Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: werken, wandelen, winkelen

We zijn er weer! Zoals je van me gewend bent: niets groots en meeslepends én toch een lekker weekoverzicht om te bekijken. In deze editie lees je meer over de langste minuut van mijn leven, dat ik het grootste gedeelte van mijn klanten heb uitgezwaaid en waarom en je krijgt ook nog eens een boel tips voor als je eens in het midden van het land bent. Want d’r is geen mooier plehekkie as Utereg m’n stad! Dank je wel wat je er weer bent 🥰

ZONDAG
Dat je denkt vanne: ik ga lekker op tijd naar bed, want dan ben ik ook eerder op. Dat hele vroege opstaan is uit mijn systeem — zeker sinds ik die nieuwe boxspring heb. Ik deed er 1 uur en 32 minuten over om in slaap te vallen. Geen grap: als je Apple Watch het zegt, dan is het waar. (Ik gebruik de app AutoSleep om mijn slaap te tracken. Is natuurlijk niet zo nauwkeurig als een slaapmeting in een daarvoor bedoeld centrum, maar toch leuk om te zien. Vinnik.)

Ineens krijg ik het op mijn heupen en gooi ik van alles weg. De sponsjes waarmee ik mijn gezicht reinig vervang ik, sokken met een gat erin gaan in de prullenbak en dingen die ik eigenlijk niet gebruik, verlaten m’n huis. Ik merk dat ik me onbewust erger aan dit soort dingen en maak weer ruimte in m’n huis, hoofd en nou ja, leven. Mocht je een goed boek willen lezen over opruimen en waarom dat zo fijn is, dan is dit een aanrader (aff.).

Het is ook weer de hoogste tijd om mijn bh’s te wassen. Een tijdje terug was ik bij Superbra in Utrecht om eindelijk eens passende bh’s te kopen. Bleek dat ik al mijn hele borsten-hebbende-leven de verkeerde maat droeg. 😬 Kennelijk is dat vrijwel altijd zo als mensen met borsten daar binnenkomen — wist ik veel. Ben daar zó fijn geholpen, voelde me ontzettend veilig en wil nooit meer ergens anders heen. Superbra heeft ook een filiaal in Rotterdam, dus mocht je een winkel zoeken waar mensen werken met verstand van zaken: ik raad ze enorm aan. Kocht daar ook meteen dit handige wasmiddel: effe in een bak met water, soppie maken en na een half uurtje is je bh schoon. Handy!

De wasmachine en -droger draaien ook. En effe: dit is toch echt de langste minuut van je leven? Godzijdrank hoef ik er eigenlijk nooit meer op te wachten nu ik apparaten met wifi en een app heb en da’s toch wel een van de rijkdommen in mijn bestaan. 😆

En natuurlijk maak ik mijn huis weer schoon. Was eigenlijk van plan om alles te ont-kessemussen, maar er bleek toch de weinig animo voor — de boompies bleven lekker staan. 🎄 Dit keer voor het eerst kerst in huis gebracht, dus genieten zal ik ervan, verdorie. Ik werd daar trouwens nog over geïnterviewd voor Eva Jinek: kerst min de fam.

Dit weekend was wel heel rock ‘n roll, want ik kwam ook nog eens mijn huis uit op zondag. Een unicum. 🤪 Uiteten bij één van m’n favoriete restaurants — in goed gezelschap. Ook hier zorg ik ervoor dat ik er Extra Lang van geniet, want die berg knoflook proef ik na een week nog.

Met mijn voornemen om meer te lezen gaat het ook nog steeds lekker! Een tijdje terug mocht ik van de uitgeverij een boek uitzoeken als kerstcadeau. Elementaire gewoontes (aff.) stond al een poos op mijn verlanglijstje en nu kreeg ik ‘m cadeau! Zo lief en fijn. Ik lees dus altijd meerdere boeken tegelijkertijd, dus overal in huis slingeren exemplaren. Ook weer een aanrader, dit. Oh, en in het kader van #verwarmschaamte (noem je dat zo?): ik kocht een dekbed bij HEMA om de thermostaat een paar graden lager te zetten zonder kou te lope te lije. Topaankoop, kan niet anders zeggen. (Ik lig sowieso graag onder een deken onder de bank — da’s een van mijn struggles in de zomer, als het te heet is om überhaupt iets aan te hebben. Is in bed ook zo’n gedoe, want ik snap niet dat mensen onder alleen een dun laken kunnen slapen. 🤣)

MAANDAG
Tijd om m’n waggie te laten keuren! Met vlag en wimpel geslaagd, deze Baas B(MW). Blijft een fijne bak — nog steeds een van mijn betere levenskeuzes om ‘m te kopen.

