Zoek
Sluit dit zoekvak.
Cadeautje voor vince

door de lens: kado, kerstkussen, koken

Deze week werkte ik veel (en lekker), kreeg ik — of eigenlijk mijn hond — een leuk cadeau en maakte ik best wel een leuke tikfout. Ik besefte dat ik minimaal één boom in mijn woonkamer nodig heb, ging volkomen tegen mijn eigen principes in en zat heel veel in de auto. Het is het laatste weekje voor mijn verjaardag, dus ik ben een beetje een melancholisch figuur momenteel. ?‍♀️

ZONDAG
Zondag kwam er visite. Wat voor mij altijd even schakelen is, omdat ik dan uit mijn routine word gehaald, haha. Schoonmaken deed ik dus op zaterdagavond. Ja, zo wild is mijn leven. #yunggranny Vincie krijgt tegenwoordig zijn eigen cadeaus, haha! Serieus leuk dit.
Cadeautje voor vinceIk wilde al een eeuwigheid mosselen eten, maar elke keer als ik ervoor naar de winkel ging, waren ze er niet. Afgelopen zaterdag liep ik er tegenaan en nam ik ze meteen mee. Ben zo dol op mosselen! ? Lekker koken in bier, broodje erbij, cocktailsaus en bikken maar. (En een rol keukenpapier naast me, want ik zit altijd helemaal onder.)
Mosselen etenVerder deed ik weinig bijzonders. Ik werkte wat een paar uurtjes en speelde met m’n hond. Een vermoeiende, maar fijne dag.

MAANDAG
Verandering van spijs doet niet alleen eten — ook meer koffie drinken. Ik kocht deze caramelsiroop voor in mijn cappuccino en het is echt heel lekker. Volgende keer sla ik meer van dit soort dingen in. Goed voor m’n wintervet. ?
Caramelsiroop in je koffie

Waar ik al sinds het doen van de boodschappen naar uitkeek: enchiladas maken. Ik verander recepten altijd, maar het is op basis van de Mexicaanse enchiladas met kip van Lekker & Simpel. Volgende keer ga ik iets doen met kruidenkaas, denk ik. Ben trouwens wel benieuwd: met welke factor vermenigvuldigen jullie het aantal tenen knoflook dat in een recept staat?

EnchiladasVince is bang voor het geluid van de oven (nee, ik maak geen grap), dus die zat als een soort bibberende Scooby-Doo op de bank. (Waar hij niet op mag.)
Vince op de bank

Zette ook weer een lijstje voor Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten online. Vertel eens, ben jij team zout, team zoet, team frituur of team gewoon alle snacks?

DINSDAG
Op een of andere manier heb ik de laatste dagen een fijnere vibe op en naast de bank. Ik zit dus even niet achter mijn bureau (wat eigenlijk gewoon m’n eettafel is) te werken. Prima — niemand die zegt dat dat moet. Ik ben bezig met een brandstory (later meer — heel tof, nieuw concept), herschrijf twee blogposts voor een consultant op het gebied van ‘learning & organisational development’ en maak een lijstje voor Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten.
Werken op de bankIk las namelijk het nieuws dat een jonge vrouw 113 belde, de zelfmoordpreventielijn. Dit nummer blijkt helemaal niet te bestaan. Ik had werkelijk geen idee en schrok me rot. Op het moment dat het zó donker voor je is dat je zelfmoord als enige uitweg ziet, kan zo’n tegenslag als een niet-werkend nummer de druppel zijn. Dit overkwam deze jonge vrouw, die haar beste vriendin appte dat “dat kutnummer het niet deed”. ‘s Ochtends bleek de vrouw zichzelf van het leven te hebben beroofd. Zulk verdrietig nieuws, dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om er niets mee te doen. Heb jij hulp nodig of maak je je zorgen om iemand anders? Bel dan 0900-0113 of chat met een deskundige via 113.nl. Ze zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.


