer laten zien. Dit keer een andere ‘door de lens’ dan je gewend bent — een mix van de afgelopen twee weken. Niet per dag, maar gewoon random wat dingen die ik deed.

Ja, hier kan niemand omheen: het coronavirus. Je kan veel over Rutte zeggen, maar ik vind echt dat hij het te gek doet. Hij is rustig, blijft kalm, maakt in de supermarkt de opmerking dat we de komende 10 jaar nog kunnen poepen én onze kont kunnen afvegen en had tijdens zijn toespraak een heel klein muisje onder zijn handen (denk ik). Zonder grappen: ik buig voor deze man. Idem voor Bruno Bruins. ??

Ik probeer tegenwoordig zo min mogelijk nieuws binnen te krijgen over het virus en kijk alleen nog toespraken en persconferenties en check één keer per dag de updates. Anders blijf ik obsessief bezig en daar wil ik me juist verre van houden. Oh, en als je het je afvraagt waarom m’n tv in het raam staat: er werd geklust.
Toespraak Rutte
Om alles rondom het virus er maar meteen doorheen te douwen: deze kant viel op mijn deurmat en ik wilde mezelf echt een facepalm geven. How to geef het verkeerde voorbeeld.

Heel de wereld: GEEN HANDEN SCHUDDEN!!1!!¡¡¡!
Zevenaar:
Geen handen schudden
Zoals ik al zei was ik wat stil op onder andere sociale media en toen ik na een tijdje weer wat online zette, kreeg ik dit soort reacties. Dit vind ik écht te gek. Blijf bij elkaar inchecken, mensen. ? (Maar doe het zeker niet als het ten koste gaat van je eigen (mentale) gezondheid. Take care.)
De mooie dingen

Ik werkte
Wegens klussen en het nog moeten dweilen van de nieuwe vloer, had ik mijn kantoor even beneden. De stagiair kiest altijd de makkelijkste plek, hoor.
Kantoorhond
Over het dweilen van die vloer gesproken… ik was heel druk met werk en wist effe niet wanneer ik mijn vloer kon dweilen. Dus, besloot ik, dat ging ik doen voordat ik naar de tandarts moest en doorging naar een afspraak bij een potentiële klant. En ik zou graag willen zeggen dat de blaren op mijn knieën door mijn sprankelende seksleven komen, maar goed, dat kwam dus door het dweilen van de vloer.
Vloer gedweild
Ik werkte dus ook in huis, want KIJK NOU! Het wordt een echt huis! Zo blij mee. Vince ook, zoals je ziet.#blijethuiswerkdieren
Over blije dieren gesproken: het leukste aan massaal verplicht thuiswerken is dat de diertjes collectief zo blij zijn. Hóe blij, vraag je? Nou, zo blij:

De nieuwe vloer ligt, dus inrichten maar! Mijn boekenkast staat weer, nu de boeken er weer in… (Benieuwd naar wat ik allemaal lees? Volg me dan op Instagram of houd het op deze manier in de gaten.)
Boekenkasten inrichten
Nog niet af (en nog lang niet vol), maar wel héél blij. Eindelijk mijn pareltjes weer in huis.
boekenkast gevuld
Over werken gesproken: ook ik krijg rake klappen door het virus. Ik ben inmiddels voor €10.000 aan vast werk kwijt. Zuur? Ja. Paniek? Nee, dat godzijdank niet. Ik heb nog steeds heel veel vertrouwen in mij en mijn bedrijf, dus ik zie het zeker niet somber in. Eigenlijk kijk ik heel erg uit naar de kansen die deze nieuwe situatie biedt. De samenwerkingen, de creatieve oplossingen… ja, daar focus ik me op. En er komt binnenkort iets nieuws aan! (Wat hier helemaal niks mee te maken heeft, trouwens.)

Wil je zelf iets doen om ondernemers te steunen? Bestel dan bijvoorbeeld, als je toch al via Bol.com ging bestellen, via de partnerlink van je favoriete blogger. Dat kost jou geen cent extra, maar de blogger krijgt wel een deel van wat jij uitgeeft. Win! Bezoek blogs extra vaak en klik eens op een advertentie die je interessant vindt. Koop een e-book. Steun je lokale ondernemer door daar je brood te (blijven) halen. Bestel eten zoals je al eerder deed. Samen komen we hier goed doorheen. ❤️??
Support de ondernemer
Ik heb heel veel werk, dus ik mag ook heel veel ontspannen. Met een kleimasker voordat ik naar bed ga. Zo fijn. Echt een aanrader als je deze week ook toe bent aan een selfcare-momentje.
Kleimasker

