Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: bakken, braaien, snaaien

Weer een week zonder glamour, zonder spannende dingen (of nou ja, er gebeurden wel spannende dingen, maar die waren zo spannend dat ik ze niet kan delen op het wereldwijde web), zonder gezond eten en bovenal zonder dat ik de loterij won. Wat er wel gebeurde, zie je hier.

ZONDAG
Ik eindigde vorige week met  de foto van mijn iMac, waar ik op aan het werk was om het weekoverzicht te maken. Daarna sprong ik onder de douche. Hels karwei hoor, dat wassen van je haar en al die andere ellende. Daarna maakte ik mijn blogpost voor Urbanchicks af, keek ik A Series of Unfortunate Events en at ik chips. (De hele zak leeg, ja.)

Ook wandelde ik weer anderhalf uur met Vince. Toen ik thuiskwam slingerde ik het fornuis aan en maakte ik kaasfondue. Als je je afvraagt wat voor lelijke foto dit is, ik dronk ook herfstbok en was mijn scherpe blik een beetje verloren. En de oranje kleur komt doordat ik altijd tomatenpuree door de kaasfondue gooi. Gratis tip.

Kaasfondue met tomatenpuree

Na de kaasfondue had ik nog steeds honger. Op een of andere manier raak ik daar nooit vol van. Dus trok ik een bak ijs (latte macchiato) uit de vriezer en creëerde ik een extra onderkin.

IJs op schoot

MAANDAG
Hahaha, elke ochtend als ik beneden kom, loopt Vince over van enthousiasme om naar buiten te gaan. Kijk maar hoe hij staat te springen…

Ik snap niet waarom hij niet naar buiten wil, hoor. Aangenaam temperatuurtje, prachtig uitzicht om kwart over zeven in de ochtend. Nee, ok, even zonder gekheid: die wandeling in de ochtend vind ik echt heel lekker. Ik ben altijd goed wakker als ik eenmaal aan het werk ga!

Uitzicht Vreeswijk

Toen ik op kantoor kwam, kon ik mijn geluk niet op. Solvari bestond 8 jaar en dat vierden we met taart.

Solvari 8 jaar

In de avond maakte ik een bak rijst met euh, kip, groenten en zoetzure saus. Ik was lui en moe en besloot lekker op de bank te eten. #studentikoos #yolo

En dit was natuurlijk de Grote Dag dat mijn eerste weekoverzicht online kwam.

DINSDAG
Fototechnisch gezien was dit een beetje een saaie dag. Ik deed ook niet bijzonder veel, behalve werken. Verder was ik 100 jaar bezig met eigen beltonen op een iPhone zetten en was ik in staat om wat huishoudelijke apparaten te laten sneuvelen. Wat een gedoe is dat! Jammer genoeg onthoud ik ook nooit hoe het precies moet en ben ik elke keer weer woest als het niet lukt. Nou ja. Om dit gezever goed te maken, een foto van mijn lunch. Pannenkoeken met Heel Veel Stroop.

Toen ik thuiskwam na werk en na het uitlaten van Vince, bakte ik een schnitzel. Ik moest de schnitzel doorsnijden omdat hij te groot was voor mijn pan, haha. En ja, ik had best even die jusvlekken kunnen wegwerken. Maar goed, ik had honger en vond het al heel wat dat ik eraan dacht om het vast te leggen voor mijn grandioze weekoverzicht.

Na het eten speelde ik met Vince. Als je je afvraagt of ik altijd mijn onesie aan heb, het antwoord is ‘ja’. Ik woon in dat ding. Zoals je ziet heeft Vince net zo’n beste aandachtsspanne als ik. En blijft al mijn eten vettechnisch gezien op mijn kont hangen. Joe.

Vince werd baldadig. Hij mag niet op de bank, maar heeft daar gewoon maling aan. En ik heb geen ruggengraat, dus ik liet hem maar.

WOENSDAG
Ik keek al heel de week uit naar deze dag. Eens in de maand komt Gracy langs om me een heerlijke massage te geven. Gracy is reflextherapeut en maakt gebruik van neuro-musculaire reflextechnieken. Ze masseert organen, zenuwbanen en spieren om het lichaam in balans te brengen.

Verder was ik tot laat op kantoor. Tussendoor ging ik natuurlijk naar huis om Vince uit te laten en toen vond ik een leuk pakketje op mijn deurmat! Ik kreeg De kleine wereldverbeteraar van Guusje Slager binnen. Heel benieuwd naar! Laat even weten of je er een recensie van wil lezen binnenkort. :-)

De kleine Wereldverbeteraar Guusje Slagter
Na werk reed ik naar de snackbar, maar gezien de overload aan voedselfoto’s, bespaar ik jullie de foto van een bakkie friet met mayo en kipkruiden. Oh, en vandaag kwam ook mijn blogpost over Nooit meer te druk online.

DONDERDAG
Vandaag at ik weer een supergezonde lunch. Ik was lui en ging naar Subway voor een Italian BMT. Lekker, jongoooons. #cleaneating #nevernoteating #fatgirl

Verder werkte ik vandaag en had ik contact met potentiële opdrachtgevers. Netwerken is niet helemaal mijn kopje thee, dus ik vind het extra tof als ik als freelance tekstschrijver benaderd word voor een opdracht of samenwerking! Eenmaal thuis had ik honger als een paard. Ik maakte aardappeltjes met doperwten en cordon blue.

