Zoek
Sluit dit zoekvak.
Het beste wat we hebben Griet Op de Beeck recensie

het beste wat we hebben

Misschien ben ik nu weer aan het vloeken in de kerk, maar ik had eerlijk gezegd nog nooit een boek gelezen van Griet Op de Beeck. Alle media-aandacht en de tweets die ik erover las, zorgden ervoor dat ik Het beste wat we hebben zo snel mogelijk moest lezen.

Het beste wat we hebben: het verhaal

Het beste wat we hebben is het eerste deel van een trilogie waarin Griet Op de Beeck een belangrijk thema tot op het bot wil uitspitten. Drie boeken die ook prima afzonderlijk te lezen zijn. Drie boeken met drie perspectieven op eenzelfde problematiek. Drie, omdat sommige dingen niet simpel te vertellen zijn.

Het beste wat we hebben is een boek over stoppen met altijd maar doorgaan en stil blijven staan. Over de complexiteit van collectief oud zeer, over hoever de schaduwen van het verleden reiken en over afscheid durven nemen. Over de schoonheid van echte soorten samen, over wat een mens kan doen in een wereld zoals de wereld van nu.

Dit boek gaat over Lucas, die tijdens een zitting opstond en de raadkamer uitloopt. Soms weet een lijf beter wat te doen dan alle opgetelde rationaliteit. Lucas stapte in zijn auto en reed zonder veel nadenken naar de brug. De brug waar elk jaar gemiddeld veertien mensen afsprongen…

Recensie Het beste wat we hebben Griet op de Beeck

Recensie Het beste wat we hebben

WAT. EEN. BOEK. Ik heb dit met ingehouden adem gelezen. Griet Op de Beeck hield me echt in haar greep. In het begin moest ik even wennen aan de schrijfstijl en het Vlaamse. Op een of andere manier had ik dat helemaal niet verwacht; waarom weet ik ook niet. Ik was er gelukkig snel aan gewend en werd helemaal in Het beste wat we hebben gezogen. Het is mooi en pijnlijk tegelijk om over deze worstelingen te lezen. Om te weten dat dit zo vaak echt gebeurt; niet alleen in de literaire wereld.

Het is een pijnlijke werkelijkheid en Griet Op de Beeck heeft het prachtig verwoord. De karakters lijken met zorg te zijn opgebouwd en het verhaal valt heel mooi samen. Tot ver in het boek vermoed je wel een en ander, maar wát het precies is… De spanning wordt heel goed opgebouwd. Zorgvuldig ook. Ja, ik ben echt geraakt door dit boek. Dat ik na dit boek direct Kom hier dat ik u kus heb gekocht, wil natuurlijk ook wel wat zeggen…

♥ Waardering: 9.

Griet Op de Beeck – Het beste wat we hebben
Prometheus / 2017 / 9789044629378
Het beste wat we hebben is bij Bol.com te koop voor €22,50.

Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Ik zag ‘m al een paar keer voorbij komen op je Insta. Moet heel eerlijk bekennen dat ik ook nog nooit een boek van haar heb gelezen, maar dat ik nu wel heel erg nieuwsgierig ben. Hij gaat op m’n lijssie!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.