Nooit meer te druk, geschreven door Tony Crabbe - recensie - freelennse
boeken

nooit meer te druk

Van je vrienden moet je het hebben, ha. Ik kreeg voor mijn verjaardag dit boek in mijn brievenbus van Kim. Kim vindt (en heeft gelijk) dat ik altijd (te) druk ben. Het is sowieso vaker wel dan geen rotzooitje in mijn hoofd en vaak heb ik ook gewoon veel te doen. Fulltime mooie marketingdingen doen bij Solvari, daarnaast ben ik freelance tekstschrijver en ik heb ook een huis(houden) en een dikke Duitse herder die ook geregeld naar buiten moet.

Waar gaat Nooit meer te druk over?

Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een ‘zelfhulpboek’. Een praktisch boek dat je helpt om, hoe raad je het, nooit meer te druk te zijn. Je hoort het altijd om je heen, je hoeft maar te vragen hoe het gaat en het antwoord is standaard “druk”. Zoals Marie Kondo je huis opruimt, ruimt Tony je hoofd en je leven op.

We vinden druk zijn iets heel goeds. Het klinkt alsof je een goed leven hebt en alsof je heel belangrijk bent. We worden de hele dag overstelpt met mails en onze to-do-lijsten puilen uit. Veel mensen verwachten veel van ons. Dat terwijl een burn-out de grootste bedreiging op de werkvloer is. Nooit meer te druk is onderbouwd met nieuw psychologisch onderzoek en biedt je heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven. Met gerichte aandacht op wat je doet.

Wat vind ik van Nooit meer te druk?

Wat een fijn boek! Nooit meer te druk geeft goede handvatten om het een stuk rustiger te krijgen. Eerder dacht ik altijd ‘ja, joe, ik móet nu eenmaal veel dingen doen, hoe kan ik daar nou mee stoppen?’. Ik merk dat er echt wel dingen zijn die ik slimmer, anders of minder kan doen. Ik was al aan het minderen met het gebruik van mijn iPhone. Dankzij Nooit meer te druk en de app RealizD ga ik hier gestaag mee door! Het is oprecht een verademing om alleen daardoor al tijd over te houden. Ik heb minder prikkels en het geeft echt rust. Tony Crabbe schrijft op een fijne manier en uit eigen ervaring. Hij leert me dat ik door alle notificaties en afleidingen altijd ‘aan sta’, wat ik niet zou moeten doen. He is so right. Ook heel fijn aan Nooit meer te druk: aan het eind van elk hoofdstuk vat Tony Crabbe samen wat hij allemaal verteld heeft. Ideaal voor mensen die altijd druk zijn in hun hoofd. ;-) Ik ga lekker niet verklappen welke handvatten Tony je allemaal geeft, daar moet je echt het boek voor lezen. Joe!

♥ Waardering: 8,5.

Tony Crabbe – Nooit meer te druk
Luitingh-Sijthoff / 2016 / 9789024572687
Nooit meer te druk is bij Bol.com te koop voor €17,99.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply Ayla 25/01/2017 at 08:31

  Ben heel benieuwd naar dit boek! Ik heb het momenteel überhaupt al niet zo druk, dus hij staat op mijn lijstje voor wanneer m’n werk weer begint :)

  • Reply freelennse 25/01/2017 at 08:40

   Ja, het is echt een aanrader! Maar misschien kan je beter beginnen voordat je werk van start gaat? Dan kan je het gelijk goed aanpakken! ;-) Begin je aan een nieuwe baan?

 • Reply Lies 25/01/2017 at 09:22

  Die app zag ik op een andere blog ook passeren, ga hem ook eens installeren denk ik. Benieuwd naar het resultaat.

  • Reply freelennse 25/01/2017 at 10:12

   Deel je jouw resultaten met me? Ben zo benieuwd hoe andere mensen het doen, haha! Ik vond het in ieder geval erg confronterend…

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.