Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: doggo, dankbaar, deadlines

Het was me het weekje wel weer! Ik kreeg fijne visite, stond weer effe lekker een potje te janken, werkte aan een heel mooi stuk, had voor de verandering deadlines en deed vreselijk fijne dingen. Je leest meer over iets ongebruikelijks dat ik doe, waarom ik dat doe en natuurlijk over Copy School: de cursus waarin je binnen 8 uur leert te verkopen als een baas. Dank je wel dat je er weer bent 🥰

ZONDAG
Ik blijf het zeggen — ik houd toch zo van m’n huis. Inmiddels was ik de kerstspullen wel een beetje zat, dus het was tijd om daar afscheid van te nemen. Of, nou ja, afscheid in zoverre: het echte boompje gooide ik weg, want geen kluit om ‘m terug te planten en de nepboompjes liggen inmiddels op zolder. Wegens drie miljoenmiljard glitters in vuilniszakken gedaan, maar dat neemt niet weg dat ik nu nog overal glitters terugvind. (En nog steeds plukjes haar van Vince. ❤️‍🩹)

Daarna is het tijd voor het gebruikelijke taartje — dit keer achter mijn iMac in plaats van op de bank. Ik heb dit jaar iedere zondag een money meeting met mezelf, waarin ik bekijk wat er binnenkwam en wat er uitging (en waaraan dan). Ik heb grootste plannen voor dit jaar, dus bring it on, 2023. ✨ (En ik kan je alvast vertellen dat jij daar ook heel veel plezier van gaat hebben. Trust me on this one. 😌) Ik maak ook mijn weekoverzicht van de week ervoor. Mocht je ‘m gemist hebben: werken, wandelen, winkelen lees je hier.

Terwijl ik lekker zit te rekenen en te schrijven, zie ik dit. Ik hoop toch zo dat ik hier nooit aan gewend raak — dat dit m’n uitzicht is. Mijn voortuin. Mijn veilige haven. 🙏🏻

Denk wel dat de mensen die langsliepen gedacht hebben dat ik een lijk aan het verbergen was toen dit in mijn woonkamer stond terwijl ik moed verzamelde om het naar zolder te brengen via zo’n doodenge trap. 🤡 Fun fact: de eerste keer dat ik mijn arm brak, ja, ik brak ‘m vaker, viel ik een paar meter naar beneden door een open trap. Ik liep ongeveer een week met een gebroken arm, want niemand geloofde dat-ie daadwerkelijk kapot was, doordat ik ‘m nog een beetje bewoog. Eindstand: ‘s nachts naar de eerste hulp door veel pijn, lievelingspyjama opengeknipt met tranen met tuiten tot gevolg, foto’s gemaakt en met gips naar huis gestuurd, volgende dag gebeld want chirurg keek er nog een keer naar en zag dat de groeischrijf verschoven was door de klap, operatie, janken want bij wakker worden de verkeerde kleur gips zien en 6 weken genieten van niet mee hoeven doen aan gym. 👍🏻

Anyway, toen alles opgeruimd was, vond ik het wel heel leeg ineens, allemaal. Dus, hop, de waggie in en naar het tuincentrum. Dacht slim te zijn door dat een uurtje voor sluitingstijd te doen, maar het was (waar je op deze foto bij de ingang precies niets van ziet), hartstikke druk. Had gehoopt dat iedereen er al wel geweest was, aangezien daar de grootste kerstshow van Europa is en je dan over de hoofden kan lopen. Klein inschattingsfoutje van mijn kant. 🤣

Wél heel blij met de planten die ik kocht! Onder andere de calathea, die ik liefkozend kale Thea noem in de app Plantsome. Die app geeft je watermeldingen en helpt me mijn groene amigo’s in leven te houden. 🌱 Tippie van mij — is voor gratis en doe ermee wat je wil. 🤪 De calatahea sluit ‘s avonds de bladeren. Vind ik zo mooi om te zien. Genieten zit in de kleine dingen, mensen.

Sinds kort heb ik een abonnement op HBO, waar alle films van m’n jeugdvriend Harry Potter op staan én een quiz over de afdelingen. Als echte Potterhead moet ik dat wel kijken, natuurlijk. Lekker met een maaltijd die ik haalde, want drukke dagen is weinig kookzin. Dat is één van mijn betere lifehacks: niet vinden dat ik altijd zelf moet koken (‘want dat doet en kan iedereen’), dat het zonder allerlei pakjes en zakjes móet of dat het altijd een Instagramwaardige maaltijd moet zijn. Love koken, maar love het net zo goed om te blijven staan en niet praktisch overspannen te raken door allerlei regels die ik mezelf opleg. Heb dat echt moeten leren — om dingen uit te besteden of in ieder geval anders te doen dan ‘de norm’. Overigens is het ook een zakelijke afweging, want ik kan een uurtje werken of een uurtje koken. Over die rekensom leer je meer in de training Wat moet dat kosten dan?