Ik las
Ik las Big Magic van Elizabeth Gilbert en wow, wat een boek! Heb het gisteren uitgelezen, dus de recensie komt snel online.
Lezen in bed
Daar staat onder andere dit in… Eén van mijn favoriete stukjes.
Stukje uit Big Magic
Ik kreeg ook weer een nieuw boek binnen. Yay! Ben er meteen in begonnen en het voorspelt al veel goeds. Het is De Cambridge happiness-profiler van Patrick van Hees.
Patrick van Hees - De cambridge happiness-profiler

Ik at
Ik heb weer zo lekker gekookt en gegeten afgelopen weken, maar ik heb eh, weinig foto’s gemaakt. Wat ik wel veel maakte: Surinaamse bami. Hier eet ik een restje als lunch. (Da’s echt mijn favoriet, daarom kook ik altijd Erg Veel.)
Surinaamse bami
Ja, toch in het kader van dat virus: ik kookte wat extra maaltijden. Mocht ik ziek worden, dan kan ik in ieder geval nog eten uit de vriezer trekken. Hier was ik bezig met pittige kippensoep.
Kippensoep maken
Hahaha. Ik at ook een bord rucola. Nee, geintje. Ik maakte ravioli met tomaatjes (met extra extra éxtra knoflook) uit de oven, mozzarella en rucola eroverheen en oh God, foodgasm. Heerlijk was het.
Ravioli gemaakt
Weet heus wel dat je naar mijn pancake.
Pannenkoeken eten
En om in cake-sferen te blijven: ik maakte stroopwafelcake. Ik had nog zo’n pak in de kast en dacht: nou ja, laten we dat maar eens regelen. Viel een beetje tegen. Was niet vies, zeker niet, maar ik vond de stroopwafel ook niet echt iets toevoegen.
Stroopwafelcake

Ik schreef… en begon aan mijn boek
Serieus, ik ben zo blij dat ik schrijf. Dat ik ‘kan schrijven’, dat het mijn hoofd rustig maakt of houdt. Het is als denken door mijn vingers en ik ben dankbaar dat ik die blokkades deze week van me afschudde. Ik schreef de afgelopen weken dus niet alleen voor klanten, ik schreef ook voor mezelf. Of misschien kan ik beter zeggen: voor @louterliefde.

Maarrr veel belangrijker nog: ik maakte een begin aan mijn boek! Lees Big Magic als je over bepaalde drempels heen moet, want mij kreeg de auteur zo ver dat ik nu de eerste vier hoofdstukken al op papier heb staan.

Ik wandelde
Sinds de sociale isolatie waardeer ik de wandelingen met Vince nog veel meer. We zijn negen van de tien keer extra lang buiten, ik geniet van het zonnetje op onze snoeten en het voelt als een enorme vrijheid. Ben heel blij dat ik sowieso drie keer per dag buiten ben, want ondanks dat ik al niet zo’n enorm sociaal dier ben, zou ik het wel lastig vinden om echt alleen maar thuis te zitten. En om op elkaar geprakt in een natuurpark te zijn — nee, bedankt.

Op zondagmorgen, niemand op straat, alleen het geluid van de wind en de vogels. Hier was ik even Heel Volmaakt Gelukkig.
Wandelen met het zonnetje
Ik vind het hier in alle weersomstandigheden zo mooi. Vorig jaar zomer stond dit hier helemaal droog (net als ik huehuehue), maar het water staat nu al een tijd hoog. Zo mooi! En de dieren stonden ook allemaal hier. Zie je ze? ?Natuurpark in de ochtend
Struinen door de grasduinen.
Wandelen met Vince in de ochtend
Hier speel ik vals, want deze foto maakte ik niet tijdens het wandelen, maar vanuit het raam aan de achterkant van mijn woonkamer. Mooi, hè?
Uitzichtje hoor
Op een andere zondag een extra grote wandeling — lekker over de dijk. Er was toch niemand op straat of op de weg. Normaal rijden hier best wel wat auto’s, maar nu had ik kunnen picknicken in het midden.
Wandelen over de dijk

Ik bezocht
Mocht weer voor de halfjaarlijkse controle naar de tandarts! Ik ben volgens mij één van de weinigen die van de mondhygiënist houdt, dus ik was blij dat ik er weer was. Geen gaatjes, nog even foto’s gemaakt (was ik effe blij dat ik mijn haren had gewassen, huehue) en daarna door naar Houten voor een afspraak bij een heel leuk bedrijf voor een mogelijke vaste samenwerking. Nu al zin an! (Deze foto is al oud, maar ik maakte geen kiekje, dus ja, je moet het er maar mee doen.)

