Zoek
Sluit dit zoekvak.
Taartjes en thee

door de lens: verjaard, voortuin, vloer

Ohhh, lekker weekje weer. Ik verjaarde (maar daar zie je helemaal niets van, ik ben en blijf een jonge godin), gaf mezelf cadeautjes, voelde me niet helemaal lekker en werkte aan heel veel leuke opdrachten. M’n huis kreeg deels een upgrade, ik kreeg praktisch een kopstoot en ik werd ontzettend teleurgesteld. Een week met hoogte- en dieptepunten — dat snap je.

ZONDAG
Lekker rustig wakker worden in deze nieuwe week. Bij de boodschappen nam ik een soort Berliner bolletjes mee — al zit hier dan abrikoos in. En ze zijn heerlijk! Voor mezelf maakte ik een cappuccino met kaneel en voor Vincie maakte ik voor het eerst een puppuccino. (Wat eigenlijk niks anders is dan wat opgeschuimde melk.) Als je met je hond naar Starbucks gaat, kan je dat oprecht bestellen. En dat ziet er dan zo uit.
berliner bolletjes
De groentesoep die ik vorige week maakte, beviel me zo goed en was zo snel op, dat ik vandaag 6 liter maakte, haha. Ik maakte ook voor het eerst aardappelsoep. Met heel veel knoflook, dat snap je. Mocht ik insneeuwen eerdaags, dan kom ik niet om van de honger.
soepjes makensoepie
Van koken krijg ik altijd honger en ik had weer heel veel zin in havermout. Dankzij Lekker en Simpel kwam ik op het idee om dit papje met fruit en koek te combineren. Terwijl ik dit opat, keek ik De Psycho Show terug. Vind elke aflevering weer zo interessant! De Psycho Show terugkijken kan hier.havermout met speculaasEffe pauze en daarna weer poetsen. Ik heb dit ritueel echt nodig, haha, om mijn week lekker te beginnen. Tijdens het schoonmaken luisterde ik uiteraard weer een podcast. Dit keer een aflevering van Een Beetje Wijzer, met Ingèr Vierhout. Ingèr is ook erg leuk om te volgen op Instagram! De koptelefoon die ik gebruik: Sony WH-1000XM3. Topding.
poetspodcast lekker poetsen

MAANDAG
Het is de dag voor mijn verjaardag. Dan ben ik altijd een beetje melancholisch en dit weer paste er perfect bij. Zo ontzettend mooi — heb extra genoten van de wandeling. 
Dreigende wolken Lobith
Dit is dus mijn voortuin, hè. Met allemaal diertjes en mooie planten en bomen. 
Geuzenwaard
Ik werd wakker met buikkramp en dat ging niet meer weg. Besloot maar lief voor mezelf te zijn en mezelf onder een dekentje op de bank te installeren. Schrijven voor klanten lukte niet, dus ik besloot lekker te gaan bloggen. (Is het je opgevallen dat er vanaf 1 oktober elke dag een blogpost online is gekomen?)
Bloggen met buikkramp
Of je je nou wel of niet kiplekker voelt: de hond moet toch naar buiten. En dit was dan wel een cadeautje. Deed me heel erg denken aan het zand waar de zee telkens overheen spoelt. Heeft dat een naam? Geen idee.
Mooie wolkjes

DINSDAG
Er is er één jarig, hoera, hoera, dat kan je niet zien, maar ik was het wel. Ik vierde het niet, maar zorgde dit jaar wél voor cadeaus voor mezelf. Een nieuwe vloer, supertoffe barkrukken, een abonnement op mastermind #taketheleap van Charlotte van ‘t Wout en een feestmaaltje.
Vloer en barstoelen geleverdKijk nouuuu! Ik moest het lamelparket per drie zelf naar binnen sjouwen, want het lag los op de pallets. Godzijdank was het droog, anders had ik nu kromme plankies gehad, denk ik. Na twee uur sjouwen had ik geen puf meer om de barkrukken in elkaar te schroeven, dus dat deed ik ook lekker niet. En was toch ook weer blij verrast toen ik mijn nieuwe vloer goed bekeek. Ik heb écht een mooie kleur gekozen en hij past zo mooi bij de kleuren op de muur en de betonnen keuken. ? Nu nog even sparen zodat ‘ie ook daadwerkelijk gelegd kan worden.
Lamelparket English ColourJaaa, hier keek ik zo naar uit! De start van het membership. We zijn pas een paar dagen bezig als ik dit tik en ik ben nu al zó blij met de informatie die Charlotte deelt. Je kan je voor deze maand niet meer aanmelden, maar vanaf 1 november kan je wel weer instromen — als je dat wil.
Membership Take The Leap
Ik voelde me nog steeds niet top, dus ik besloot toch niet uiteten te gaan. Als ik fancy ga eten, dan wil ik er ook volop van genieten én Heel Veel kunnen eten. Dan maar patat met een hamburger Hawaii. ? Hamburger Hawai en patat

Blogpost die vandaag online kwam →  28 jaar, 28 levenslessen

WOENSDAG
Als ik weinig foto’s maak, dan weet je dat ik Heel Hard aan het werk ben. Tussendoor schroefde ik m’n barstoelen effe in elkaar. Dit is toch prachtig? ?❤️
Barstoelen Gigameubel
Eindelijk wat minder misselijk, dus ik kon eindelijk taartjes eten. Bakkie thee erbij en m’n avond is compleet.
Taartjes en thee

Blogpost die vandaag online kwam → lullen met lenn: schaamte slaat eigenlijk nergens op

