Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: hechtingen uit billen, winters en bier en tie, eh, pizza

Vorige week haalde Iris (je weet wel, die #girlboss van Ikbenirisniet) me hartstikke over om weekoverzichten te gaan maken. Wat ik ga proberen: elke maandag een kersvers weekoverzicht online en elke woensdag een ‘normale’ blogpost. Ik faal wel vaker als het gaat om me aan mijn eigen afspraken te houden, dus verwacht er bovenal niet te veel van. Nou, jongens, gaan we.

MAANDAG
Op de eerste de beste dag van de week ging het al lekker mis. In mijn hoofd zag de foto van mijn koffiemachine er prima uit, maar op beeld bleek dat effe anders te zijn. In ieder geval: maandag begon ik dus mijn dag met een cappuccino. Daarna vertrok ik naar kantoor, waar ik bovenal druk was met het lanceren van een actie waarbij bedrijven een luxe koffiemachine kunnen winnen. Na het werk reed ik naar huis en hield ik mijn hart vast – mijn ruitenwissers deden het niet meer. Niet per se handig als het vriest en ijzelt.

Ruitenwissers kapot

Gelukkig werden de ruitenwissers gefikst en kon ik daarna lekker zen spaghetti eten, mijn mail bijwerken en wat schrijven voor mijn blog. Daarna las ik een stuk in Nooit meer te druk. Natuurlijk met Vince naast me. Op maandag kwam ook mijn blogpost over Vince online: de lessen die ik van hem leerde. Deze blogpost werd idioot goed gelezen en geliked op Facebook. #prouddogmom

Vince naast de bank

DINSDAG
Moet op dinsdag nog steeds wennen aan het idee dat ik weekoverzichten plaats. Het was sowieso niet zo’n boeiende dag voor jullie om te zien: ik werkte tot over negenen ‘s avonds bij Solvari, reed naar huis – nee, naar de snackbar om een berenklauw te halen -, sprong onder de douche (wellicht zijn er mensen die dat hadden willen zien, sorry dan) en ik liet Vince uit. Tijdens die wandeling zag ik deze etalage en ik word er elke keer weer blij van. Eenmaal thuis gaf ik Vince nog een tandenborstel om te eten (#glutenvrij #fitdog) en daarna ging ik naar bed. Heb je al spijt dat je aan dit weekoverzicht begonnen bent? Je mag gewoon afhaken, hoor.


WOENSDAG
Dit was de dag met het allerbeste begin: een ontbijtje bestaande uit een gigantisch stuk redvelvetcake én een goede bak cappuccino. Ik kreeg halverwege de dag ook nog een mail dat ik snel naar huis moest, want Gedichten van de broer van Roos van Tim Hofman lag op me te wachten. Recensie volgt snel!

Gedichten van de broer van Roos - Tim Hofman
Nadat ik al een flink stuk gelezen heb in Gedichten van de broer van Roos liet ik Vince weer uit. Ik hoopte dat het daarna de laatste keer zou zijn dat ik zijn medische romper en trainingsbroek aan zou trekken.


DONDERDAG
Vandaag ging ik met Vince naar de dierenarts waar de hechtingen netjes uit zijn kont gevist werden. Hij vond daar het zijne van.


hechtingen uit kont hond

Gelukkig ging alles goed, ziet zijn wond er heel netjes uit en wandelden we een flink stuk. Normaal is het al bijna donker als ik met Vince de Vieze Vuns de middagronde loop, maar nu werden we hierop getrakteerd.

zonsondergang Vreeswijk
Omdat ik dinsdag zo lang op kantoor was en ik vandaag toch naar de dierenarts moest, was ik vandaag lekker vroeg thuis. Kookte hutspot met rookworst, werkte wat aan mijn blog en las wat. Wat een glamour hè, jongens.

hutspot
VRIJDAG
Vandaag kwam mijn blogpost online waarin je kan zien hoe ik in slaap val tijdens het kleuren én waarin je een hangmat en meer t.w.v. 80 piek kan winnen. Boffen! Verder dronk ik bier.


Ik at pizza.


En verder viel ik gewoon hartstikke in slaap op de bank. #oma

ZATERDAG
Ik werd heerlijk relaxed wakker met een zonnetje! Trok meteen mijn allerlelijkste hardloopschoenen aan om naar buiten te gaan met Vince. We waren anderhalf uur onderweg en het was heerlijk.


Toen we terugkwamen, plofte ik ontzettend lui en in mijn onesie op de bank en keek ik Celblok H terug. Ik blijf dat zo’n toffe serie vinden! Blij dat er weer een nieuw seizoen is.


Dit was ook de dag dat ik eindelijk Vince zijn medische romper uittrok. Na heel wat weken is hij eindelijk verlost. Nu voelt hij zich weer knap voor de vrouwkes.


Ik deed ook de boodschappen en werd daar zo hongerig van dat ik neerstreek bij de snackbar.