MAANDAG
Zin in een nieuwe week! Ben toch zo dankbaar dat ik niet meer iedere dag vroeg op móet. Toen ik nog in loondienst was, sliep ik structureel te weinig. Stond voor dag en dauw op om een flinke ronde met Vince te wandelen, haastte me naar kantoor en voelde me altijd opgejaagd en moe. Vind het zo’n rijkdom om nu mijn eigen werkdagen in te delen: wat ik doe en wanneer ik dat doe. 🙏🏻 Zie alleen wel dat m’n luie oog nog niet helemaal wakker was toen ik deze foto maakte, hehehe.

De werkweek begint met een afspraak voor een potentiële samenwerking. Iemand tipte mij als ‘de copywriter die je hebben moet’ en da’s toch wel één van de betere complimenten. Ik stopte een groot deel van mijn (vaste) samenwerkingen en sneed ook in mijn aanbod: ik schrijf geen losse pagina’s meer en mij inhuren voor copywriting is een vrij exclusieve aangelegenheid geworden, haha. Zoals je wellicht meekreeg, richt ik me tegenwoordig meer op coaching, cursussen en trainingen. Op LinkedIn vroeg iemand me waarom: was ik het schrijven zat? M’n korte antwoord is ‘nee’, want schrijven is nog steeds één van mijn lievelings. Het langere antwoord is dat ik het niet kan aanzien dat zo veel ondernemers maar net het hoofd boven water kunnen houden doordat ze niet weten te verkopen — ondanks hun mooie aanbod en ondanks dat ze goed zijn in hun vak. Dus kan ik je eten (teksten) geven tegen de honger of jou zelf leren vissen én vangen.

Zodra je een bedrijf runt, krijg je te maken met verkopen. Je omzet is de aorta van je business. Dan kan je wel zeggen dat je verkopen niet leuk vindt, maar je zal wel moeten. Kan je er maar beter plezier in én van hebben. Precies dát leert Copy School je.

Verkopen doe je met goede communicatie en goede copy. Want je tekst, weten wat je moet schrijven en zeggen, zit in alles. Je posts op sociale media, je verkoopgesprek, je salespagina’s, je antwoord op die e-mail van Die Klant Die Je Heel Graag Wil Binnenhalen. Beheers je die vaardigheid niet, dan maak je het jezelf onnodig lastig.

Het goede nieuws is: verkopen via je toetsenbord is te leren. Zelfs als je jezelf niet bepaald een superschrijver noemt. Word verliefd op je bedrijf, je aanbod, je klanten en verkopen. Zodat je nu eindelijk eens al die mensen kan gaan helpen, omdat ze niet anders meer kunnen, nee, wíllen, dan ‘ja’ tegen je zeggen. ♥️

De kennismaking verliep goed — kreeg daarna een appje van degenen die me aanbevolen heeft dat ik ben goedgekeurd. 🤪 Aankomende week maak ik een samenwerkingsvoorstel en dan bekijken we of we daadwerkelijk aan de slag gaan met elkaar. Ik werk dus nog maar heel selectief met ondernemers samen, omdat ik zeker wil weten dat de juiste basis er ligt. Wat ik merkte, is dat ondernemers soms niet zo goed weten voor wie ze er nou precies zijn (‘ik help iedereen’ staat gelijk aan niemand helpen, want je spreekt daarmee niemand aan) en wat hun belangrijkste boodschappen en visies zijn. Daarom bied ik copywriting nu in de vorm van een traject aan — zodat je zeker weet dat je copy klopt én dat je zelf ook aan de slag kan met verkopende teksten.

Oh, en, ja: ik zie er op beeld prima gekleed uit. En buiten beeld draag ik gewoon lekker m’n sportlegging. 😬

In de middag werk ik een interview uit. Héél interessant! Het is voor een magazine dat een nieuwe opdrachtgever maakt. Het is een interview met een hoogleraar sociologie en het gaat over ‘thuis’. Want wat ís ‘thuis’ eigenlijk? En wat geeft jou het thuisgevoel? Verandert dat? En is het eigenlijk niet heel erg overschat, dat we denken dat mensen het liefst tot hun dood thuis blijven wonen — in plaats van naar een verzorgingshuis gaan? Deze man houdt zich hier al jarenlang mee bezig, schreef er een boek over en oh, ik bewonder mensen zó die weten waar ze het over hebben, die durven afwijken en die staan voor wat ze vinden — mét steekhoudende argumenten.