Hier vraag ik me altijd af of het een waarschuwing of een uitnodiging is. Wat denk jij? 😏 Op de dag dat ik dit weekoverzicht maak (15 januari) zou Vince 11 zijn geworden. Mis ‘m. ❤️‍🩹 Het lijkt gisteren én een eeuwigheid geleden tegelijkertijd dat-ie overleed. Ik hoop maar dat ze daarboven frikandellen hebben.

Terwijl mijn auto gekeurd wordt, laat ik me ook onder handen nemen: ik heb een massage in Utrecht. Voor de mensen die me altijd vragen waar ik heenga: naar Gracy Bernaards. Ze is ontzettend lief en niet geheel onbelangrijk, heel kundig. Ik boek altijd een uur en dan de behandeling nek-schouder-rug- en voetreflexmassage. Daarna nog even de stad in, waar ik dit weer helemaal niet trok. Dit noem je dan toch Unihorn?!!

Liep ook bij Sissy Boy naar binnen, want mijn alltime fave. Ik zoek nog een tafel voor bij de boekenkast en ik vind deze zó mooi. Wel zonder het lakentje, maar leek me wat heftig om dat eraf te halen voor de foto. Zeker met mijn ontbrekende motoriek en risico op alles breken — zowel wat op tafel staat als mijn eigen botten. Also: ben echt twintig jaar te laat geboren, hoor. Love al die meubels met vintage look.

En wat je áltijd moet doen als je in Utrecht bent: spoorpunten halen bij Theo Blom! Vroeger werden ze gemaakt van allerlei restjes: oud brood, koekjes die zacht beginnen te worden, of koeken die juist wat taaier zijn. Tegenwoordig maken ze ze gewoon van verse ingrediënten, maar oh, zo lekker. Tot zover de geschiedenisles van Lenn.

Ik denk dat ik toch maar foodblogger moet gaan worden. Maar, eh, ja, nog iets dat je niet mag missen als je in Utrecht bent: patat van Manneken Pis. En dan dubbel mayo — halverwege en bovenop. The best.

DINSDAG
Oja, je moet geen oude sokken weggooien voordat je nieuwe hebt (of hoe gaat dat spreekwoord ook alweer), maar dat deed ik toch. Gisteren in de stad liep ik met sokken die telkens onder mijn voeten gleden. Kwader kan je me niet krijgen. 😂 Na ze vier keer omhoog gehesen te hebben, was ik het zo spuugzat dat ik dit gezellige paar kocht. Past bij mijn relatief nieuwe tatoeage — waarvan ik me nu bedenk dat ik die ook nog helemaal niet heb laten zien. Is mijn neuspiercing je wel al opgevallen? 😅

En hoe kan je je dag beter beginnen dan met een spoorpunt? Hashtag genieten. Ik breng bijna de hele dag achter mijn iMac door, waar ik onder andere lijstjes maak voor Dit Is Waarom Mensen op Twitter zitten. Deze week over spierpijn, kinderen en ADHD.

Ik heb afscheid genomen van een groot deel van mijn (vaste) klanten, omdat ik me nu meer richt op het maken van cursussen en trainingen, zoals Copy School (waarin je binnen 8 uur leert te verkopen via je toetsenbord) en Wat moet dat kosten dan? (om je tarief te bepalen en te communiceren met vertrouwen en een goed gevoel). Voelt een beetje wiebelig, maar hé, af en toe moet je gewoon bold moves maken. (Nee, je moet helemaal niks (lees dit boek maar!), maar ik doe het wel graag.) Lijstjes maken voor DIWMOTZ blijf ik dus wél iedere week doen. Dan houd ik alsnog genoeg tijd over om ondernemers te helpen met hun copy, marketing, verkopen, goed geld verdienen — en dat allemaal op de manier die bij ze past. ✨ Trouwens: is het je ook opgevallen dat je op een brand new website zit? Angelina maakte mijn vorige design en ging ook dit keer weer voor me aan de slag. Mocht je nog een webdesigner zoeken, beveel ik je Eunoia Studio hartstikke aan.