Aan het eind van de middag liep ik weer ruim een uur met de dikke Duitser en werden we wederom getrakteerd op iets moois.

Vreeswijk
Ik heb altijd honger (dat zal jullie nu nog meer gaan opvallen) en altijd zin in gin. Toen we thuiskwamen heb ik een groot glas gin met ijsthee (sorry, geen tonic #lekkeranders #yolo) en citroensap (limoenen vergeten…) gemaakt. Daarna bakte ik biefstuk en maakte ik goddelijke jus om daar brood in te dopen. Voor een prikkie geef ik je het recept. Joe.


Laat op de avond knuffelde ik Vince aan gort.


ZONDAG
Toen ik wakker werd, was het nog best vroeg. Ik besloot dus eventjes wat te werken in bed. Na een half uur ging ik er toch maar uit, want ik kon niet bij mijn bril en kreeg hoofdpijn van naar het scherm kijken. Ik word echt oud, jongens.


Ik kleedde me weer warm aan, maakte Vince wakker en we trotseerden de kou. Kijk eens hoe mooi dit is: de kleuren van de lucht, de woonboten en het gebroken ijs!


We liepen weer een grote ronde en dan komen we altijd langs de moestuinen. Jammer dat het slootje niet bevroren was, anders had ik eindelijk alle boerenkolen kunnen stelen – nu de vorst er overheen is geweest. (Ik lust geen boerenkool. En ik houd niet van stelen. Maar ik moest toch een beetje jeu geven aan dit weekoverzicht.) Ik vind het winterse gewoon echt heul erg mooi.


Eenmaal thuis viel Vince meteen in slaap, haha. Dus ik deed de was, maakte ontbijt en deed saaie huisvrouwdingen.


Daarna was het eindelijk tijd om aan dit weekoverzicht te beginnen en ik denk dat ik daar tot en met maandagmorgen mee bezig ben. Wat een werk!


ps: ik ga gewoon lekker lief zijn voor mij en deze overzichten maken tot de zondagmiddag. ik heb gewoon niet echt veel zin om me opgejaagd te voelen dit af te maken; dat is voor niemand leuk. volgende week zal mijn weekoverzicht dus beginnen op (de tweede helft van de) zondag.

 

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

14 reacties

 1. Haha, het klinkt alsof je het súperleuk vond om dit overzicht te maken. #sarcasme Toch vind het heel leuk om te zien! En leuk: heel veel Vince!

  1. Hahaha, het maken zelf is niet per se heel leuk, maar als ik het eindresultaat zie, ben ik wel blij! Leuk dat jij het ook leuk vindt! :-) En wees gerust: there is more Vince to come!

 2. I like it! Lekker veel Vince en snacks, daar houd ik wel van! Het ziet er inderdaad heel mooi uit daar, megaveel ijs ook. Zouden die mensen in de woonboten dat niet eng vinden? Dat er aan de waterkant ineens iemand voor je raam kan staan? Ik zou mooi een slotgracht om mijn woonboot heen hakken!

  1. Hahaha, ik zou het echt naar vinden als mensen ineens zo dichtbij je huis kunnen komen. Maar aan de andere kant, als je niet op een woonboot woont, kunnen mensen ook gewoon naar je deur lopen…

 3. Jaaaaa ik vind dit LEUK. En Vince is zo lief, wat knap dat ‘ie zo braaf is bij de dierenarts. Dit was ook gelijk een goede reminder dat ik alvast een stukje van het weekoverzicht ga schrijven zodat het zaterdag hopelijk minder werk wordt.

  1. Hij is echt een topper! Toen hij de eerste keer onder narcose moest, stond hij zoooo te trillen op zijn benen. Brak echt mijn hart. Moest ook keihard huilen toen hij onder narcose was, hahaha. :’) Goed zo! Dan kunnen we elkaar aankomend weekend een virtuele high five geven omdat we niet 1.000 jaar bezig zijn met deze overzichten.

 4. Haha, de foto van Vince zijn koppie als de he hechtingen eruit worden gehaald is echt te goed! Moest ik zo om lachen! Hopelijk nu een tijdje niet meer naar de dierenarts!!

 5. Leuk!!! Ik heb een dog crush op Vince! Het doet mij nog meer verlangen om ook een hond in huis te nemen! Heb wel een hond, maar die is bij mijn ouders gebleven, want oud en enorm gehecht aan m’n vader….
  maar ik vind deze weekoverzicht een go!!

  1. Hahaha, Vince is er ook echt één om verliefd op te worden! Wat voor hond heb je? Mijn hart zou echt breken als ik mijn hond achter moest laten, maar ik snap wel dat je het doet als hij zo gehecht is aan je vader.
   Leuk dat je het weekoverzicht een go vindt! Ga zo de nieuwe maken die morgen online komt. :-)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.