Zoek
Sluit dit zoekvak.
redenen om een hond te nemen

vijf redenen om een hond te nemen

Sinds ik Vince heb, weet ik precies waarom elk Nederlands huishouden een hond nodig heeft. Ik hoefde er dan dus ook niet lang na te denken over de vijf belangrijkste redenen om nu, ja, per direct, een hond te adopteren. Inmiddels is Vince ruim een jaar bij me. In deze blogpost stelde ik Vince aan jullie voor!

REDEN 1: JE WORDT ER VOLOP LEKKER VAN
Afgezien van het feit dat de kilo’s verdwijnen als sneeuw voor de zon zodra je uren per dag wandelt met je hond, is er meer. Het hebben van een hond vergroot namelijk je sex appeal! Ok, uit onderzoek bleek dat dat alleen opgaat voor vrijgezelle mannen, maar ik vind het een zeer goede reden voor het adopteren van een hond. (Mannen met een hond vinden we aantrekkelijker vanwege de betuttelende houding naar de hond toe ook meteen denken dat hij een goede vader is voor onze kinderen. Mmm, ok.)

REDEN 2: JE HOEFT NOOIT NAAR VERPLICHTINGEN WAAR JE GEEN ZIN IN HEBT
Mijn antwoord op alles waar ik geen zin in heb: ‘ik kan mijn hond niet te lang alleen laten’. En dan ga je dus gewoon lekker niet. Ook dingen waar je echt even niet onderuit komt kan je in ieder geval verdraagzamer maken door lekker snel weer weg te gaan.

REDEN 3: LELIJKE CADEAUS HOEF JE NOOIT MEER ECHT TE GEBRUIKEN OF NEER TE ZETTEN
“Oh, dat vaasje? Ja, sorry, mijn hond sprong tegen de kast en precies dat vaasje sneuvelde. Sorry. Ik baal er ook van, maar je hoeft echt geen nieuwe te kopen, hoor.” Nooit meer pijnlijke afwijzingen.

REDEN 4: JE BENT NOOIT MEER ALLEEN
Vond je het altijd wat saai, in je uppie op de bank? Of wil je graag koken en dan per ongeluk je nek breken omdat er ineens een gevaarte van anderhalve meter achter je ligt? Dan moet je ook écht een hond nemen. Mijn lievelingsmoment is als mijn hond ineens bovenop me springt en mijn arm een paar uur lang afknelt. 

redenen om een hond te nemen

REDEN 5: BUKKEN IS VERLEDEN TIJD
Ben jij net zo onhandig als ik en laat je ook geregeld wat te eten vallen? Je hoeft niet meer te bukken, want voordat je met je ogen hebt geknipperd, heeft je hond het al weggehaald. Opgeruimd staat netjes.

Meer lezen over Vince? Ik schreef eerder al over het adopteren van een hond, over lessen die mijn hond mij leerde en over dingen die mensen zeggen als je de hond uitlaat.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Yesss! Nu kan ik écht niet meer wachten om een hondje te nemen in het nieuwe huis! Katten werken trouwens op redelijk dezelfde manier, als mijn vriend de kat staat te wiegen als een baby dan kan je me opvegen van liefde!

  2. Reden 6: honden maken me aan het lachen. Omdat ze intelligent zijn, maar dan op het niveau van een kind van twee. Heel goed weten dat ze niet op de bank mogen slapen, en het toch doen, totdat ze je wakker horen worden en er dan stiekem weer af komen. Alsof je het niet hebt horen gebeuren en ook niet kunt voelen dat dat ene kussen toch wel verdacht warm is. De onschuldige “didn’t do nothing”-blik: onbetaalbaar.

    Dat van reden 1 wist ik niet, ik zal er aan denken als ik me weer als vrijwilliger opwerp om de ‘leenhond’ uit te laten en het toevallig net die dag met bakken uit de hemel komt. Niet dat ik er ooit wat van gemerkt heb trouwens ;)

  3. Jaaa <3 Ik vind honden en katten vind ik allebei lief en leuk, maar honden zijn wel échte maatjes. Als ik later een groot huis heb hoop ik ook een hond te kunnen nemen, lekker buiten in het bos wandelen.. kijk er al naar uit!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.