Gisteren maakte ik enchilada’s en het was natuurlijk weer veel te veel. Ideaal, want nu hoefde ik alleen maar even de oven aan te slingeren en ze op te warmen. Nieuwe hobby: voor de oven zitten en m’n eten warm kijken.
Eten warm kijken

WOENSDAG
Geheel tegen mijn eigen principes in begon ik de dag met mijn laptop in bed. Dat doe ik werkelijk nooit, omdat ik vind dat mijn slaapkamer echt een rustplek moet zijn. (Tenzij er magic happens, huehuehue.) Was oprecht fijn even te doen, dus heb er lekker nul spijt van. 
Werken in bed
Na het wandelen en eten kwam Vince aanhollen met zijn bal en ging hij zo naast me liggen. Denken jullie dat hij er iets mee bedoelt? ?
Vince bewaakt zijn balletjeIk ben druk, dus maak overdag eigenlijk geen foto’s, maar ben alleen maar aan het tikken. Door die hartaanval heb ik best wat werk laten liggen en het is heerlijk om te merken dat het ‘puin’ nu bijna is opgeruimd. Dat geeft in mijn hoofd ook weer ruimte voor allerlei nieuwe dingen, waar ik heel veel zin in heb. ‘s Avonds kruip ik weer achter m’n fornuis en kook ik met PINDAKAAS. Dat zijn nog eens dromen. Ik gebruikte het recept voor de pinda-gehaktschotel van Lekker & Simpel, maar maakte er zelf uiteraard weer iets heel anders van, haha. Ik deed er onder andere veel meer gehakt, veel meer bonen, sambal manis, knoflookchilipoeder in.
Lekker gekookt met pindakaas
DONDERDAG
Ik begon de dag met — nee, geen dansje — het schrijven van een nieuwsbrief voor een klant. Daar had ik het over een kerstpakket, maar ik schreef per ongeluk ‘kerstpakkert’. Bedacht meteen dat ik dat eigenlijk veel leuker vind dan een doos vol spullen die je toch nooit gebruikt. ?‍♀️
Kerstpakkert
Ook vandaag was ik hartstikke druk, maar toen ik Instagram even opende, zag ik dat Charlotte van ‘t Wout iets nieuws lanceerde: #taketheleap. Het is een online mastermind waar je een abonnement op neemt. Alles rondom ondernemen komt aan bod: sales, marketing, financiën, zichtbaarheid, kwaliteit, online, teams, structuur, uitbreiden en noem het maar op. Wat elke maand terugkomt: een thematalk, open office, opdrachten, tips in stories, experts, financiën, mistake van de maand, verrassing van de maand, pitch en een livestream van één van de cursussen die Charlotte al gaf.

Ben je benieuwd naar de cursussen #productiviteitonfleek, #worthit, #introvertlikeaboss en #longstoryshort? Lees dan de recensies die ik erover schreef.

Kom je ook bij de online ondernemersclub of wil je er meer over lezen? Charlotte vertelt je alles over #taketheleap en verkoopt op haar website uiteraard ook de kaartjes.

Stiekem vind ik het soms nog steeds lastig om geld aan mezelf uit te geven. Ik denk al snel dat ik het beter kan besteden, bijvoorbeeld aan mijn huis of andere dingen die met name praktisch en nodig zijn. Ben bijvoorbeeld al een jaar niet naar de kapper geweest en geloof me maar als ik zeg dat het best nodig is. Anyway, ik las het stukje over ‘gunnen’ en ineens ‘klikte’ er iets in mijn hoofd. Ja, ik mag dit mezelf geven. Verdien ik gewoon. Dus dat deed ik. (Prima verjaardagscadeautje voor mezelf ook alvast.)

Membership Charlotte van t Wout

Ik was af-ge-draaid en had duizend zin in friet. Met m’n knalgele regenjas aan het hemelwater getrotseerd en naar de snackbar gewandeld. Bleek de snackbar dicht te zijn. Het was dus duidelijk geen frietuur…
Geen frietuurVince baalde er ook van, want ik had hem een frikandel beloofd en nu dus door zijn neus geboord. Diezelfde neus had het er, zoals je ziet, erg moeilijk mee.
Kussen voor je neus LuilekkerlandHad echt geen zin en energie meer om te koken en ik had gewoon zin in patat. Dus ik maakte patat. In de oven.
OvenfrietNa het eten volgde ik nog een online training van mental coach Isabelle Feteris. Krachtige en inspirerende vrouw. Ze vertelde over dé 5 redenen waarom je nog geen krachtige mindset hebt.
Webinar IsabelleM’n lijstje voor Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten over, jawel, de kruidnoot (of pepernoot, whatever floats your boat) kwam online. Alleen voor nummer 20 moet je al effe kijken. (Geen grap, geen clickbait. SCHATTIGSTE ooit.)

