Zoek
Sluit dit zoekvak.
Eten bij Friends

door de lens: koud, kanen, kool

Lenn naar het Verre Oosten komt steeds dichterbij. Dus deze week had ik mijn eerste afscheidsdiner… Verder had ik het koud, maar heb ik volop zin in de winter die eraan komt. Tijd voor boerenkool, duizend koppen thee onder een deken en Heel Veel Lezen.

MAANDAG
Zondag was ik ietwat in de war door de wintertijd, want het was al een stuk lichter toen ik om 7 uur opstond. Vandaag ging om 6 uur de wekker en het eerste wat ik dacht was ‘o ja, echt een stuk lichter nu ‘s ochtends, ja’. Toch sprong ik maar gewoon uit bed, want genoeg te doen én ik had heerlijk geslapen. Laf it. Heb jij moeite met opstaan als het nog zo donker (en koud!) is?
Wintertijd
Ondanks dat ik het idee heb dat we de herfst zo goed als hebben overgeslagen, werd ik wel heel blij van het weer kunnen dragen van mijn winterjas en Timberlands.
Winterjas en TimberlandsNog een voordeel aan koud weer: boerenkool met wôs! En als je je afvraagt waarom ik een halve worst eet, dat is niet geheel vrijwillig. Die andere helft doneerde ik aan iemand waarvan de naam begint met een V en waarvan de maag op een of andere manier altijd rommelt. (Gaan honden dan toch echt op hun baasjes lijken?)
Boerenkool met worst
DINSDAG
Hond Is Boos Want Regen. Ja, sorry, jongen. Ook in de regen moet je naar buiten. Voordeel is wel dat hij het afdrogen feest vindt, maar daarna is ‘ie weer effe een sikkeneurig beessie. Als jij een hond hebt: hoe vindt hij of zij de regen? Vince loopt ook altijd heel demonstratief om alle plassen heen en plakt zichzelf tegen muren aan in de hoop dat hij dan droger blijft. ? 
Boze herdershond want regen
Ik blijf me er dus over verbazen dat dit soort wagentjes op een autoweg mogen rijden. Maar goed, ik stond toch in de file, dus veel verschil maakte het ook weer niet. (En voor de mensen die nu op hun achterste benen staan: ik stond stil, want file. Ik gebruik mijn telefoon niet als ik rijd, want dan stuur ik mezelf direct de vangrail in.)
45 km op 70-wegJe weet het, hè. Het leven is een feessie, maar je moet wel zelf de taart eten.
Red Velvet taartIk kwam deze oude foto tegen en besloot ‘m in het kader van de naakte waarheid te delen. Dit ben ik, een paar jaar geleden. En wat ben ik nu een ander mens. (Afgezien van dat mijn haar daar geel is en mijn huid witter dan wit.) Soms wilde ik dat ik toen wist wat ik nu weet. Dat ik precies goed ben zoals ik ben. Sowieso: dat goed genoeg dan ook écht goed genoeg is. Dat ik om hulp mag en kan vragen, dat ik niet zo hard voor mezelf hoef te zijn, dat over je gevoelens praten heel goed kan zijn en dat het niet erg is als ik iets niet weet. Maar ik weet tegelijkertijd ook dat het goed is zo. Dat het prima is alles op mijn eigen tijd te doen en dat ik deze lessen alleen maar leer door het proces waar ik doorheen ga. — Zou jij graag iets tegen je jongere zelf willen zeggen?
Iets zeggen tegen je jongere zelfNog even een tip van huismus Flip: leg je pyjama weer lekker op de verwarming. Want ja, ik ben team #verwarmingallekkeraan. ??? Warm douchen en dan een warme onesie aan. ‘Hemels’ is nog een understatement.Pyjama op de verwarming
WOENSDAG
Oké, het is toch wel weer een stuk lichter in de ochtend. En dan deze luchten als traktatie. Prima begin van de dag.
Wintertijd mooie ochtendGisteren regende het pijpenstelen, dus ik kon deze kekke jas niet aan. Nou ja, kan wel, maar daar wordt ‘ie niet mooier van en ik word er vooral nat van. (Puberaal gelach mag.) Vandaag was ik er wel lekker de blits mee aan het maken.
Winterjas Sissy BoySnacks zijn leve. Wat is jouw lievelingssnack bij de snackbar?
SnacksIk kwam dit tegen, maakte er een foto van en deelde het in mijn Instagram Stories, met als grap dat ik mijn #baemw heb gepimpt. Kreeg dus duizend privéberichten met de vraag waar ik dit gekocht heb. ??
Auto gepimptEven een tip voor iedereen die zich af en toe alleen voelt: neem een hond. Zelfs plassen doe je niet meer in je eentje.
Neem een hond en wees nooit meer alleenHet was Halloween en ik vond dit toch wel één van mijn betere ideeën:
Halloween bel uitzettenEn ik won zowaar iets! Wingerien (@wingstagramthings) verlootte een moodboard voor branding van een bedrijf. HELEMAAL LEUK. Ben heel benieuwd wat ze ervan maakt met mijn beroerde input.
Moodboard branding

