Zoek
Sluit dit zoekvak.
boeken

boeken die ik je aanraad om in 2023 te lezen

Aan goede voornemens doe ik niet — ik bedenk ‘gewoon’ dingen die ik in een jaar ga doen. Eén van die dingen voor 2023 is meer lezen. Ik hóu zo van leren, van de ontspanning van een goed, fictief verhaal en toch deed ik het te weinig naar mijn zin. Dus maak ik er een gewoonte van: iedere dag, voordat ik ga slapen, lees ik 10 pagina’s. Het helpt mij enorm als ik een soort ‘streak’ maak, bijvoorbeeld in m’n planner. Een kruisje zetten of een vakje inkleuren voor elke keer dat je dit doel behaalt, werkt oprecht heel lekker. In ieder geval: meestal lees ik meer dan die 10 pagina’s, maar om te voorkomen dat ik uit de leesflow raak, pak dit ik elke dag mee.

En, omdat ik me voornam dit jaar meer mensen en ondernemers te helpen om met meer vertrouwen en plezier out there te zijn, de wereld een mooiere plek te maken en bij te dragen aan de droom een voor jou lekker leven te leven: 5 tips voor boeken waarvan ik vind dat je ze moet lezen.

Deze blogpost is onderdeel van de nieuwsbrief die bij meer dan 500 mensen op de digitale deurmat ploft. Die nieuwsbrief is een elektronische brief waarin je leest wat mijn aanraders zijn, welke gewoontes me helpen en waar ik weer lekker mee stopte, peptalks, podcasttips en favoriete hacks en tips voor introverten, over productiviteit, geld, doelen stellen en behalen, mindset, lekker leven, effectieve copy en goede marketing. Wil je je aansluiten bij die club van leuke mensen? Dat doe je hier.

Ook goed om te weten: de linkjes in deze blogpost zijn affiliatelinks. Dat betekent dat ik een deel van de winst wegsnoep van de grote vrienden van Bol (dat kunnen ze lijden 🤪) zonder dat het jou een cent extra kost. Wil je meer weten over passief inkomen verdienen, dan lees je daar hier meer over.

Big Magic

Big magic is een heerlijk (en) inspirerend boek. Elizabeth Gilbert schrijft fantastisch. Met humor, mooie inzichten, motiverende adviezen.  Een van mijn favoriete stukjes:
“Want ik wilde — net als Eileen — ook een zo uitbundig mogelijk versierd tijdelijk leven leiden. Ik bedoel niet alleen lichamelijk; ik bedoel emotioneel, spiritueel, intellectueel. Ik wil niet bang zijn voor felle kleuren, gewaagde beslissingen, vreemde ervaringen, rare ambities, plotselinge veranderingen of zelfs mislukkingen.”

Dit boek motiveert me om aan de slag te gaan. Het heeft drempels weggehaald en zorgde ervoor dat ik bijvoorbeeld Copy School durfde te lanceren. Let wel: na jaren ertegenaan hikken om te beginnen. Dus, koop dit boek als je (weer) creatief wil zijn en wil máken.

Waarom vrouwen minder werken dan mannen (en waarom dat ook jouw probleem is)

Als ik íets stimuleer (naast een voor jou lekker leven leven), is het wel dat je je eigen broek kan ophouden. Vrouwen werken vandaag de dag nog steeds minder dan mannen — en hoewel ik denk dat fulltime werken niet ✨het grootste goed✨ is, denk ik wel dat het belangrijk is dat iedereen genoeg verdient om onafhankelijk te zijn. Liesbeth Staats maakte niet alleen een documentaire over het veelkoppige monster dat de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is, ze schreef er ook dit fantastische boek over.

Het is een veelkoppig monster, de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Mannen zijn de norm, in vrijwel alles — en vrouwen verdienen doorgaans minder voor hetzelfde werk. Daarnaast doen vrouwen het grootste gedeelte van het huishouden en zorgen ze voor de kinderen. Hoe komt het toch dat deze patronen zo hardnekkig zijn en zich zo moeilijk laten uitroeien? En wat zijn de gemiste kansen voor vrouwen én mannen, zolang we geen afscheid nemen van die ingesleten gewoontes? Met fantastische (en schrijnende) voorbeelden maakt Liesbeth duidelijk hoe het zit met dit probleem en wakkert ze de discussie verder aan. Disclaimer: niet lezen als je geen zin hebt om link te worden. Want één ding maakt het duidelijk: het is tijd om een einde te maken aan deze ongelijkheid. We moeten nú in actie komen.

Als je denkt vanne: ik wil ook wel weer eens naar mijn tarieven kijken en zien hoe ik meer omzet kan draaien, dan is de training Wat moet dat kosten dan? iets voor je. Meer dan 90 pagina’s aan eigen ervaring (opgedaan in 10 jaar ondernemen), tips én oefeningen voor €129. (En als je denkt dat het veel te weinig is voor iets dat je zo terugverdient, de gedachte achter deze prijs leer je in de training.)

The big leap

Ja, ik barst van de privileges — maar ik ben niet voor het geluk geboren. Ik verbrak het contact met mijn ouders en heb best wel wat overtuigingen waarmee ik wil(de) afrekenen. The big leap liet me ontdekken wat me ervan weerhoudt mijn ‘ware potentieel’ te benutten (wat geen must is, maar ik ben dol op (persoonlijke) groei), zodat ik het gewenste succes kan behalen. Hendricks deelt zijn beproefde methode om je persoonlijke bovengrenzen te (h)erkennen en te doorbreken om uiteindelijk te behalen wat je wil – zoals werken in je Zone of Genius. The big leap biedt niet alleen een weg naar financieel succes, maar ook succes in je leven.

Elementaire gewoontes

Eerlijk is eerlijk: dit boek heb ik nog niet uit én toch raad ik het je al aan. Ik kreeg dit boek cadeau van de uitgeverij (#transparant) en ben zo enthousiast. Na drie jaar onderzoek heeft James Clear met behulp van theorieën uit de biologie, psychologie en neurowetenschap de ultieme gids — die Elementaire gewoontes is — geschreven, waardoor ongewenste gewoontes verdwijnen en je veel makkelijker met je goede gewoontes aan de slag gaat.

Ongetemd leven

Glennon Doyle laat in Ongetemd leven zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in het leven kunnen ervaren. Als kind leerde ik te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld en ik voel nu zo sterk hoe belangrijk het is die verwachtingen los te laten en te ontdekken wie we echt willen zijn. Dit boek heeft me echt geholpen meer te luisteren naar mijn hart.

— Heb jij nog een boekentip voor mij (en de lezers van deze post)? Laat ‘m achter in de reacties! 👇🏻

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.