En dan nog even wat leuke dingen die #lenninquarantain voorbij zag komen:

Italiaans leren tijdens de Corona-crisis, dankzij Boudewijn! De eerste twee video’s staan inmiddels online. (En ja, Boudewijn is die ene van die taal- en cultuurreizen waar ik al eerder over schreef. Boek zo’n reis als dit allemaal voorbij is, want dat is te gek.)

Mariët maakte een Instagramcursus over fotografie. Zodat ook jij alles uit jezelf en je camera haalt en je eindelijk die foto’s krijgt die je altijd al voor ogen had, maar met die automatische stand niet voor elkaar kreeg. Het lijkt me écht een heel leuke cursus en als jij dat vermoeden ook hebt: je koopt je kaartje voor de fotografiecursus op Instagram hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Carmen Groenefelt illustrator (@carmengroenefelt_art) op

Carmen, die illustrator die me liet huilen, is er zo eentje met een groot hart. Dus kwam ze met het idee om kaartjes mét bloemzaadjes te sturen naar mensen waarmee jij over een tijdje weer lekker de bloemetjes buiten gaat zetten. We hebben elkaar zó nodig in deze tijd, dus dit is een actie naar m’n hart. Shop bij deze vrouw en maak je dierbaren weer blij!

Zo. Hoe is het met jou? Ik ben oprecht benieuwd. En mocht je dat niet openbaar willen reageren, dan staat mijn DM voor je open. Stay safe! 

Wil je mij graag steunen door je bestelling via Bol.com via mijn partnerlink te doen? Superlief! Dat kan o.a. via deze link. Jij betaalt niks extra’s, maar ik krijg wel maximaal 8% van het bedrag dat jij uitgeeft bij de webwinkel. En daar ben ik je héél dankbaar voor! Het geldt op alle producten, het maakt dus niet uit wat je bestelt.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

21 reacties

 1. Welkom terug. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik in een slechte aflevering van Black Mirror zit. Zo surrealistisch. Maar aangezien het onze nieuwe werkelijkheid is, moeten we ook maar verder waar dat kan? Take care!

  1. Dank je wel! Wat lief dat je dat zegt. Ja, het is heel surrealistisch. Zeker als ik dan lees dat we ons de komende twee jaar nog wel anders zullen moeten gaan gedragen. Dan denk je als mens redelijk onaantastbaar te zijn, maar er is één virus en de hele wereld ligt plat… Ik probeer inderdaad ‘gewoon’ verder te gaan, zo goed en zo kwaad als het kan. Stay safe! En dank je wel dat je hier bent. Dat vind ik fijn. ?

 2. In deze gekkigheid probeer ik maar zoveel mogelijk mijn eigen rust te bewaren. Van de week ben ik er even met de motor op uit geweest. Ik kon niet de hele Waalwijk volgen want door het hoge water is de weg hier en daar ondergelopen!

  Ik heb nog een stapeltje boeken liggen waar ik eindelijk eens aan toe kom. Otmars zonen is nu halverwege…

  1. Ohhh, lekker motorrijden! Prima hobby met die sociale afstand ?Veel leesplezier! Ook dat kan ik alleen maar toejuichen natuurlijk.

 3. Ik ben blij dat je er weer bent! Heel mooi stuk in Big Magic is dat inderdaad. Wel balen van dat vaste werk dat al gesneuveld is, maar inderdaad: jij hebt meeeeer dan genoeg reden om volop vertrouwen te hebben in jezelf.

  Ik las gisteren deel 7 van Harry Potter ein-de-lijk uit (op de epiloog na) dus dat was mijn hoogtepunt van de week wel.

  1. Ah, dank je wel! Ik ben ook blij dat ik er weer ben. En ja, het is jammer, maar goed — ik ga het allemaal wel meemaken. Ik ben optimistisch. En omg, zo fijn dat je Harry Potter nog aan het ‘ontdekken’ was! Hoe vond je het boek?

 4. JA! Ook ik heb je gemist. Fijn dat je leeft, fijn dat je weer actief bent en wat GAAF dat je al 4 (OMG!!!) hoofdstukken van je boek hebt geschreven. Kan niet wachten, maar zal dat wel gewoon braaf blijven doen.

 5. Heerlijk om te lezen en wat een prachtige foto’s van buiten! Hier in ‘s Hertogenbosch midden in de corona crisis. In zelfgekozen quarantaine maar niks nieuws want 4 weken geleden bij Ikea in Eindhoven gevallen (over een stuk augurk…) en heup uit de kom. Als alles weer goed komt zijn we een jaar verder. Maar het is mij een raadsel dat mensen nog gewoon met honderden naar de bouwmarkt of het tuincentrum moeten en geen afstand houden. Denk nu gewoon ff na. Zorg goed voor jezelf en Vince. Fijne week!