DONDERDAG
Nou, vooruit, nog een foto van een mooie lucht. Ik word er in ieder geval heel erg gelukkig van. 
Mooie ochtendlucht Vreeswijk
Tijd om naar kantoor te gaan met mijn eerste levensbehoeften: m’n waggie en cappuccino. En de verwarming op 28 graden. Laf me leve.
LevensbehoeftenOndanks dat ze geregeld mijn auto onderkakken, vind ik vogels fantastische dieren. Niet alleen om het zingen, ook vanwege hun vrijheid. Dingen eens vanuit een ander oogpunt bekijken. Je ruimte in een formatie opeisen. Gewoon gaan als je ergens klaar (mee) bent. Mooi, man. ? — Wat is ultieme vrijheid voor jou?
Vogelvrij
VRIJDAG
Vandaag weer een sessie gehad bij de psycholoog. Ik ben zo emotioneel als een natte dweil en zo trots als een aap met zeven lullen. De psycholoog zei dat ik niet meer dat kleine meisje ben dat zich altijd ongewenst en onbelangrijk voelt. Dat ik van ver kom en zó gegroeid ben. Dat ik niet meer naar bevestiging zoek bij anderen, maar de bevestiging uit mezelf haal. Dat ik goed voor mezelf zorg. Ik heb kei- en keihard gewerkt om hier te komen. En het is me gewoon gelukt. Ik ging kopje onder, heb moeten watertrappelen terwijl het water tot aan de lippen stond, maar ik heb de overkant bereikt. Ik heb lief. Ik geef lief. ??✨#bijdepsycholoogNa de zelfzorg voor mijn innerlijke mens bij de psycholoog, was het ook tijd voor zelfzorg voor mijn uiterlijke mens. Mijn wenkbrauwen waren wel weer toe aan een opknapbeurt.
Wenkbrauwen laten doenDaarna ging ik naar huis en werd ik geïnterviewd door Ingelise. Wat een leuk mens is dat!
Interview door Ingelise de VriesKreeg vandaag verder niets meer gedaan, dus keek Expeditie Robinson terug, luierde op de bank en wandelde met mijn hond. En dit is echt mijn recept voor rust in mijn hoofd: een mooie lucht en daarnaar staren in de buitenlucht. 
Avondlucht Vreeswijk

ZATERDAG
Vandaag een hoop te doen, maar eerst maar beginnen met een lange wandeling. In de kou, met een prachtige zonsopgang.
Zonsopgang de Lek NieuwegeinZonsopgang Vreeswijk Lek Nieuwegein
Moest even wat spullen halen bij Makro. Ik heb al jaren geen kerstboom meer, maar vergeet nooit wat voor ellende ik het vind om die lampies er een beetje fatsoenlijk in te slingeren. Zag dus hier dat er echt heel mooie bomen bestaan waar al lampjes in zitten. Dit is toch grandioos? Denk serieus dat ik deze boom volgend jaar koop. (Wel tricky, want Vince piest graag tegen kerstbomen.)Kerstbomen MakroIk ben veranderd in iemand die helemaal gelukkig wordt van het kopen van een nieuwe printer.
Printer gekochtHet is de tweede aankoop voor mijn nieuwe huis, op een vloer na. Sad, but true.
Blij want printer gekochtBij Makro kocht ik ook flessen chloor. En één ervan is gaan lekken, waardoor a) ik alle tassen weg moest gooien, b) mijn auto ruikt naar een zwembad en c) ik wel heel even chagrijnig was.
Chloor gelektDus dan eet je je verdriet maar weg. Ja, toch.
Lunch met patat en kroketIn de avond ging oma weer eens op stap. Aangezien Lenn naar het Verre Oosten steeds dichterbij komt en ik de sleutels van mijn droomhuis bijna in handen heb, is het tijd voor afscheid. Voor de gelegenheid maakte ik me weer eens op. Dat was alweer wat maanden geleden, haha.
Oma op padMelisa en ik deden waar we goed in zijn: schranzen en zuipen. Lekker wel.
Eten bij Friends Café Friends ossenhaas
ZONDAG
Jaaa, de winter komt! Ik heb de eerste mensen alweer autoruiten zien krabben, het gras is ‘s morgens wit en ik kan wolkjes blazen. Blij word ik hiervan.
Koud bevroren grasHier word ik ook elke keer weer blij van: Vince die zo op zijn gemak is. Ben zo gelukkig dat ik hem een paar jaar geleden geadopteerd heb.
Slapende herdershond

Verder doe ik vandaag weinig fotogenieks. Ik ben aan het werk, ga weer wat dozen inpakken voor de verhuizing en doe de was.

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige week draaide om standje sambal, speculaas en snert.

— Wat was jouw hoogtepunt afgelopen week?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

  1. Nou, die ultieme vrijheid lijkt me wel. Nooit meer de hand ophouden bij de baas, lekker doen waar ik zelf zin in heb (moet nog wel even bedenken wat dat dan precies is want ik weet nog steeds niet wat ik precies wil worden als ik later groot ben), boekjes lezen en redigeren, boekjes schrijven misschien wel (oh, dat is wel een leuke voor later, maar waarover schrijven we dan…) lekker met het hondje wandelen, nooit meer hoge hakken aan… need I say more?
    Je bent een topper, Lenn (over de psycholoog enzo). Alleen nog even zeggen dat je ook op foto’s die geen selfies zijn, uitermate goed genoeg bent, precies zoals je bent :-)
    XXXXX

    1. Jaaa, zullen we samen de nieuwe Nicci French worden?! ? Heel lief ben je. Dank je wel dat jij jij bent. ♥️

    1. Ja, ik ook weer wat meer. Overweeg zo’n wake-uplight te kopen! Heb jij dat weleens geprobeerd? En dank je wel!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.