Zoek
Sluit dit zoekvak.
Terugrit vanuit Beverwijk

door de lens: potter, pakket, psycholoog

Beloofde ik vorige week nog veel meer interessante foto’s te maken, betwijfel ik nu een beetje of dat gelukt is. Ik had weer een bomvolle week, zei ook nog eens ‘ja’ tegen een spoedopdracht, kreeg na lang wachten toch nog mijn pakketje en sprak me weer eens uit over mentale gezondheid. Over die gezondheid gesproken: ik wilde zaterdag heel graag even iets leuks doen, dus ik ging naar de winkel van mijn dromen om even te ontspannen. Dat lukte maar deels, want ik heb m’n zinnen gezet op zo ongeveer alles wat ze verkopen, dus m’n hersenen draaiden meteen op volle toeren om te bedenken hoe ik binnen nu en een paar weken een paar ton verdien.

ZONDAG
Ik wilde Vincie al een tijdje wassen, maar ik weet dat hij er een hekel aan heeft, dus ik doe het niet zo graag. Vandaag was wel De Grote Dag, dus we gingen samen onder douche. Ik nam een lading koekjes mee en hij vond het zowaar minder erg dan vorige keer. Sowieso was ik hem — met zijn gevoelige huid — niet vaak, maar nu was het wel even nodig. Ik gooide ook zijn kussens allemaal in de was, dus hij was zwaar teleurgesteld in me. Ik maakte het goed met een snackie. (Hij wist niet waar hij die op moest eten, omdat zijn kussens weg waren, dus ik legde de handdoek waar ik ‘m mee afdroogde maar voor hem neer. Prinses op de erwt, deze jongen.)
Gewassen hond“Dan maar op de deurmat”, denkt Vince als zijn kussens weggehaald zijn. Dit koppie. Nawh. Was ‘ie eindelijk bijna droog, liepen we een paar uur later weer door de regen te banjeren. ?
Boze hond op deurmatOmdat deze week een drukke is, besluit ik alvast wat eten te maken, zodat ik dat later alleen nog hoef op te warmen. Ik maakte Heel Veel bami en pittige sperziebonenschotel.
Bami gemaaktZoals elke zondag maakte ik mijn huis helemaal schoon. Dit keer luisterde ik weer naar een podcast van Damn, Honey met mijn favoriet Paulien Cornelisse! Heel interessante aflevering over (uiteraard) taal en meer. Oh, en dat dekbedovertrek dat ik vorige week kocht? Dat mocht natuurlijk meteen op m’n bed. Wel na het te hebben gewassen. Er staat ‘I’m waiting for my Hogwarts letter’. ?
Harry Potter dekbedovertrekIk checkte de app van Too Good To Go weer eens — een app om voedselverspilling tegen te gaan. Ik zag dat Coop nu ook meedoet, dus ik bestelde een box en ging ‘m om 5 uur halen. Moet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben door de buit! Misschien maak ik hier nog wel even een blogpost over. Heb jij weleens voedsel gered door een box te bestellen?
Too Good To Go boodschappenboxVorige week maakte ik ook aardappelsoep, maar daarna kreeg ik m’n Buikgriep Light, dus heb ik er niks van gegeten. Nu kon het eindelijk wel! De broodjes uit de box die ik net had opgehaald gooide ik ook in de oven. Was zo lekker!
AardappelsoepIn mijn pakket van Too Good To Go zat een ananas en die rook al lekker rijp. Ik besloot ‘m maar meteen te killen, want mezelf kennende ligt ‘ie er anders over een paar dagen nog, totdat de fruitvliegjes ‘m wegdragen. En het was zó lekker! Dat is wel echt het voordeel: je weet zeker dat wat je krijgt ook echt rijp is.
Verse ananas
MAANDAG
Het is vandaag vier jaar geleden dat ik deze dikzak ophaalde. Om vier uur zou ‘ie een spuitje krijgen, om drie uur werd hij gered. Dit was ons eerste ritje naar huis — het begin van ons avontuur samen. Ik ben zo dankbaar dat Vince er is. Elke dag weer. Daarom schreef ik ook al meerdere blogposts over hem: een ode aan mijn hond, de wijze lessen die mijn hond mij leerde en zijn invloed op mijn mentale gezondheid
Eerste ritje naar huis
Ga ik het weer over die box van Too Good To Go hebben, want daar zaten superlekkere broodjes in, waar ik er gisterenavond ook al een paar van at. Normaal zou ik ze nooit kopen, want ik ben zo’n figuur dat ‘meergranen niet lekker vindt’. Nou, was dus wél hartstikke lekker.
Broodjes met leverpastei
Voor een nieuwe klus ben ik veel aan het interviewen. Normaal schrijf ik meteen mee en hoef ik het niet op te nemen, maar dit zijn zo veel diepgaande interviews dat ik voor de zekerheid opnames wil hebben. Op Instagram en Twitter vroeg ik om tips om de gesprekken op te nemen, maar Apple houdt dit dus tegen… TapeACall schijnt wel te werken, omdat zij de gesprekken extern opslaan. Ik durfde het niet helemaal aan en besloot het lekker ouderwets te doen, zoals tijdens mijn scriptie: telefoon op luidspreker met en een andere iPhone het gesprek opnemen.
InterviewenWanneer je zeker weet dat het najaar begonnen is? Als Harry Potter weer op televisie komt. Ik kijk niet zo vaak tv, maar hier zet ik ‘m graag voor aan.
Harry Potter en de steen der wijzen
Blogpost die vandaag online kwam → een ode aan mijn hond