Drukke dag dus, dus extra belangrijk om goed te plannen! Ik schreef daar al eerder over (toen gebruikte ik de Passion Planner nog, inmiddels al jaren trouw fan van deze van Make Life Work) en nam een podcastaflevering op over productiviteit. Daar ga ik het nu dus niet over hebben, maar deel wel wat anders met je. Sinds dit jaar houd ik namelijk per dag bij wat ik verdien. Dat betekent dat ik aan het einde van de maand precies zie wat ik aan omzet draaide en waarmee. M’n facturen zijn daarin niet leidend voor mij, want als ik in december 90% van dat werk deed en in januari de rekening stuur, telt voor mij alleen die 10% die ik daadwerkelijk werkte voor die klus. Zo kan ik zien wat werkt en daar meer van doen.

In de avond was ik mijn haren en maak ik, terwijl m’n bos opdroogt, de eerste opzet van mijn nieuwsbrief en nog wat stories voor op Instagram. M’n nieuwsbrief is de aanleiding, want ik weet nog hoe spannend ik het vond om ‘m te lanceren. Wat als niemand het lezen wil? Heb ik wel genoeg te delen? Vinden mensen het niet vervelend als ik… Wie ben ik nou helemaal… Genoeg redenen om het niet te doen. Ik deed het tóch en de eerste editie ging al naar meer dan 200 ontvangers. Nu krijg ik vet lieve reacties, iedere keer weer, en kan ik me er zelfs niets meer bij voorstellen — dat ik twijfelde om ‘m te maken en versturen. Ik hóu van schrijven en het kost me weinig moeite om met nieuwe edities te komen. Dat bracht me bij de kwesties voor mensen die ook regelmatig teksten schrijven: twijfel je dan over je woorden — of het wel goed genoeg en raak is? Ik maakte er een poll van en 82% (77 mensen) stemde ja. Op de vraag of ze weleens een liefdesbrief schreven, een brief aan hun beste vriend(in) of een krabbeltje aan hun ouder(s of verzorger(s)) en of dat dan wél supersoepel op papier kwam, stemden 76 mensen ja.

Daarmee toonde ik aan dat schrijven zo veel makkelijker, zo veel effectiever is, als je heel helder weet voor wie je schrijft, wat je boodschap precies is en wat de ontvanger raakt. Wederom: dat leer je dus in Copy School. 🥰

Omg, ik had het net al over een lifehack, maar dit is er ook eentje, hoor: je sloffen (of kleding) op een warme verwarming leggen, voordat je ze aantrekt. Het zijn trouwens deze sloffen (dit is een affiliatelink: als je iets bestelt via deze link, krijg ik, zonder dat het jou een cent extra kost, een deel van jouw bestelbedrag — ik snoep een beetje winst weg van Bol en dat kunnen ze lije 🤪) en ik heb nog nooit zulke fijne, warme exemplaren gehad. Aanrader maal 100! O, en: nieuwe pot en plant op de achtergrond!

Dit hele weekoverzicht bestaat grotendeels uit de maandag, gok ik zomaar, maar ja, het is wat het is. In de avond maak ik warme chocolademelk. Bij Hanos kocht ik van die chocobombs en het is ZO LEKKER. Of ik speciaal een pannetje heb gekocht voor de melk, zodat het ook lekker makkelijk giet en niet meteen aankoekt? Ja. 😬

DINSDAG
Een dag met alleen maar deadlines voor mezelf! Alles is aangeleverd en ik krijg al deze ochtend reactie dat de opdrachtgever erg blij is met het uitgewerkte interview. Lekker. De rest van de dag werk ik aan Copy School, schrijf ik mijn nieuwsbrief af en verstuur ik deze én maak ik een blogpost over de boeken die ik je aanraad te lezen dit jaar.

In de avond ben ik emotioneel: ik ben zo dankbaar voor m’n leven momenteel. Ik krijg mooie reacties op de nieuwsbrief, heb fijne mensen om me heen en ik geniet enorm van wat ik momenteel allemaal doe.

