Zoek
Sluit dit zoekvak.
Herfstkleuren

door de lens: standje sambal, speculaas, snert

De wintertijd is ingegaan en de wintertemperatuur ook. Dus tijd voor standje sambal, speculaas op wit brood, snert en nou ja, tijd voor selfies is het natuurlijk altijd. Verder recenseerde ik wat boeken, ging ik naar de dokter en genoot ik van herfstkleuren.

MAANDAG
Wat een heerlijke dag was dit! Lekker arbo-onverantwoord ontbijten achter mijn iMac en tikken maar. Ben ook echt heel blij dat ik toen ik mijn iMac kocht ook meteen een trackpad meenam, want je muis opladen met een kabel die je in de onderkant moet steken, is niet praktisch tijdens je werk…
Ontbijten achter iMacStiekem is dit al een oude foto, maar ik kwam hem tegen toen ik wat bestanden opruimde. Ik kan niet wachten tot mijn trots in mijn nieuwe huis staat. Voor de oplettende kijker: hier ontbreken inderdaad onder andere alle Engelse boeken van Harry Potter. Deze fangirl is nog steeds bezig met het uitbreiden van haar verzameling, hoor.
Boekrecensies freelennseAls pauze nam ik een uitgebreide douche en waste ik mijn haar. En dat je haar dan dus fantastisch zit op een dag dat je nergens naartoe hoeft…
Goede haardagDeze hond heeft zijn prio’s on point, hoor. Na bijna een uur spelen, saampies, geeft hij de voorkeur aan de tv. Oké, ik ken mijn plek. Zijn plek is trouwens meestal op mijn hoofd.
Herdershond kijkt tv
DINSDAG
Hoog, Sammy, kijk omhoog, Sammy. Ik woon dus al drie jaar in dit huis en het is me precies nooit gelukt een mooie plafonnière te vinden. Bestaan die überhaupt? 
Lamp vervangen
Ik maakte deze selfie omdat ik a) vond dat mijn haar fantastisch zit en b) omdat ik moest wachten op eten en mezelf moest afleiden van een allesverwoestende hangry mood. Wel leuk: ik liep naar de snackbar (die ene waar ze me bij naam kennen) en de eigenaar vertelde me dat ‘ie een stuk van me gelezen had en dat ‘ie vindt dat ik heel goed schrijf. TE LIEF. ♥️
Wachten op eten
When you think ya bossy. Godsamme, dit wil je toch opvreten?
Vince de directeur
WOENSDAG
Ik slik dus altijd in de ochtend de pil, maar vanochtend tijgerde ik als krolse kat over de grond, omdat ik dat minuscule ding op de grond liet vallen. Beter dan in de gootsteen, maar toch. Heb ‘accio pil‘ nog geprobeerd, mocht niet baten. Snap niet waarom de gevleugelde uitspraak ‘een speld in een hooiberg’ is. ‘Je pil op dezelfde kleur badkamervloer’ is zó veel treffender. (En wat ben ik blij dat ik eindelijk afscheid kan nemen van deze oerlelijke badkamer.)
Pil kwijt
Weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zit alweer te rillen van de kou in mijn #baemw. Effe standje sambal dan maar. ?
Verwarming in de auto
DONDERDAG
Als je je trui met Fries before guys draagt, dan moet je natuurlijk wel patat halen. En fitboy Johan blijkt duizend keer meer ruggengraat te hebben dan ik. Hij at met enorme toewijding zijn salade.
Lunchen met Johan
Ineens het besef: ik voel me een beetje een kind dat bijna jarig is en weet dat het naar Disneyland gaat. Ik heb zo ontzettend veel in mijn toekomst. Wat tegelijkertijd eng is, want ik heb dit nog nooit zo gevoeld. Het investeren in en ontplooien van mezelf werpt vruchten af. ??‍♀️✨Emily Nagoski - Kom als jezelfIn de avond in een schoon bed ploffen is echt het beste ooit. Je slaapt op een of andere manier altijd zó lekker. Misschien moet ik iemand inhuren die elke dag mijn bed verschoont. (Ik heb geen drugs gebruikt voor deze foto, ik was gewoon moe en zen.)
Schone lakens slapen het lekkerst
VRIJDAG
Een doktersbezoek in de morgen, is een dag zonder zorgen. Ik heb een moedervlek op mijn rug die ineens zo groot is dat ik er alimentatie voor aan kan vragen en hij (of is een moedervlek een ‘zij’?) jeukt als een gek. Toch maar even naar laten kijken. Gelukkig stond ik na twee tellen ook weer buiten. ‘Dit is helemaal goedaardig’, aldus de dok.
Wachtkamer huisartsEén van de leukste dingen aan freelance tekstschrijver zijn, is dat je ontzettend veel leert. Door voor verschillende bedrijven te bloggen, schrijf ik over onderwerpen waar ik eerder nog niets van wist. En vooruit: je eigen tijd indelen, Instagrammen om zichtbaar te zijn en je hond op je voeten zijn ook wel leuk. ? — Ben jij zelfstandig ondernemer (zo ja, promoot jezelf gerust in de reacties op Instagram!) of ben je in loondienst? Of misschien studeer je? Ik ben benieuwd! ✨
Freelance tekstschrijver leren over onderwerpenOndanks dat ik van suiker ben, ging ik toch maar even op pad. Moet nu best wel veel dingen regelen voor de verhuizings, dus ja, dan ga je maar.
Herst in NederlandEen bus huren bijvoorbeeld. Dit is #nospon, hoor, maar als je in de buurt van Utrecht woont en een auto wil huren, ga dan naar Stern. Vorige keer maakten ze een klein foutje toen ik een bus huurde en nu kreeg ik gratis een upgrade. Helemaal top. ??
Auto huren voor verhuizingMoet altijd zo om Vince lachen als hij zo ligt. Kan me ook niet voorstellen dat het comfortabel is, maar goed. Dat moet ‘ie allemaal maar lekker zelf weten. En ja, ik sla dus altijd deze tree over als Vince beneden is, omdat ik bang ben dat ik ineens op zijn neus sta.