DINSDAG
Weer een bomvolle dag. Ik nam — superslecht — geen rust om even eten te maken en trok dus maar mijn favoriete chips uit de kast. Mijn bodemdrift en ik gingen hier gelukkig wel heel erg goed op. Ik werkte onder andere interviews uit en werd gebeld voor een spoedopdracht. Beide klussen zijn in het onderwijs, dus dat kwam dan wel weer leuk uit. ?

ChippiesIk zei ‘ja’ tegen de spoedopdracht en dat betekende dat ik nog wel even door moest. Geen tijd om uitgebreid te koken, maar ik wilde natuurlijk wel even eten. Toch maar de oven aan, kroket erin en een hamburger in een pan. Vince is bang voor het geluid van de oven, dus toen ik even opkeek van m’n laptop, zat ‘ie me ineens zo aan te kijken vanaf de bank. (Waar hij niet op mag.)
Hond op de bankLekker arbo-onverantwoord achter mijn iMac doorwerken, zodat ik een deel van de klus alvast vanavond af kan ronden. En, ja, ik eet altijd meer saus dan kroket/hamburger. ?
Broodje hamburger

Blogpost die vandaag online kwam → een brief aan mijn jongere zelf

WOENSDAG

‘Ja’ zeggen tegen een spoedopdracht betekent soms ook dat je al om zes uur in de ochtend aan het tikken bent. Het is een leuke klus, dus ik heb het er wel voor over. (Grappige is wel dat ik, toen ik zelfstandig ondernemer werd, vooral dacht aan hoe chill het is om je eigen tijden in te delen. Eindstand is dat ik soms dertien uur per dag werk, hahaha.)
Spoedklus in bedWel extra lekker als je dit dan als reactie krijgt:
Reactie op spoedklusIk woon werkelijk fantastisch, maar wel echt aan het einde van de wereld. Voor een nieuwe klant reed ik naar Beverwijk om daar even sfeer te proeven en te kijken hoe ze hun producten maken. Zó leuk! Ik maakte nog een foto in de fabriek, maar die is op miraculeuze wijze verdwenen. Je zal het nu moeten doen met een selfie met een zuinig mondje. Volgende keer zal ik weer lachen.
Terugrit vanuit BeverwijkMaar ja, wat valt er te lachen als je weer eens in de file staat, haha. Ik weet echt dat ik een bevoorrecht mens ben met dat thuiswerken van me, maar ik kan me ook écht niet voorstellen dat je elke dag aansluit in zo’n rij auto’s. Autorijden is mijn lievelings, maar dan moet je ook wel echt rijden.
Lekker in de fileOndertussen was mijn maag zichzelf aan het verteren en werd ik heel chagrijnig van de honger. Dan mezelf maar even volstouwen bij McDonald’s.
Even langs McDonalds
Blogpost die vandaag online kwam → 28 totaal onbelangrijke feitjes over mij