Ik plaats ook wat stories over die nieuwsbrief — aan de ene kant om meer ontvangers op de lijst te krijgen en aan de andere kant om te laten zien wat tekst doet. Kijk, in alle eerlijkheid: die nieuwsbrief is ook gewoon een marketingkanaal. Ik betaal elke maand zo’n €40 voor het programma om de nieuwsbrief überhaupt te kunnen versturen, dus het zou onlogisch zijn als ik dat niet terug wil verdienen. Ik maak een hoop gratis content (van mijn blogs tot vrijwel iedere dag stories op Instagram) en dat kost best wel veel tijd. Niet iedereen krijgt door het algoritme die content te zien, terwijl een nieuwsbrief gewoon in je mailbox ploft. Daarbij: mocht Instagram ooit verdwijnen, dan blijf ik in ieder geval in contact met jou. ♥️

Dankzij deze story kreeg ik er 15 nieuwsbrieflezers bij. Da’s geen toeval, da’s een kwestie van goede copy schrijven. In de story hieronder gebruik ik een aantal overtuigingsprincipes — die je ook leert in Copy School. En je ziet: het werkt.

Voor wie het weten wil: ik maak gebruik van MailBlue en ben daar erg tevreden over. Meld je je aan via deze link, dan krijg ik daar een vergoeding voor.

In de avond eet ik alweer iets dat ik haalde: een heerlijke pasta. Of ik ook ooit aan tafel eet? Jawel, kijk maar bij morgen. 🤪

WOENSDAG
Wakker worden met dit licht in de woonkamer. Oh, oh, oh, wat kan ik hiervan genieten. Hier zie je ook de nieuwe planten staan! Mooi, hè? 🥰

Buiten is het ook al zo mooi. 😍 Ik maak ook m’n hele huis schoon, want er komt hoog bezoek vandaag. (Nee, daar hóef je niet per se voor schoon te maken, maar aangezien ik dat a) fijn vind en b) normaal op zondag doe, maar toen andere prioriteiten had, doe ik het lekker vandaag.

Ik dekte dus zelfs de tafel… (Zie je wel! 😬)

… want vandaag kwam Sep op bezoek! Niet in zijn eentje, uiteraard. En voor iedereen die het zich afvraagt: nee, Sep is en wordt niet van mij. Ondanks dat-ie zo goed in het interieur past. 🤪 Ik ben niet bezig met een andere hond en, geloof me, als er weer een hond in huize freelennse komt, ben je de eerste die het weet. Wel ongelooflijk genoten van zo’n sloopkogel in huis. 🥰 Het is ook echt een plaatje! Kijk die heerlijke pup nou braaf zitten.

En van het baasje van Sep kreeg ik bloemen. 🥰 Schot in de roos (haha) — prachtig boeket, dit!

Vandaag komt ook de podcastaflevering online die ik opnam met Laura! Voor deze aflevering deed ik een persoonlijke krachttest en de uitslag vertelt alles over welke kleuren mijn blauwdruk vormen en dus veel over mij zeggen. We praten in de aflevering over vertrouwen op je kennis, waarom therapie het mooiste cadeau is dat je jezelf kan geven, waarom ik het belangrijk vind om veel aan de wereld te geven, dat ‘manifesteren’ me soms zo giftig maakt en dat ik tot voor kort nooit durfde te dromen. Ook de belofte aan mezelf komt aan bod: “Ik blijf áltijd dicht bij mezelf.” Luisteren via Spotify doe je hier.

Oh, enne, ben je benieuwd naar jouw kleuren en wat dat over jou en je krachten zegt? Meld je dan aan voor het nieuwe programma van Laura: ‘Dit ben ik — mijn 10 kleuren voor meer rust en plezier’. Ook jij doet dan de test en stap voor stap ontdek je je persoonlijke handleiding. (Ik ben héél blij met mijne en het komt overeen met mijn Human Design, zó leuk om te zien. Nu weet ik (en krijg ik bevestigd) hoe ik keuzes maak, hoe ik balans houd en hoe ik sta voor wie ik ben.) Nog een aantal plekjes voor de groep in maart, waar ik ook in zit. Meer informatie lees je hier.