VRIJDAG
Lekker een dagje vrij, dus met m’n laptop in chillhouding op de bank. Ik keek onder andere de nieuwste vlog van Charlotte’s Law. Superleuk om te zien dat auto.nl daar ook in zit — een van de te gekke bedrijven waar ik teksten voor schrijf. Vanaf 10:25 ongeveer is dat te zien, mocht je benieuwd zijn.
Vlog Charlottes Law over auto.nl

Ik was niet voor de lol vrij; ik ging naar het ziekenhuis in Utrecht. In het Diak staan dus bomen binnen en jullie kunnen wel raden wat ik nu in mijn woonkamer wil. ??

Diak Utrecht
Op vrijdag naar Utrecht rijden is al niet mijn allerbeste plan ooit, maar rond een uur of 4 weer terug naar huis was echt een grap. Er was één gigantische file door meerdere ongevallen. Ik probeerde de file te omzeilen en reed over allerlei dijkjes en leuke weggetjes. Maar toen kwam ik ineens bij een veerboot waar ik op moest. Wel spannend als je geen cash bij je hebt. ? Heb gelijk muntgeld in de auto gelegd. En kijk die regenboog even, jongens. Het was een lange, maar ook wel echt een heel mooie rit.

Pontje
Tijd voor een nieuw programma: The Masked Singer. Geen idee wat ik ervan kon verwachten, dus heb wel even gekeken. Heb ZO genoten van Loretta. En ben wel heel benieuwd wie er nou allemaal in die pakken zitten. Tot nu toe verdenk ik alleen Nienke Plas. Heb jij ook gekeken?

The Masked Singer
Verzamelde natuurlijk ook de leukste tweets.

ZATERDAG
Waar ik nooit eet: Bakker Bart. Waar ik dit keer wel at: juist, ja. Om niet hangry te worden tijdens m’n weekboodschappen, koos ik toch maar even eieren — of eigenlijk een panini — voor mijn geld. Pulled pork, kaas, chorizo, augurk… het was heel erg lekker. 
Panini Pulled Pork
In Duitsland ging ik onder andere naar de bouwmarkt voor rubberlaarzen. Zag van alles om te zaaien en wilde even vragen of ze ook een zakje paniek hadden.
Paniek zaaien
Die auto’s in Duitsland, jongens. Dit is wel goals, hoor. Verder deed ik niks bijzonders, behalve dus het kwijl van m’n kin vegen, de weekboodschappen inslaan en m’n weekoverzicht afmaken.
Mustang droomauto
Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘file, films, fris‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

9 reacties

 1. Ik moest lachen want je hebt gewoon ‘contingency frites’ in de vriezer liggen!
  Wat uitgaven aan mezelf betreft ben ik ook zo’n ontzettende krent. Voordeel is wel dat ik genoeg had gespaard (lees: niet uitgegeven) om mezelf op een nieuwe motor te trakteren. Blij mee!

  1. Hahaha, treurig, hè? Maar ik ben er trots op. ? Een nieuwe motor is toch wel een van de beste vormen van #treatyoself. (En een goede reminder dat ik nu eindelijk mijn motorrijbewijs moet halen.)

 2. Wil je wel of liever niet weten dat ze die koffie monins in heel veel smaken hebben? Bijv ook bitterkoekjes (die niet zo heet, maar wel zo smaakt).. :P

  1. Hahaha, weet ik! Ik heb afgelopen weekend weer staan kijken en twijfelen. Voor nu houd ik het even bij deze. ?

 3. Mosselen, zo lekker!
  Ik wist trouwens ook echt niet dat je geen 113 kan bellen. Echt goed dat dat nu uitgebreid in het nieuw is gekomen. Alleen helaas voor de jongedame te laat.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.