Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zonsopgang de Lek

door de lens: een weekje selfcare

Ben zo goed voor mezelf aan het zorgen dat ik niet eens zin heb mijn hersenen te pijnigen om drie lekker allitererende woorden in de titel te zetten. Verder staat er een Bijzonder Goede Tip in dit weekoverzicht voor iedereen die een nieuwe vloer zoekt, val je van je stoel als je ziet wat ik at en eh… was dat het wel zo’n beetje. Hoe beter ik voor mezelf zorg, hoe saaier de weekoverzichten zijn. Nou, goed, groeten huis en kijk maar even of je verder leest. Joe!

MAANDAG
Na de chaotische weken hiervoor, leek het me knap puik eens een beetje beter voor mezelf te zorgen. Op Instagram gaf ik al aan dat ik komende tijd even mijn eigen lievelingsmens ben en ik ben hartstikke van plan dat in alles door te voeren. Ha.
Kiwi etenLezen is voor mij ook echt een onderdeel van goed voor mezelf zorgen. Ik verdwijn helemaal in een boek en dit is dan ook nog eens een boek waar ik van leer. Het is de opzienbarende nieuwe wetenschap die je seksleven zal veranderen: ‘Kom als jezelf’ van Emily Nagoski. Op Instagram kreeg ik er al veel reacties op van mensen die hier ook benieuwd naar zijn, dus er komt zeker een recensie aan!
Emily Nagoski - Kom als jezelfToen ik Vince ‘s middags uitliet, was ik hem weer eens ineens kwijt. Hij glipte tussen een hek door naar zijn beste vriend om te kroelen en koek te kanen. Geef hem eens ongelijk…
Vince en sluiswachterLeuk wel, die zomer in de herfst, maar ik ben er klaar mee. Dus 25 graden of niet, ik eet gewoon pasteitjes met ragout. (Het is maar goed dat ik geen ambitie heb om foodfotograaf te worden…)
Ragout In mijn vorige weekoverzicht en op Instagram deelde ik dat ik effe niet zulke beste weken had. Soms krijg ik hier reacties op als ‘jeetje, dit moet je niet delen, hoor, niemand wil je nu inhuren als freelance tekstschrijver‘. Maar de reacties van mensen die ik help, wegen zóveel zwaarder. Dit is echt goud waard. Júllie zijn goud waard.Reactie Instagram #bijdepsycholoog
DINSDAG
Het leukste aan de herfst vind ik dat mijn hond zo lekker bij de kleuren past. En dit is een vrij accuraat beeld van hoe ik er meestal uitzie op onverwachte foto’s. 
Vince tussen de bladeren
Ik ben dus de laatste tijd best wel moe. Hoor er heel veel mensen over, maar het leek me dus niet verkeerd om eens wat anders te eten dan patat en pizza. Dus ik maakte een quiche, biefstuk en at een berg doperwten.
Quiche doperwten biefstuk
WOENSDAG
Zijn jullie al onder de indruk? Denk dat mijn volgende stap het worden van een sportblogger is. Deze smoothie heb ik uiteraard niet zelf gemaakt, maar kreeg ik in mijn handen gedrukt. “Is goed voor je.” Oké.
Lekker fitgirlen
Vince heeft het negen van de tien keer beter bekeken dan ik. In een volgend leven wil ik ook hond zijn. Beetje bikken, beetje tukken en een beetje zonnebaden. Niks meer aan doen.Vince achtertuinEindelijk lukte het me om foto’s te maken van de berg boeken die ik afgelopen tijd las. En elke keer als ik foto’s maak, al is het maar van zoiets simpels als boeken, besef ik dat ik het mis om met mijn camera op pad te gaan. Ik ben verre van een goede fotograaf, maar ik vind het zó heerlijk om te doen. Zodra ik verhuisd ben, gaan Nikon en ik eens lekker op stap. ?✨Foto's boeken maken
DONDERDAG
Deze hier was er even helemaal klaar mee. I feel you, boy, I feel you. Toen hebben we maar gekroeld tot we lekker even buiten gingen spelen. Grote kans dat je doodmoe wordt van alle odes aan mijn hond, maar hij brengt me gewoon zo ontzettend veel goeds.
Vincie boos