ZATERDAG
Ken je dat, dat je je plaatsvervangend lullig voelt? Vince en ik waren natuurlijk alweer vroeg buiten en ik zag dit. Het telefoonnummer van de eigenaar stond op het briefje, maar ik wilde eigenlijk niet de brenger van het slechte nieuws zijn én ik wilde hem niet wakker bellen. Toch maar gedaan, want het regende de hele tijd en het leek me handig dit zo snel mogelijk af te plakken. (Kan ik al ergens karmapunten inruilen voor cash?)Ruit ingetiktOh, herfst, met al je mooie kleuren. Met de momenten dat ik met mijn hond met de bladeren speel, om me heen kijk en geniet van alle veranderingen in de natuur en het lezen van boeken op de bank onder een dekentje. Je doet me denken aan mezelf: loslaten, een frisse wind erdoorheen en veranderen. Mooi. ???? — Met welk seizoen zou jij jezelf vergelijken?HerfstkleurenHad ineens zo’n zin in speculaas op brood. Dus dan trek je je schoenen aan en dan haal je speculaas. Tja, eh, ze noemen me ook wel the dreamchaserSpeculaas kopenJaaa! Ik deelde op Instagram dat ik speculaas haalde om op brood te doen en kreeg daarna minstens 10 dm’s van mensen die hetzelfde gingen doen. Als je dan geen echte influlennser bent, dan weet ik het ook niet meer.
Speculaas op wit brood
Ik vond het wel weer tijd voor snert. Erwtensoep etenVandaag kwam dan ook eindelijk mijn recensie van Je moet (bijna) niks van Lianne Keemink online. Lianne Keemink - Je moet (bijna) niks

ZONDAG
Ik heb de nieuwe Passion Planner voor 2019 in huis. Ik ben trouwens echt een schrale Hollander, hoor. Ik print de planner en bind ‘m in, omdat ik geen zin heb om uit te zoeken hoe het allemaal werkt met bestellen en invoerrechten en dat soort ellende. De Passion Planner 2019 is als gratis download beschikbaar.Passion Planner 2019Nog een boek dat ik las en waar ik een recensie over schreef: Damn, Honey. Verplicht leesvoer! De recensie van Damn, Honey kwam vandaag online.
Damn, Honey - Marie Lotte Hagen, Nydia van Voorthuizen - recensieEindelijk begonnen met spullen uitzoeken voor de verhuizing. Ik heb al heel veel weggegooid en ga ook nog een berg weggeven. Sinds ik drie jaar geleden voor het laatst verhuisde, heb ik zo veel dingen niet gemist en aangeraakt. Tijd om daar afscheid van te nemen. Het is ook tijd afscheid te nemen van dit weekoverzicht, want meer fotografeerde ik niet vandaag.Beginnen met inpakken verhuizing
Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op Twitter, Facebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige week was het een weekje selfcare.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

 1. Hahahahaha, accio pil, hahaha. Oprecht, ik zit hardop te lachen. Ik ben alle boeken voor het eerst (I know, ik was gewoon zo bang voor Voldemort bij de eerste film dat ik daarna dacht: HP is niks voor mij. Boy, was I wrong) en ik ben elke keer helemaal blij als ik een HP referentie begrijp, haha. Voel me een echte fangirl. En die Passion Planner, zou je die aanraden? Ik ga er sowieso nu gelijk even over lezen, maar ben benieuwd wat jij ervan vindt (als je er al over geschreven hebt, dan zal ik dat nu wel tegenkomen, hihi). Liefs!

  1. Hahaha, looove Harry Potter! Welk boek lees je nu? Ik heb gisteren mijn toverstokken ingepakt en ben helemaal sip erdoor, aangezien ik ze pas in het nieuwe huis weer uitpak. En ja, ik raad de Passion Planner zeker aan! Heb er nog geen blogpost over geschreven, maar die staat wel op de planning.

 2. Een passion planner! wow…. ik ga dat eens bekijken via die pdf.
  Mocht ik er nou razend enthousiast over worden (met dat voortkabbelende leventje van mij, valt er voor mijn gevoel niet veel nieuws te plannen maar het jeuheuheukt toch wel een beetje), dan zoek ik dat bestellen wel voor je (en voor mij) uit.
  Wil je dan een dated, een academic, een undated, een gouden, een blauwe of een zakelijke zwarte? Want als ik toch enthousiast ga bestellen, bestel ik er voor jou ook gelijk eentje hoor!
  Oh, enne… nog ff een date doen? Hoeft geen uren te duren hoor! Bakkie leut, happie eten, of gewoon even een vlotte vijf minuten ‘he, hoe-is-t-ik-heb-hier-nog-wat-voor-je-en toedels’ is helemaal prima als dat beter past! Heb hier namelijk nog jeugdsentiment liggen van je. Wil niet degene zijn die voor jou beslist dat dingen wel weggegooid kunnen worden, hoe opgeruimd je nieuwe huis ook gaat worden! ;-)
  <3

  1. Ja, San, het is echt grandioos! Ik ben er zo blij mee. Heb de nieuwe voor 2019 al liggen, maar als je voor 2020 weer gaat bestellen, bestel ik graag met je mee. ? Zeker nog even een date doen! Ik app je binnenkort, want wil sowieso even knuffelen. ?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.