DONDERDAG
Na driehonderd mails van PostNL dat m’n pakketje vertraagd was, kwam het eindelijk binnen. Zo blij mee. Dit is echt mijn heilige graal als we het hebben over huidverzorging.Pakketje Image binnenDe #ikbenopen-challenge werd vandaag gelanceerd, want het is World Mental Health Day. Ik vind het belangrijk te praten over mentale gezondheid, om te laten zien dat het echt geen schande is om naar een psycholoog te gaan. Sterker nog, ik denk dat een bezoekje aan een specialist voor iedereen goed zou zijn. Laten we zorgen voor onze mentale (on)gezondheid net zo normaal gaan vinden als naar de kapper, tandarts, dokter, massagesalon of nagelstylist gaan. Want wat kan er mis zijn met voor jezelf zorgen en het beste met jezelf voor hebben? Je vindt mijn post op Instagram hier.
(Volgens mij was het ook de bedoeling om mensen te taggen, maar dat heb ik niet gedaan. Iedereen mag zo open of gesloten zijn als hij of zij zelf wil. Ik wilde niemand voor het blok zetten om te praten over dingen die ze liever voor zich houden.) #ikbenopen
Blogpost die vandaag online kwam → het mooiste cadeau aan mezelf: therapie en er open over zijn

VRIJDAG
Ja, lekker eentonig, maar het was weer een heel drukke dag. Ik werkte vanaf de bank, want ik was klaar met aan de eettafel werken. Lekker met een dekentje en een voetenbankie. (Niet mijn hond, maar gewoon een tafeltje. Een voetentafeltje dus eigenlijk.) Ik had zin in wat lekkers, dus ik probeerde eindelijk dit uit. En hallo zeg, dit is lékker! Als je houdt van Tuc en van pittig, dan is dit je nieuwe favo. Trust me on this one.
TuctipVoor zaterdag moest ik een (korte) video insturen naar een potentiële opdrachtgever. Ik nam de video op in mijn superprofessionele studio, beter bekend als mijn slaapkamer. Je ziet ook serieus mijn nachtbeugel nog liggen. Oh, en als je je afvraagt wat die vlekjes zijn: daar twitterde ik laatst dit over. (Ik heb het lek nog steeds niet ontdekt.) Anyway, ik overdreef weer lekker door een video op te nemen van zo’n 25 minuten. Lekker gewerkt, pik.
Videopitch
Blogpost die vandaag online kwam → met het horen van zijn stem is alles in één klap weer terug

ZATERDAG
Lekker vroeg de hort op met mijn vriend. Hij wilde liever liggen en spelen, dus dat deden we. Nou, ja, hij lag, ik niet. Ik zat er op mijn hurken bij en deed af en toe alsof ik echt van hem probeerde te winnen met stoktrekken. If ever, maar goed.
Vince verzamelt stokkenVince is nogal bang dat er ineens iemand aankomt die één van zijn stokken steelt, dus hij bewaakt ze met zijn le… eh, poot. Dit zijn echt mijn lievelingstenen. Kijk die pluis nou.
Goed vasthoudenHet laatste deel van dit drieluik: één van de stokken moet en zal mee naar huis gaan. Prima, jochie.
Stok mee naar huisNa deze drukke week wilde ik heel graag even iets leuks doen, dus ik reed naar Ede. Daar zit Games 4 Us, maar anders dan de naam doet vermoeden, ging ik niet voor de spellen. Ik ging voor de spullen van Harry Potter, want ze hebben daar onder andere te gekke replica’s. Heb mijn zinnen gezet op zo ongeveer alles. Het zwaard van Griffoendor, diadeem van Ravenklauw, wandelstok van Lucius Malfidus… zo tof.
Gouden Ei en Hedwig Harry PotterDobby boekensteun