Daarna keek ik Celblok H terug. Zoals ik vorige week ook al zei: ik blijf dit echt een goede serie vinden. Ik kijk bijna nooit tv, maar dit volg ik graag. Al kijk ik het dus wel altijd terug, haha. Lang leven de technologie.

In de avond ging ik voor de verandering eens op tijd naar bed. Normaal lig ik er echt pas laat in, maar vandaag voor twaalf uur! #winning Het beste van alles: schone lakens. Wat is dat heerlijk, zeg. Ik wil iemand die elke dag mijn bed verschoont, want dit is echt het geluksmoment der geluksmomenten. Nou ja, ik sliep dus niet meteen, want ik wilde optimaal genieten van verse lakens en bleef lekker woelen en serie kijken.

VRIJDAG
Jaaa, begin deze week was het nog superdonker toen ik Vince uit ging laten. Vandaag was ik ook wel ietsje later op pad, maar wat een verschil. Ik word zo gelukkig van mooie zonsopgangen en luchten en nou ja, gewoon wat licht als ik buiten ben sowieso.

Na het uitlaten van Vince ging ik naar kantoor. Daar heb ik eigenlijk geen foto’s gemaakt. Sorry, jongens. Toen ik wegging brak mijn tas af, dus toen ik eindelijk uitgehuild en thuis was, maakte ik deze foto.

Hierna ‘keek’ ik de Voice of Holland (met mijn ogen dicht, jawel) en deed ik eigenlijk niets meer. #friyay #lekkerlosgaan
Oja, vandaag kwam ook mijn blogpost over oordelen online.

ZATERDAG
Vandaag had Vince er zowaar wél zin in om naar buiten te gaan. Hij slaapt volgens mij gewoon uitzettend graag uit. Toen in beneden kwam, rende hij meteen naar de deur om duidelijk te maken dat hij een wandeling wel zag zitten. Vince vond op straat weer eens wat te eten en zoals altijd probeerde ik dat snel uit zijn bek te vissen. Ik houd er niet zo van als hij dingen van straat eet, maar echt voorkomen kan je het niet altijd. Terwijl ik mijn hand in zijn bek stak, beet hij (per ongeluk) keihard op mijn vinger. Ik was niet boos genoeg om hem ter plekke achter te laten, dus we liepen maar gewoon een flinke ronde en genoten ondanks mijn half geamputeerde vinger van al het moois om ons heen.

Ik moest nog wat boodschappen doen en zag dat het toiletpapier in de aanbieding was bij de Sligro. Schrale Hollander als ik ben, sloeg ik natuurlijk meteen een flinke voorraad in. Ook hebben ze daar altijd dingen staan om te proeven, dus ik had een gratis lunch. Ik at haring, kipshoarma, een of ander aardappelprutje, kaas, droge worst en voor de rest weet ik al niet eens meer wat ik allemaal onder mijn neus stopte.

Ook ging ik naar de Albert Heijn om eindelijk eens de pan te halen die ik al een tijdje op het oog had. Ik heb geen vogels, dus ik durf het wel aan.

Eenmaal thuis borstelde ik Vince. Hij houdt er wel van als zijn kapsel een beetje oké is. Daarna keken we saampies Riverdale.


In de avond ging ik samen met een vriendin naar een zonnestudio. We gingen lekker ruim een kwartier onder de zonnebank (niet onder dezelfde hoor, dat werd een beetje krap) en waren daarna helemaal zen en gelukkig. Zo simpel kan het leven zijn, jongens.

ZONDAG
Zin om wakker te worden had ik niet. Eigenlijk wilde ik gewoon heel de dag gaan liggen vegeteren in mijn nest, maar ik moest natuurlijk Vince de Vieze Vuns even zijn benen laten strekken.

We liepen weer keiiiiiver en waren anderhalf uur onderweg. Ik vind het hier zo mooi. Overigens dacht ik ook dat het stront van de dijk zou regenen. Het was juist hartstikke mooi weer – dat voelde echt als een cadeautje.

Toen Vince en ik thuiskwamen was ook mijn droger klaar en kon ik de was opvouwen. Gelukkig was het niet veel, want het huishouden is zeg maar niet echt mijn ding. Daarna las ik Gedichten van de broer van Roos van Tim Hofman uit. Binnenkort vind je hier een recensie!

Tim Hofman Gedichten van de broer van Roos

Hierna maakte ik voor mezelf croissants. Zo lekker als ze warm uit de oven komen om er meteen een dikke laag boter en hagelslag op te knikkeren. <3 Ook Vince kreeg wat lekkers: brood met smeerworst.


En na de brunch was het alweer zondagmiddag. Dat stuk zien jullie in het weekoverzicht van volgende week. Happy week, folks! Maak er weer eens wat moois van. Joe!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

  1. Haha ik heb hier van genoten zeg. Heb ook meteen weer honger terwijl ik een kwartier geleden klaar was met eten. Love eten enzo.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.