WOENSDAG
Oliebollen en ontbijt beginnen allebei met een ‘o’. Toeval? Ik denk het niet. 😌

Oh, wat houd ik toch van wonen in een dorp. Gratis eieren meenemen, als je maar wel de doosjes terugbrengt. Dit is toch fantastisch? ♥️

Ik zag dat gezellige tafereel met de eieren toen ik weer eens een wandeling maakte. Ik wil weer vaker naar buiten, de benen strekken en genieten van de natuur. Dus dan doe je dat. Ik blijf het zeggen: dit is toch rijkdom — als dit je woonomgeving is? Ik hoop dat ik er nooit aan gewend raak. Ik zal de volgende keer een foto maken met een rechte horizon. 😬

Wel flinke woei. Maar wat doet het me goed om weer meer buiten te zijn. 🌬️

Ben ook op een missie: meer films kijken. Dit schijnt een klassieker te zijn — Amsterdamned —, dus in het kader van die kennen, keek ik ‘m. Kan niet zeggen dat het de beste film is die ik ooit heb gezien, maar dat was De Lift, die ik vorige week zag, ook niet. 😆 Als je nog een filmtip hebt, let me know! Harry Potter en Titanic heb ik al gezien en daar houdt het zo ongeveer wel op, hahaha.

DONDERDAG
Vandaag werk ik de hele dag in een soort hyperfocus. Heb dus geen foto’s gemaakt, totdat het tijd was om te eten, haha. Ik werkte aan de training Wat moet dat kosten dan?, waar ik al eerder de niet-opgemaakte versie van verstuurde naar degenen die ‘m als pre-order kochten. Want: wat je belooft, moet je waarmaken. Nu is-ie dan eindelijk écht helemaal af en ik kan niet anders zeggen dan dat ik er retetrots op ben. Ziet er mooi uit en belangrijker nog: de inhoud is echt heel goed. (Je merkt: het is hier geen plek voor (valse) bescheidenheid. Als je ergens goed in bent, trots op bent, blij mee bent — gewoon zeggen. Mag. Pak die ruimte maar. ♥️)

Anyway, ik gooi dus wat snacks in de oven, want de zin om te koken ontbreekt.

So prettyyyyy! Ja, heel blij mee. Hoop dat-ie veel ondernemers mag helpen met meer omzet draaien. Hij kost trouwens €29 en als je denkt vanne: ‘wat vraagt die meid weinig voor iets dat ik zo terugverdien, dat kan toch nooit goed zijn’? De logica achter die gedachte ontdek je in de training. En je leert ook wat de strategie achter deze prijs is. 😏 En als je overweegt mee te doen aan Copy School (we starten 23 januari — het is de allerlaatste ronde in deze vorm en hierna stijgt de prijs flink, dus je krijgt nu — om out te gaan met een bang — meer aan bonussen (€281!) dan dat je betaalt), maar eerst wil weten wat ik in mijn mars heb, koop dan Wat moet dat kosten dan?. Misschien is die dan ook wel praktisch gratis als je daarna Copy School koopt met de kortingscode die je bij de tarieventraining krijgt. Ik zeg het maar effe. 😌

De snacks bleken niet genoeg, dus ik gooide er nog wat kaassoufflés in. No shame in my eet-game.

VRIJDAG
Ik maakte me weer eens op — mét lippenstift zelfs. Wilde een reel maken om de training over tarieven te promoten, dus dat deed ik. Je bekijkt ‘m hier. Die training maakte ik niet zomaar, trouwens.