Hierna deed ik m’n weekboodschappen en ging ik lekker naar huis om oliebollen te eten en voor het eerst sinds maanden weer eens een gin-tonic te drinken. Want je weet: zonder gin wordt het tonics.

Blogpost die vandaag online kwam → wat ik had willen weten voordat ik ging ondernemen

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘verjaard, voortuin, vloer‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

 1. Haha ik vroeg me al af wat die lievelingswinkel was waar je het over had! Hier staat er vanavond ook weer een heerlijke douchebeurt gepland. Meneer de Hond zit nu nog nietsvermoedend naast me. We moeten hem de komende tijd twee keer per week douchen incl. 10 min. shampoo laten intrekken. Je kunt je vast voorstellen wat een pretje dat is… ;)

 2. Omg die chips!!! Waar vind je nog sour cream & onion? Duitsland? Ook mijn lievelings dus ik ga de tuc die je aanraadt zeker proberen… Al was ik net af aan t kicken van junkfood…

  Klinkt verder als een prima week!

  1. Ja! Dat is echt mijn lievelings en in Nederland is ‘ie niet meer te verkrijgen. Nu neem ik er elke week een mee bij Edeka, hahaha.

 3. Wat tof, die spoedopdracht, zeker als je er zulke goede feedback op krijgt achteraf. Dat maakt om zes uur al zitten te tikken een stuk minder vervelend.
  Gefeliciteerd met de verjaardag van Vince! Het blijft toch bijzonder wat een huisdier kan betekenen. Ik vraag me op mindere dagen ook standaard af waar ik zonder mijn kat zou zijn. En dan te bedenken dat ik haar pas vier maanden in huis heb.

  1. Ja! En ik kende de opdrachtgever nog helemaal niet, dus ik vind het een extra mooi compliment. Ik zou ook echt niet weten wat ik zonder Vincie moet. In januari wordt ‘ie 8 en soms schiet dan door mijn hoofd dat het moment dat hij er niet meer is steeds dichterbij komt…

 4. Ik heb over dat laatste stukje snel heen gescrolld, want ik moet nog beginnen aan boek 7 van Harry Potter en ik zag er wat – voor mij – onbekende objecten bij staan… Ik ben voor mijn vorige werk ook in aardig wat fabrieken geweest. Ik vind dat echt altijd interessant!

  1. Oh, zo fijn dat je boek 7 nog helemaal mag ontdekken! Ik ben de boeken weer opnieuw aan het lezen en ga daarna aan de Engelse varianten beginnen. Wat voor werk deed je?

   1. Ja, ik zie er ook zeker de voordelen van in dat ik HP op mijn leeftijd nog mag ontdekken. Maar ik verheug me erop om straks gewoon alles online te kunnen lezen dat over Harry Potter gaat. Ik werkte bij een communicatiebureau met vrij veel technische klanten trouwens :)

 5. Aaaah Harry. Bij ons zijn de films een paar weken geleden allemaal op tv geweest. Keek ik elke week naar uit. Onze Archie vindt gedoucht worden ook echt horror. Hij gaat dan altijd mega zielig doen en ontsnappingspogingen ondernemen enzo. We laten hem nu vooral bij de hondenkapper doen want dan is hij ook meteen helemaal droog achteraf.
  Ik heb nu ook zin in McDo trouwens maar heb een quiche in de oven staan (ook lekker hoor, maar toch!). Ik ga mijn vriend overtuigen om morgen ons weekmenu even te laten voor wat het is :D

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.