  1. Dank je! Ik probeer er maar het beste van te maken, haha. Ohhh, jeetje, wat lullig! Ook echt over een stuk augurk. Heb je veel pijn of valt dat mee? Heel veel sterkte in ieder geval. Liefs en ook voor jou: zorg goed voor jezelf. ?

 6. Ah zo fijn weer iets van je te lezen. Fijn dat het goed gaat, dat je geniet van het buiten zijn, het schrijven, het lezen, Vince en eten. En dat je dat vervolgens weer met ons deelt <3
  Ik vind het allemaal ruk. Het thuis werken en alles gaat me goed af, net als het niet afspreken met mensen (want daar hield ik toch al niet zo van), maar ik weet het niet. Ik zit veel in mijn hoofd en dat is niet per se goed ;) Het gaat gewoon even kut, ik maak me zorgen om van alles en nog wat en weet ook heel goed dat ik iets moet veranderen, maar het lukt me 'gewoon' niet. Dus goed, zeurverhaal en ik weet niet zo goed waarom ik het hier typ.
  Kan ik je boek al bestellen trouwens? ;) X

 7. Slim om via een blogger via Bol.com te bestellen! Ik heb bij jou op een link naar een boek geklikt en vervolgens een product besteld (niet het boek). Telt het dan ook? Zou nu balen als dat niet zo is :P

  1. Ah, wat lief! Ja, je hebt het goed gedaan en ja, dat telt ook. Als je iets koopt nadat je op een van mijn links naar Bol.com hebt geklikt, dan krijg ik commissie over wat jij bestelt. Het hoeft niet het product te zijn dat ik aanbeveel bijvoorbeeld. Dank je wel! Dit helpt echt. ❤️❤️

 8. Welkom terug… ik heb je weekoverzicht vorige week wel gemist hoor :) Hier is het verplicht thuiswerken geblazen, voor jou natuurlijk een eitje ;) Maar ik heb wel de eerste week enorm geworsteld met mijn ritme. Mis het sociale contact, al maakt de app en bellen wel heel veel goed. En mijn vriend is zo lief om me zijn hondje mee te geven naar mijn huis tijdens het werken, dus na de lunch maken we wandelingen in het (gelukkig nog altijd rustige) bos. ’s Avonds rijden we dan weer naar mijn vriend en eten we samen en slaap ik daar. En ’s ochtends rij ik weer terug naar mijn huis om daar te werken ? Dat is zo’n beetje mijn nieuwe ritme haha.

  En laat maar weten als je boek gepubliceerd is, dan koop ik hem ;)

  1. Echt leuk om te horen, haha! Dank je. Ja, voor mij verandert er niet gek veel. Al moet ik wel zeggen dat het idee dat ik niet zomaar even ergens een bakkie kan doen ofzo me wel weer een tikkie benauwt. Maar goed, het komt goed en wat je zegt: appen en bellen helpt. En hondjes natuurlijk ook! Fijn dat jullie het samen zo oplossen. Stay safe. En yay, ik noteer je voor de pre-order! ?❤️

 9. Fijn om weer iets van je te lezen! Goed om te zien dat je lekker aan het lezen, eten, koken, wandelen met Vince, werken en van de buitenlucht aan het genieten bent. Jouw overzichtjes geven mij altijd een glimlach op mijn gezicht!
  Met mij gaat het even kut, maar goed, dat is niet zo boeiend en ik voel me een zeur. Dus ik ga nu lekker je recensie van Big Magic lezen en weer door met werken :)
  X

  1. Dank je! Blij dat ik voor die glimlach mag zorgen. Echt te gek! Kan ik iets voor je doen? Je mag me altijd even mailen of een DM sturen op Instagram, als je daar behoefte aan hebt. (Je bent vast geen zeur en als je dat wel bent: zeuren is soms ook héél erg lekker.) Liefs!

 10. Hi! Ik ben via Cynhia.nl op jouw blog terechtgekomen. Erg leuk om je ‘ontdekt’ te hebben en een inkijkje te krijgen hoe jouw week eruit zag. Met mij gaat het goed. Iedereen om mij heen is gezond. Mijn werk en studie gaan een soort van door, maar dan online. Ik probeer veerkrachtig te zijn om me te richten op de postieve dingen. Zoals: boeken lezen! Daarover gesproken: geweldige boekenkast! Liefs

  1. Ha Eline, wat leuk! Nou, voor meer van mijn weken: er staat heel veel online, haha! Fijn te lezen dat het met jou en de jouwen goed gaat en dat je werk en studie ook doorgaan. Zo blijft het leven toch zo ‘normaal’ mogelijk. Dank je wel! Mocht je nog op zoek zijn naar een goed boek, er staan er hier meer dan genoeg: https://freelennse.nl/liefde/

   Take care!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.