Ik was het zó zat om me het snot voor de ogen te werken en aan het einde van de maand geen zakdoeken te kunnen betalen. 🤧 Dus leerde ik over geld, met als resultaat dat ik van een woordprijs van €0,01 naar €9.800 voor een eerste cursus ging. 9 jaar aan lessen, valkuilen, fouten, tips en oefeningen in één training gegoten, zodat jij sneller dan ik je ideale prijs ontdekt en vraagt. 🙏🏻

Ik besloot meer te leren over geld. Te kijken naar mijn eigen overtuigingen. Mijn aannames te onderzoeken: was dat wel echt waar of vertelde ik mezelf dat verhaal? Ik was het zó zat om me het snot voor de ogen te werken en aan het einde van de maand geen zakdoeken te kunnen kopen. Ik werkte zes dagen in de week en zelfs de avonden — m’n irritatie groeide, maar mijn bankrekening niet. En dat moest anders, want ik wilde ontslag nemen.

Eind 2018 kocht ik mijn huis. Geen spaargeld, geen baan in loondienst meer en wel een hypotheekschuld. Op mijn eerste factuur stond €75 en die verstuurde ik, na er úren voor gewerkt te hebben, met klotsende oksels. Want niet-declarabele uren, daar had ik niet bij stilgestaan. Zo struikelde ik in veel meer valkuilen. Een, naar mijn zin, veel te lage prijs per woord (nooit doen, daarover meer in de training) accepteren, ‘omdat iedereen die vergoeding krijgt’. Het kostte me járen om te komen op een punt dat ik zeker ben van mijn prijzen, me niet meer laat overrompelen door meningen of reacties en met heel veel plezier te werken voor wat ik nu verdien. Mijn 9 jaar aan ervaring goot ik in een training, zodat jij binnen een dag je ideale prijs leert kennen én durft te vragen.

Verder keutelde ik wat in huis en werkte ik wat. Ik ben zo blij dat ik mijn mojo en mijn creativiteit weer terug heb. Duurt effe, maar dan hebbie ook wat. Zoals je ziet, pak ik ook het bloggen weer op. Dus als je een verzoekje hebt voor een blogpost — laat het me weten! 🥰

En over werken gesproken, dit geef ik je graag nog even mee:

ZATERDAG
Zoals praktisch iedere zaterdag — behalve pasgeleden, toen reed ik naar Amsterdam voor een fotoshoot voor een interview in een groot blad dat binnenkort uitkomt! 😱 — ga ik naar Duitsland. Ik hou enorm van die regelmaat, die structuur. Vroeger schaamde ik me daarvoor, want het lijkt alsof je altijd een weekend vol ToFfe DinGeN moet hebben. Ik leef niet voor het weekend — ik doe iedere dag wat ik fijn vind. (Nuance: ondernemen is niet per se een luilekkerland waarin je altijd maar vrijheid voelt en ik doe absoluut dingen waar ik niet heel veel zin in heb of die ik niet zo leuk vind. Maar ik vind het zo verdrietig dat veel mensen de dagen maar gewoon aan het doorkomen zijn en pas genieten als het weekend/vakantie/pensioentijd is.)

Fun fact: in Duitsland sta je regelmatig heel lang voor de spoorwegovergang. Waar in Nederland de bomen pas naar beneden gaan als de trein er daadwerkelijk bijna is, gebeurt het in Duitsland volgens de dienstregeling. Heeft de trein vertraging, dan sta je dus heel wat minuten te wachten. 😬

En om af te sluiten met een lach (of, nou ja, ik vind ‘m erg leuk): een filmpje dat ik maakte wegens VET SLECHT WEER. ☔️

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘luieren, lekkernijen, lezen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. He wat leuk Lenneke dat je weekoverzichten weer terug zijn!! En mooi om te zien waar je focus nu ligt, je inspireert me! :)

  2. Leuk dat je blogs weer terugzijn, ik heb ze gemist! Je schrijft zo fijn (heb je toch het goede vak gekozen 🤪) en ik raak er geïnspireerd door. Dus kom maar door met nieuwe blogs :).

    En prachtige website! Angelina heeft die van mij ook ontworpen, nu nog afmaken 🥲

    1. Hahaha, thanks! Heel fijn te lezen! Superleuk dat Angelina ook jouw website heeft ontworpen. Wat zijn je laatste loodjes?

  3. Oef, ik krijg toch altijd weer trek van jouw weekoverzichten!
    Het lijkt mij overigens enorm lastig om een prijs te bepalen voor je diensten, dus het kan haast niet anders dat veel mensen wat aan je cursus gaan hebben!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.