VRIJDAG
Voor het eerst deze week even rustig opstarten. Bakkie koffie, journaal en eventjes luieren op de bank.
Wakker worden met koffie en journaal
Wat naast koffiedrinken heel fijn is: je planning in orde maken. Ik doe alles fanatiek met pen en markers in de Passion Planner. Heel therapeutisch, vind ik zelf. ??‍♀️
Plannen Passion Planner
Daarna is het tijd om iemand te interviewen, blogposts te schrijven voor bedrijven en facturen op te maken. Ik vind mensen interviewen zo leuk om te doen! En ben zo dol op deze werkplek. Ben heel benieuwd hoe het straks in mijn nieuwe huis is. ZIN AN.
Freelance tekstschrijver werkplekFreelance tekstschrijver interviewenEén van mijn lievelingsplekjes in huis. Al sinds ik op jonge leeftijd werd geboren, is schrijven wat ik het liefste doe. Ik wil boeken schrijven, versjes, blogposts, webteksten, achtergrondverhalen en bovenal geschiedenis. Want naast schrijven vind ik waarde toevoegen door iemand te inspireren en taboes te doorbreken ook ontzettend mooi om te doen. Ik wil mooie dingen maken en dingen mooi maken. En ik wil dingen die we over het algemeen als lelijk zien met iedereen delen. Want schrijven is voor mij als denken. Alleen dan door mijn vingers. — Schrijf jij graag?
Freelance tekstschrijver webteksten blogposts ondernemers
ZATERDAG
Ik wilde vandaag een hoop doen, dus Vince en ik gingen al vroeg de paden op, de lanen in. Nou ja, eigenlijk de dijk op. En holy smokes, wat was het weer mooi. Ik woon hier nog anderhalve maand en ik heb besloten hier nog met volle teugen van te genieten.
Zonsopgang de Lek
Eén van de dingen die ik wilde doen: een vloer kopen voor in mijn nieuwe huissie. En dat is gelukt! Ik kreeg op Facebook de tip om naar Bebo Parket te gaan en dat deed ik braaf. Geen slechte keus, want ik heb een goede vloer voor een prikkie. Overigens niet de vloer die je op de foto ziet. Ik bouw de spanning graag op en laat je zien wat het is geworden als de vloer ligt. (a.k.a ik ben gewoon vergeten een foto te maken van de vloer die ik koos.)
Bebo Parket
ZONDAG
Vincie en ik deden ons weer voor als modelburgers en ruimden zwerfafval op.
Zwerfafval opruimen met hond
Zelfde plek (bijna) en zelfde tijdstip. Wat is de wereld verschillend en mooi, hè?
Zonsopgang Voorhavendijk
“Ben je niet bang om alles achter te laten?” is een vraag die ik vaak krijg nu ik aan de andere kant van het land een huis heb gekocht. Nee. Ik ben niet bang. Ik heb hier niets om voor te blijven, wat veel mensen als treurig ervaren, maar ik helemaal niet. Binnen een uur ben ik op deze vertrouwde plek, wat ik graag overheb voor de mensen die ik wil zien. Sowieso ben ik graag alleen en loop ik de deur niet plat bij mijn vrienden. Wat helemaal oké is, want you do you. Het is tijd voor een nieuwe omgeving. Dat past perfect bij het opnieuw uitvinden en programmeren van mezelf. En ik ben blij dat ik genoeg vertrouwen in mezelf heb om een keus te maken die door velen als raar wordt gezien. Ik heb er duizend zin in.
Kop thee
Ik maakte wentelteefjes als ontbijt…
Wentelteefjes ontbijt… en Vince keurde het goed. Verder werkte ik vandaag, las ik wat en genoot ik van het heerlijke weer.
Vince wentelteefjes
Ik heb zin in een nieuwe week! Wat jij?
Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op Twitter, Facebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

  1. Ik vind je weekoverzichten altijd heerlij: lekker simpel, geen opsmuk en heerlijk eerlijk! En je verhuizing is toch hartstikke stoer, het is jouw leven en VInce en jij gaan het daar enorm naar jullie zin hebben en zo groot is ons land ook weer niet dat je niet op bezoek kan gaan bij vrienden en v.v.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.