DONDERDAG
M’n routine en ritme zijn nog altijd een beetje kwijt, maar als er iemand al vroeg voor je deur staat, dan moet je je nest wel uit. Vandaag kwam deze meneer een extra rij spotjes plaatsen in het spanplafond. Het oorspronkelijke plan was om hanglampen boven de werkplek te hangen, maar bij nader inzien wilde ik toch spots. Bij een ‘gewoon’ plafond kan je gaatjes dichtmaken, maar in een doek dat het spanplafond is, gaat dat niet. Mocht ik de hanglampen dan niet meer willen, dan eh, ja, heb ik pech. Aangezien ik toch wel echt licht tekort kwam als ik in het donker zat te werken, ben ik echt heel blij dat ik nu genoeg licht heb. 💡

Jaaaa, ook zo leuk: er werd weer een keer de training over tarieven bepalen gekocht. Ik doe bij elke verkoop nog steeds een ontzettende happy dance.

Terwijl de meneer bezig is met de spots, probeer ik wat te werken. Ik vind het altijd net iets uitdagender als er iemand in mijn huis is — laat staan als iemand ook nog geluid maakt met gereedschap. Moet wel zeggen dat ik het altijd wel fijn vind als ik effe op een andere plek zit, al is het maar een meter of drie naar voren. 😅

Vandaag komen ook de lijstjes online die ik maakte voor Dit Is Waarom Mensen Op Twitter zitten. Deze week gaat het om tweets over Dry January, e-mails en over volwassen zijn. Heb er weer heerlijk om gelachen. 🤣 Ik werk nog steeds vrijwel altijd met mijn koptelefoon (aanrader! aff.) op. Noisecancelling is echt een van de allerbeste uitvindingen sinds ooit.

‘s Avonds is het tijd lekker te ontspannen, want ik heb een afspraak bij m’n favoriete schoonheidssalon. Ik ga hier elke zes weken heen: om goed voor mijn huid te zorgen en om tot rust te komen. Ook hier geldt dat ik echt moest leren mezelf dit te gunnen en ik kan niet anders zeggen dan dat het me enorm bevalt. ♥️ Sinds het iets kouder is, neem ik dus ook altijd mijn eigen sloffen mee voor extra comfort. Da’s dus typisch zo’n ding waarvan ik vroeger zou denken dat het overdreven is, want ik lig onder twee dekens én op een verwarmde stoel (Sandra van de salon zorgt écht heel goed voor je), maar waarom zou ik het niet doen als ik het fijn vind? Ja, precies, daar kan ik ook geen goed antwoord op verzinnen, dus mee, die dingen.

Thuis nog een stukje taart en een warme chocolademelk en dan is het weer tijd om naar bed te gaan. 😴 Ik slaap altijd extra goed als ik bij Sandra vandaan kom. Met die ontspanning zit het dus wel goed, gok ik zo. (Nu weer zin in haar massages, nu ik dit tik.)

Ojaaaa, in de avond begint het een beetje te sneeuwen! Ik ben een trotse, luie Projector en kijk dus via mijn videodeurbel of het sneeuwt. 😅 En, jawel, het witte in het midden is een laagje!

VRIJDAG
De volgende dag ben ik toch wel een béétje teleurgesteld… Code oranje voor sneeuwval en dit is wat ik krijg. 🤣

Ergens toch ook wel een beetje blij — dat er geen sneeuw ligt tot aan m’n knieën, want ik heb vandaag een afspraak bij de nagelsalon. Deze vervang ik door…

… deze! 💅🏻 Naast de salon zit ook de stomerij waar ik m’n gestoomde beddengoed kan ophalen, dus da’s mooi two flies in one clap.

En het is wederom tijd voor een film. Ik geniet zó van dit seizoen, jongens. Lekker onder een deken op de bank een film kijken of lezen. Het boek (aff.) dat je ziet liggen is trouwens een aanrader! Ik kijk Fantastic Beasts and Where to Find Them.

ZATERDAG
En alweer weekend. Time flies when you’re having fun, dat blijkt maar weer. Tijd om naar de Duitse supermarkt te gaan — dit keer ook naar een andere locatie dan waar ik normaal heenga, want daar verkopen ze in het weekend verse soep. Mooi snert meegenomen voor aankomende week. 🥰 En, ja, die soep schept hij uit een soort Duitse tank, haha.

En door naar m’n favoriet eettent. Helemaal uit m’n comfortzone, want ik bestelde iets anders dan normaal! Of, nou ja, normaal bestel ik niet eens, want ze weet al precies wat ik wil eten en drinken. 😅 Mocht je ooit naar Kleve gaan om boodschappen te doen, ga dan naar de Edeka en eet bij de Griek die in hetzelfde pand zit. Ga je geen spijt van krijgen. 👌🏻

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘werken, wandelen, winkelen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.