DONDERDAG
Deze hond is zo’n ontzettende dondersteen, hahaha. Wáárom ga je zo stoïcijns naast je kussen liggen, elke keer weer? En ja, ik moet nog een lampie kopen.Lekker naast je kussen chillen‘s Avonds maakte ik voor het eerst helemaal zelf hutspot. Wist eigenlijk niet dat het zo makkelijk is en zo snel al op je bord ligt!
Hutspot gemaakt

Blogpost die vandaag online kwam → waar ik in mijn 28e levensjaar niet eerlijk over was

VRIJDAG
Jaaaa, dierendag! Dat is het voor Vince eigenlijk wel iedere dag, moet ik eerlijk zeggen. Hij kreeg een extra snackie van me vandaag. Vind het zo schattig als ‘ie lekker ligt te smullen. Ben soms echt zo’n trotse moeder als ik naar ‘m kijk. Heb je trouwens de blogposts weleens gelezen waarin ik vertel welke wijze lessen mijn hond me leerde en welke invloed hij heeft op mijn mentale gezondheid?

Verder werkte ik weer de hele dag. Er gebeurt zo veel rondom m’n bedrijf. Heb echt de tofste klanten en opdrachten binnengehaald. Hoop dat ik er binnenkort meer over kan delen!

Dierendagsnack
Blogpost die vandaag online kwam → wat nou als dit alles is?

ZATERDAG
Doordat ik me het grootste gedeelte van de week binnen heb opgesloten en eelt op m’n vingers heb gewerkt, wilde ik vandaag heel graag even de bewoonde wereld in. Ik reed naar Arnhem, waar ik op aanraden van een Instagramvolger cheesy baconfries haalde bij Burger King. Uiteraard weer met de freakingdel.
Cheesy baconfries
In de stad kreeg ik nog bijna een kopstoot van een man die vond dat ik ontzettend in de weg liep. Oh, en ik ging onder andere naar Arnhem om bij Levi’s mijn coins in te wisselen voor een cadeautje. Ik kreeg namelijk 1.000 coins voor mijn verjaardag en in die mail stond dat ik inmiddels genoeg punten bij elkaar had gespaard voor een tegoed van €30. Eenmaal bij de kassa bleek dat je pas coins mag inzetten vanaf €99. Ik heb de mail ook nog 99 keer gelezen, maar daar staat dus he-le-maal niets over een minimale besteding. Heb het shirt dus ook niet meegenomen…

Tijd om dit goed te maken. Ik kom eigenlijk nooit bij Primark — ik probeer duurzame kleding te kopen en heb een hekel aan kleding shoppen —, maar ik wilde even kijken of ze nog wat spullen hadden van Harry Potter. Hadden ze. Ik kocht een beker met Dobby erop en een dekbedovertrek. Wat een tof ding. Past lekker bij m’n verzameling.
Dekbedovertrek Harry PotterIk heb al maanden niet gedronken, maar ik had zin in een herfstbok. Daar zag ik ook deze staan en kan zo genieten van dit soort getover met taal. Heb ‘m niet gekocht en nu ik dit tik kan ik eigenlijk geen heel goede reden bedenken waarom niet. Volgende keer maar proberen.
Sexy motherbocker

Blogpost die vandaag online kwam → waarom ik mezelf met trots influencer noem

Komende week wordt weer heel druk, maar ik ga m’n best doen wat meer interessante foto’s voor jullie te maken, haha. Hoe was jouw week? En waar kijk je naar uit in komende week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘kado, kerstkussen, koken‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

 1. Als je zoveel soep maakt, vries je dan veel in? Zoja, blijft de soep dan wel lekker? Jaloers op jouw voortuin, wat een prachtig uitzicht.
  Liefs

  1. Ja, ik maak juist extra om het in te vriezen. En het blijft hartstikke lekker. :-) Ik zorg er wel altijd voor dat ik het binnen een maand of twee weer opeet. En ja, mooi hè? Thanks!

 2. Ik lees je verhalen altijd met veel plezier en erg leuk een weekoverzicht. Als je barkrukken in elkaar kan schroeven is het nog een klein stapje om de laminaat vloer te leggen ? ik heb respect voor wat je allemaal hebt bereikt en je positieve instelling. Let nobody get you down ?

  1. Ah, wat lief, Gerbert! Superleuk dat je m’n stukkies altijd met veel plezier leest. :-) Dank je wel voor je lieve woorden!

 3. Je brengt me op ideeën. Ik vind soep maken op zich al een heerlijke bezigheid, maar het eten is nog beter. Welk recept voor de aardappelsoep heb je gebruikt? Die puppuccino haha, zo lief! De hond van mijn ouders is helemaal gek van koffie en dat kun je dus ook niet drinken in haar buurt want anders doet ze er alles voor om een likje te krijgen. Je nieuwe vloer ziet er mooi uit! Fijn dat je huisje zo naar je zin is en ook steeds meer wordt.

  1. Hahaha, ja, eten is altijd het allerbeste. Ik heb deze aardappelsoep gemaakt: https://www.24kitchen.nl/recepten/aardappelsoep — echt een aanrader! En ja, Vince wil alles wat ik eet of drink. Zelfs om chocola bedelt ‘ie. Ik krijg hem maar niet aan zijn verstand gebracht dat ‘ie dat niet mag. (Maar goed, ik probeer hem ook nog steeds duidelijk te maken dat telkens tegen de wind in piesen niet echt slim is. Al vier jaar.)

 4. Die barkrukken zijn heel erg leuk!
  Waar luister je die podcasts?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.